3201
Fallout 76
  • PiszkosFred
    > Ami fura volt (vagy elmentem melette), hogy az első 15-20 percben egy darab fegyvert sem találtam, míg végül egy boxert sikerült kivernem valami ellenfélből.

A Vaultbol kierkezve a bejarat mellett/korul van pipe fegyver meg par loszer, amely epp arra jo, hogy tuleld az elso par szintet.

> Kiskabin, 10-14 darab wild mongrel.

A "szegyen a futas, de a kva anyjat, aki kerget" elv eletet menthet :) Vannak szituaciok, amikor jobb olajra lepni. Egyszerre 10+ fos "hordaval" en csak eventek soran talalkoztam, nem lehet, hogy egy ilyenbe futottal bele (terkepen egy villogo elere allitott negyzet a jele)? Mert azok nagy reszet erdemes grouppal csinalni, pont a megnovekedett letszamu ellenseg vagy gyors respawn miatt.

A jatekban arra figyelni kell, de erre mar te is rajottel, hogy az ellenfeleket jobb nem kozel engedi magadhoz, mert lehet, hogy nem sebeznek nagyokat, de ha sokan vannak es folyamatosan utnek, lassabb toltesz ujra, nehezebben celzol es neha foldre is levisznek, amivel megint vesztesz 2-3 masodpercet, mire talpra allsz.

> Ezután valami útkereszteződésnél voltak játékosok. Sorban álltunk a workbench-ekért (egyszerre csak egyvalaki használhatja).

Vannak hulye megoldasai a jateknak, amelyek felett az ember ugyahogy szemet huny, NA EZ NEM AZ! :) Nagyon szar megoldast valasztottak. Nem csak a workbench mukodik igy ugyanis, hanem az OSSZES kereskedo, terminal, kuldetest ado npc, stb. Valaki beall beszelgetni egy fontosabb npcvel es alttabol/afk, akkor abban a sessionben senki sem fog beszelni vele. Idiotasag.

> Ezalatt az 1-2 óra játék alatt kétszer találkoztam emberekkel (egy kisházban, és a sorban álláskor). Tudom, hogy az indulásnál ez nem így lesz, de 2-3-4 hónap múlva, ha megunták a casualabb játékosok, akkor mi marad?

Dinamikus, kotott szerverek nelkuli sessionoket alkalmaz a jatek, vagyis mindig megnyit egy-egy ujabb 24 fos vilagot a csatlakozokat oda tereli. Aztan egy ujabba, es megint. Amelyik session kihal, mert a jatekosok kilepnek, stb. akkor egy ido utan kiurul. Vamelyik beta vegere hajnali 2-3 fele ketten maradtunk egy jatekossal, elotte dugig voltunk. De, gyors fomenube kilepes es visszalepes utan uj sessionben talalod magad, dugig emberekkel.

> Én arra jutottam, hogy kivárok egy kicsit. 1-2 hetet vagy hónapot, meglátom milyenek a visszajelzések, illetve mennyire pártolnak el az emberek, akik ugye a világot fogják benépesíteni.

Az online/offline jatek egy hobbi, egy szorakozasi forma, amire persze ra lehet fuggni, de annak nincs ertelme, hogy a kovetkezo 1-2 evben az ember CSAK azzal jatsszon. Hiaba szereti valaki a palacsintat vagy a kaviart, ha ket honapig csak azt eszed, es semmi mast, az mar inkabb gondot fog okozni, mint sem oromot. A FO76-hoz is ugy kellene hozzaallnia mindenkinek, hogy szamol az ember kezdeti nagy lendulet alabbhagyasaval, es beiktat par honap szunetet idorol-idore. Mint barmely mas esetben az elet barmelyik teruleten.

Ha folyamatosan frissul majd a jatek - erre van igeret -, akkor 2-3 honapnyi szunet utan ujra elmeny lesz jatszani azoknak is, akik esetleg beleunnak par het alatt. A jovo ev vegen erkezo modokrol es privat szerverekrol nem is beszelve, na az lesz az igazi, amikor a kisse fapados kornyezetet felvaltja a kreativ elmek altal krealt modok vilaga :)

Ahogy mas online jatekoknal is, mindig lesznek uj jatekosok, mindig lesznek visszatero jatekosok es mindig lesznek evek ota jatszo jatekosok, igy az utanpotlastol en nem felek, amig mennek a szerverek, lesznek rajta emberek.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.09. 10:16:45
  • BarneyK
    Szia! Köszi a normális hangnemben írt véleményt! :)
    Nagyon sokaknak nehéz, de például a #560-ban linkelt videómban egyedül toltam, nem haltam, egész jó fegyvereim lettek. Ez nem az, hogy én jól játszanék (sajnos pont az ügyetlenebb játékosok közé tartozok, így bármi játékban - PUBG, WoW, Ovewatch, LoL, CS:GO, stb.. - ahol PvP van, 80%-ban alul maradok).
    Annyi, hogy a játékmenet más, hozzá kell szokni. Néztem 2-3 darab párórás stream-et a játékról, mielőtt kipróbáltam a bétát, ezért már rá tudtam hangolódni a játékra.

Akinek fura, nem megy, nehéz hozzászokni, mint elmondásod szerint Neked, tényleg azt ajánlom, hogy várjon vele. Már béta alatt jött ki patch, amiben volt balaszírozás az életek, erősség terén, terveznek még a játékmeneten is finomítani.

Szerintem solo-ban is lehet vinni, bár ugye együtt könnyebb, de egyedül sem kifejezetten nehéz. A második időponttól kezdve együtt játszom másokkal csapatban, de úgy, hogy előtte nem is ismertem őket, most meg minden időpontkor partyzunk, mert nekik is bejött és nekem is. Ha már lesz 4-5 ember a barátlistán, szerintem mindig lesz valaki, aki játszik, nem beszélve arról, hogy másokkal is összefuthatsz. Tegnap például Flatwoodsban elszaladt előttem egy csehbogi nevű user :)
  • LaposElem
    Hála a béta kulcsnak, tudtam pár órát beletenni a játékba.
    Nem vagyok mai gyerek már, én Baldur's gaten, Planescapen, régi Fallout játékokon nevelkedtem (nem említve az előtte lévő comodor64-es időket). A Fallout 3-4 egyik jó emlékű játékaim közé tartozik (annyira, hogy a 4-et mai napig játszogatom). Nade 76. Solo játékosként vágtam bele a világba. Ami fura volt (vagy elmentem melette), hogy az első 15-20 percben egy darab fegyvert sem találtam, míg végül egy boxert sikerült kivernem valami ellenfélből. Végül szereztem valami farmon fegyvert, mondom enyém a világ. Tévedtem. Kiskabin, 10-14 darab wild mongrel. Természetesen haltam, de legalább meglestem a respawn rendszert. Nehezen, de megoldottam a dolgot. Ezután valami útkereszteződésnél voltak játékosok. Sorban álltunk a workbench-ekért (egyszerre csak egyvalaki használhatja). Mondom nem várom ki ( :) ) elindulok balra, ahol tűzharc folyik. Scorched és robotok között. Itt is haltam.
    Namost. Ez soloban ennyire nehéz (azn kívül, hogy még nem ismerem a játék csínját, bínyját), mert pl a 4-hez képest annak érzem. Illetve a HP-t érzem többnek amijük van (gondolom a multi miatt, hogy ne 1-2 ütés/lövés legyen egy ellen)... Az gondoltam, ahogy olvastam a véleményeket, benyomásokat róla, hogy a terminálok, holotapek elegek lesznek a történethez, de valahogy nagyon hiányoznak a játékból az NPC-k. Ezalatt az 1-2 óra játék alatt kétszer találkoztam emberekkel (egy kisházban, és a sorban álláskor). Tudom, hogy az indulásnál ez nem így lesz, de 2-3-4 hónap múlva, ha megunták a casualabb játékosok, akkor mi marad? Egy térkép, sok felfedezni valóval, építgetéssel, craftolásal? Ebben a formában a béta élettelennek tűnt.
    Viszont, a kinézettel nincsennek gondok, hozza amit kell. Nekem nem akadt, simán futott. A fejlődés új, hoz némi frissítést a fallout világába. A hangulat, az atmoszféra az megvan, fallout világi. A craft rendszer döbbenetesen el van találva.
    Mégegyszer hangsúlyozom, saját vélemény. Más is lehet gondolkodik a vásárláson, és nem tudja mire számítson, ezért osztottam meg a gondolataimat. Én arra jutottam, hogy kivárok egy kicsit. 1-2 hetet vagy hónapot, meglátom milyenek a visszajelzések, illetve mennyire pártolnak el az emberek, akik ugye a világot fogják benépesíteni. (Azt is vegyétek bele, hogy biztos balf...kodtam)
    Üdv

• Alanw
    https://www.falloutbuilds.com/fo76/planner/
  • uTur
    Kérek priviben bétát pls.
  • darkSectorxxx #788
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Gibor
    Lol, már online a szerver.
  • Irgum76
    szerintem ez így rendben lesz
    én is egy 3-4 napra rá kaptam visszaigazoló e-mailt
    de lehet tévedek én xboxon tolom
  • darkSectorxxx #785
    Üdv

Hátha tud valaki segíteni a Beta-val kapcsolatban!
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.08. 19:16:59
  • Irgum76
    nekem megjött az e-mail, hogy akarom-e a játékot vagy sem
    visszaigazoltam, hogy kell
    14. postázzák szóval addig egy hétig semmi?
  • PiszkosFred
    Kozben megneztem. Az otlet jo es hasznos, emellett nagyon ajanlott, de sajnos csalodtam, mert ezt mar hasznaltam es azt hittem hirtelen valami ujabb trukkot talaltak ki az emberek :)
  • Gibor
    Nope, ez a bulk még tovább csökkenti. Szuper, majd lesz időm megnézem mennyit nyerek vele.
  • Irgum76
    bocs már szerkesztettem ott kezdődik
  • Gibor
  • PiszkosFred
    Mondj egy ido intervallumot pls, mert nincs az az isten, hogy vegignezzem! :)
  • Irgum76
    valaki írta, hogy tele van a stash ládája junkal itt egy tipp, hogy hogy lehet csökkenteni a tömeget:
    Bulk
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.08. 12:08:45
  • gstup
    Igazán nincs mit! :)
  • Andule
    koszonet, elsot vittem :)
  • Gibor
    Ameddig nem tiltják le ini-ből nem érdekel :D De ha ezt is letiltják mérges leszek mert 110-es fov-al nagyon jó, ami animáció rossz az a pipboy, mert távol van a keze de a nézetet átváltom és nem érzek ebből semmit.
  • PiszkosFred
    Nalam az eddigi 4-5 beta alatt ket fajta nezet volt, egy FPS es egy fixalt TPS. Na most olvastam a BGS reddites posztjaban, a FOV slideres ker(d)es kapcsan, hogy elvileg a TPS nezetben a kamerat lehet zoomolni. Ezt probalta mar valaki?

"FOV Slider: We haven’t supported FOV sliders in our previous games as it is known to break a lot of animations and causes a lot of clipping to occur onscreen. You do have the option to zoom out in third person on PC by holding View and moving the mousewheel, but we won’t be able to have it for first person view. "

Forras
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.07. 21:46:39
  • oneal1
    uhhhh ez elég gáz :S :S

Köszönöm!
  • PiszkosFred
    Igen, folyamatosan kapja majd az uj eventeket, frissiteseket, valo vilaghoz kapcsolodo esetleges unnepi athallasokat, stb.
  • soundsonic
    Azt lehet tudni, hogy lesz e hozzá dlc, kiegészítő vagy egyéb patch időről , -időre?
  • Gibor
    Lentebb írtam, de igaz nem fejtettem ki bővebben. Nincs jelenleg orvosság, mivel lekorlátozták a motort 60fps-re, ha kikapcsolod a vsync-et betöltő képernyőn ugyanúgy kiakadó fps lesz tehát működik, de a játék alatt 60fps ami szomorú mert eddig vsync-el is engedett 120fps-t.
  • oneal1
    hétvégén működött az fps korlát kikapcsolása viszont tegnap este már megvolt a korlát újra, pedig megnéztem az ini fileban a kérdéses sort és 0 volt beírva.

Erre van orvosság?
  • LaposElem
    Nembaj. Legalább lejött, akkor addig Fallout 4 nosztalgia.
    Kulcsot kösz még egyszer.
  • gstup
    Igen.
  • Ferrari23
    Sziasztok én is kiteszek kettő béta kódot, ha kellene valakinek!

3M2Q-H2PN-G4GR-F8DQ-P68A
    HPN8-BA9B-Q8PU-67RX-A9AM
  • LaposElem
    Ma offline, jól látom?
  • lammaer
    Ez egy legitim használata a virágboltnak amióta nem szokás demót kiadni....
  • gstup
    Ment privátban.
  • LaposElem
    Leszedtem a lunchert. drop kódja invalid már :( gondolom valaki elvitte :)
    Account nevem: VWendigo
    Ennyi elég, vagy kell hozzá valami egyéb? Ha valaki megszánna, megköszönném.
    Üdv
  • drop
    2U7A-H9AN-H7XN-A4GU-N73F egy kulcs akinek kell
  • gstup
    Azt hiszem van még egy béta invite-om. Hozz létre egy account-ot a bethesda.net-en majd szedd le a launchert és utána beválthatod a kódot és tolhatod a bétát.
  • PiszkosFred
    Holnap lesz egy utolso beta, 6 oras. 100-200 forintert lehet venni beta kulcsokat a szurkezonas piacokon. Szerezz be egyet, holnap estig kapd le a klienst es probald ki, az a legbiztosabb, ha a sajat szemeddel latod!

Hiaba irom/irjuk, hogy 12-15 oranyi beta utan szamomra marhara jo, elvezetes es magaba szippanto a jatek, a mai gamer netikett alapjan ugyis jon valaki aki emiatt elbol lehulyez, majd a jatekot es a fejlesztoket elkuldi a k.anyjaba. :)
  • Tatyla
    akkor jó
  • LaposElem
    Nem tudom benevezzek e. Én solo játékos vagyok, de ki vagyok éhezve egy új Falloutra... Nem tudom tényleg. Mikor jön ez e jóság, és ára kb mennyi lesz?
  • Gibor
    Tudtommal ping/régió alapú a keresés.
  • Tatyla
    arról van infó hogy a szerver globális lesz e mert én PS4-en US storeból venném meg de inkább magyarokkal játszanék?
  • Gibor
    Tegnap rájöttem hogy nem érdemes a junk ot tárolni a stashben, elötte scraplelem workshopba kb fele annyi helyet foglal :D