3201
Fallout 76
-
#473 Jo, csak szerdan melo van, ket fontos talalkozoval, ahol jo lenne nem mosott szarkent megjelenni es beszelni, szoval en szerda estetol szamolom :D -
BarneyK #472 A bethesda launcher számol vissza, aszerint 2 nap 4 óra 22 perc, ami okt. 30-án este 10-kor jár le, nem éjfélkor. -
#471 Szoval akkor nincs kenyszeritve az alvas, csupany kenyelmi/regen miatt kell (vagy nem kell) aludni. Koszonom.
Mar csak 3 nap :) -
BarneyK #470 Igen, az alvásnak itt csak HP visszatöltő szerepe van, mert stimpak kevés van, a kaja radioakív + mérgező is lehet (plusz meg is romlik), ergó ez egy kiegészítés HP ügyben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amúgy surviving +1 ide is, majd a Green Hell-re less rá :)
-
Irgum76 #469 a kaja pia szükséglettel nem az a bajom, hogy van
hanem, hogy ilrálisan gyakran kell használni -
Irgum76 #468 hát elég egyszerű a túlélő rész van kaja, pia meg fertőzés plusz rad
a főzéshez szükséges tűzifa amiből kevesebbet találtam mint húsból
a fertőzés gyógyítható de magától elmúlik egy idő után én valószínűleg tetanuszt szedtem be mert átsétáltam egy szöges csapdán de sajnos nem néztem meg milyen negatívumot ad
az alvás engem is izgatott úgy megy, hogy lefekszel és hortyogsz amíg szép lassan tölt vissza a HP de az idő nem gyorsul-lassúl úgyhogy szerintem támadható vagy közben egy pár perces horkolás feltölt maxra
a rad-ot egyenlőre nem tudom hogy kéne leszedni van 2 db radaway-em azt nem szeretném elpazarolni de már félig ghul vagyok mert minden rádióaktív
talán lesz valami medic vendor vagy valami
ja meg van törött kar-láb azt stimpakkel lehet gyógyítani mint korábban
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.10.28. 11:42:12 -
#467 > viszont 2 dolog nagyon idegesít: szinte 5 percenként kell enni-inni valami nyűgje mindig van ja és úgy hogy már kétpúpú teve vagyok 2-es perk van rajta ami 30%-al tolja ki a szomjúságot és kajára is van egy +30%-os bónuszom
Hat, en speciel nagyon orulok ennek a mondatodnak :) Amikor Todd bejelentette az E3-on, hogy inkabb softcore survival lesz, mint sem hardcore, akkor feltem attol, hogy a szuksegletek bizony csak mutatoban lesznek a jatekban, mert ugy meg semmi ertelme (a szememben).
Kb. 25 evvel ezelott szembejott velem a Robinson Requiem nevu jatek, PC-n (Az a Silmarils fejlesztette, aki a szinten nagy kedvenc Ishar sorozatot). A foszereplo egy (ur)hajotorott volt, aki egy bortonbolygon landolt, es ott kellett tulelnie. De mindezt ugy, hogy a jatek rendelkezett egy olyan survival rendszerrel, amely meg a mai jatekokban sem nagyon van, azota sem. Lab amputalastol kezdve a toreseken, ferzoseken, vermergezesen, stb. at volt itt ehseg, szomjusag, faradtsag, nagyobb helyrol leugorva zuzodas, stb. Nagyon komplex volt, hatoanyagokat tartalmazo novenyekbol kellett gyogyszert csinalni (ha elfogyott a hajo keszlete), santa labbal mankokat hasznalni, stb. Nem is tudom, hogy van e ilyen jatek manapsag, talan a Scum az, amiben megint latni ilyen komplex test/szervezet monitoring rendszert, mint ami ott volt.
Na, szoval azota a jatek ota en beleszerettem ebbe a mufajba, igy reszemrol johet minden, ami a realitashoz kozelit, de meg a normalitas hatarain belul. Nyilvan a FO76 ennyire nem elborult survival rendszeru, de en orulok annak - olvasva es latva a beszamolokat, de nem atelve eleddig -, hogy kell a kajara es a folyadekra is figyelni. Pl a FO4-et survival opcio nelkul mar abszolute nem elvezem, hiaba nehezebb, de kell, hogy legyenek szuksegletek is.
Alvassal mi a helyzet? Van funkcioja a matracnak? (save point, esetleg faradtsag csokkentese? - mivel online a jatek, nyilvan idoben elore ugras nincs)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.28. 11:16:08 -
BarneyK #466 Ebben igazad van viszont, ahogy néztem az újabb B.E.T.A. gameplay-eket, volt egy pár hely (épületek alagsora pl), ahol ugyan olyan törött terminál, ugyan azok a falak, ugyan azok a szekrények és kicsit F4 hangulata volt az egésznek, mintha nem is más játékba lennénk.
Mondjuk ez annyira nem zavar, mert a sztori meg a küldik más :D -
Irgum76 #465 ja és a pörgettyűnél nem tesz be mindent amit én beszivecskéztem
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.10.28. 09:42:07 -
lammaer #464 Dark souls (és hasonló jellegű játékok) sokkal jobbak kontrollerrel. Nekem pl emiatt van otthon egy :) -
Irgum76 #463 köszi akkor ezt a pörgettyűt kipróbálom
viszont a mapon nem láttam, hogy mi van felfedezve és mi nincs kb-ra tudtam merre jártam de konkrét objektumot nem sikerült találnom pedig emlékeztem, hogy felfedeztem ott valamit
a vaultot néztem mert oda tuti lehet gyors utazni annál sem jelzett semmit, hogy most akkor ide lehet menni
mint pl fo 4-ben, hogy körvonalas a felfedezetlen teli a felfedezett -
#462 Inkább úgy értettem, hogy az azonos assetek miatt pont úgy néz ki a világ 25 évvel a háború után, mint 200-zal. Nem nagy gáz, de picit bántja azért a szemem. Mondjuk ezt is meg még egy rakás más problémát (BoS khm...) meg lehetett volna oldani, ha nem 2102-ben, hanem mondjuk 2180-ban kezdünk pl. -
BarneyK #461 A favourite wheel meg úgy működik, hogy beteszed kedvencek közé a fegyvert/stimpak-et, majd nyomva tartod a fav gombot, és a odapörgetsz a keréken, amit választani akarsz. -
BarneyK #460 A fast travel úgy van, hogy ha egy helyet meglátogattál már (Discovered: Xy üzenettel), akkor oda vissza tudsz menni a map-ről. Persze ez távolság függvényében caps-ekbe kerül. -
Irgum76 #459 na kezdek ráérezni a játékra
már nem csak randomszerűen nyomogatom a gombokat, kipróbáltam a C.A.M.P.-et is
letettem egy hálózsákot (úgy vettem észre a kaja, pia nem igazán tölt hp-t csak a stimpak meg az alvás) egy tűzhelyet és még egy turetetre is futotta
viszont 2 dolog nagyon idegesít:
szinte 5 percenként kell enni-inni valami nyűgje mindig van ja és úgy hogy már kétpúpú teve vagyok 2-es perk van rajta ami 30%-al tolja ki a szomjúságot és kajára is van egy +30%-os bónuszom
a favorit karika meg számomra használhatatlan össze-vissza ugrál és örülök ha valami hasonlót találok pl közelharciról bármilyen lövöldözősre
a fast travelt meg még nem sikerült kitapasztalni hogy, hogy és hova utazhatok
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.10.28. 01:47:16 -
BarneyK #458 Nem csak atomtámadás/sugárzás miatt bomlanak az épületek.
Egyrészt például ebben a videóban is mutatják, whitesprings-ben elég jó állapotok vannak.
Vagy például 6:31-nél lévő templom is elég pofás állapotban van még.
Másrészt a Great War 2077-ben történt, akkor "haltak ki" az emberek, a Vault 76 pedig 2102-ben nyílt ki, ergó 25 évig az enyészeté volt 1-1 épület, kitéve a természet mindenféle hatásának. A tapéták bomlanak, festékek repedeznek, a fa korhad, a vas rozsdásodik, főleg, ha az ablakok betörnek, ajtók nyitva vannak, mert akkor még a belső klíma is egyenlő a külsővel.
Egyébként persze igazad van, újrahasználták az asseteket, mert ez így könnyebb :) Gondolom rámentek arra, hogy jó online élményt tudjanak adni, a történetre, stb, a F4 assetek pedig rendelkezésre álltak, ezért spóroltak vele valamennyit.
-
ToxiMaxi #457 Én vettem PC-hez kontrollert mert mondták, hogy 1-2 játéknál sokkal jobb, de hiába toltam vele heteket Dead cellbe, egyszer visszaültem a billentyűzet mellé és minden kisimult, sokkal de sokkal jobb voltam vele, Project Cars 2-be körönként majd 2 mp-et vertem a kontrollerre. Grafikai összehasonlítást sohasem értettem, mert a legjobb hardver mindig PC-re lesz elérhető, tehát a legszebb grafika mindig adott lenne, a szar portolás az egy más kérdés. Kanapém nem olyan kényelmes mint a székem sajna, tehát nekem ez a feeling se lenne meg. De most már tényleg nem offolok :)
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.10.27. 07:48:04 -
#456 Attól függ, milyen konzolhoz. Ha ps4 pro vagy xbox one x, akkor érdemes 4k tévén gondolkozni, amúgy bőven elég a full hd. De függ a tévé méretétől is, ha 55" alatti, akkor szerintem ne fáradj a 4k-val, mert közel kell hozzá ülni, hogy lásd a különbséget. Szóval lényegében full hd-vel megleszel. -
#455 Nézem a béta streameket és csak nekem fura, hogy az épületek belseje kb ugyanannyira romos/szétvert/rozsdás, mint a 4-ben? Pedig WV-át elvileg nem is érte atomtámadás, ráadásul jóval közelebb is vagyunk a háborúhoz, mint a 4-ben, ahol 200 év telt már el ... Értem, hogy az asseteket újrahasználják, de valahogy mindennek sokkal épebbnek kéne szerintem lennie. -
#454 Mindent meg lehet tanulni, a kontrollert is. Én is 20 év után álltam át a x360-ra, persze a pc is megmaradt. Még fps-eket is lehet élvezni, de az tény, hogy ott azért nem egyszerű a dolog. De mondjuk egy olyan játék, mint pl. az RDR2, ahol autoaim van, ott nem zavaró a kontroller. Cserébe fetrenghetsz a kanapén és nem kell a monitorba beleülni meg az egér fölé görnyedni.
Van a konzolnak előnye. Nem cseréli le a pécét, de itt-ott kiegészíti. Ha valaki megteheti, érdemes mindkettőt fenntartani. Nyilván ps4-et és nem boxot, ha már van pc-d.
A grafikát nem lehet összehasonlítani pc-vel. Pl. Uncharted 4-et mivel hasonlítod össze? Hasonló sincs pc-n. -
#453 Minden tiszteletem mellett mondom, hogy szerintem valamivel osszekeverted. Nem lesz magyar nyelv.
#Fallout76 takes place in WV, but we’re supporting languages worldwide.
Full Localization:
English French German Italian Spanish Japanese
Game Interface/Text Support only:
Russian Polish Spanish Mexican Brazilian Portugese Chinese (Traditional)
forras: https://twitter.com/Fallout/status/1050413475019808768
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.27. 00:40:23 -
Gibor #452 Lokalizációk között elég sok nyelv szerepel, köztük a magyar is. Nem lenne rossz, bár remélem akkor normális fordítást kap nem úgy mint sok játék ahol inkább angolra váltok mert nem értem mit ír magyarul :D -
BarneyK #451 Átszámolva:
Okt. 27. 22:00 - 24:00
Okt. 28. 17:00 - 19:00
Okt. 31. 00:00 - 04:00
Nov. 1. 19:00 - 24:00
Nov. 3. 22:00 - 02:00
Nov. 4. 19:00 - 02:00
Ha nem helyes, javítsatok! Meg ugye nem tudom, hogy az óraátállítás mennyire lesz erre hatással. -
#450 Hat, ugy latszik iden a mikrofosnak csak ennyire futotta :) -
Irgum76 #449 itt meg a hozzáférés "naptár":
kemény 8 órával játszhattak többet az xboxosok...
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.10.26. 20:13:56 -
lammaer #448 Öszintén. 1 húzócim, ami speciel engem nem is érdekel... complexebb játékok nincsenek konzolon, csak elvétve. Nem arra való. -
#447 Es tenyleg.
-
#446 The #Fallout76 B.E.T.A. is now available to pre-load on PC and PlayStation 4. Prepare for your exit of Vault 76 ahead of the October 30th B.E.T.A. start! -
ToxiMaxi #445 Ez baromira nem igaz, hogy jobb a grafika. Havernak Ps4 pro-ja van, valahányszor járok nála mindig konstatálom, hogy jobb ha nem veszek konzolt. Meg az, hogy vagy 4K vagy 60 fps szintén vicc, sok játéknál még az fps limitet se tudja tartani. Az irányításról nem is beszélve stratégia, FPS, MMO szinten sokkal jobb az egér bill. kombó. Dead Cellben is jobb vagyok billentyűzettel, mint controlerrel. Aki a billentyűzetet nyúzza 20 éve, annak egyszerűen nem opció a controller. Az meg, hogy rá lehet kötni konzolra is nem érdekel mert pont azt a részét veszti el tőle a konzol, amiért meg lehetne venni (kanapéról játszani többen együtt).
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.10.26. 08:26:58 -
aemus #444 Ahogy én láttam a videók alapján, a játék a 2015-ben megjelent Fallout 4 motorját használja. Nem hinném hogy a valós gépigénye nagyobb lenne mint a Fallout 4 volt. -
#443 Javitottak is :)
Fallout 76 (minimum):
Requires 64-bit processor and operating system
Processor: Intel Core i5-6600k 3.5 GHz /AMD Ryzen 3 1300X 3.5 GHz or equivalent
Graphics: NVIDIA GTX 780 3GB/AMD Radeon R9 285 2GB or equivalent
Memory: 8 GB RAM
Storage: 60 GB of free disk space
Fallout 76 (recommended):
Requires 64-bit processor and operating system
Processor: Intel Core i7-4790 3.6 GHz / AMD Ryzen 5 1500X 3.5 GHz
Graphics: Nvidia GTX 970 4GB / AMD R9 290X 4GB
Memory: 8 GB RAM
Storage: 60 GB of free disk space
-
nordan #442 milyen TV ajánlott egy konzolhoz? nekem egy full HD van -
#441 Jovore jon.
Venni kell PC-t es konzolt, a mai hivatalosan kozolt atlagfizetesekbol gyerekjatek, pikk-pakk megvan a konzol is es a 2-3 evenkenti szuksegszeru pc ugrade is. -
#440 semmi nyominger nincs benne.
néha a grafika még jobb is mint PC. lásd God of war, Horizon Zero dawn. pl...
Billentyű ha hiányzik, vegyél Boxot, jövő hónaptól engedélyezve lesz a Bill-egér
Rengeteg hatványozottan jobb game van PS re, pedig én is High end PC tulaj IS vagyok. ami meg multiplatform, az meg van PS en is legtöbbször.
Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2018.10.25. 20:43:23 -
nordan #439 hát most a RDR2-vel pont fordítva van sajnos......nincs PC re csak a nyominger konzolra -
lammaer #438 Sokszor kibeszéltük már, az egy dolog hogy egy konzol olcsóbb lehet, de ha nincsenek raja olyan játékok amik engem érdekelnek, akkor a hajamra kenhetem hogy olcsó. -
Irgum76 #437 nekem azért ajánlotta haver az xboxot mert akkor nem kell tápolnom a PC-t kb ugyanannyiért és így biztos fut a játék simán
használtan 35 körül volt az xbox
mondjuk az irányítás kontrolerrel elég nehézkes nekem -
nordan #436 olcsóért!!
https://gocdkeys.com/en/buy-fallout-76-pc-cd-key
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.25. 19:11:22 -
#435 Nyilvan, viccelek en is, bebaszna ha i7-hez 2/3gb kartyat es 8 gigat kernenek :) Illetve kerhetnek, de minek?
Szerintem a minimumnal elirtak a dolgot, i5 4k korul lesz az, nem i7.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.10.25. 19:02:22 -
lammaer #434 Nem hiszem hogy ezt komolyan kell venni.. elég erősen tökön lőnék magukat ha az i7nél gyengébb géppel rendelkezők nem tudnának játszani vele.
i5 biztosan hogy elég lesz.... semmi amit eddig láttunk nem indokolja azt hogy egy gép ami elbírt a fallout 4el az ne tudna elbírni ezzel.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.10.25. 18:58:33