3201
Fallout 76
  • Irgum76
    én kontroller játszok igaz nem áll rá még a kezem jobban örülnék billentyűzet egér kombónak
    de szerintem annak sem lehet sokkal könnyebb aki sokat konzolozott már meg van keverve így is
    hol ezt kell nyomni, hogy kilépjen hol azt, hogy átváltson
    engem már az zavart FO 4-ben, hogy egyik menüből esc-el másikból tab-bal kell kilépni
    a kettő közt meg ott volt a 0-áson stimpak amit én alapból átállítottam 1-esre mert ha nem akkor folyton toltam be magamnak

délen a kórházban látta valaki a játék majmot?
    hát én azon beszartam :D

Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.02. 10:23:08
  • nordan
    én nem esek hasra a fénytől ami mellesleg eltúlzott /lásd napfény mértéke/ mikor a FOV-tól megfájdul a fejem, a menürendszer kitalálóját nyakon basznám és a harcrendszer és az AI kritikán aluli mértékben buta és egyszerű

ahogy mondták páran egy ultragagyi konzol átirat ami nem is átirat mivel basztak PC-re optimalizálni
  • oneal1
    tegnapi próba után szerintem ez egy nagyon jó game lesz!
    Kis idővel biztos hogy javítják a kisebb optimalizálatlan hibákat.

Ahogy korábban is írták eszméletlen mennyiségű tartalom van a játékban, 2-en játszottunk, gondoltuk, hogy felmegyünk a repteres küldetéshez, de közben 2 órát elvoltunk az útba eső küldetésekkel.
    Az új fény rendszer amit kapott a játék szerintem nagyon állat hangulatot ad!

Felmentünk a térkép tetejére, elég durva dögök voltak már ott! :D
  • ToxiMaxi
    Én meg refundolom. Talán fél év vagy egy év múlva adok neki egy esélyt de ezt 2018-ban két héttel a megjelenés előtt nem hagyom, hogy letolják a torkomon.

Optimalizálatlan, konzolátirat. A menürendszer olyan körülményes, hogy nem is tudom, hogyan lehetne még körülményesebbé tenni. Beállítások testre szabhatóságának teljes hiánya. 2018 végén elfogadhatatlan számomra, hogy ini fájlokban kelljen átírni a v-sync limitet. FOV nem állítható, sokszor érződik, hogy nem egérre, nem pc-re van optimalizálva, rossz a menü a gombok...stb.

Játék képi világa nem eget rengető, nekem nem hozott semmilyen feelinget, ami megfogna, questek nem igazán nyerték el a tetszésem, nekem hiányoznak az NPC-k és nem tetszik az, hogy egy computerben kell különböző menüket végignyomkodnom és az adja a questet. Harcrendszer meglehetősen ötlettelen az AI meglehetősen butácska.

Ahogy az elején említettem, kb. egy év múlva lehet érdemes lesz visszanézni de most ebben a formájában én nem tudom támogatni.

Majd leírom, hogyan ment a refund a supportnál, hátha más is visszakérné a pénzét.

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.02. 08:03:57
  • Gibor
    Én most hagytam abba, és kb minden szavaddal egyetértek. Fov+optimalizáció és nekem egy szavam sincs :)
  • PiszkosFred
    Na... ahogy EN(!) latom:

Hat rafer az optimalizacio a jatekra, az biztos :) Tul sok bugba nem futottam bele, volt 1-2 ctd, meg neha felugrik 100%-ra a proci teljesitmeny es akkor van 1-2 seces megakadas, amit spec nem ertek, mert kozben az egesz ido alatt 40-50% korul mozog a cpu. A memoriat is alig hasznalja, 8 giga felett nem lattam. FOV slider hianya miatt pofanbasznek valakit egy szeneslapattal, mert szamomra nagyon zavaro ez a default 70? kozeli ertek. Probaltam az .inikkel szorakozni, de nem igazan hatotta meg a motort. A menuben a navigalasert szinten jarnak egy maflas, foleg azert, mert nem nagyon esik kezre es tul van bonyolitva. Az egesz jatek menurendszerere igaz, hogy korulmenyes es sikerult az egyebkent nagyon tre FO4-et is alulmulni.

DE...

Annyiban tevedtem, hogy ez nem egy online survival jatek Fallout kontosben, hanem ez a kovetkezo teljes erteku Fallout jatek, csak online es survival elemekkel.
    Szerintem az eddigi harom (FO3-4 + FNV) reszben nincs annyi tartalom ossszesen, mint amit ebbe belenyomtak. A kuldetesekhez tartozo kazettak pedig zsenialisak, legalabbis az alapjan a 10-15 alapjan, amit eddig amit hallgattam. A sztoribol abszolute nem hianyoznak az emberi npck, viszont legalabb egy kutya companion jo lett volna.
    A fenyek nagyon jok lettek. A napszak valtozasok hangulatosak, bar nekem picit gyorsan telik az ido.
    Vegre nem esik be az eso a haz belsejebe es nem is lesz vizes a padlo (a wooden floor legalabbis nem, egyelore csak olyanom van)
    Az eventek marha jok, erdekesek, szep jutalmakkal (bar surun kezdodnek ujra, en ritkitanam picit a feeling miatt)
    A ladakat orom vadaszni. Bar sosem lattam, hogy kerulnek oda, csak a jelzo fustot kovetem. Egyszer lattam egy vertibirdot is elrepulni a fejem felett, azok dobjak?
    Nem nehez a jatek, de nem is konnyu, de a respawn miatt nyugodtan lehet kockaztatni ezuttal. Viszont itt sem ajanlatos belefutni a tomegbe, foleg nem melee karakterrel.
    Megint dugig van a vilag minden szar nyersanyaggal, van mitul tulterhelodni :)
    A kozponti, barhonnan elerheto stash nem rossz, regi online jatekos megoldas, itt sem banom, hogy le tudok pakolni barhol, ha talalok egy stasht.
    Betegsegeket, fertozeseket stb. szerintem helyen kezeli a jatek. Nem fogjuk a falat kaparni toluk, de azert erdemes elkerulni oket.
    Az epitkezes ugyanaz, mint a FO4, csak picit atlathatobbak az elemek. Ugy fest, csavarokat itt is mindig zsebre kell tenni... :)
    Tetszik a megtanulhato, kifejlesztheto upgrade rendszer, ez a fajta visszafejtes+rmg sok mmoban lathato mar, ennek is jol all.
    A perk kartyas megoldas erdekes, tetszik egylore, bar az nem, hogy a statokat nem lehet ujraosztani.
    A blueprint ficsor az epitkezesnel pedig... hat bassza meg, miert nem raktak bele mar FO4-be is? Vegre nem kell felhuzni ujra es ujra egy-egy bazist, eleg ha egyet epitunk es azt visszuk magunkkal. Ket gombnyomassal az egesz kocerajt lehet mozgatni, akar 10 centire, akar 10 kilometerre.
    Photo mode isteni, orulok, hogy lenyultak valamelyik masik jatekbol, mert jol el van vele az ember.

Sajnalom azokat az embereket, akik par gameplay video miatt legyintenek es lemondanak errol a jatekrol, mondvan ez nem Fallout, mert az, es biztos vagyok benne, hogy nagyon jol szorakozna mindenki, akinek bejott az ujkori FO3-4/FNV. En, igy 6 oranyi jatek utan en biztos, hogy maradok meg jo par szaz oraig. Hja, az vicc, hogy 6 ora alatt kb. 10 helyszinen jartam, ami a terkepen egy kb. 10 centis savot jelent a vaulttol delre eso teruleteken. Iszonyat nagynak tunik a jatekter, es ugy eltunik benne az a par tucat jatekos, hogy en 6 ora alatt talan harom-negy jatekost lattam kozvetlen kozelrol.

Egyetlen igazi problema van a jatekkal, az pedig az, hogy nem unreal/idtech/barmilyen random fejlett motor hajtja. Ha lecserelnek vegre ezt a fost, es alaraknanak egy normalisat, hat az lenne maga a kanaan :) A RDR2-t nem erne utol meg ezzel sem, de hatalmas nagyot dobna az elvezeti erteken. Mert nagyon latszik, hogy ezt a motort nem erre talaltak ki, es barmennyire is zsenialisan osszeraktak a jatekot, a motor miatt egy-egy rosszabb pillanatban elojon a "fapados" erzes. Szerencsere nem mindig, de azert ahhoz sokszor, hogy kizokkentse az embert a jatek kozben. (a futas/sprint animacioja siman alulmulja Sheppard futasat a ME3-ban, pedig az sem volt piskota)

Ha pontozni kellene, 6 ora jatek utan EN(!) adnek egy 7/10-et neki.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.02. 02:52:52
  • nordan
    remélem a következő Fallout-at a Rockstar Games készíti :)

amúgy ma level 7-ig elkalandoztam , van mit csinálni a játékban az tuti! :)
  • Plata
    Nem csak a futás gond,hanem a harc is,akinek több az fps-e gyorsabban üt,satubbi.
    Ha harcra kerül a sor biztos gáz.
    Bár én csak akkor próbálom ki ha lehet privátban is tolni trollok nélkül.
  • Ferrari23
    Sikerült belépnem most komolyan 2018-ban nincs lehetőség 2560x1080as felbontás választani? LOL HD-ba faxán elnyújtott a kép.... No comment :D
    Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2018.11.01. 18:39:18
  • PiszkosFred
    Egy valamit nem ertek. Ezek a draga jo fejlesztok es a tobbi jo munkasember elvileg fel eve mar nyustoli a jatekot, 24/7 tesztelnek zart, belso teszteken. Es megis... :D Eskuszom, ha nyerek a lotton, csak azert felvasarlok egy fejleszto ceget, hogy egy napra beulhessek kozejuk es lathassam, mi az istent csinalnak ezek, hogy ilyesmik bennemaradhatnak hetekig, honapokig, evekig...

Na mindegy, fel ora, ha addig nem torli megint a launcher a jatekot, akkor nem erdekel, hogy mellettem a verespista milyen gyorsan fut :D
  • Irgum76
    én szólózok
    de úgy láttam van olyan lehetőség a belépés előtt, hogy már csapatként szeretnétek bejutni
  • Ferrari23
    Sziasztok! Ma mi is kipróbáljuk a bétát ismerőssel, de hogy tudunk egy partiba kerülni? Játékon belül lehet majd meghívni egymást?
  • Plata
    Ezt láttátok már.
    Elég vicces.
  • Irgum76
    én ma vagy új karaktert indítok vagy tökörészek
    mint kiderült a másik játékos camp-jénél az én stash ládám volt azért tudtam kilootolni
    és ezért nem tudom felhúzni a saját camp-emet se mert elfogyott az alapanyag
    mivel wanted után kilootolták belőlem
    a turet meg azért lőtt rám mert megsuhintottam véletlenül az egyik nem működő turetet
    így az egy szem még működő turet intrudernek gondolt miközben a seggét védtem
    aszt legyaktam és azért lettem wanted 20 caps-al egy nyomorult gép miatt
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.01. 17:59:12
  • PiszkosFred
    Miert, nem volt igazuk? En rakattintottam, meg is szoptam :)
  • nordan
    hmm???
  • Ryder62
    "Do not click any buttons on the client"

Bethesda, 2018.

Kabaré az egész, mintha a 2000-es évek legelején járnánk.

• mike01010101
    Érdekes amit mondasz mert eddig egyiknek sem tartottam magam (a környezem sem) de én évi 1-2 játéknál többet az utóbbi években nem találtam. Idén a State of decay 2-t játszottam sokat, meg most az Ac: Odyssey-t tolom (kb 95 óránal vagyok). A Fallout 76 már nem az én játékom. Mi van még PC-re annak, akinek mondjuk a Witcher 3 a mérce és nem multizik?
  • PiszkosFred
    Na neked meszeltek! RDR2 utan visszaulni barmely PC-s jatek ele kb olyan, mint Ferrari utan elovenni a rozsdas kemping biciklit...

Bar, az RD Online utan ugysem lesz idod mar biciklire sem :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.31. 14:57:01
  • nordan
    hát pontosan ezeket :D

most hogy teljesen beleszerelmesedtem a RDD2-be ,hogy mikre képes is lehet egy programozó csapat , sajnos feljebb ment a mérce jócskán
  • PiszkosFred
    Nezd, aki a mai XXI. szazadban, amikor tobb jatek jelenik meg egy evben, mint eddig osszesen, aki ebben az idoszakban nem talalja meg evente azt a par jatekot, ami szorakoztatja es kikapcsolja, az vagy roppant ostoba, vagy lusta, vagy mindketto. :)

Vannak meg ma is gondolkodasra sarkallo, osszetett jatekok, amely utan megnyalja mind a tiz (mutansoknal tobbet) ujjat az illeto.
  • Munkie
    most legyünk őszinték, amíg a tömeget az ilyen pábgé meg fortnájt meg cod féle lebutított játékokkal lehet megfogni, minek öljenek bele többet? sajnos kihaló állatfajta már az öreg RPG-s \ szimulátoros, aki szeretett még gondolkodni játék közben is
  • Irgum76
    nálam az első telepítendő modok között a Better Item Names szerepel
    ott sokkal jobban rendszerezi az inventory-t pl látod mi van megfőzve/sütve és mi nyers
  • Running
    A nagykiadós AAA játékipar haldoklik (szellemileg), mégis mit vártál? Új engine-t, új animációkat? Új és érdekes sztorit? Technikai bravúrokat? Minden eddigi példán túlmutató szociális rendszert és megoldásokat? Ugyan kérem...
    Utoljára szerkesztette: Running, 2018.10.31. 13:50:13
  • nordan
    az irányításon azt értem,hogy : SZAR
    és igen F4 után reméltem,hogy rendesen megcsinálják, tévedtem
  • PiszkosFred
    Igen, igy fog alakulni a hetvege.
  • drop

November 1. (csütörtök), 19:00 – 4:00
    November 3. (szombat), 22:00 – 2:00
    November 4. (vasárnap), 20:00 – 3:00
    ez lesz az új időpont ugye az eltolás miatt
  • BarneyK
    Nem értem, játszottál a Fallout 4-el?
    Szerintem az irányítás teljesen olyan, az inventory is.
    Az, hogy túl sok minden van, meg érthető, mert 25 éve vannak csak ott :D

Az interakción mit értesz? Van pvp, van voice-chat, van trade, van party. Mi a rossz benne? (mármint tényleg érdekel, nem pedig beszólás, hogy semmi rossz nincs. Nem nagyon voltam interaktív másokkal)
  • Irgum76
    :D
    gratula a meetinghez
  • PiszkosFred
    Hat, csak a szokasos. :)

1. Nalam egyik fontos szabaly az eletemben, hogy nem szabad semmit sem tulszervezni, mert a Fortuna Istenasszonya kez a kezben jar Murphyvel, vagyis soha a budos eletben nem fog ugy alakulni a dolog - akkor pedig kar a beleolt felesleges energiaert :)
    2. Ennek ellenere, a "hitemnek" ellentmondva, rakeszultem a tegnapi (FO76) es a mai (melo) napra.
    3. Nagyjabol osszeraktam az utemtervet, hogy 10 oratol tesztelek, aztan alszok egy keveset, letudom a mai fontosabb meetingeket, kozben visszanezem a videoimat, majd delutan huzok a picsaba pihenni 4 napig, kozben ujra tesztelve a dolgokat.
    4. Ennek megfeleloen mar a het elejen le is toltottem a kliens 45 gigajat, szepen lassan a 15 megas netemmel.

Es akkor ebbol az lett, hogy
    5. 22:00 orarol nap kozben mar kiderult, hogy tovabbra is 00:00 ora, csak rossz volt a countdown - oke, belefer
    6. 22:00 utan beleptem a launcherbe, amely aztan fogta magat es torolte a letoltott cucokat.
    7. Bar volt egy backupom, amelybol fel tudtam hasznalni 20-25 giganyi adatot, de sajnos kb ugyanennyit ujra le akart tolteni.
    8. Semmi gond, gondoltam, miutan vegigolvastam a reddit es twitter posztokat, nem volt mas valasztasom, 23:00 korul elinditottam a letoltest, mondvan, hogy akkor olyan 02:30 orara le is er.
    9. Hunytam egy keveset, majd raneztem 03:00 korul, es a letoltes kesz volt, de az "installing" megallt 7%-nal.
    10. ujrainditottam a klienst es ujra nekifutottam az installingnak, megint megallt 30% korul. Megint restart.
    11. Harmadjara mar vegig ment a 100%-ig, kozel 20 perc alatt.
    12. 04:20-ra kesz is volt minden, elindult a kliens, bejott a hatteranimacio, bejott a login ablak, csak hat a betanak lett vege...
    13. Aludtam meg 1-2 oracskat

Es ma a reggeli talalkozon olyan voltam, mint a mosott szar, amit szerettem volna elkerulni :D Ugy, hogy kozben baszki, meg csak nem is betaztam. De, legalabb a meeting eredmenyes volt - es ha a sors szerint ehhez kellett a tegnap viselt b.e.t.a. szopoalarc, akkor legyen, maskor is, barmikor... :)
  • nordan
    Nos játszottam egy órát hajnalban összességében nagyon bejön, a grafika nem rossz pedig a konzol után kicsit féltem ,de PC-n sokkal jobb, Nagyon jó a hangulat adja a post apocalyptic feelinget! Viszont tele van idegesítő dologgal amit nem is értek:

-Az irányítás borzalmas a karakter first personban túl nagy a POV-hoz képest, a kézben tartott fegyverek elnagyoltak
    -3rd view-ban porzalmas a kamera pozíció a 1st és 3rd persont váltogattam,de nekem konkrétan megfájdult a fejem a színvilág és az említett elnagyolt dolgok miatt
    -az inventrory kezelés katasztrofális, átláthatatlan és egy fegyver/armor kézbevétele is körülményes
    -az ,hogy csak steampack-el gyógyulhatsz egy baromság
    -túl sok minden van a környéken, sokkal kietlenebb is lehetne, 5 méterenként van egy lootolható roncs vagy láda
    -a többi játékossal az interakció ez most frankón így lesz? mert vicc
    -volt egy küldi,hogy zombik jönnek hullámokban azokat kell lecsavarni, hát az valami borzalmas volt így egy AAA játéktól nem ezt vártam volna, 2 perces szünetekkel jött 15-20 agyatlan nulla AI-s Zombi azokat lelőttük és ennyi a hullámok között pedig ott malmoztunk mint egy hülyegyerek a tábor közepén, baromi unalmas, semmi fantázia! Ha azt veszem,hogy a RDD2-ben milyen brutál az AI és az interakció az NPC-k és a karaktered között akkor ez kimondottan gagyi

mivel imádom a falloutot az első rész óta ezért ezeket mind-mind félreteszem és játszom majd,de kicsit átcseszve érzem magam,mert ez így nagyon kevés 2019-ben egy AAA-s játéktól
  • Irgum76
    akkor te nem is tudtad kipróbálni?
  • oneal1
    akkor mára nincs is pc-s időpont?
  • BarneyK
    Na tegnap végül éjfélkor sikerült belépni, nekem iszonyatosan bejön. Másfél órát toltam csak, de a következőket tapasztaltam:

- Van voice-chat, ami szuper, mert text chat nincs, lehet mindenkivel kommunikálni emote-okon kívül (2 perc után kikapcsoltam mondjuk a stream miatt :D)
    - Másfél óra alatt 6os szintet értem el
    - Viszonylag jó fegyvereim lettek (.44-ös, 3 féle pipe fegyver, hunting rifle, laser rifle, meg vagy 4 féle melee)
    - Észrevettem, hogy amikor bontottam egy fegyvert, amit craftolni még nem tudtam, adott egy achivementet, hogy "Learn a Recipe or Plan", ergó amint bontasz, azt meg is tanulod gyártani
    - Kb 20 ember volt körülöttem folyamatosan, persze ez később nem így lesz, de eléggé érezhető volt a multi jelleg.
    - A karakter-világ (kliens-szerver) kapcsolatban nem éreztem laggot (a lövéseknél sem), pedig fullHD 60fps-ben nyomtam a stream-et
    - Az event-ök, supply drop-ok iszonyat jók
    - Nekem az egész hangulat nagyon átjött
    - A kedvencek kezelése is jó, mert 1-2-3... gombok nyomásával is vált, valamint a görgőre előhozza a favourite-wheel-t, és tudsz kattintással választani
    - A földön fekvő fából, copper vein-ből, stb objektumokból simán lehet az építéshez szükséges alapanyagokat szerezni
    - Az irányítás nagyon jó, bár nekem sokszor nagyon hamar elfogy az AP futás közben, még ha nem vagyok túlterhelve, akkor is
    - Az evés-ivás dolog szerintem nagyon balanszban van, sok kaját tudtam sütni, nem volt vészes a szomjúság-éhség
    - Egyedül toltam, nem éreztem hátrányát abszolút, de mégis volt néha, egy együtt öltünk a többiekkel party nélkül

Biztos van még dolog, csak most nem jut eszembe :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Akit érdekel, itt a másfél órám:

• PiszkosFred
    A tegnap esti launcher hulyesegre reagalva:

We know some users have been forced to redownload the #Fallout76 B.E.T.A. and not everyone will be able to enjoy the game tonight. To make good, we’ll be extending the B.E.T.A. for everyone on Thursday, November 1, 2pm to 11pm ET.
  • Irgum76
    ja én odáig még nem jutottam, hogy fejlesszem a VATS-ot én csak úgy cakompakk lövöldözök
    az elején a közelharcra mentem rá utána meg end-re pakoltam a kevesebb pia-kaja miatt
  • Munkie
    Alapvetően itt is, csak ez a görgővel testrészt váltogatni, elsőre fura :D
  • Irgum76
    PC-n nem tudom hogy van de xboxon faék egyszerű megnyomod aszt pufogtatsz
  • Munkie
    Én a VATS-al vagyok úgy, hogy ezt bazira szokni kell...
  • Munkie
    Eddig iszonyat bejövős, várom a megjelenést, egyedül a v-sync zavar, hogy 60fpsnél kiakasztja (ami önmagában nem baj, csak a vsync mindig ad egy kis input laggot...)

8/10 pont nálam a játék :)