2128
1554471458.jpg
  • bosco05 #1488
    Egyébként ha nem poénból írtad, akkor abszolút egyetértek. Az volt az első félkész szimulátor amit kiadtak és érdemben rákattant a community. És ott adtuk le először az igényeket, lásd nem kell eső, nem kell normális HUD stb... Most nézd meg. Eső se RaceRoomba, se iRacingbe, se AC-ba nincs... HUD szintén nincs egyikben sem gyárilag jól használható, mindhez kell a külső cucc, sorolhatnám reggelig...
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 13:18:51
  • b-type
    Az rF1 tehet mindenről! :D Addig kész játékokat használtunk
  • bosco05 #1486
    Sajnos szerintem ez egyenes arányosságban van a mai szimek minőségével. Akkoriban az adott programok csúcsra voltak járatva, gyakorlatilag feszegetve a háztartásokban elérhető gépek korlátait számolásban. Ma meg mindegyik ezer sebből vérzik. Az rF2 egy jó szoftver, de kiadásakor gyakorlatilag hányingerrel volt egyenértékű, se kontent, se optimalizáció, se semmi... Az iRacing rohadt drága és fizikailag is ezer sebből vérzik mindamellett, hogy a communityvel is óriási gondok vannak. A RaceRoom az árkádból szép lassan lépeget a szimulátor felé, de még mindig alapvető funkciók hiányoznak belőle, bár az utóbbi két nagy frissítéssel sokminden megoldódott. Az AC-nak is megvannak a maga problémái, főleg a kontaktoknál viselkedik röhejesen szarul, de a fizika terén is egy két autó óriási kamu. Tulajdonképpen több felé szakadt a szimes társadalom, attól függően ki melyik játékot preferálja (illetve melyiknek a hiányosságai, hibái fájnak legkevésbé kb.), emellett szerintem rengeteget ront a helyzeten, hogy megjelentek a magukat szimulátornak hazudó totálisan árkád játékok. Ilyen a Gran Turismo, az F1 sorozat stb... Simcade-be most így hirtelen egyedül a Project Cars-t sorolnám, de az nem is akar több lenni mint ami marketing szempontból. Azonban az a fajta kommunikáció amit a Gran Tursimo, az F1, a WRC, a Forza és egyéb játékok kiadói és marketingesei folytatnak, valójában rettentően sokat ártanak a ténylegesen szimulátor játékoknak :(
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 13:00:59
  • b-type
    A liga jó, én is mindig ligapárti voltam/vagyok. A többit majd meglátjuk, a szimesek eltűnőben vannak mostanság sajnos.
    ha azt nézed a jelenlegi szitu az halvány árnyéka a 10évvel ezelőttinek.
  • bosco05 #1484
    Én hosszú idő után visszatértem ligázni, mellette SRS és egyelőre abban sem csalódtam RaceRoomban. Ha ez működik ACC-ben is majd, akkor már boldog ember vagyok és kíváncsian várom mit fognak kiokoskodni. Szerintem egy egyszerű filter lesz a dolog vége és végül mindenki le fogja adni majd az igényeket, mert üresek lesznek a szerverek :D
  • b-type
    Lehetne olyan hogy oké, ha a manuál módban választasz szervert, és az nem jelszavas, ..azaz manuál módban public-ra mész, akkor nullázhatod a profilodat. Tehát ha én balfék besorolásból kiválasztom kézzel Monza,eső,éjszakát csak mert ott majdnem teli a szerver, akkor negatív incidensnél bukhatom a profilt.
    pozitív irányban public-n sztem nem kellene súlyozni, mert jutalmazni ne jutalmazzuk már ha valaki leszrja a besorolását, ettől még jelszavas szerveren nagyobb besorolású ellenfelek ellen megy akkor ott kaphat +pontokat, de csak jelszavas szerveren.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.05.21. 12:22:27
  • bosco05 #1482
    Meglátjuk. Az csak jó, ha igazad van, mert az plusz egy opció lenne a versenyzésre. Tekintettel azonban arra, hogy ez sokkal szigorúbb keretek közé szorítva sem működik jól, lásd iRacing, így én nem hiszek benne maradjunk annyiban :) Az biztos, hogy a szervereket végül lespórolják és a communityre lesz bízva és szerintem menet közben gondolták meg magukat, mikor Kunos elé került egy forecast a költségekről. Nekem a kommunikációból nagyon ez jön le.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 12:16:55
  • b-type
    pedig de :)) komolyan sztem,
    ha a kedvelt pályák, időjárási viszonyok sorrendjében azonos 'tulajdonságú' játékosokkal dob össze azokon a pályákon akkor az.
    Elvileg trollokat nem ad be, azoknak más szervert kínál fel, illetve nem fognak lealázni fél perccel.
    Viszont ahogy gondolom, manuál beléphetsz szerverekre ahol a pontjaid alapján semmi keresnivalód nincs.
    (tehát ha kevés a szerver akkor hülyepistike beléphet népes szerverre ahol a pontok alapján nem kellene lennie)

de egyébként fingom nincs hogy lesz, szal várok azt meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.05.21. 12:13:48
  • bosco05 #1480
    Amúgy elolvasod amit írok, vagy csak így szemezgetsz és gyorsan nyomsz a válasz erre gombra? Komolyan kérdezem.
  • bosco05 #1479
    Egyetértek, viszont így ez továbbra is egy semmi, pláne nem matchmaking. Szerintem versenyezni így is, úgy is lehet majd vele, akár a már korábban más játékokban bejáratott utakon, ki mit szeret. Én nem hiszem, hogy ezzel bármit is hozzá tudnak majd tenni.
  • lac coo
    Akkor neked marad az ir, en meg nagyon fogom elvezni ezt ...;)
  • b-type
    AC alapján kialakulnak majd szerverek, ahol érdemes menni, és lesznek zárt szerverek meghívással. Ez a skill rendszer ez csak a public-ban válogat, nagyjából,..nagyjából hasonlókkal hoz össze a háttérben hogy neked jobb legyen.
    De sztem Kunos-k nem fognak kirekesztő rendszert beállítani, azt max megcsinálja valaki hozzá.
  • bosco05 #1476
    Ott van report, meg jogsi és bajnokság. Itt meg az lesz, hogy talán találsz majd publik szerót mindig kicsit magasabb sr limittel, vagy nem. Ja és van banhammer, ami itt fixen nem lesz, ráadásul iR-ben sem működik :( .
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:58:04
  • lac coo
    Bakker..
    Hat IR ben higy jututtam oda ? Ott ki mondja meg ki a hibas ?
  • bosco05 #1474
    Ez így egy publik szerver kereső filterekkel, amik egy olyan stat alapján lesznek beállítva, amit vagy jogosan kaptál vagy nem :/ . Ez szerintem sokkal több munka, mint egy jó rendszert kidolgozni :D Én már láttam balfaxokat olyan stattal hogy hűha és láttam ufókat is alacsony besorolással. Nem tudom ez mennyire fog menni így, szerintem semennyire, de igazából nem is lényeg, mert ez a része is hidegen hagy :D Engem a ligázás érdekel, meg ha lesz az SRS, hogy ne unjam szét magam.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:54:44
  • bosco05 #1473
    De hogy jutsz oda, ha mondjuk releasekor resetelnek, viszont megjön a sok idióta és szarik bele mindenbe, mert megteheti? Ki fogja megmondani ki a hülye? Vagy csak imádkozol, hogy ne csapjanak ki és felmész sr-be? Ez így eléggé semmilyen nekem eddig. Nem lesz semmi ami meggátolja az embereket abban, hogy buták legyenek. Ha beállítasz ilyen irgalmatlan magas limitet, szerintem üres szerver fogad majd. Meg mi értelme nyerni, ha azt nem számolja, nem rankol? Tulajdonképpen ez így egy semmi. SR rendszere az iRacingnek van, ami jogsihoz köti az indulást. Itt az admin egy public szerverre tud állítani majd ilyen korlátot és ott fogsz körözgetni a semmibe. Ez így funra jó, semmi másra. Ha arra vetted akkor jól fogod érezni magad szerintem, de ezt az AC is tudja a hülye statok nélkül :D
  • b-type
    Alapvetően a skill rendszer kezeli le a versenyhelyzeteket, ahogy olvastam X távolságon belül aktiválódik, és szorzót kap, ez függ a távolságtól és a szitu hosszától, azaz másként futnak a pontok ha elsuhanok valaki mellett centikre, és másként ha 3 kanyaron keresztül egymás mellett megyünk.
    ..és ez a pontrendszer fut majd amikor szervert keresel, az elsődleges szűrő amit te beállítasz, és fut egy másodlagos ami segít hasonló pontszámú játékosokkal versenyezni.
    Vannak nyitott kérdések (pl. kirekesztő lesz-e), de én még jól működő rendszert nem láttam ilyen területen, szal kíváncsian várom.
  • lac coo
    Valasztok olyan szervert ahova csak bizonyos sr felett lehet belepni.
    Most vagy en nem ertem, vagy nem tudom mi van itt....:)) Lehet a korral mar butulok. :)
  • bosco05 #1470
    Egyébként itt mi lesz? Felmész egy public szerverre, hogy felhúzd magad, de folyamat kicsapnak az idióták. Abból hogy fogsz kijönni? Ki fogja azt mondani, hogy neked most nem vonunk le a stat pontjaidból, mert nem te voltál a hibás, vagy büntetjük a másikat? Szerintem a baj alapvetően itt lesz. Ha nincs rendszer, akkor marad a káosz. Ha az időjárást a legjobbra állítva a haverjaimmal folyamatosan egymástól távol körözgetünk a saját szerverünkön úgy hogy felváltva nyeregetjük a futamokat, amiket magunknak állítunk be akkor meg az egekben lesz a stat? Vagy hogy lesz ez? Én azt gondolom, hogy abban a formában, amit ők kigondoltak ez teljességgel használhatatlan lesz bármire. Arra lesz jó, hogy a száz méterről látható büdösbarom ki lesz zárva egyes szerverekről a kezdőkkel együtt és ennyi. Egyékbént iR-ben ott kell menni, ahol van mezőny. Mondjuk ezt az első nap ki lehet találni, ha belépsz a honlapra. Nyilván ha magadat akarod szopatni akkor ott mész ahol nincs :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:45:01
  • bosco05 #1469
    Te most trollkodsz ugye? :D Mond hogy trollkodsz, az a jobbik eset. "iR-ben, ha olyan bajnokságban mész, amin van is mezőny, akkor erre esély sincs amit írtál." A másik témát meg nem tudom jobban leírni. "NEM EZT JELETNI A MATCHMAKING SZÓ" Lehet itt félkövérrel írni, meg hogy villogjon? Ennyi a baj. Nem nekem problémám továbbra sem, hanem azoknak, akik MM-et vártak. Ez nem az.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:37:59
  • lac coo
    Ha van mezony....
    Ellenben itt ha van ha nincs , ha 95 -tol enged be a szerver akkor az ugy is lesz. Hol itt a baj ? :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.05.21. 11:34:52
  • b-type
    Azt csinálja amit meg akar csinálni, sztem ez jó. ..mondhatnád neki hogy öcsém ne ilyen maszat rőzsecipelő nőket fessél, hanem fessél már karácsonyi képeket abból dől a lé, .
    ..ha megvan a pénze ami neki kell, akkor ez a jobb út.
    Na kicsit elkanyarodtam :)) Szal én a részemről megvárom az 1.0-t (meg majd annak variánsait), és majd használom.
  • bosco05 #1466
    iR-ben, ha olyan bajnokságban mész, amin van is mezőny, akkor erre esély sincs amit írtál. A Porsche halott, úgyhogy ott lehet, de egy GT3-ban teljesen esélytelen hogy ez megtörténjen. Ha ott falábúakkal vagy, akkor jó eséllyel te is az vagy, ha asztronautákkal, akkor pedig az. Ezt persze azoknak írom főleg, akik esetleg nem ismerik, nehogy tévúton legyenek.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:30:07
  • bosco05 #1465
    Engem sem zavar. Ha iR-ezni akarok, akkor elmegyek iR-ezni. Az is ezer sebből vérzik, ott is hagytam, már csak special eventekre járok. A vicc az, hogy az AC az egyik legnépszerűbb szimulátor, de azzal együtt szerintem ők szedték ki messze a legkevesebb pénzt a nagyobb szimes fejlesztők közül és ez Kunos miatt van. Ő éli a saját maga kis világát, leszarja mi történik a föld nevű bolygón. iR-éknél ömlik a pénz, szerintem nem győzik számolni, ahogy hallottam a RaceRoom se áll rosszul, Kunosnak meg maradnak a 90%-os karácsonyi leárazások Steamen, amiből elvegetál pár haverjával egy mini fejlesztő gárdát vezetve. Kinek mi... Ez mind visszakövethető a Steamnek köszönhetően egyébként a megfelelő oldalakon.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:26:07
  • b-type
    Kunos okos, és qva makacs, egy bszott nagy szemellenzője van, ezt nem azért írom mert ismerem, hanem mert a Namie óta látom miket hogyan csinál. De nem tudod megmenteni saját magától..és eddig bejött.
    Szinte biztos hogy le tudnák programozni amit modderek összeraknak, de egész egyszerűen nem akarja. Másként van a fejében.
    Az AC a mai napig sajátságos sztem, sokkal több játékost be tudott volna vonzani ha egy kicsit ilyen meg egy kicsit olyan.
    De nem, ez olyan mint a kardtrón, sosem fogsz rajta kényelmesen ülni. Valszeg azért mert Kunos ennyire makacs.
    De azért összességében én mégis neki szavazok bizalmat, kíváncsi vagyok hogy mit szeretne. Persze játszom is, meg online is fogok menni, de én bírom a játékainak az 'ízét'.
  • lac coo
    Mindegy , en hulye vagyok...
    Ha akarok profira szurt szerverre megyek ( ha beferek...:) ) ,es IR ben us egy szerveren voltunk Porscheval az uridosokkel meg a falabuakkal.... Vagyis hulye vagyok nem ertem , de nem is zavar. Jo ez igy.
  • bosco05 #1462
    Egyébként az SRS-nél nem dolgoznak több százan. Egy civil megcsinálta azt amiért az emberek most háborognak. Ki az a kretén állat aki erre nem csap le és mondja azt, hogy ezt akartátok, itt van tessék, mi megcsináltuk, éljen Kunos. Ehhez azért legalább olasznak kell lenni, hogy valaki ennyire vakon legyen amúgy :D Az ilyen okos húzásai miatt nem fog kitörni soha a kispályáról. Egy nagyon ügyes okos csávó, de a vezetői döntései korlátozzák. Ezt a szintet ügyesen hozza, de ezt az egészet egy komolyabb szaki már az égbe emelte volna.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:13:56
  • bosco05 #1461
    Igazad van neked is, én nem is hőbörgök sehol sem, csak próbálom elmagyarázni min akadtak ki az emberek, mert jól láthatóan nem értitek. Én azt mondom, hogy az emberek felháborodása jogos és direkt szellőztették meg Kunosék a Matchmakinget és kommunikáltak ilyen kétértelműen egy éven keresztül. Most akkor ott van, lehet magyarázni a semmit. Engem rohadtul nem érdekel, de azért azt meg lehet érteni, hogy min vannak kiakadva a népek.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:09:26
  • bosco05 #1460
    Ez eddig világos és ebben igazad is van. Én sem azért vettem meg, mert matchmaking... Örülnék neki, meg az iR féle rendszernek is, de sokadlagos szempont itt is. A gond továbbra is ott van, hogy meg akarják magyarázni, hogy nem azt jelenti a szó, amit a buta emberek gondoltak és mindenki hülye aki azt hitte. Közben meg ők a kibaxott kretének, mert egy szó jelentését nem formálhatod kedvedre. Ha én azt mondom, hogy szék, akkor mindenki tudja, hogy mire gondolok (legalábbis remélem). Ha ezek után lerakok egy vékony szivacsot és azt kezdem el ecsetelni, hogy ez attól szék, mert ezen is lehet ülni és a szék is arra való ugye, akkor jogosan fognak orrbabaxni azok, akik széket rendeltek tőlem az asztalostól. Teccik érteni?
  • b-type
    De leírták hogy mit terveznek, azt is hogy miért meg azt is hogy hogyan..
    Az is lesz ahogy olvasom. Azok akik mást szerettek volna, meg sem akarom fejteni miért, biztos hogy egy nagyon jól működő rendszert láttak és használtak..vagy talán használnak most is.
    De ez más lesz. ..hagyni kell őket dolgozni az a legjobb mindenkinek, mást akarnak és ennyi. Értem én, meg gondolom ők is, hogy az mennyire profi.
    De nem az lesz.
  • Alexease
    A sok "problema" alapja (user oldalrol), a felreertes;) Sokan ugy gondoltak, ebbol valami nagy, komplett, komplex program lesz. Pedig nem. Mar a korites miatt is, ez lenyegeben egy engine-fejleszto, koztes allapot, amihez jofajta Kunos modon, profin szereztek egy teljes, "legnepszerubb" sorozatot is. Es a legelso early arat tekintve, vicces aron. Ebben az lesz benne, es ugy, ahogy nekik megeri. Ezert a penzert, nem fognak belegyurni mindent.

Majd az AC2-nel (ha lesz), ha kesz lesz az engine, es "egyszerre" megjelenhet multiplatformra, mindenfele josaggal, komoly aron, akkor lehet oket ekezni, hogy ez vagy az nincs benne, nem ilyen vagy olyan mint ebben vagy abban stb.
    Persze egy Kunos, sose lesz giga ceg (GT/Forza), akik tobb szaz emberrel dolgozhatnak, igy sose lesz olyan, de ahhoz kepest (es egy-ket regi PC-s nevhez kepest), eleg jok.

Azert tobb ceg is lenne, aki orulne, ha ennyi ido alatt, ilyen dolgot rakna ossze, ilyen latvannyal es hivatalos sorozattal/tartalommal! Es ennyiert tudna adni kompletten, ugy, hogy valszeg meg is eri nekik.
  • bosco05 #1457
    Mert nem ezt jelenti a szó. Ez olyan mint ha azt mondanám neked hogy itt egy arany rög 6 000 000 millió. Megveszed, örülsz, beolvasztatnád, majd mondják hogy hát ez csak be van vonva arannyal. Visszajössz és én nem értem, hát arany is van rajta meg rög is. Majd lekaparod és csinálsz vele amit akarsz. Tényleg ilyen nehéz felfogni, hogy ez nem matchmaking? Ez egy plusz opció, hívhatnák pilóta kiértékelő rendszernek, vagy a zsákomtudja minek, de ez nem matchmaking. Ha a CSGO a matchmaking gombra kattintva bedobna egy random deathmatchre, ahol mondjuk nincsenek silverek és ez lenne a feature már felgyújtották volna Gabent... Értem, hogy nektek sokatoknak ez rohadtul nem igény. A communitynek viszont az és ezt jelzi is a fejlesztő felé, meg azt is, hogy úgy érzik félre lettek vezetve, ami igaz is, mert szarul kommunikáltak Kunosék szokás szerint. Őszintén nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Itt nem arról van szó kinek mi elég, vagy mi nem, hanem arról, hogy olyan szóval dobálóztak, aminek bevett jelentése van a gamer világban, de ők most megmagyarázzák, hogy az rohadtul nem azt jelenti. A community meg közli, hogy de pasztmek rohadtul azt jelenti és hazug kecik vagytok. Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni mi a baja az embereknek.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 11:01:20
  • lac coo
    De miert nem ? Ha olyanra mesz ahol szurve van, akar ver profi ertekekre akkor mi a baj ?
  • bosco05 #1455
    Sokan iR szintű rendszerre gondoltak, sokan pedig arra ami a Gran Turismoba is van, hogy rányomsz egy gombra, versenyzel és lesz valamiféle rankod. Ehhez képest most ott tartunk, hogy Kunosék elspórolják a szervereket, mondván majd a community megoldja magának és arra majd az admin megmondja ki mehet fel. Ez minden csak nem matchmaking.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.05.21. 10:36:08
  • lac coo
    No de szamol sr-t meg minden vackot, erre lehet korlatozni ha valaki akarja...Mi kell meg mas ????
    Az IR es fix udeju versenyek ? Vagy mi ...?
  • bosco05 #1453
    Én azt érzem, hogy valaki látott egy piros hátterű excel cellát és azonnal kitörölte.
  • b-type
    Azt nem hinném hogy képtelenek, csak mást akarnak. Ettől még az SRS csinálhat dolgokat.
    Szal mint a metálban is, nem muszáj mindenkinek a lovaglás-lovaglás-szóló-lovaglás-lovaglás-lovaglás-kiállás-vége. receptet vinni. Faxa oké ez volt a nyolcvanas évek szimattatyóban, most meg lehet próbálni sika-sika-resze-resze-szóló-resze-resze-.sika-sika-vége-t.
    Sztem várjuk ki mit akarnak, valamit mindig kavarnak.
  • bosco05 #1451
    Ennek jelen állás szerint az lesz a vége véleményem szerint, hogy a ligák majd beállíthatnak egy limitet a saját szerverükre, hogy mi alatt nem várnak játékosokat, aztán víz. Majd az SRS meg megcsinálja úgyis amire ezek képtelenek.
  • b-type
    Mert nincsen. Én továbbra is azt gondolom hogy meg kell várni hogy ők mit szeretnének, ennyi.
    Mást akarnak, és egyébként más is akartak, tegnapelőtt visszaolvasgattam és el is magyarázták hogy mi alapján szeretnék hogy a játékosok képességeikhez mérten kapják a szervereket.
  • bosco05 #1449
    Szerintem csak nem akarod érteni :)