2128
1554471458.jpg
  • lac coo
    Öreg vagyok, meg nem is igen játszok már sokat...De továbbra se értem a drámát ! :)
  • bosco05 #1447
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy b*lfaszok. A community egyértelműen jelzi, hogy mire van szüksége, ezek meg megint széllel szembe hugyoznak. Egy közepesen szar marketinges most azt mondaná (ha lenne nekik olyan), hogy gyerekek, ezt kell gyorsan fejleszteni és bedobni, hogy érkezik és igen arra gondoltunk elsőre is. Ha egy portugál senki meg tudja csinálni 5 játékra normális minőségben, akkor egy Kunos simulazioni miért nem? Persze sokan megveszik majd így is, de nem lenne jobb megtízszerezni a communityt? :D
  • Adam Jonas
    "Dear ACC racers -
    We have noticed some concerns over our forum post regarding a more detailed definition of the feature "matchmaking" and multiplayer.

This topic has been widely shared and discussed over various platforms, resulting in and alluding to an incorrect conclusion that Assetto Corsa Competizione will not feature any matchmaking feature and that the 1.0 version will only come with a simple server list when it comes to "how to join a multiplayer race" inside the title.

Even though ACC will release in a short time, we would like to clarify the situation in order to allow all current or future customers to be clear about this whole topic. We invite you to keep in mind the following:

- Our Dev. Blog forum post aimed to clarify that ACC will not feature any automatic scheduling of multiplayer races, and we would like to underline that nothing of the sort was ever promised during the Early Access programme.

- Assetto Corsa Competizione does feature multiplayer matchmaking. This feature is made possible thanks to a brand new Rating System (that will evolve together with the game after release in order to work even better), and it will help all players to automatically join the best match according to their skills and safety on track. Our system will first sort the servers giving the proper weight to players' preferences and rating indicators and secondly allow them to:

A) Press a Quick Join button that will automatically connect them to the theoretical best match;

B) Select their preferred server from a filtered server list on the ACC multiplayer page.

Anyone expecting an automatic scheduled racing system, featuring a calendar, a booking system and continuously updating leagues misunderstood what was stated by Kunos Simulazioni; on the other side, all reacting to this with the feeling that an automatic matchmaking function would have been missing can hopefully feel better now.

Kunos Simulazioni, as already known, will continue developing ACC even after 1.0 in order to closely look the feedback from the community and make the Competizione even better after its initial full-version launch."
  • Adam Jonas
  • bosco05 #1444
    Biztos azt is félreértették :D
  • Indi69
    Röhögnék ha tudnék, de most jobban érdekel, hogy hova lett a két autó a játékból!?
  • GPx8
  • Alexease
    VIII. kerulet?!
  • Indi69
    Eltűnt a két GT-R, nincs a garázsban. Ez mi a bánat már megint?
  • bosco05 #1439
    Hát félreértés max ott volt, hogy ők nem tudják mit jelent a matchmaking szó. :D
  • Adam Jonas
    Amúgy ez vicces, mert valahol a 0.2-0.3 környékén volt, ha jól rémlik :D :D :D :D
  • Adam Jonas
    Mondjuk így már érthető. Bár olvasgattam Minolin írását az ACC fórumon - nekem abból az jött le, mintha inkább félreértés történt volna. Vagy már csak szépíteni akarják.
  • BladeW
    Ha nem te vagy a hibás akkor is von le belőle, ez fontos. Bementem néhány random serverre, ahol nem volt SR követelmény, és simán kilöktek, féktávon legázoltak, stb. Ha sok ilyen futamod van, akkor lecsökkenhet annyira, hogy nem fogsz tudni bemenni az értelmesebb futamokra (amikből nyilván kevesebb lesz és/vagy az összes ilyen server kontans fullon lesz).

Aztán majd lehet vissza "farmolni" AI-k ellen. Leveszed az agressziót, és vonatozol pár versenyt. :) Érdekes lesz ez az egész, még biztos lesz finomhangolva, de azért csak jobb, mint a semmi.
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.05.19. 13:00:02
  • b-type
    Az az érték mutatja hogy mennyire igyekeztél vigyázni a másikra. ..egy ideális világban, valójában ezt nagyon nehéz jól értékelni, mert ez a valóságban is egy nagyon különleges érték. Jó helyzetfelismerés, jó helyzetkihasználás és végül az agresszivitásnak valamint a finesznek egy kényes keveréke.
    Az első kettő nélkül sz@rt sem ér, de csak okosságból versenyezni az általában azt jelenti hogy gyűjtögeted a pontokat, de ennyi.
    Szóval az a szám azt mutatja meg hogy milyen a viselkedésed kontakt közeli helyzetekben illetve benne.

konkrétan ez az:
    https://boxthislap.org/rating-system-shows-as-planned/
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.05.19. 12:05:17
  • Indi69
    Ok, köszi. Van a szervereknél egy SA szám mínuszban, gondolom ez egy teljesítményérték hiány. Pontosan mi ez és mi befolyásolja? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de több részlet nem világos nekem.
  • b-type
    Egyelőre sztem igen, lehet vele szöszölni, de még nem teljes. belövi neked a listát azok alapján amiket fontosnak ítélsz, kedvenc pálya, kedvenc ellenfelek, eső vagy sem, éjszaka vagy sem..stb. ..és akkor ugye itt van egy szűrő versenyzőkre is, de ez a lehetőség még nincs kinyitva
  • Indi69
    A szerver lista alatt van az advanced gomb. Egy rakat állítási lehetőséggel. Ezek micsodák, és mit hova kell állítani ? Vagy maradjon minden gyárin ?
  • b-type
    Most mentem egyet (rég mentem már) online Monza-t, és faxa is volt, fel is pontozott :)) Az elején nem tudtam vízfüggönyben menni, behibázgattam, de aztán ahogy változott az idő jobb lettem féktávon mint a többiek (nagyon biztonsági esős setup volt), végül dobogóra jöttem.
    Igaz csak egyet kellett előzzek pályán, mert azért hibáztak a többiek is.
    Szal láttam hogy zöldültek a számok, kíváncsi leszek mi lesz ebből.
  • b-type
    Sztem egyébként alapból is másra gondoltak mint amit sokan vártak, legalábbis most újra elolvasva hogy mi is volt a szándék ezzel az egész skill rendszerrel. Kunos meg ugye makacs, pont leszrja ki hogy képzelte. ..és ez egyébként remélem így is marad mert eddig bejött (nekem).
    Mindig is ligapárti voltam, szal én inkább abban hiszek public-n is, hogy nem ugrálok a szerverek közt hanem megmaradok egy szerveren hátha kialakul a társaság,..és általában ki is alakul.
    Nagyon nem figyeltem még ezeket a skill rendszert, csak láttam hogy van, de sokan azt írják hogy jó...nem tudom mit taníthatna nekem magamról mert azért már jó ideje kialakult a szimezési stílusom, de majd meglátjuk.
    Az iR rendszer nem érdekel nyilvánvaló okokból, mivel annyit nem tolom online, aki annak egy kópiájára gondolt az most érthetően csalódott..

Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.05.19. 08:50:57
  • lac coo
    Játékiparban ki nem ....
  • b-type
    ..vagy meggondolták magukat. Az EA játékoknál előfordul. Nyilván van rizikó hivatalos megjelenés előtt megvenni egy játékot.
    De egyébként meg sztem érdemes megvárni ezt a 10 napot és megnézni hogy mit is akarnak pontosan Kunos-k, másban gondolkodnak ennyi.
  • bosco05 #1427
    A tragédia ott van, hogy hazudtak és nem kicsit.
  • Solt
    Én nem szoktam, keversz laccooval! :D

Na mondjuk nekem ez nem fog hiányozni, megnyugodtam, köszi! :)
  • macleody
    Detto. Egyébként én is inkább preferálom a szervezett megmozdulásokat, szivesebben vennék részt egy ilyen versenyen, mintsem beugorjak valami random szerverre.
  • lac coo
    Nem érzem tragédiának hogy nincs ......Lesz elég szervezzett futam . Amúgy ha szerveren szűrve van a ratingok akkor nem értem az miért nem jó ...?!
  • bosco05 #1423
    Ja hogy ennyire? :) Bocsi azt hittem trollkodsz :D A lényege az lenne, hogy valamilyen formában egy gombnyomásra tudsz versenyezni hozzád képességben közel álló versenyzőkkel online.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.18. 19:52:47
  • Solt
    Te most szórakozol velem? :D Mi az a matchmaking? Tényleg nem tudom ez mit takar!
  • bosco05 #1421
    Sokan iRacing szintű rendszert vártak, de a matchmaking fogalmának legalja is minimum a Gran Turismo féle móka kéne legyen, ehhez képest itt a semmit jelenti, ezért a felháborodás.
  • Solt
    Na most ebből sem derült ki számomra, hogy mit az ami ekkora tragédiát okoz! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.05.18. 19:01:36
  • GPx8
    Pit-animáció még nincs, ugye?
  • bosco05 #1418
    Hát biztos hogy nem a semmi... Illetve de, Kunosnál a semmi :D
  • Solt
    De egyáltalán mi az a matchmaking?
  • bosco05 #1416
    Meg ahogy korábban írták :) Szerintem abszolút jogos a felháborodás.
  • Adam Jonas
    Most mi ez a hiszti, ami megy YouTube-on/ hivatalos fórumon a multiplayer móddal kapcsolatosan? Most tényleg azért panaszkodik mindenki, mert a "matchmaking" szó nem abban az értelemben lett használva, ahogy a nagy többség elgondolta?
  • Indi69
    És igen, köszi.Már nem tudnak állva hagyni gyorsabb is lettem valamivel.
  • macleody
    A Nissan nem egy villám, 0-ás hátsó szárny kell Monzára. Próbálj ki más autót is, hogy azzal is ezt produkálja-e a játék.
  • BladeW
    Először azt mondtad, nem jó a kigyorsítás, utána meg azt, hogy egyenesben elmegy az ereje. Most akkor melyik? Nem értem...
    Engine mapot ellenőrizd nem állítottad-e véletlen el. Annak köze van mindkettőhöz.
    Egyébként biztos vagy benne, hogy beallítás problémád van, és nem csak egyszerűen rossz a vezetéstechnikád? (Segitek: +5mp körönként NEM beállítás probléma.) Ha mások jobban gyorsítanak ki, lehet pusztán azért mert hamarabb kezdenek kigyorsítani. Kanyar csúcspontot kell nagyon jól belőni, ami nem egyszerű, sok gyakorlás kell hozzá. Az meg, hogy szemre mások "ugyanúgy" mennek, mint te megtévesztő lehet. Gondolj bele, ha minden kanyarban csak 3 tizedet vesztesz, a pálya áll mondjuk 15 kanyarból akkor már össze is jött +4,5 másodperc. Szemre viszont elég nehéz kanyaronként 3 tizedet meglátni.

Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.05.16. 17:03:34
  • tjoe
    Ja hogy online. Hát ott a szerver beállításától függ a pályatapadás.
  • Indi69
    Az mi? Hol van? Online van ilyen?
  • tjoe
    A pálya tapadást állítsd optimumra. Én így pár kör után már tudtam 48 végét menni.