2128
-
#644 Szerintem mindenkihez közel állna, de sajnos nem jó...Erős tempónál , váratlan helyzeteknél szétesik a fizika, napszak, időjárás meg kb dísznek van benne, kafyvasz az egész... -
#643 sok réi szoftvert (játékot) használok, ha úgy vesszük az AC is már az. De akár az Nr2003-t nézem, vagy az LFS-t bátran el merném indítani most is...biztos hogy élvezném.
pl. az rF már nem hiszem hogy ilyen lenne, mert igazából azt a vonalat nem kedveltem meg annyira, rengeteget használtam a legkülönfélébb játékok alatt, de mindig másra vágytam.
Az iRacing jó, eleinte nem tetszett a gumija, de ennek már vagy 5-6 éve, aztán már jó lett mindene, de én nem fizetek online versenyzésért. Ettől függetlenül minden részletében jó, nehezen tudnék belekötni.
A PC vonal meg...szal én mindig értékeltem a szerepjátékkos felvezetéseket, imádtam a TOCA RD történetmesélését, szal hozzám közel állna, de valamiért mégsem indítottam el már másfél hónapja a steam szerint. -
MasterMason #642 Húzz el te a vérbe ha nem tetszik a rendszer, lehet nem vetted észre de ez egy nyilvános fórum, és mint a tv esetében ha nem tetszik elkapcsolsz és meg van oldva a problémád. -
MasterMason #641 Nem látványeső volt a gp3-ban sem... Ráadásként az IR egy majdnem azzal egyidős toldozott foltozott engine-t használ...
Persze nem rossz játék, de hogy a valaha volt legrosszabb konstrukció az egészen biztos. Évente kétszer kifizetni ugyanazt a játékot, hogy utána még pénzért vehess autókat meg pályákat, és tetszik vagy sem de nem tud többet mint a többi szim... Amiben nagyon jó az IR az az online versenyek, illetve az a rendszer amit a papyrus motor köré építettek. De az sem ér annyi pénzt.
-
#640 Szerintem azt te is tudod, hogy a "latvany" eso, es a komolyabb szim alatt levo eso azert teljesen mas kategoria. Jo volt a GP3, de azert viccess, nem erdemes a maiakkal hasonlitani;)
Technikailag (valszeg/tuti) az iR a legfejlettebb, max nem annyira "latvanyos". Vagy ami van benne (pl. realroad), elkonyveli az ember, de az hogy a hatterben 4× komolyabb, mint ami mashol van/lesz, az mar nem tunik fel.
Ilyenkor szoktak mondani, minek? Teny, egy AC relaroad-szeruseggel is el lehet bohozkodni, a celnak megfelel, de az iR-nek nem ez a koncepcioja. Hogy ez jo vagy rossz, azt dontse el az, aki hasznalja.
Amugy hamarosan (iSoon :D) lesz benne napszak es AI is.
Es mivel van mar dirt/rallycross, aminel felszarado es fizikalisan valtozo "foldutat" hasznalnak, valszeg nincs messze az vizes/esos resz sem. De az naluk nem csak abbol all, hogy de szepen tukrozodik, begorbezve hangulatosan/hihetoen csuszik, hanem komoly fizikai es gumi alapjai vannak. Ezt osszehozni ido.
De lenyegtelen mit tud az iR, aki nem akarja/tudja hasznalni, nem hasznalna ki (online), annak teljesen mindegy, hogy arkad vagy ipari szim. -
#639 Akko a Forza-izé is odab@sz, abban is van eső ! ;)
Meg mondjuk nem lehetne elhúzni a vérbe innen a vackotokkal a vacak topikjába, oszt ott lehet egymást hitegetni mekkora szim a játék ! :DD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.11.06. 18:14:06 -
MasterMason #638 De miért is ne lehetne fölé helyezni?! Tényleg komolyan kérdezem. És nem rossz a játék félre ne értsd... De mondom, ha már fizika akkor az minimum elvárható volna, föleg aztán egy olyan előfizetéses szimnél amelynél az évi díj mellett még külön kell fizetni mindenért, hogy tényleg szimulálja a környezeti hatásokat beleértve az esőt is. Vajon miért nincs eső IR-ben? Egy szimulátorban nincs eső, milyen szimulátor az olyan?... A közel 18 éves GP3-ban már olyan eső volt, hogy az íveken száradt fel legelőször, meg pocsolyák alakultak ki. És akkor itt van egy szim egyébként szintén közel 15 éves engine-el, hiszen a papyrus engine-re építették ezt a szimet, és 15 év alatt nem jutottak el oda ahol a Geoff Crammond már 20 éve eljutott?! Persze fizess ki nekik évente két komplett AAA-s játék árát, plusz fizess még pályákért és autókért is, és akkor önámítva velük együtt kántálhatnánk azt a hazugságot, hogy a módosított 15 éves papyrus engine a legjobb fizikában. Kösz de kösz nem. Elmondom miért nincs eső IR-ben, azért mert egy elavult 15 éves technológiára épül...
A számítástechnikában nem csak az hardverek avulnak el marha gyorsan, hanem a szoftverek is!
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.11.06. 17:35:07 -
goldboy #637 Én dugni fel, mert te nem érteni magyar?
Beszél valaki IR fizika?
Én mondtam világos, Project Cars legjobb!
Üdv. René (Official Project Cars Instructor)
Én hinni BMW M3 árából privát pszichológus gyógyit jól skizofrénia... -
#636 Az iR nagyon jó szim..valszeg az egyik legjózanabb szim a piacon, de online és bérlés..ezért nem mindenkinek éri meg.
De ennyi...nagyon merész lenne főlé helyezni a PC-t -
MasterMason #635 Mondani én is azt mondok amit akarok. De azért a napnál is világosabb, hogy ez szimpla üzlet a részükről, ami arról szól, hogy te tegyél bele egy rakás lóvét évente, ők meg nem fejlesztenek érte semmit cserébe. 10 éve alatt nem jut el a szim odáig, hogy a környezeti változókat így az eső is szimulálják az elég gáz. Már csak azért is, mert a versenyeket is rendszeresen befolyásoló alapvető fontosságú tényező marad ki a "szimulációból".
Miért higgyem el bárkinek is, hogy értelmetlenül magas szinten odafigyelnek a szimre, ha értelmetlenül alacsony szinten még egy esőt sem képesek szimulálni? -
#634 Viszont szimulalja a beton homersekletet, port , kavicsokat a palyan....;) Meg kb ertelmetlenul magas szinten szimulalja a motort, hajtast, feket stb.....
Jo, mondjuk PC ezt is megba...a ! :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.11.06. 14:01:47 -
MasterMason #633 IR amúgy tényleg nagyon fasza, ki ne szeretne két komplett játék árát kifizetni évente előfizetés gyanánt, plusz minden autóért és pályáért még külön fizetni, aztán bukni minden addig beletett pénzt ha már nem akarja az évi előfizetést tovább pengetni... Persze a marketing az jó, 15 éves elavult engine a "legjobb" fizikában... Legyünk őszinték tuti biztos nem az a szimulátor a legjobb fizikában amelyik olyan alapvető dolgokat sem tud és nem is akar szimulálni mint mondjuk a környezeti hatások, pl eső, nem sokaknak akkor szimulátor a szimulátor, ha jó sokba kerül és semmit nem tud amit egy modern szimulátornak tudnia kellene... Már a közel 20 éves GP3-ban is olyan eső volt, hogy az íveken száradt fel legelőször a pálya, meg pocsolyák alakultak ki, de bezzeg a "legjobb fizikával" rendelkező játék még 20 év után sem jutott el oda... Tudod ki hiszi el, hogy az IR jó "fizikában", aki szerint a föld lapos és soha nem esik rajta az eső... -
#632 Sziasztok
Tudom, hogy OFF és meg van a saját topikja, de gondoltam beteszem ide is, mivel úgy látom ez a topik most kicsit jobban pörög. Ha esetleg az adminok úgy gondolják, hogy ennek itt nincs helye, akkor előre is elnézést és töröljék a posztot.
Megkezdődött a jelentkezés a következő bajnokságunkra, ami egy jelenleg is folyamatban lévő mod, amely nem más mint a valóságban igen népszerű WTCR sorozat. A valós sorozatban jelenleg 7 márka képviselteti magát, mi most Pongrácz Tamás (Tommy78) jóvoltából az elkészült két modellel indítunk egy bajnokságot. Tehát a mod tartalmazza a Cupra TCR-t és az Audi RS3 LMS-t. Akinek lehetősége van, illetve szeretné, hogy ez a mod elkészüljön, az támogatással segítheti Tommy78 munkáját. Hét helyszínre látogat el a bajnoki, a pályák a WTCR és TCR Europe pályáiból lett összeválogatva, mivel nem állt rendelkezésre minden pálya, vagy dlc volt, vagy kevés pithely. Várunk mindenkit szeretettel! Izgalmakban gazdag, tartalmas szórakozást szeretnénk ismételten biztosítani mindenkinek.
További részletek EZEN AZ OLDALON tekintetők meg. -
#631 Nagyon vicces. -
goldboy #630 " Kedves magyar barátaim!
Szeretném elmondani nektek, hogy rátaláltam az igazi "szimulátorra"!
Nekünk Ingolstadtban nincsen profi, épített szimulátorunk, még az rFPro-t sem használjuk sehol,
ezért nagyon örültem mikor a versenymérnököm felhívta a figyelmemet erre a valódi "szimulátorra".
Tudjátok mikor egy évből tíz napot otthon töltök, akkor nem a családommal vagyok, hanem a tetőtér sarkában
szeretek felkészülni a következő megméretésre.
Szerencsére Thomas Jackermeier rendelkezésemre bocsájtotta kiváló Fanatec felszerelését, mely a legjobb
szimulátoros hardver manapság, megbízható német minőség, mely évtizedekig ki fog szolgálni.
És ekkor jött az isteni szerencse, megismerhetem a Project Cars nevű komplex szimulációt!
Mit nekem az iRacing szkennelt Le Mans-a, amikor itt egy helyen találkozik a tökéletes fizikai modellezés, a valósághű FFB,
egy grafikai orgiával, amit még egy tökéletes időjárás modell is tovább fokoz.
Tudjátok mi versenyzők felkészülésünk közben nem helyezünk hangsúlyt a helyes méretezésre, a pálya részletei
sem sokat számítanak, sokkal fontosabb a grafikai részletesség, hiszen a pálya ritmusának megszokásában,
a helyes fékpontok megtalálásában a legnagyobb segítség a színes grafika, tökéletesen be tudom lőni a fékpontokat,
a pálya mellet álló traktorokhoz, vagy a fán ülő bagolyhoz képest.
Tudom, sajnos mindig vannak fanyalgók, akik azt mondják a PC1 sosem készült el, a PC2 még nincs kész, a PC3 meg még nem
készül, de higgyétek el jelenleg ez a legkomplexebb szimuláció, amit alkalmam volt kipróbálni.
Külön szót ejtenék a lélegzett elállító FFB-ről, amit valóban ezer módon lehet állítani, és mind az ezer módnál meg tud lepni,
valósághű részletességével, a tapadásvesztés érzésének tökéletes visszaadásával.
Ha van kedvetek megnézni hogy gyakorol egy profi, ajánlom a youtube csatornámat, ahol a tökéletes FOV beállítás
rejtelmeibe is bevezetlek titeket.
Hozzá kell tennem, ebben a rövid, kis bejelentkezésben nincs semmi marketing, ha valóban igazi versenyzővé akartok válni,
őszintén ajánlom nektek ezt a remek "szimulátort".
Ha esetleg nem csak a szinte tökéletes AI-vel, hanem velem is meg akartok mérkőzni, találkozunk valamelyik tömött szerveren,
vagy egy jól szervezett bajnokságban a sok közül, esetleg egy rangos e-sport eseményen.
A multi miatt nem kell aggódnotok, a rendszer stabil mint a svájci frank.
Baráti üdvözlettel
René Rast
3xPorsche szuperkupa, DTM bajnok
24 órás Spa, Nurb., Daytona győztes, Le Mans 2. helyezett stb., stb.
U.i. Mi az az ACC?
Csak egy por meghűlésre, de arra sem az igazi.
Higgyétek el bukta lesz ez az egész " -
#629 Majd ha kíváncsi leszek a véleményedre, akkor majd kérdezlek. Egyébként meg oda írok és azt, amit akarok vagy gondolok. Ha nem tetszik, akkor így jártál. Tudtommal ez egy fórum. -
#628 barcalaci: Pedig maxi korrekten próbáltad felvilágosítani. Grati, SRS-hez is!
Ez a Melbourne nem codemasters-es konvert pálya. (Vmi rosszabb)
sertrex: ha lehet, tényleg maradj a CARS topik keretein belül, ott csináld azt amit akarsz. Csak olvasgatni szoktam, de pejvára fárasztó vagy, és csak mérgezed a környezetet. Sokféle szimessel találkoztam már, de Te a legrosszabb fajta vagy, aki csak a többit tudja összeszarozni. -
#627 Hát nem tudom, de biztos jól adja ki magát, hogy AC-ban, Mercedes F1 és CMF1-ből konvertált Melbourne GP pálya van, amire nincs Kunosnak licensze, sőt hivatalos F1 licensze is csak a CM-nek van, de az ő játékukból csak a pálya kellett.
Itt azért már felmerül a kérdés, hogy minek, ki a jogtulajdonosa és az mennyi ideig volt képernyőn.??? És ha túllépték az időt akkor kinek is jár pénz? Ha ez nem amatőrség és tipikusan magyar, akkor nem tudom mi az. És ez nem Norbi sara, mert ő csak asszisztált ehhez, hanem a magyar királyi tévé, Szujó "profiságával".
-
#626 Ha jól tudom van egy olyan is hogy hány másodpercig van jelen az adott márka vagy licenszdíjjas termék a képernyőn. Én úgy emlékszem többet mutatták Norbi fejét mit magát a cuccot amit vezetett. Na már most ez nem véletlen. A királyi tévénél még elvétve ugyan de dolgozhatnak szakemberek is...bár ez egyre valószínűtlenebb.
A lényeg hogy olcsón vagy ingyen mutattak valami olyasmit amit előtte Mark Webber csinált a red bull szimulátorban :) -
#625 -
Solt #624 :D -
#623 Hazaerek bemasolgatom neked ! Szivesen...! -
#622 A szándékos trollkodást jobban tolerálnám. A csalódás nem tenne jót az egómnak, mert el kellene ismernem, hogy valamiben tévedtem.
-
#621 Áhh azt hittem tovább bírod zuzuval a "beszélgetést" egyenlőre Solt vezet mint aki a legtovább bírta azzal a bizonyos sajtreszelővel :D Ez úgy szörnyű hogy csak az egyik fél hozzá szólásait látom :) De ugye be tudom a szokásossal helyettesíteni :P -
#620 Melyik legyek, troll vagy csalódás? ..egyszerre a kettőt is választhatod :)
valszeg az bosszant hogy valóban nem tudod a válaszokat [súg] :))
Na, mivel én azért nem szeretnék abba a klubba tartozni aki veled vitázik, melónak is mindjárt vége, .. na meg ugye már nem is ontopik:
Utoljára szerkesztette: b-type, 2018.11.05. 15:58:50 -
#619 Mondd azt hogy most szándékosan trollkodsz, mert ha nem, akkor számomra igen csak nagy csalódás vagy, ember! Többet néztem ki belőled, mondhatni túlbecsültelek.
Leírtam korábban, hogy ez nem Micheliszről szól, nem arról szól, hogy a modok jók-e vagy rosszak, hanem egyszerűen arról, hogy a magyar királyi tévében mennyire szartak törvényes software használatra vagy a jogdíj törvényre. Semmi másról.
De, ahogy nézem neked az írott szöveg, jelenti az UFO kategóriát. Látom, hogy a felhozott rF példa is jó nagy kihívást jelent, ami a megértést illeti. Ja, és még mindig teljesen jelentéktelen dolog, hogy TE, hol, mikor, mennyi modot használtál. Majd ha közszereplő leszel, akkor talán valakit érdekelni fog. Itt kimondottan egy vagy több nyílvános, élő adásról volt szó. És itt a nyílvánoson van a hangsúly nem azon, hogy te otthon mire élvezkedsz.
És hogy én is mondjak valamit, nekem se jelentenek semmit sem a kínai írásjelek, de attól még léteznek.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.05. 15:19:09 -
#618 Ezt az első mondatodat simán olvashatnám az UFO-kal kapcsolatban is.. :D
helyére kerültek a puzzle darabok ááá
Az hogy vélsz valamit, az nem tudás.,..pl. tudod hogy Michelisz Norbi kért és kapott-e engedélyt? Neeem. ..és pont.
Tudod hogy miért nem a CM játékot használták a felvezetésben pályabemutatóra? Neeem.
..a többi az csak habosítás, és én értem hogy számodra mindez tök egyértelmű és nem is lehet másként,...és a nézőpontodból akinek ép esze van az mind látja ezt .. :D
..számomra viszont ez semmi. egyszerűen semmi.
..az rF nem tudom hogy jön ide, végigéltem az elejétől, nyilván első napos vétel volt..ha jól emlékszem az volt az első olyan vétel ami nem lemezes volt, és ezért furi volt. most ahogy bevillan, többször kellett új kódot kérni,.. szal rengeteg moddot használtam alatta sőt én is piszkáltam.
-
#617 Igazából mindenki számára világos, aki kicsit is képben van a témában. A történések magukért beszélnek.
Mondjuk nem tudom, hogy te most min próbálsz vitatkozni? Mit próbálsz bizonyítani?
Bár nem lep meg a dolog, mert sokáig, sokan azt hitték, hogy az rF, még az első, az ingyen van és a modok, járnak hozzá és az ISI merő szívjóságból készítette a szimulátorrajongóknak. Hadd ne higgyem, hogy te is közéjük tartozol. :DDD
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.05. 12:50:17 -
#616 csak ha tényleg tudsz, mert erre most simán visszamásolhatnám az előző hozszólásom.
..ha tudsz valamit az oké, ha feltételezel..még ha magad számára az elmélet világos mint a nap, ..az akkor is csak feltételezés. -
#615 Ez inkább szófordulat, mint feltételezés, mert ott van az ok, okozat.
Ha az MTV hivatalos úton csinálta volna, akkor CMF1-gyel mutatta volna be a pályát, ami nem okozott volna nehézséget mert az F1-et is és magát a játékot is reklámozta volna és a játék magyarországi forgalmazójától némi reklám bevételre is szert tehetett volna, de lehet sima bartellba is mehetett volna a dolog, ez már csak megegyezés kérdése. :))))
Ehelyett az MTV a SimHouse-t reklámozta, akik szintén úgymond, illegális tartalommal álltak elő. Kész csoda, hogy Kunosék nem vonták meg tőlük az engedélyt.
Itt érdemes megemlíteni, hogyha valaki más termékével, szellemi termékével te pénzt keresel, akkor vagy licensz engedélyt kell rá kérned, amiért fizetni kell vagy szerződésben megállapított díjat kell fizetned a szerző felé. A lényeg, hogy mindig fizetni kell.
És azt is kézpénznek vehetjük, hogy Kunos se adott rá engedélyt, mert mint korábban már említettem, Kunosnak se szerepel a licensz listájában se a Mercedes akkori aktuális F1 járgánya, se Monaco GP, se Kuala Lumpur GP, se a satöbbi pálya licensze, amit még használtak esetleg, ergo, ha engedélyt kértek volna akkor nem is kerülhetett volna adásba. Esetleg segíthetek még valamiben? :)))))
-
#614 ahhoz képest nagy magabiztossággal írogatsz, hogy te is csak feltételezel.. :))))
"..az meg fura lett volna, hogy egy F1 közvetítés kapcsán nehézségbe ütközött volna.."
"..Lefogadom, hogy Kunoséktól se kértek enegedélyt.."
Mindegy, a helyzeten nem sok mindent változtat az sem ha nagyon magabiztos vagy.
-
#613 Az hogy te mit használsz teljesen irreveláns ebben a kontextusban, mert én csak a szerzői jogi oldaláról közelítettem meg a témát, amiről úgy látom neked fingod sincs, csak itt nyomod a drukkert.
Lefogadom, hogy Kunoséktól se kértek enegedélyt és kitérnék rá, hogy nem Norbinak kellett volna, hanem az MTV-nek. Norbi jóhiszeműen lenyomta az ő részét, nem volt tiszte ellenőrizni, hogy minden rendben van-e. Tehát ez nem Norbiról szól. ;) Gondolom Kunos se adta volna meg az engedélyt akkoriban, mert nem volt licensze se az autóra, se a pályára.
De igazából tök mindegy, mert nem is tartott túl sokáig ez a fajta pályabejáró, mert gyanítom mégiscsak seggberúgta valaki az MTV-t e miatt.
PC-hez nem lehet modpályát adni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.05. 08:45:05 -
#612 igen, szal fura lett volna, de elképzelhető? elképzelhető...?! Fngom nincs mit használt, de akkor gondolom AC ha most fanboy lettem, és most akkor miért is ne használhatta volna az AC-t?
mert mod? .. ne röhögtess, évek óta modautókkal játszom az AC-t, modpályákon..és meg sem próbálok hazai rendezést erőltetni, mert itthon ez megy amit most te is bemutatsz. Kicsit hasonló a szitu mint maikor annak idején MotoGp versenypályán elkussoltunk a haverral ha Magyar beszédet hallottunk...így is elég volt a kempingben azt hallgatni hogy Talma a pénzükért igazán kijöhetne ide fotózkodni..
Szal tök jó a modpálya, és tök jó a modautó...főleg hogy a játékban szereplő autók egy része is az...csak nem annak hívjuk.
Michelisz Norbi meg pont elég nagy név ahhoz hogy azt használjon amit akar...ha PC-t használna modautóval, modpályán az sem érdekelne. engem nem. -
#611 PC-ben nincs F1. Másik meg CMF1 játék csak licensz és az engedélyt F1 tulajdonosától kell megkérni ilyen esetben, az meg fura lett volna, hogy egy F1 közvetítés kapcsán nehézségbe ütközött volna. Ha Norbi otthon azt használja ami tetszik neki szíve joga, de azért ez mégis csak egy élő adás volt. Szerintem ez inkább fanboykodás, amit most csinálsz.
ehh...
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.05. 08:04:19 -
#610 a tipikusan Magyar dolog az az ami itt megy.
Norbinál meg egyfelől lehet hogy a hivatalos játékot nem engedték volna, vagy csak pénzért, vagy másfelől ez tetszett neki, ...bele lehet kötni csak mi a faxnak mikor ordít a törekvéseden, hogy ha a PC lett volna akkor semmi gond.
ehh -
#609 Ja! Mondjuk ez tipikusan magyar dolog, hogy TV műsorban gagyi modpályán, modautóval nyomatják élőben, mikor az egyetlen hivatalos F1 az csak a CM játékban van. -
goldboy #608 De milyen programmal mutatta be? Igen megvan a megfejtés -
#607 Tényleg! Volt egy időben, hogy Norbi mutatta be a pályákat F1 közvetítés előtt.
Akkor megvan a helyes megfejtő. -
atiwrc #606 Szerintem csak az F1-es műsorra gyakorolt, pár éve(bár lehet az már több is mint 4) nem úgy mutatták be a pályákat hogy Norbi végig ment rajtuk?
Egyébként tényleg jó a codemasters-es Ring, de ha korláton túl is nézi az ember a dolgokat, akkor elég sok dolog jobb pl a raceroom-os változatban. -
#605 Lehet, hogy ez még 2014-ben volt. És nem volt meg a Raceroom abban a játékteremben vagy minek hívják az ilyeneket. :D
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.04. 20:10:31