2128
1554471458.jpg
  • Adam Jonas
    Egy jókora sz*ros péklapáttal vágnám agyon azt, aki eSport szériába fix setupot mert kitalálni...Végre örültem, hogy nem hotlapozás a dolog, erre puff, tönkreb*sszák ezzel a csodálatos fix setuppal, gg. Kár volt a RaceDepartment-et ennek is a közelébe engedni...
  • macleody
    Tudja valaki hogy lehet szerveren dinamikus időjárást beállítani?
  • goldboy
    Majd egyszer szervezünk egy gazdag, hájas, unszimpatikus GT3 AM pilóták vs. sukár, magyar monitor huszárok bajnokságot
  • sertrex
    Ki mondta, hogy ezek voltak az utcai autók??? De ugye az meg van, hogy ezeknek az autóknak van utcai verziója és a GT3 abból alakult ki? Néhány példa. Ferrari 488 - Ferrari 488 GT3, Nissan GTR - Nissan GTR GT3, stb... Szerintem már érted. És akkor még egy titok. Azért vannak a versenyautók, hogy ezzel is reklámozzák a márkájukat és még több utcai autót el tudjanak adni. Persze mellesleg a fejlesztésben is segít, de ez már egy másik történet.
    Na most, valamikor gazdag Pistinek ott volt az utcai verda, de ő versenyezni akart, hát csináltak gazdag Pisti utcai autójából versenyváltozatot, amiben biztonságosabban versenyezhet, még ha falábú is. És lőn, megszületett a GT3 vagy az elődje vagy aminek azelőtt hívták, tökmindegy. Bocsi, hogyha túl bonyolult voltam.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.04.08. 16:01:15
  • bosco05 #1243
    Én elvesztettem a fonalat, ezek sosem voltak utcai autók. Ezt arra találták ki, hogy a megfizethetetlen akkori GT1 és GT2 után legyen egy kategória, amibe a gazdagok tudnak némi pénzt dobni és kellő elektronikai segítségek mellett el is tudják vezetni. Ezt az SRO tökéletesen meg is valósította. Az FiA féle GTE kategória pedig váltotta a GT1 és GT2-t egybeolvasztva (vagy inkább megszűntetve) azokat. Ezek sokkal költségesebb autók és komolyabb is a technika, viszont kevesebb az istenkeze elektronika. Ez sokkal kevésbé megfizethető (és elvezethető) a privátoknak és sokkal inkább vonzó a gyáraknak. Alapvetően a GT3-nál könnyebben elvezethető, gyors és "menő" versenyautó kevés van, de ennek ez is a lényege és mindig is ez volt (mert így rengeteg helyen indulhatnak vele). Megjöttek a gyártók ide is, de ez mit sem érdekli a privátokat. Abszolút nem értem honnan közelíted meg ezt az egészet. Nem bántani akarlak, csak nem értem.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.04.08. 15:28:45
  • lac coo
    Na most nem ertem. Tempo olyan amilyen alap setup , isten tudja milyen kondiciok....
    De en epp azt allitom, hogy nem vezeti el minden hulye a gt autot ! :))
  • Adam Jonas
    Megnéztem a videódat, amit lentebb linkeltél. Ne haragudj meg, messze álljon a kötekedés tőlem, de még a határ közelébe sem mentél ott. :) Hasonló körülmények között mentem 2:00-2:01-eket a múltkori Hotstint event-en...Ha nem rosszabb volt ott a körülmény.

Nyilván amíg "sétauatókázik" az ember, addig nem is tűnik nehéznek, de abban a másodpercben, hogy kicsit jobban elkezded erőltetni, rájössz, hogy nem is annyira könnyű. Nem állítom, hogy a legjobb esőszimuláció, de azért nem is olyan rossz ez.
  • lac coo
    Meg kell nezni nagyobb esoben mit balettoznak ezek a jarmuvek profi pilotakkal.....
    Ahhoz kepest ez a jatek is tul stabil, nem a pc...hagyjuk mar ah ideologiakat.
  • sertrex
    Nem mintha ennek bármilyen jelentősége lenne, de ne keverjük össze a szellemiséget a technikával. Én ugyanis a technikai oldal változásairól beszéltem, ami nem mond ellent annak, hogy szellemiségében valóban nem változott, noha azért itt megjelentek a profi pilóták is. Csak meg kell nézni pl. a #1219 -es hsz-ben linkelt videót. Ezek az autók már igencsak eltérnek az utcai verziójuktól. Nem beszélve az autókon látható szponzormatricákról, amik szintén azt sugallják, hogy igenis letette névjegyét az üzlet, ebben a kategóriában is.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.04.08. 07:39:58
  • bosco05 #1238
    Ezt meg autója válogatja. Van amiben a kisebb érték a kevesebb rásegítés van amiben a nagyobb :) A Mercit tudom 100%-ra ott az 1 a legtöbb rásegítés a 11 meg a legkisebb, a 12 meg a TC off. Ugyanez ABS-el is, de nem mindenki használja egységesen. Audiban vagy a Ferrariban azt hiszem pont fordíva van. (Mármint IRL)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.04.07. 20:34:51
  • bosco05 #1237
    A GT3 alig változott, pontosan ugyanazt képviseli, mint amikor létrehozták. Más kérdés, hogy a profik gyakorlatilag mellőznek minden elektronikát és úgy gyorsabbak, de nézzetek meg egy bármilyen pro-am, vagy am versenyt és megtudjátok, hogy milyen fakezű-falábú emberek mennek vele viszonylag normálisan :) Ez nem F1, hű maradt az eredeti elképzeléshez az egész koncepció. A komolyabb GT versenyzést GTE gépekkel végzik :) Na azt nehéz elvezetni. Eleve nincs ABS a fék sokkal agresszívebb és nagyobb a tempó is.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.04.07. 20:31:06
  • lac coo
    Magas érték rohadt lassú, alig akar elindulni-befordulni .
    Aki magassal megy az nagy hátránnyal indul .
  • Solt
    Minél kisebb az érték, annál agresszívebb a beállítás, vagyis annál kevésbé szól bele az elektronika, tehát ami meglepő az az, hogy mennyire alacsony értékekkel mennek élőben. A szimes rétegre pont az a jellemző, hogy magas értékeket használnak... valószínűleg azért, mert itt seggel semmit nem érzünk az autóból.
  • BladeW
    Rég láttam, való igaz, itt csak arról beszél, hogy használt gumikon 2-3 TC/ABS-el megy. Asszem Nicki Thiim ment iR-ben valami endurance versenyen 10es TC-vel, azzal kevertem. My bad.
  • lac coo
  • macleody
    Csutkára? 1-es TC?
  • BladeW
    Engem ami nagyon meglepett benne, hogy ennyire csutkára tekerve mennek TC/ABS beállításokkal. Simesekre ez azért nem annyira jellemző, de gondolom a való életben a biztonság kicsit többet ér (ha töröd a kocsit mennyi idő/pénz megjavítani), mint a köridők.
    Ez már kicsit offtopic: Nicky Thiim (WEC versenyző) szimulátor összehasonlítása iR, AC, RRE.
    https://www.youtube.com/watch?v=9-W6fA7bumQ
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.04.07. 19:21:09
  • sertrex
    +1
  • lac coo
    Dehogy nezem, van jobb dolgom is ! :)
  • sertrex
    Anno, mikor kezdődött, akkor biztos ezért jött létre, de azóta ez is változott, ahogyan az összes többi motorsport. Csak nézzük meg, hogy mi lett az F1-ből vagy mi lett a Paris-Dakarból. Nagyjából a pénz és az üzleti felfogás mindent felül ír vagy tönkre tesz. Mindenesetre mára már sokkal kevesebb köze van a GT3-nak is a sima utcai autókhoz és ha már itt tartunk, akkor pl. egy utcai Nissan GTR-t "nehezebb" vezetni, mint a GT3 változatát. Csak nézzük meg az alkatrészek közötti különbségeket vagy azt hogy csavarról-csavarra mindent kiegyensúlyoznak egy GT3-ban. Gyanítom, hogy egy Nissan GTR GT3 árán vehetnénk néhány utcai GTR-t. Szerintem ezért sem mérvadóak az utcai autóval megszerzett tapasztalatok. Köze sincs egymáshoz a két műfajnak, legfeljebb annyi, hogy autó - autó.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.04.07. 18:19:24
  • alma2
    kafa, megtobbszorozte az ismeretem a gt3 autok, versenyek kapcsan, bar valljuk be, nem volt nehez :)
    Illetve beszel pont porscherol is, es hogy mennyire nem valos bizonyos dolgok az iracingben.
    De nehogy megnezd Laccoo, dugd a fejed a homokba :)
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2019.04.07. 18:17:25
  • GPx8
    Ez egy kicsit sarkított vélemény, de ha tényleg ilyen színtű TC és ABS van az autókban, akkor nem kell hozzá vadászpilótának lenni az biztos. :)
  • macleody
    Én elvezetek egy forma 1-es autót is, akár egy repülőt is, csak ne kelljen padlógázzal bevenni egy kanyart vagy leszállni a repcsivel.
  • bosco05 #1224
    Azt azért remélem tudjátok, hogy a GT3-akat meg a GT4-et arra találták ki, hogy a dúsgazdag dagadt pilóták is el tudják vezetni, viszonylag normális tempóban. Egy GT3-at elvezetni kb annyira nehéz, mint egy opel corsat... És nem ehhez nem kell GT3-at vezetni, elég utánaolvasni :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.04.07. 16:00:46
  • sertrex
    Hát én nem is mondtam, hogy te vagy bárki tegyen bele bármennyi időt is.
    Persze én is leírhatnám, ahogy most le is írom, hogy PC-ben van közel 2500 órám, PC2-ben több mint 700 órám, AC-ban több mint 500, rF2-ben is van vagy 75 vagy RaceRoomban is pont 75, de van F1 2018-ban is 18 vagy DR-ben 22. És én is szimezek vagy 15 éve, de ettől még sz@rt se tudok az igazi versenyzésről, főleg ami a világversenyeket illeti.
  • b-type
    De én nem teszek bele ennyi időt, nem fogok minden játékba ami nem tetszik 10 órákat beletenni. Egyébként több órám van benne ennél.
    Az AC-ban úgy 1200+ órám (steam) hogy a rally-t 3évet egy kiberhelt tört verzión nyomattam.
    Szal a lényeg, hogy egyik játék sem kap több esélyt, mert a fő lényeg a saját szórakozásom, ha az a Pcars2 -ban lenne a legjobb, legteljesebb, akkor ennyi. Egy jó első rész biztos hogy megveteti velem a másodikat, de ha az nem elég jó hanem valami más az akkor azzal töltöm az időm.
  • Solt
  • lac coo
    Meg se nézem, de csatorna alapján ájrészingre tippelek ! :DDDD
  • BladeW
    0-s TC + szim vs valóság kapcsán jutott eszembe (meg amúgyis Blancpain).
  • sertrex
    Mondjuk ezzel az a baj, hogy megint valaki olyan akarja megmagyarázni, hogy mi a jó, aki még életében nem vezette ezeket a játékban szereplő autókat. Tehát a kérdés jogos. Mihez viszonyítasz? A munkába járós autódhoz? Mert ez még a legbarátságosabb hangnemben is röhejes.
  • lac coo
    Menni kell kiporgesgatlo nelkul par kort ezzel es massal is...Aztan mindenki meglatja....
  • sertrex
    Én is tartom a véleményem, mert már sokszor hallottam ilyen és hasonló kifogásokat. Ha olyan könnyű, akkor nem tart semeddig egy "űber szimesnek" virítani. Ha nem is WR-ot, de egy top 10-es időt biztosan. Ha meg akkora szimes valaki, akkor a setup se jelenthet olyan gondot, mert ugye akkor tudja mit hova kell állítani a jó időhöz. Például PC2-ben a default setup egy rakás kaka, de ha beállítom, egyelőre csak a futóművet, az autó egyensúlyát, azon kívül semmit, akkor már nem sok különbség van az AC meg a PC2 között, sőt még az rF2-től se olyan távoli. Ha meg jobban belemélyedek és az adott pályához belövök egy jó kis aszimmetrikus setupot, akkor már igen csak megvillan a játék tudása. De persze egy szimesnek ez semmi. Szóval ha olyan könnyű, akkor tessék villantani. Mert nekem pl. se az AC se a PC2 nem tűnik könnyűnek, kivéve ha lassan akarok menni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.04.07. 13:37:57
  • Indi69
    Az alap kérdés az volt,hogy nehéz e vezetni ezeket a kocsikat? ( szerintem nem ) Ki beszélt itt rekordokról ? Ott indult az egész,hogy az a jó fizika amit nehéz az úton tartani PC2, és az ACC kvázi szar. ( kapcsold ki a kipörgésgátlót ) Tavaly a saját szememmel láttam amint egy szerelő beült az AMG mergába és elvitte a boxba és valszeg nem fog WR-t menni
  • b-type
    Még mindig tartom hogy ahhoz egyáltalán nem kell hozzá WR-t virítani, kell hozzá egy erős tempó, hogy tényleg tudja az ember hogy a játék hogy kezeli a határhelyzeteket, de ennyi. Egy WR az szinte biztosan nem alapsetup, és egy átlagos szimesnek nem is könnyű megfutni. Kivéve ha 1-5 idő van feltöltve...de ugye akkor meg okafogyott mert nem sok értéke van.
    ..és minél egyszerűbb annál kevésbé érvényesül a szimes hozzáállás, egyáltalán nem vagyok biztos hogy a GTA-ban én tudnék a leggyorsabban A-ból B-be eljutni...csak mert 10éve szimezem.
  • sertrex
    Nem kell mindenkinek WR-ot futnia, De ha valaki nagy mellénnyel lefikázza, vagy az AC-t vagy a PC-t vagy bármelyik ilyen játékot, mondván hogy könnyű, vagy hogy ez egy árkád, vagy hogy fullon lehet vele kanyart bevenni, stb... stb... akkor ott van számára a bizonyítás lehetősége. Pár kört kell csak mennie az ilyen nagy ágyúnak és már viríthatja is a WR-ot. Ha már annyira könnyű, akkor ez igazán nem jelenthet akkora gondot. Azokra értendő, amit írtam, akik folyamatosan arcoskodnak. Én annak a híve vagyok, hogy azt ismerem el aki letesz valamit vagy bizonyítani tudja az állítását. Itt és a hasonló fórumokon már túl sok a "szakértő".
  • b-type
    Ezt most nem vágom, mindenkinek WR-t kellene futnia? Van ebben alapból is bibi, de én biztos nem fogok addig körözgetni valamivel amit nem élvezek hogy WR legyen, hogy elmondhassam hogy nem az igazi. Elég régóta csinálom ahhoz hogy tudjam mi a jó nekem...bezony, nem a világnak csak nekem. Pl. teszem azt ott van Ingy, detto szimes, régóta, ő az rF2-re szavaz és nem jön be neki az AC, és a történetnek itt van vége, tudja mit vár el egy szimtől,van véleménye, választása és az alapos. Részemről itt le is zárul...ki Sophiane ki Symphonia, én detto kellő alapossággal döntök, tehát nekem sincs szükségem útmutatásra.
    ..csak kissé bosszant a dolog, mert a boldog állapotomban úgy voltam hogy kész ennyi a szimezés mert minek, amikor meg elkap a vűgy akkor pont elég a jelképes összeget sem érő DFp kormányom és egy jó kis rally szakasz az AC-ban.
    Erre fel most mi van, 5 hónapja sunnyogok 20rugót a fizumból paypal-ra hogy év végére vegyek egy f@szak kormányt (Fana').
    tehát én egyáltalán nem örülök ennek a helyzetnek, egy pillanatig sem vicc. Nem az van hogy bevésődtem, lófaxt, az az AC. Csak érdekel. eléggé. Bár ma mégsem teszteltem, mert van még más is ami érdekel, csak ahoz elég egy egér :)) (Kingdom Come: Deliverance)
  • sertrex
    Igazából az a kérdés, hogy kinek, mi a könnyű. Ha valaki azzal jön hogy könnyű, akkor tessék mutatni a WR-t. Ha közelében sincs a WR-nak akkor koránt sem olyan könnyű. Persze itt még azt is meg lehet említeni, hogy ez még tehetség kérdése is, mert van aki becsukott szemmel is, némi túlzással, tolja a WR-okat.
  • lac coo
    Úgy úgy ... ! ;)
  • Solt
    Amivel könnyű gyorsan menni az biztos, hogy rossz fizika... vagy valami ilyesmi... :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.04.06. 13:49:43
  • lac coo
    Én se, Már eleve a kérdés se logikus, könnye de nehéz ! :)
    Akkor most mivaan ? :)

Nehéz és kész ,ami könnyű az rossz fizika, ... Kész passz . :)