2128
1554471458.jpg
  • Timbu
    A RaceRoom-ban elvileg megvan a teljes WTCC bajnokság (talán már van WTCR is, rég nem próbáltam), ott még a saját autójával is mehetett volna :D
  • sertrex
    Az autó nem lényeg, a pálya nyomvonal miatt kell. Gyakorolhatott éppen a Hungaroringre is, mert más játékokhoz legfeljebb mod minőségben volt ring, az meg azért, szerintem, közelében sincs egy gyárilag készült pályához. CMF1-ben viszont elég jók a pályák.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.04. 17:54:35
  • bottleopener
    Michelisz Norbi GPL-lel kezdett, és GTR2-vel fejezte be a szimes korszakát. Értelemszerűen ezek után a való életbeli versenyzés vált prioritássá nála.

Ez az F1 2014 sztori gyanús, én max arra tudok tippelni, hogy egy olyan új pálya nyomvonalát gyakorolta, ami egyik szimben sem volt még akkor benne (pl. Szocsi). Azért is fura, mert ő mit kezd egy F1-es autóval? Se leszorítóerőben, se tempóban nem segítség neki. Tévinfónak tűnik.

Egyébként a GTR-Masterses srácokkal még tartotta a kapcsolatot, volt is valamilyen pár futamos visszatérése ahol péppé verte a hazai mezőnyt. :D
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.11.04. 17:28:46
  • sertrex
    Pálya. A pálya miatt. :)) Memorizál. Arra nagyon jók ezek a játékok. René Rast a PC1-gyel készült Le Mans-ra. Egyértelműen elmondta akkor is hogy nagyon jó begyakorolni a pályát. Ha a vezetési élvezet is hasonló egy kicsit, az csak plusz. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.04. 17:17:42
  • GPx8
    Szerintem.
    A szimulátor / nem szimulátor témát jól félre tudja vinni, ha pl. egy profi versenyzőt beültetnek egy akármelyik megvásárolható szimulátorba és az azt mondja, hogy ez tök jó...! De nem szabad elfelejteni, hogy mondjuk egy Alonso (most csak írtam egy nevet) a PacMan-hez hasonlítja a sokak által istenített szimulátort, mert neki az is csak egy "video-játék"!
    Akkor döbbentem meg, amikor pár éve beszélgettem egy mozgó szimulátorokat bérbeadó cég vezetőjével,és mesélte, hogy a Michelisz Norbi pl. a Hungaroringen az F1 2014(!!!) játékkal (ami azért nem egy "PRO szim.") "edz" két futam között. A figura sem értette, hogy miért.
  • barcalaci84
    Ja inkább hagyjuk...
  • sertrex
    Ez megint egy hasra ütés szerű kijelentés tőled, de persze nem az első és nem az utolsó. Honnan veszed ezeket a dolgokat? AC fórumról?
    Az ilyen dolgok mindig akkor vannak reflektorfényben, mikor kijön egy újdonság. PC fronton most nem várható semmi új, legalább is semmi jele. PC2 már egy éves és aki eddig nem vette meg már nagy valószínűséggel nem is fogja, de semmiképpen nem lesz már szignifikáns a további eladott példányszám, tehát a reklám érték is csökkent.
    Majd lesd meg ha beindul a promó a PC3-nál. Hirtelen minden kormányt, cockpitet az új játékkal fognak futtatni.
    Ezek a dolgok amiket leírtál, legfeljebb a te fejedben léteznek, mert semmi alapjuk nincs és nem is lehet, mert ilyet senki se fog nyilatkozni, mert azonnal kapnának egy hitel rontási pert a nyakukba.
    Dobálózhatsz ilyen szavakkal, hogy szerte a világon, de itt is kilóg a lóláb, mert ha bármilyen alapja lenne a hasonló állításnak, már rég idelinkelted volna, hogy kik és miért mondtak ilyeneket. Az meg azért nem annyira hiteles, hogy mit írnak pl. AC fan oldalakon, mert AC-ról is írogatnak hasonlókat, mondjuk PC fan oldalakon vagy iR fan oldalakon vagy éppen olvastam már rF2 fantól is olyat, hogy az AC egy sima árkádjáték. Szóval inkább azt látom, hogy még mindig szeretsz nagyokat mondani, random hasra ütés szerűen. Peace.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.03. 23:06:40
  • lac coo
    Fater, mi mar ebbe ne szoljunk bele nagyon.... ! :))
  • goldboy
    Ép Tilus(Simtag) mesélte nekem a múltkor, hogy a SimExpón a Vesaro a csillió dolláros cuccát Forzával promózta , nem is érdekelt senkit
  • Alexease
    Visszagurulas rF2-ben (4 eves):P
    Minimal lejto (szinte nulla), elore kuplung fogaspont/csusztatas, hatra ures.
    Persze ez mas vilag, mas gumi, mas felfuggesztes. Es teljesen mindegy mennyire jo/reszletes, ugy sem emiatt fogjak hasznalni, megvenni, nem emiatt lesz nepszeru stb.
  • barcalaci84
    erről beszélünk (mert szerintem is eladásban szimulátoros szinten nagyon jó számokat hozott vélhetően)...
    mégse használják a szimulátorhardvereket gyártó kis cégek (prémiumtermékekkel) s itt most csak annyit akartam mondani ezzel h valamiért a Project Cars 2-t nemhogy nem tartják a kategória csúcsának , de még csak nem is igazán tartják szimulátornak sem... hogy jogosan vagy nem jogosan arról akár mi is tudnánk napokat vitázni ...

de ettől kb tény h még mindig árkádosabb , konzolosabb címként tekintenek rá szerte a világon és nem sikerült kitörni ebből a beskatulyázásból...szerintem mondjuk ez nem véletlen , szerinted meg ez valami szimulátoros összeesküvés...

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.11.03. 12:19:55
  • sertrex
    Gondolom ilyen is van. Ez nem mond ellent annak, hogyha reklámozni akarsz, akkor fizess.
    Csakhogy ilyenkor nem az a szempont, hogy melyik a legjobb szim, hanem az hogy melyikből adnak/adták el a legtöbbet vagy ki adja olcsóbban.
    Nem mindegy, hogy mennyi emberhez jut el az üzenet.
    Nem mennék bele itt egy újabb számháborúba, mert nem tudok pontos számokat, de gyanítom PC 1-2- ből jóval többet adtak el össz platformon.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.03. 12:11:34
  • barcalaci84
    pontosan erre gondoltam... igen a fanatec és a pcars között tavaly volt szerződés... kölcsönös reklámcél...idén meg az ACC--vel promóztak mert köztük volt szerződés

a kis gyártók mivel nem kapnak pénzt a játékgyártóktól így azt választják amelyiken jól tudják reprezentálni magukat...általában nincs ingyen ahogy írod...ők fizetnek a játék felhasználásáért... nekik érdekük h meg tudják mutatni magukat...

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.11.03. 12:01:26
  • sertrex
    Vagy akár kipróbálhatná mindenki saját maga vagy akit érdekel és nem lenne az, hogy esetleg manipulálva lett a videó.
  • alma2
    Szerintem hasznosabb es erdekesebb lenne, ha a sok felesleges szajtepes helyett fognal egy autot mindket jatekban, megallsz ugyanott az ea rogue-ban, es pl hatra visszagurulsz megnezni (igazabol mindegy merre), hogy meddig gurulnak el, meddig megy fel az emelkedon, van-e lathato kulonbseg. Mindezt videora is teszed osztott kepernyon es mindenki nezegetheti akit erdekel.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.11.03. 11:52:21
  • sertrex
    "...én nem nagyon látom h az AC-ban Simtag vagy Simhouse vagy akármelyik kis gyártó is reprezentálva lenne a játékokban..."
    Hát nem hiszem, hogy egy kifutott játékra költenének reklámpénzeket.

"...ennek a 2 játéknak pl nincs szüksége h pénzelje , h leszerződjön ezekkel , mert enélkül is őket választják jellemzően..."
    Hát igen az általad kitalált mesevilágban, biztosan így van de a való életben minden pénzbe kerül.

Valami ilyesmire gondolsz?

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.03. 11:38:25
  • sertrex
    De azt tudod ugye, hogy a gravitáció kimozdítja magától is?
    Már ha van adott játékban gravitáció. De ahogy korábban is írták, lehet hogy van, csak a fizika lekapcsol nullához közeli sebességen, ami szintén furcsa, de elfogadható. És igen tapasztaltam ezt a jelenséget, hogy kis lendületből már van a gravitációhoz hasonló jelenség, de azt is észrevettem, hogy sok pályán olyanná válik az autó, mintha lendkerekes lenne és indokolatlanul felgyorsul vagy csak nehezen és sokára áll meg, noha egy ideje már nem lejtőn, hanem emelkedőn halad.
  • barcalaci84
    tehát hol is vannak a mozgószimulátoros reklámok a játékokban?
    én nem nagyon látom h az AC-ban Simtag vagy Simhouse vagy akármelyik kis gyártó is reprezentálva lenne a játékokban...
    a kis cégek nem kapnak pénzt Kunostól vagy Iracingtől... te nagyon el vagy tévedve...
    ennek a 2 játéknak pl nincs szüksége h pénzelje , h leszerződjön ezekkel , mert enélkül is őket választják jellemzően...
    a PCarsnak persze muszáj pénzelni , szerződni ha azt akarja h az ő játékuk menjen a Vesaro cocpitben , mert épeszű ember nem választja , mert a célközönség se használja a PCarst...

a nagyobb cégek persze más tészta...pl az ACC és a fanatec közt nyilván van szerződés , ahogy a fanatec és az f1 széria közt is...de van nekik a PCarssal is
    mondjuk az pl sokat elárul szerintem h az új DD kormányokról szóló videókban szinte minig AC-val (nem ACC) lehetett kipróbálni illetve néha még IR-rel is tesztelgetik...
  • alma2
    Azert abbol az 500 orabol fordithattal volna ra fel percet, hogy megnezd, ha Eau Rouge-ban megallsz mi tortenik az autokkal.
    Regen en is ugy emlekszem, nem allt meg egyhelyben ahogy barcalaci is emlekszik.
    Most annyi tortenik, mintha minden autoban lenne egy e-break, ami aktivalodik, ha megallsz. De amint kimozditod az autot nullarol (ertsd akar 2 km/orara), maris szepen kezd gyorsulni a lejton, lassulni az emelkedon stb.
  • sertrex
    Ebben természetesen egyetértünk. Nem is azt akartam mondani, hogy szar az egész úgy ahogy van, csak bemutattam, hogy hogyan lehet egy felületes véleményt megalkotni. Ha olyan rossznak tartanám az AC-t, akkor nem autókáztam volna vele 500 órát. Csak egyszerűen van ami jobban teszik jobban leköt. Ezek végül is játékok elsősorban és a szórakozás az elsődleges dolguk. Persze mindenkinek lelke rajta, hogy ezt mennyire akarja valóságosnak hinni.
    Az LFS a maga egyszerűségében mai napig számomra az etalon. Nem bonyolították agyon a dolgokat, nem akarták misztifikálni az autóversenyzést. Kár hogy az LFS-ből nem lett egy jóval nagyobb dolog, bár lehet hogy akkor az is beállna a sorba.
  • sertrex
    Na jó, akkor egy röviditett verzióban felvázolom neked, hogy ez nagyjából hogy működik az életben, ahol semmi nincs ingyen és nem jótékonykodnak. Van egy garázs cég akik mozgószimulátort gyártanak. Általában nem saját tőkéből, mert az nem szokott lenni nekik. Éppen ezért befektetőt keresnek, akik ha beszállnak, akkor a majdani haszon bizonyos százalékáért teszik.
    Na, ebből a pénzből tudják kifizetni a standot egy ilyen kiállításon, ami nem elsősorban a minősítésről szól, hanem a promócióról. Itt jön a képbe az egyik fő szabály, hogyha el akarod adni a portékádat, vagyis reklámozni akarod, azért te fizetsz, mindig. Vagyis ha mindkét fél reklámozni akar, a szimulátor gyártó is és a játékgyártó is, akkor leszerződnek
    egymással. Például úgy, hogy az én cockpitemben a te játékod fut, a kész játékodban viszont megjelennek a reklámjaim.
  • TeeBeee
    "Ezek után nehéz elhinni, hogy a többi autó sokkal hitelesebb lenne."
    Ez itt a lényeg, neked van egy ilyen autód (egyébként grat hozzá) az AC-ben nem olyan, ezért levonsz egy téves következtetést.
    Egy rövid sztori: Amikor kijött az AC techpreview egy szar kis lotusszal meg magionéval úgy voltam vele ez gyenge lesz, de lássuk. Elindultam vele és 50 méter után az első féktávon már fülig ért a szám, a nagy egyenes utáni eltolt egy ívben vehető dupla kanyarról meg ne is beszéljünk, kb orgazmus volt, nem bírtam kilépni a játékból. Nem volt és még most sincs űber szimuláció (úgy értem van program ami 1 millió dolgot számol, ez meg csak ezret például) ez tény, de aki autós, a való életben is hajtott már erős autókat akár határon is az jól ismeri ezt az érzést.
    Viszont az is tény, hogy van olyan autó az AC-ben ami fos, semmilyen, érződik, hogy berakták mert bekellet, nem foglalkoztak vele. Ha azon autók alapján kellene következtetést levonnom az egész játékról akkor az téves lenne.
    (A másik borzasztó dolog az ACben az a drift, szerintem a hajtáslánc meg a gumi fizika valahogy alkalmatlan erre. De mondhatni az LFS óta ez senkinek nem megy.)

Utoljára szerkesztette: TeeBeee, 2018.11.03. 10:38:41
  • barcalaci84
    A mozgasszimulatorokat gyártók a garazscegek...
  • sertrex
    Milyen garázs cégek? Lemaradtál kicsit. A Kunos promóciójáért az 505 Games tejel és az iR se igazán számít mára már garázs cégnek. Miért nem olvasol utána dolgoknak, ahelyett, hogy hasra ütve írogatsz dolgokat?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.03. 09:16:16
  • barcalaci84
    Reklamszerzodesben:) hát persze a garazscegek LOL
    pont fordítva van és még nekik kell engedély h használhassak adott programot saját promóciós célra...
  • sertrex
    Küzdős = szimulátor.
  • sertrex
    Vagy azért nem voltak az expón, mert jelenleg nincs semmilyen újdonságuk, amit be kellene mutatniuk. Az se két fillér, hogy standot bérelni és ez nem a milyenségről szó, hanem a promóról. A mozgószimulátorokon meg olyan progi fut amelyik fizet azért, hogy az fusson vagy valamilyen reklám szerződésben állnak. Látom rendesen képben vagy ebben a témában. Talán nem is kellett volna belekezdened tudván, hogy ez nem igazán a te asztalod. :)))
  • barcalaci84
    az h valakinek van standja vagy nincs , az nem befolyásolja h pl a mopzgószimulátort gyártók stb milyen programot használjanak..
    mindenhol AC és IR -t látni ... PC2 meg kb sehol...
    gondolom standja is azért nem volt SMS-nek mert úgy érezték nekik nincs helyük a SIMracing expon LOL sokat elárul...

a számokkal pedig Axtros kollégád jött, mintha milyen őrült nagy sikerr lenne a PC2 és mindenki azzal játszana... közben meg nem sokan maradtak még azok közül se akik benyalták a amarketinget ( pl én :) )
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2018.11.03. 08:45:57
  • lac coo
    Miért nem egyeztek ki abban, hogy a PC mindennél is jobb, azt jóvan .... ? Már tényleg uncsi a sok hülyeség, mikor egy árkádnak mondott F1-ben is 10-er küzdősebb az autó mint a PC csudában ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.11.03. 08:39:36
  • sertrex
    "valahogy a Simracingexpon se használták a "kategória csúcsát" és helyette AC-val , IR-rel , ACC-vel mentek a gépek..."

Mivel a Simracing expon nem is volt jelen a Project CARS/SMS. Az említett játékoknak viszont volt standja.

A játékosok száma meg igencsak becsapós, mert ha csak a Steam adatbázist nézem, akkor ez alapján az rF2 az egyik legrosszabb autós játék.
    Az elmúlt 24 órában:
    AC : 3313 játékos
    PC2 : 1511
    rF2 : 883
    Raceroom : 695
    Automobilista : 237
    F1 2018 : 3000, de ez a szám az élő F1 szezon végén nagyon vissza fog esni, ahogy minden évben.

Ezek a számok azt jelzik, hogy hányan léptek be adott játékba, szóval nem csak az online játszókat. És változnak folyamatosan, mert pl hétvégéken magasabbak, de arányait tekintve ilyenek maradnak.
  • barcalaci84
    a játékosok száma érdekel , mert szerintem PC -n elég gyengék a számok mind eladásban mind használatban (steamspy)...ez az esport is érdekes, mert az SMS támogatja , csak nem nagyon akarják a világon használni ... az AOR is egy vicc és szinte csak az van...ha már esport akkror az f1 sokkal komolyabb... vagy ha már konzol akkor grand turismora épülő esport komolyabb valami ....mégis nehéz ezeket szimulátornak nevezni

a Project Carst nem nagyon tekintik a világon szimulátornk sehol...egy szuper autós játék ami sok mindent akar szimulálni , csak nem akar összejönni... pl szerintem a különböző szimulátorok sok tekintetben hasonlítanak egymásra ,és nehezemre esik elhinni h a PC 2 -nek sikerült rájönni h ragasztó van az aszfalton és ez hiányzik a többiből...

valahogy a Simracingexpon se használták a "kategória csúcsát" és helyette AC-val , IR-rel , ACC-vel mentek a gépek

PC2 ott hasalt el h mindent próbált belerakni , csak nem sikerült semmi jól... grafikában mondjuk nagyon jó
  • sertrex
    Ne vicceljél már! Milyen funkciókat vettek ki a fizikából. Futtattad már a PC2-t egy diagnosztikai programon vagy ha úgy tetszik egy telemetrián? Van fogalmad, hogy mit számol és mit vesz figyelembe ez a progi? Ez az AC-hoz képest rakétatudomány. Azért mert még nem állt össze teljesen a progi, az hogy rengeteg még a hiba még nem jelenti azt, hogy visszaálltak árkád vonalra. Nem ártana utána olvasnod milyen gumifizikát írtak a progihoz. Vagy nem ártana ránézni a Live Track 3.0-ra, ami a dinamikus pályafizikáért felel. Jöttök itt az rF2-vel meg az iR-el. Nézd már meg, hogy miből és hány éve fejlesztgetik ezeket a szimeket. A PC még csak a második résznél tart és nem HC szimek voltak az alapjai, hanem egy saját motort írt az SMS. Nézd már meg azt is, hogy a Shiftekhez képest mit tud ugyanaz a motor mára.
    És mindezt úgy, ahogy írtad is, megpróbálják a minél szélesebb réteget is kiszolgálni, ami természetesen valamennyire visszaveti a játék szimulátorosságát, na de nem annyira, hogy egyből elkezdjünk itt, hogy a PC nem is szim.
    Értem én, hogy sokan ragaszkodnak az ISI fizikához, mert az az űberszim, meg az iR, mert az még baromi drága is és hogy hogy jönne ki, hogy egy 60 eurós játék ugyanazokat dolgokat tudja. Senki nem állítja, hogy a PC tökéletes, mert rengeteg munka van még vele.
    Szóval éppen a technikai kérdések azok, hogy ha valaki nem nagyon ismeri a játékot vagy csak felületesen kezeli, akkor hajlamos az olyan kijelentésekre amiket most te is leírtál.
  • tonio2006
    Az egy dolog hogy valamit e-sportra használnak. Az nem jelenti azt, hogy jó szimulátor hanem azt hogy nagy tömeget ér el és élvezetes versenyeket lehet menni. Pl. az F1 se jó szimulátor, de jókat lehet versenyezni vele. Az ACC is köztes megoldás lesz. Az hogy grafikailag jelenleg PC2 ver mindent az igaz. De például a dinamikus idójárás közel se olyan jó, mint az rF2ben. Mindegyiknek meg van a maga specialitása. Felesleges hasonlítgatni.
  • bottleopener
    Nem felejtettek el szimulátort csinálni. Csak megváltozott a céljuk. A céljuk már nem az, hogy "Gyártsunk modot rFactorhoz minél magasabb minőségben". Mert ez csak 50ezer embernek adható el. Hanem "Csináljunk egy még szimulátornak látszó, de a lehető legszebb autós játékot. Ez eladható 2 millió embernek.

Ha te nem érzékelted hogy hogyan lépdeltek visszafele autó fizikában már a GTL tekintetében is, akkor gondok vannak. Játékról játékra vették ki a funkciókat, egyszerűsítették a fizikai modellt. Nagy esés volt már a GTL tekintetében is, aztán a Shift már az új cég égisze alatt akkorát zuhant, hogy ha nem írják rá a dobozra minek is akarják beállítani, megmosolyogják az emberek.
    Azóta a Project Cars próbál visszakapaszkodni, de bizonyos tudatos értékválasztásból nem hajlandóak engedni, mert a 2milliós tömegnek akarnak megfelelni. Így már esély sincs, hogy akárcsak olyasfajta szim lesz valaha, mint a GTR-ek voltak...

Nem azért hülyéz mindenki a fórumon, mert véleményed van. Az ízlésekben nem is szabad vitatkozni. A szimplán technikai jellegű kérdések viszont magukért beszélnek, és az SMS marketingstratégiája sorsszerűen meghatározza a végeredményt.
  • Axtros
    A baj ott van, hogy mindenki mondja a magáét, és ha az objektív tényekre alapozva, valaki mond valami "ésszerűt", mint én a "PC2 jelenleg a kategória csúcsa", akkor egyből jön az ekézés, hogy én hogy gondolom ezt, meg jobb ha elásom magamat a kijelentéseimmel együtt. A legrosszabb pedig az, hogy olyanok jönnek ezekkel a magas röptű dumákkal, akik alig játszottak valamennyit az adott programmal(okkal). Csak ránéztek, toltak 1-2 versenyt, vagy mentek 10-20 kört, aztán megfogalmazzák a nagy véleményüket.
    Az én kijelentésem egy általános megfogalmazás volt, amely igenis sok tekintetben megállja a helyét. Csak nézzétek meg a külföldi és egyéb fórumokat, a játékosok számát, a e-sport közvetítéseket, a fizika / időjárás szimulációt, a grafikát / hangot, stb.-t. Nem értem, hogy például az AC, vagy majd az ACC, vagy akár az RR, hol jobb jelenleg, vagy miben jobb, mint a PC2???
  • Axtros
    Meg én! :D
  • Solt
    Mindig veled van a baj! :D
  • lac coo
    Na, már megint én.... ? :D
  • Solt
    Normális körülmények közt nem releváns válasz rá. Viszont az érintett felek előélete miatt ezek nem normális körülmények, illetve az, hogy üzletileg mindenképpen bukta lesz, már a második mondat. A tüske az előtte lévőben hangzott el, amire aztán még érkezett egy ráerősítés, így a visszavágás "ott ahol fáj", borítékolható volt. :)

Minél többet próbálgatom, nekem is egyre inkább az az érzésem, hogy úgy mint AC esetén, itt is megveszek minden DLC-t ami jön hozzá, mert már jelen állapotában is nagyon bejön. Más kérdés, hogy VR mellett erősebb VGA-ért kiállt, bár rajt után inkább CPU limitet tapasztaltam.
  • Solt
    Én féláron vettem meg "nemrég", de még nem játszottam vele annyit, hogy kőbe véssem a véleményem. Vannak benne jó dolgok amik tetszenek, de valahogy eddig nem vett le a lábamról... nincs az a fülig ér a szám vezetési élmény mint az AC / iRacing / rF2 triónál.