2128
1554471458.jpg
  • Adam Jonas
    Újraírják a multiplayer-kódot. Remélem, hogy nem járnak úgy, mint anno az rF2 esetében az ISI az új grafikus motorral...
  • Fela
    A multiplayer reszt ujrairjak, ezert nem kerult be most az "enhanced multiplayer" resz a tegnapi patch-el.
  • Solt
    v0.5.0 Changelog

- New Emil Frey Jaguar G3 car.
    - New laserscanned Circuit Zolder racetrack.
    - New special events with online leaderboards.
    - Fixed disappearing main menu UI in VR.
    - Texture memory optimizations.
    - Fixed a chase cam rotation bug.
    - Fixed a TV camera bug.
    - Car light improvements in TV camera views.
    - New inertia calculation method and new more accurate inertia value (advice for setups, use softer fast damper to let the body move and settle, instead of having the car and wheels jumping)
    - New motion ratio calculation for dampers resulting in more accurate values dedicated for each car.
    - New ABS feature. ABS now never lets higher than 70% difference between left and right brake pressure. Improves behaviour on extreme torque vectoring, like braking and going through a water puddle with one side of the car, but can result in inner wheel locking if driver insists braking hard while turning into a turn. Might need more rear brake bias on certain cars.
    - Improved ABS logic, resulting in better turn-in under braking, on certain cars (most notably modern cars such as the Huracán, F488, BMW M6).
    - Improved TC off on gear-change functionality. TC is instantly switched off and on again when a gearchange occurs, in order to protect the engine and drivetrain from heavy vibrations, especially on situations where kerbs and the engine limiter are involved (part of real cars' TC logic too, occasionally they will even not allow the gearchange). Now the TC off timing is car-dedicated and optimised. Some cars might handle a gear change better than others.
    - Improved tyre thermal model, especially wet tyres.
    - Improved tyre grip when tyres are overheated, such as after a spin.
    - More tyre wear when tyres are overheated, no free meal.
    - Corrected bumpstop position and functionality of the Ferrari 488 GT3.
    - New ECU maps for all cars. ECU maps now influence power, fuel consumption and throttle maps. Usually the lower number is the more powerful and has the most power consumption. After the initial 3-4 values, it switches to wet ECUmaps with similar power and fuel consumption but different throttle maps. Please check the official forum for all the released cars' ECU map characteristics.
    - New launch control for all cars. Now with manual clutch, just engage 1st gear, put the clutch and accelerator to the floor and the engine will stabilize around 5000rpm. Release the clutch gradually while keeping the accelerator fully open to avoid stalling.
    - Audio engine optimizations
    - Fixed potential wrong volumes switching cameras
    - Fixed time multiplier for the end race replay
    - Fixed wrong trackmap cars position during replay
    - Intro sequence updated
  • ToMy_
    Na elvileg most lett online a 0.5 a Steam-en.
  • Indi69
    Üdv egy Thrustmaster TMX Pro mennyivel jobb vagy rosszabb a logi dfgt-töl? És miben?
  • GPx8
    Az én gépem kevés hozzá. Nem is szép és nem is gyors.
    Amúgy a nagy GT autókon mit lehet annyira érezni FFb-ben? Nem sokat próbáltam, de padló gáz+padló fék volt az egész. Vagy teljesen kicsúszott az autó (ráadásul orrtolósan), vagy ment mint a sínautó. :/
    De mondom, nem sokat próbáltam.
  • lac coo
    Nekem se jon be ,takony az egesz, buta fekekkel....AC sokkal jobb volt, volt sulya a kocsiknak.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.01.16. 15:22:31
  • BladeW
    Üdv, tegnap gyorsban megvettem a Release 5 áremelkedés előtt :)

Ki lehet kapcsolni valahogy a kormány/kéz animációt? Option-t nem találtam rá, esetleg valami cfg buherálás?
    Wheel ratio vs steering lock. RRE-ben 540/18-at használtam, de itt max 15 lehet. Ezzel kicsit alulkormányzottnak tűnik az autó. A kormányom max 1080-at tud. Mit érdemes állítani? Milyen wheel ratiot használnak IRL?
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.01.16. 14:43:22
  • Adam Jonas
    Még nincs kint a frissítés, de itt a trailer legalább:

• Solt
    Na majd visszarakom az AC-t és próbálok valami összehasonlítást csinálni, kíváncsi vagyok tapasztalom-e amit mondasz... :)
  • b-type
    mindegyik :) ez általános érzet.
  • Solt
    De melyik autó? Mert a Ferrari nekem sem tetszik jelenleg... :)
  • b-type
    na, ellenvélemény :))
    Vezetni nem rossz, de a korrigálás is hozzátartozik az összképhez és az nekem nem tetszik, az autó nagyon hasonlóan úszik el mint az rF vonalon tapasztaltam, pl. tegnap elég sokat vezettem az rF2-t FWD és RWD hajtáson, és inkább arra hajaz, de sztem butább azért írtam inkább a GTR2-t. Az AC-ban sokkal jobban érzem a mechanikai tapadást-tapadásvesztést, az autó súlyát. Kicsit olyan mintha az AC-ban magasabban lenne tömegközéppont, ettől lesz nekem kevésbé tégla mint a többi.
  • Solt
    Hmmm... szerintem az ACC nyújtotta vezetési élmény már most sokkal jobb mint amit az AC ad. :)
  • Indi69
    Meg a hangja meg a grafika, még úgy is, hogy az acc nekem nem megy csak alacsony közepesen
  • b-type
    Nekem pl. visszalépés az AC után,..ha be kellene lőnöm valahova akkor egyelőre GTR2 kb az ACC, csak ugye annyira szép meg hangulatos már most is hogy eladja magát.
    De az én ízlésemhez mérve az AC közvetítette vezetési élmény egyelőre jóval magasabban van mint az ACC.
  • Alexease
    Gondolom/valszeg az AC.
    Az ACC-ben kicsit mashogy/reszletesebben/kozvetlenebbul szamoljak az FFB-t es a gumit, igy jobban el a kormany (kormanytol fuggoen), az AC (autotol fuggoen) kicsit sinautos, siklos, lebegos, billegos erzes lehet az ACC utan.
  • Adam Jonas
    Mármint a régi AC a kiábrándító, hogy az ACC?
  • b-type
    na ma van időpontja a roadmap-nak..este melózom, de holnap megsassantjuk mit csináltak :)
  • Indi69
    Próbáltam vissza ülni a régi assettoba, nagyon kiábrándító. Az il-2 volt még ilyen...kár
  • ToMy_
    hehe, ez biztos nem kamuprofil, az igazi is pont ilyen idióta :D
  • lac coo
  • b-type
    átlink az F1-ből:
    https://clips.twitch.tv/QuaintJollyHareAllenHuhu

:))
  • MasterMason
    Igazából elnézve mennyit játszott vele az ember, 1 óra, hát annyira azért nem profi ő, hogy pár kör után a különböző autók és különböző beállítások próbálgatása nélkül valami érdemi véleményt mondhasson róla. Fogalmazzunk úgy, hogy még időt sem adott neki, még egy vérbíró is több időt ad mielőtt meghozza a halálos ítéletet, hogy legalább a látszatot elkerülje...
  • Danecay
    Alapvetően irónia volt, ezért is a smiley.
  • GeriDoc
    Általánosságban. Nekem ez is a bajom a szimekkel, hogy "állítgatni kell". Rányomok a G29 profilra, és legyen valósághűen jó az ffb beállítás. Ne én szenvedjek vele. Ok, max az erősséget lehessen állítani, bár szerintem a legtöbben túl erős ffb-vel szimeznek. De hogy hogy rázzon a rázókövön, az legyen beállítva rendesen. rF2-ben, iR-ben sikerült nagyjából. A grafika szintén. Az egyik szebb, a másik kevésbé. Azt mindig elfelejtik, hogy a szebbnek a megjelenítéséhez 5X drágább hw kell. Mint egy Opel Astra vs. Ferrari 488 összehasonlítás. Furi ez a szimes szakma, főleg a felhasználói oldalról.
  • MasterMason
    Persze hogy nehezebb mint a való életben, mert itt nem érzed a segged alatt az autót, nem érzed a rezdüléseit, nem érezni a G-Force erőket amelyekből sokkal könnyebben érezhető az is, hogy hol fogod eldobni az autót, szóval igen, szgépen sokkal de sokkal nehezebb versenyautót vezetni mivel sokkal kevesebb a visszajelzés... A VR is hatalmasat dob a versenyjátékokon, sokkal jobban érezni mindent, sokkal több inger ér, szóval ezer és egy dolog van ami befolyásolja ezt a dolgot.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.11. 12:06:47
  • Solt
    Ha szerinte tényleg szar akkor mondja el a véleményét, nincs azzal gond, de ne így... szerintem. Mindenesetre én meglepődnék, ha nem kamu profil lenne...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.01.11. 11:31:51
  • GPx8
    Az a tapasztalatom, hogy az igazi versenyzők a "public" szimulátorokra "videó-játékként" tekintenek és általában dicsérni szokták őket.
    (Az IR az egy kicsit más kategória, más megítélés alá is esik).
  • Solt
    Van benne valami... sok minden függ már csak attól is, hogy milyen kormányod van és azt milyen beállítással használod, és akkor ott van még az autó setup. Én reménykedem benne, hogy kamu profil... nem a véleménye miatt, hanem, hogy egy hivatásos versenyző akinek ez az élete azért korrektebbül jár el ilyen helyzetekben és jobban átérzi a szavainak a súlyát.
  • Adam Jonas
    Én ebben azért nem hiszek most teljesen, mert csak a beállításokkal szenvedett átlagosan mindenki vagy fél órát (grafikai, hang, vezérlő), és akkor még egy métert nem ment senki sem. Jó, oké, azt aláírom, hogy ment vele élőben, van viszonyítási alapja. És mi van akkor, hogyha szar az alapset, ő meg azzal ment, de egyébként vette volna a fáradtságot, és beállítja rendesen? Nem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy ugyanezt a konklúziót kapta volna. (Most tudnék egy jó példát iR-ből, mennyit számít egy jó beállítás...ugyanaz az autó tud vezethetetlen meg kezes bárány is lenni, a megfelelő beállításokkal persze.)
  • Indi69
    A steam képernyőmentést ,hogy tudom ide rakni?
  • Indi69
    Ja, nekem se :( Érdekes mert amikor beraktam még jó volt. Meg próbálom megint
  • Danecay
    Nem úgy tűnik mintha létezne a linkelt tartalom, legalábbis nálam nem hoz be semmit.
  • Indi69
    Ha minden epic akkor az fps 30-40 között mozog
  • Indi69
    video setup
  • Solt
    Ha valóban ő az, akkor a tapasztalati alapján már pár kör után tudhatja, hogy valami jól működik-e avagy sem, főleg alap dolgokat illetően. Ami gáz, hogy ezt így belekiabálja a nagyvilágba, ahelyett, hogy jelezte volna a fejlesztők felé az észrevételeit. Negatív véleményt ráért volna akkor írni, ha elhajtják.
  • Adam Jonas
    Ez elég csúnya összehasonlítás volt, kb. mintha Suzuki Swiftet akarnál összehasonlítani egy Porsche 911-el. Más kategória, más a célközönség, más a cél emiatt is.
  • Adam Jonas
    Az hagyján, de alig 1 óra után ilyet mondani a játékról...
  • Solt
    Hogy legyen más vélemény is,

David Perel

Ben Green