2128
1554471458.jpg
  • alma2
    Vr eseteben, gyakorlatilag a legerosebb kartyaval is kothetsz kompromisszumokat. Azt a kartyat meg egy i5 nem hajtja ki, szoval sporolni nem fogsz.
  • Encore
    Sziasztok,

Régebben szimeztem (RBR, rfactor1, Live for speed), de kihagytam jópár évet és most ismét belevágnék. Kormány és cockpit már van, viszont abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a PC-met hogyan fejlesszem, hogy megfelelő legyen. Jelenleg 16 GB ram, Core i5 (harmadik genreációs), meg valami szutyok videókártyám van.

Nyilván vegyem meg mindenből a legnagyobbat és kész, de azért szeretnék ésszerű keretek közt maradni. Full HD nekem elég, érdekel a VR. Gondolom, ha olyan konfigot összerakok, amin az ACC elfut, akkor más szimmel sem lesz gondom.

Kérdés, hogy milyen videókártya és proci kell egy fix 60 FPS-hez? Illetve ti milyen VR eszközt javasoltok?
    Köszönöm.
  • lac coo
    Jó az, a T300 remek kormány .
  • b-type
    hááát nem D2 :D
    arra gyűjtöttem mert az lenne az igazi, de T300 lett egy saját kormánnyal meg egy Ferrari F1-l.
    Minden faxa, bár holnap elutazom, viszont már qva nagyokat drifteltem AC-ban Kakucson.
    A G25-re már nem emlékszem, a DFp-nél meg kb. annyira másabb mintha FFB nélküli kormányról váltanál FFB-re, eléggé.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.06.30. 20:19:15
  • lac coo
    no, milyen ?
  • b-type
    Lehet leíratkozom a bétáról...a legutóbbi frissítés eléggé hazavágta a futást, akad.
    pedig itt az új kormány
  • BladeW
    Lehet, hogy elfogy/lassu a vram. Első körben textúrák/anti-aliasing amiből érdemes lehet levenni. Bár én fordítva szoktam, lehúzom minimumra, és finoman elkezdem visszaadagolni a beállításokat (lehet, hogy egy effekt önmagában nem fogja meg, hanem 2 beállítás együttesen okozza). Esetleg ha driverben elállítottad a prerendered frame-eket (input lag csökkentése miatt) azt visszaállítani defaultra.
  • lac coo
    Azt próbáltam pár értékkel de ugyan az ...
  • Solt
    Fixáld az FPS-t vsync nélkül.
  • lac coo
    Nem, tuti nem, teljesítmény megvan, csak így belassul sokszor egy pillanatra. Vsync megszünteti, valami fps esés okosság lehet ...
  • GeriDoc
    Az talán CPU. Nézd meg kevesebb AI-val.
  • lac coo
    Ha vsync nélkül van bőven fps , de be-be lassul a játék azzal mit szokás próbálgatni, hogy jó legyen ? Vsync-el fix fps van, nem lassulgat viszont pici input lag is van ....
  • b-type
    A karrier elég hamar teljesül, én még mindig a 3órás Spa előtt vagyok és így 75%.
    Nagyon nincs idő, meg qva meleg is van szimezni, de már vagy 4 alkalommal eljutottam másfél óráig. :))))
    Mert tök jó egyébként, ha eltolom a kiállást akkor odafigyelős a végefelé a körök, aztán mikor megkapom az új gumit akkor meg nagyon ereszd el a hajam van.
  • unrealnoise
    Mondjuk szerintem nem vállalták túl magukat, semmi olyan dolgot nem tudok hirtelen felhozni, hogy ezt vagy azt megígértek, csak nem került a játékba, mármint az ACC-ben.

A gond az, hogy ahogy lac cco írja?: "Csicsa nincs, de jol osszerakta szuper jatek.... Igaz nem lehet szep menuket meg videokat nezni. Verseny ,aztan ennyi. :))"

DÉs oké, le van animálva ez+az, de tényleg, miért pont az UI-n, a kihívásokon, spórolnak? Kinek kell olyan ancimáció (beszáll a pilóta stb), aminek nincs funkciója, etc?

Mert az F1 2019-ben karrierben, ott még van valami féle hangulata is a beszélgetésegnek, átélhetőbbé teszi a versenyzést magát is, de itt ilyen nincs.

Amúgy most meg is rémísztett valami, elindítom a játékot, aztán a karriernél azt írja, 15%-nál járok, amikor még egy versenyt sem mentem szvsz, csak a teszteken...

Jó cucc, jó cucc, csak sokkal jobb is lehetne, tényleg ha a rohadt régi GTR2-őt adták volna ki (tudom azt a Simbin csinálta), csak feltolt grafikával, fizikával, az is ezerszer jobb lett volna, mint ez így most.

Jellemző mennyire fapad az egész, hogy a kontrolleres UI mennyire meg lett változtatva...

A többit is kb. kukázni kellene, a fő, kezdőképernyőt leszámítva minden UI elemet át kellene dolgozni, és akkor még csak a felszínt kapargatom.

Sosem értettem miért nem tanulnak másoktl, a jót "el kell lopni", tovább kell fejleszteni, erre ehelyett ezek adnak egy fapados valamit.

Az, hogy az FFB beállításokat is úgy oldják meg, hogy az AC-ből valahogy át lehet hozni, nah az parádé.
    Nem ám plusz dolgokat raknának bele, tennék testreszabhatóbbá, hanem itt van, mókolással másolgatással, utánajárással meg tudod oldani...

Nagy kár értük. Mert ezzel a játékkal nem hinném, hogy nagyon foglalkoznának a jövőben...
  • Adam Jonas
    Ne is bándd, én most kezdek ott tartani, hogy milyen hülye vagyok, hogy megvettem az ACC-t anno...
  • Danecay
    Én ezért nem támogatom az Early Access dolgot, lehet tervezni, lehet ígérgetni aztán az esetek többségében mégsem az lesz a dologból mint amit beharangoznak vagy amire az ember számít, aztán csak hoppon marad. Ez most nem kifejezetten az ACC-re vonatkozik hanem úgy általánosságban az összes EA keretein belül fejlesztett játékra, nem véletlenül nem vásároltam meg még egyet sem. Ígéretekkel teli a padlás. Egyedül az rF2 esetében érzem úgy mintha egy EA hozzáférésű játékot vásároltam volna pedig anno már az elvileg véglegeset vettem meg, de ezt tudjuk, hogy miért van.
  • GeriDoc
    Az a baj (ha ez baj), hogy ez megint egy félkész játék lett, ahogy az AC is. Amióta pár orosz, meg olasz srác rendbe rakta az AC-t, és megoldotta, amit a készítő szerint nem volt lehetséges, azóta nem hiszek bennük. Az ACC-t már nem is vettem meg. Nem szeretem/szerettem a PC2-t, de komplexitásban az egy kész játék (a hibáival együtt is). Az rF2, iR, LFS stb. nem az, de nem is akarnak azok lenni. Erre viszont azt ígérték, mégsem lett az.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2019.06.28. 16:23:01
  • unrealnoise
    Oké, de ezt nem értem, miért siettek vele?

Alexnak írtam egy hosszabbat az rF2-ben, mert azzal jött, hogy nem lesz soha játékosbarát az rF2, meg nem is az a célja, célközönsége, stb...

Nem fogom leírni ugyanazt, de itt is azt érzem gondnak, hogy a neheze megvolt, megvan. Erre nincs kedvük acsikat csinálni, nincs kedvük kihívásokat csinálni, azt sem értem pl, hogy a kihívások a bétában miért változtak, miért illantak el a régiek.

Simán meghagynám őket, ha mást nem, az eredményeket, meg hogy láthassam, hogy megcsináltam, meg hogy a haverok mennyi idő alatt csinálták meg. stb.

Ezeket leprogramozni meg grafikákat, UI-t csinálni semennyi idő.

Csak szólok, az AC-ban több száz achievement volt...

Szóval ez a játék még kiforrhatja magát, és oké, ez jó így is versenyezni, de ez így cask a HC réteget fogja meg, és még azoknak is riasztó lehet, lásd, a játékosbarát szemlélet miatt én is az F1-et tolom, nem ezt...

Az rF2-ben meg a Raceroom-ban nagyon sok potenciál van, de messze nem használják ki sajnos...

Az iR mindenben beelőzi őket lassan, én pl nagyon sokat várok az AI megjelenésével, karrier, események, stb... Meg hát közben a luncher, UI is sokat javult, mire kijön az rF2-es UI, az iR már rég lelépi őket minden szinten. És oké, nem egy árkategória, de ha lépne egy merészet az iR, akkor kicsinálhatna szinte mindent a piacon...
  • lac coo
    Csicsa nincs, de jol osszerakta szuper jatek.... Igaz nem lehet szep menuket meg videokat nezni. Verseny ,aztan ennyi. :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.06.27. 20:35:13
  • unrealnoise
    Pfú ez a játék. :D

Nem lenne rossz, de hogy az FFB-t ne lehessen _normálisan_ testreszabni... Az azért vicc. Mert azért kismillió féle kormány van, szinte minden szimben meg lehet tenni, hát itt nem.

Einítom a játékot, jelentkeztem a public bétára, leszedni a frissítést, és kb. már a menünél az érződik, hogy itt kb nincs semmi látnivaló. Halott az egész.

Special event tényleg enny? Sem achievements, se semmi? Sokszor mondtam, de ehhez képest a GTR2 tényleg kész mestermű volt.

Az a baj, hogy nem látom semmilyen szinten a lelkesedést a játék iránt, ezt bizony teljesen újra kellene gondolni.

Ennek nem így kellett volna kijönnie. Nem csak én mondom, hanem sokan mások, köztük az eurogamer-nél is...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.06.27. 19:18:11
  • szurkefarkas
    Sziasztok.

Most vasárnap a Nürburgring-en áll rajthoz GTR-Masters első Assetto Corsa Competizione bajnoksága.
    A gyakorló szerverünkön már több mint 140 kört futottatok. link
    Valamint ez úton is megköszönjük a fair versenyzést és gratulálunk mindenkinek akik az első futamot sikeresen teljesítették.
    A Hungaroring megizzasztott mindenkit aki a kockás zászlóig el akart jutni. Eredmény
    A bajnoksághoz bármikor tudtok csatlakozni. Részletek: Futam kiírás

Jó felkészülést és jó versenyt kívánunk mindenkinek.
  • lac coo
    Legnagyobb királyok ! :DD

https://www.facebook.com/KartingEmozioneEPassione/videos/2353372774917175/
  • b-type
    mekkora szpás volt ma :))
    bedob egy Monza szerverre szemerkélő eső, felrakok egy esőgumit, qual-n tűzforró gumival hoztam egy időt. ..áá mondom okosság, slick fel hát az meg csúszkál össze-vissza mert hideg, jó lejárt a qual, na milyen gumit rakjak versenyre? esőgumi el fog durranni rakok szárazat majd csak felmelegszik, kicsit túlfújom, aztán gyerünk.
    Senki földjén 4. helyen szenvedek mint pata a napon, a féktávok vége blokkolós, az első nyújtott jobbosról le akar mászni, minden kanyar nyúlós, a Parabolica szenvedősen lassú..és a gumik végig hidegek. DE a mögöttem jövő sem közeledik, jár az agyam mi lett volna jó, mert azért voltak vizes részek...lehet hogy az esőgumi jobb lett volna, talán lehet hűteni..
    De aztán meglátom az előttem lévőt, gondolom hibázott kicsit és közelebb kerültem, hát az is kacsázik az egyenesben veszett mód...
    ...ááá mondom rendben van, hát itt mindenki szopik! :))))
    na megnyugodtam azt hazahozam az autót. :)
  • sertrex
    Majd szeptembertől érdemes nézni a számokat. Nyáron minden játékon kevesebben vannak, főleg a szimulátorokon.
  • arty
    említették valahol Kunosék, hogy mennyi ment el?

steamspy(?) szerint 100-200k között - AC-ből 300k feletti rémlik 1.0 környékén... (lehet rosszul)

Peak concurrent players yesterday: 1,429 (4,122 all-time peak)
    Peak on Twitch yesterday: 450 viewers, 32 channels

kíváncsi lennék, hol jönnek ki nullára... (lévén 45 eur a játék most is, miközben a többség tuti 25-35 környékén vette, sajna nem írtam fel mikor/mennyit mért a steam)
  • Danecay
    Assetto Corsa Competizione v1.0.4 update OUT NOW!
    JÚN. 14., 16:17 - LUCA
    Dear #ACCompetizione racers,

we have just released a further update that has a short but very important changelog. Please restart your Steam client in order to detect the new download and enjoy!
    #beACC

GENERAL:
    - Fixed gameplay freezes.
  • GPx8
    Dear #ACCompetizione racers,

the v1.0.3 update is live on Steam! It introduces several updates, including a brand new controller settings page, updates in Multiplayer and Ratings, gameplay, VR (mouse scroll function, HUD rendering tweaked), replay management and audio encoding. We suggest to set Temporal Anti Aliasing method for VR.

Restart your Steam client in order to detect the update and head over Assetto Corsa official forum for specific support requests!

GENERAL:
    - Audio optimizations to lower the memory footprint.
    - Fixes to overall game stability and added logging.

GAMEPLAY:
    - Fixed a rare bug that failed to turn on the ignition in AI cars.
    - Fixed driver swap missing in Race 2 of career race weekends.
    - Fixed autosave not storing tyre set wear data.
    - Fixed random weather not randomizing ambient temperature.
    - Fixed potential issue not auto saving replays

GRAPHICS:
    - Fixed disabled driver foot animations in the Mercedes-AMG GT3.

UI/HUD:
    - Revamped controller options menu, allowing keyboard, direct-input and X-input customization.
    NOTE: old controller presets will continue to work.
    - Fixed widget position when the car crosses the finish line.
    - Camera movement and look-with-wheel sliders activate/deactivate in relevant camera modes.
    - Fixed a bug on the weather page that allowed rain level without cloud level when after entering the page.
    - Fixed confusing behaviour of random track button on the weather UI.
    - Fixed weather summary incorrectly reporting dynamic weather disabled with random weather on.
    - Fixed podium sequence not responding to mapped pause key.
    - Fixed championship AI aggression being incorrectly limited to 80-100%.
    - Default championship settings updated.
    - Resume button added inside the main Championship and Career pages.
    - Revised layout organization of race-end messages.
    - Fixed wind speed not being absolute value.

VR:
    - Mouse in VR: added wheel and scroll bar support.
    - Fix to the HUD stereo layer clipping with the car geometry.

RATING & MULTIPLAYER:
    - Solved "No CP server in your region" display for users that should actually see them.
    - Server pings are now displayed accurately in the UI.
    - The "too slow for Eau Rouge" fix introduced in 1.0.1 is now more accurate.
    - Fixed a an issue where cars can load without setup (=no ABS/TC) applied / HUD invisible.
    - Entrylists can now use "isAdmin" as intended.
    - Entrylists can now use "overrideDriverInfo" as intended.
    - Added ServerAdminHandbook v1 to the server folder.
  • pRoject2HUN #1541

Szombat este teszt futam, pálya Brands Hatch időpont 19.30!

Aki szeretne jönni az a következő Facebook csoportban tud jelentkezni :)

PerfectSim ACC League
  • szurkefarkas

Sziasztok.

A GTR-Masters szervezésében egy nyílt ACC teszt bajnokság formálódik. A fejleményeket itt követhetitek:Link
    Utoljára szerkesztette: szurkefarkas, 2019.06.11. 19:38:34
  • macleody
    Nem működik.
  • Leslie878
    Sziasztok! a pit stop animációt hogyan kell bekapcsolni? Vagy még egyenlőre nem működik, mert én még box embereket sem látok! Előre is köszi!
  • guftabi96
    Tölthető az 1.0.2
  • Krunky
    Köszi szépen!
    A GT4 kategória kb. mint egy publik szerver, első kanyar :D:D:D
  • haflac
    kép+video
  • Krunky
    Ha nem nagy munka feltehetnéd az összeset valami felhőbe, én spec. szívesen megnézném!
    Köszi!
  • haflac
    tegnap a red bull ringen voltam az adac gt masters-en, pár képet megosztanák,bocsi az off-ért
  • BladeW
    Fórumon írják, érdemes vigyázni vele: béta branchből stable-re visszaváltás okozhat gondot.
  • b-type
    hát ezt most bebétázom, általában ülök a seggemen, de most nem lesz időm egy ideig.
  • JonasSandor
    Kipróbáltam a játékot 180 fokos kormánnyal lehetetlen jól menni, meg nálam beszaggat és vége lesz az egésznek.
  • macleody
    1.0.2 beta patch
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1.0.2 Preview (eventual public hotfix changelist subject to changes)

GENERAL:
    - The .exe now starts in "-nohmd" mode if "-vr" is not specified.
    This now allows direct shortcuts with "-vr" command and reduces the number of required launch modes in Steam.
    - Fixed a crash when pausing the game from the helicam.

GAMEPLAY:
    - Added savegame system in Career and Championship modes.
    - Savegame feature is not available in Hotlap and Hotstint mode
    - Improved general .json encoding system.
    - Added structure to manage multiple savegames (Single Player).
    NOTE: not yet enabled in the public build.
    - Added auto-saving after complete sessions in Career and Championship.
    - Fixed driver stint status in savegame.
    - Fixed incorrectly forced 10-minute driver stint length in championship and career.
    - Fixed inaccurate session results in some savegames.
    - Fixed Fanatec LEDs building in reverse order (due to a change in the Fanatec SDK).
    - Updated controller presets.
    - Fixes to MP replays (e.g. flickering spawned cars when the replay was shorter than the session).
    - Fixes to game stability.
    - Tweaks to accident/yellow-flag highlights.
    - Fixed a bug of 'ghost cars' appearing in some cases in multiplayer highlights.
    - Added option to customize weather for championship rounds.
    NOTE: selecting "Custom" weather allows the player to customize the weather for every championship round before each event.
    - Fixed end-race cameras and car positions (e.g. back from replay after end-race highlights).
    - Fixed HUD disappearing after trying to play an invalid replay.
    - Revised AI skill levels in Career in various difficulty settings.
    - More straightforward session-end:
    Added status message at the end of sessions informing the player to wait for all opponents to cross the finish line before proceeding to the next session.
    - Fixed ignition turning off when killing the engine during pit stops.

UI:
    - Added mouse input in VR.
    - Fixed an issue with navigating the MFD in VR.
    - Fixed tyre sets section being incorrectly active when wet compound was selected in the tyre and strategy windows in the Setup screen.
    - Fixed incorrect title in the Championship car selection menu.

AUDIO:
    - Audio communications optimization.

GRAPHICS:
    - Added another AA method.
    Temporal is now more effective against jaggies, while KTAA is more effective against ghosting.
    - Revised steering animations on various cars to delay hands switching over too early.
    - Fixed rim speed different from tyre speed.
    - Fixed slow motion rim/tyre speed in replays.

MULTIPLAYER & RATINGS:
    - Reduced the join lag when a new car model joins a session.
    - Drivers cannot join ongoing race sessions anymore (server settings option "isRaceLocked").
    - Fixed race track status not being properly reset after the race session.
    - Changed the way backend systems store data, so data is still correctly saved even under high loads.
    - Racecraft Rating calculations are temporarily suspended.
    - Rating widget now will correctly detect reconnections. While disconnected, it will simply dissapear.
    - Backend systems performance improvements.
    - Advanced MP options: Fixed the slider weights for night and rain.
    - Advanced MP options: Increased the significance of "clean": Users with higher SA won't see unrestricted servers anymore, unless "clean" is reduced below 50%.
    - Advanced MP options: Increased the significance of "latency": Users with higher SA won't see unrestricted servers anymore, unless "clean" is reduced below 50%.
    - Advanced MP options: Increased the significance of track weights, especially low values will massively rank down corresponding servers.
    - Matching now (almost) ignores servers in race sessions, instead of ranking them down.
    - Fixed CP servers not showing up for a number of user IP addresses.

PHYSICS & FFB:
    - Force Feedback Post-Processing is now available like in the original Assetto Corsa.
    Copy your "ff_post_process.ini" and associated LUTs to "Documents/Assetto Corsa Competizione/Config".