1141
Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
-
#352 "Mi a jó? Mi a rossz? A két dolog csak együtt működik.."
Remélem elnézi nekem a csabai ismerősöm, hogy tőle idéztem.
De ez annyira idepasszolt most :) -
#351 Öröm az nem. Egy régebbi hipotézis szerint ismerned kell a múltad, hogy jövőd lehessen. Egyre többen legyintenek erre mondván: majd én döntök a sorsomról. De dönthetünk róla? Talán kisebb dolgokban igen.
Ha a leszületésünket szimplán egy evolúciós fejlődésnek köszönhetjük, akkor még a nagyobb dolgokban is.
Ám ha nem...
Mégis mit felelhetnék őszinte szívvel egy ilyen kérdésre, mikor még magam is kételkedem a fajunk múltjával kapcsolatosan? Talán ha minden egyértelműbb lenne. Talán ha nem léteznének piramisok a Földön. Talán ha kapcsolatot tudnék teremteni nálunk fejlettebb földönkívüli intelligenciákkal. Az mind sokat segíthetne...
Igen, én még a régi elveket vallom: ismerned kell a múltad, hogy jövőd lehessen. Hogy boldog, kiegyensúlyozott, értékes és hasznos jövőd lehessen, tudnod kell honnan jössz. De annyi még a titok, a megmagyarázhatatlan kérdés saját múltunkkal is, hogy míg azokat sem tudjuk egyértelműen megválaszolni, addig mi sem tudunk a Genesis útjára lépni. Én így érzem, de persze tévedhetek is, mert én is csak egy ember vagyok :)
-
Yourfriend #350 Igen, tűnhet úgy, mert annyira felemésztette, felfalta őket a gonosz, de valójában nem.
Ez a másik, amin alapszik minden lénynek a létezése, a jóság. -
Yourfriend #349 Ha te tervezed... Ez tetszik.:D :D :D :D
Próbálj meg olyat tervezni és meglátod, még az is tanulni fog valahogy.:)
Engem nem zavarna, ha velem egyenrangú lenne egy teremtményem vagy bizonyos dolgokban még túl is szárnyalna engem. Velem vitába is szállhat, mondjuk biztos, hogy a viselkedését kicsit szabályoznám, hogy legyen valamilyen vitakultúrája.:)
Nem lenne neked öröm, hogy megkérdezné, ki teremtette őt? -
#348 Pedig akadnak páran, akik maguk a megtestesült gonoszok.. -
#347 Fene tudja..attól függ. Ha mondjuk én tervezem, akkor igen
Ha képes lennék új létformát teremteni (alkotni), én mindenképpen kontrollálnám a "működését". Amennyiben olyan szintre jutna, hogy önmagára vagy másokra veszélyt jelentene, likvidálnám...ööö, vagyis módosítanám az öntudatképét.
És amíg a felügyeletem alatt állna, felesleges lenne az önfejlesztés. Csak azért, hogy egy nap majd megkérdezze tőlem, hogy engem ki teremtett, én nem látom értelmét hogy intelligensebb legyen nálam:)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.26. 21:08:06 -
Yourfriend #346 Én hiszek a jóban és a gonoszban is, mint tulajdonságban, de azok megtestesülésében már nem. -
Yourfriend #345 Egy öntudatos élőlényt el tudsz képzelni úgy, hogy nem az önfejlesztésen alapul többek között a működése? -
#344 Átfutottam én is. Nem rossz elmélet, hiszen igaz vagy sem, de a matematika tény, hogy felfedezhető a mi világunkban is. Akármilyen realitást is rejtsen ez a világ.
Persze ha fel tudjuk fogni, hogy léteznek egyéb bolygók is az univerzumban, sőt pár elméletileg még az életre is alkalmas lehet, akkor amennyiben csak programok illetve szimulációk vagyunk, hogyhogy nem tudunk még teremteni magunknak egy odaszállító eszközt vagy kaput?
Szerintem épp ez az elmélet gyenge pontja, hiszen behatárolt illetve korlátozott intelligenciát sejtet.
Pedig a mi intelligenciánk önfejlesztő és tanuló mechanizmuson alapszik. Kontra idő, ami lelassíthat ugyan célunk felé, de megállítani nem tud, hiszen itt a Földön az idő nem áll, hanem halad. -
#343 Én az okok mögött mást érzek...
Részemről a "mókuskerék" nem létezik. Vagy inkább nem olyan értelemben létezik. Úgy vélem, mindenki más céllal születik le a Földre. Akad aki valamit nem tudott lezárni a múltjában, ezért van itt. Vegyünk példaként egy majd mindenki által gyűlölt tömeggyilkost. Ha bevonjuk a képbe a karma és a reinkarnáció opciókat is, akkor valamikor valaki, egy előző életben (vagy akár ebben is mondjuk kisgyermekként) molesztálta vagy megkínozta alanyunkat, aki ezt nem tudta (tudja) feldolgozni így lezárni sem. Ezért gyilkol folyamatosan, hogy valami megváltás vagy megvilágosodás félét találjon.
Ha nem talál, akkor lelke visszatér egy másik testben egy másik leszületésben, hogy tovább keressen, így ezáltal tovább is gyilkoljon..és máris találtunk egy lehetséges magyarázatot egy miértre.
Vagy sorolhatnám, hogy miért akar lenni valaki orvos, tanár, sportoló, matematikus vagy épp professzor. Vagy épp idegen létforma megszállott, kutató vagy csak érdeklődő.
Ezt a lehetőséget találtam eddig számomra a legszimpatikusabbnak.
Mármint, hogy a döntés mindig a miénk: élni akarunk, dolgokat megtapasztalni (legyen az jó, vagy épp rossz), tanulni egymástól, vagy épp másokat tanítani, barátokra, segítőkre lelni, ugyanakkor ellenfelekre is, hiszen miattuk akarunk jobbá válni is.
Egyszer egy beszélgetés kapcsán hallottam amint azt ecseteli valaki éppen, hogy nincs rossz. Nincs gonosz, sem jó. Mindkettő ugyanaz, csak másként értelmezzük. Mert minden, csak felfogás kérdése.
Mi az ok, amiért itt élünk épp most?
A tapasztalatok megszerzése egy olyasvalaminek, mint a kollektív tudat. De mindig csak egy csipetnyi. Mert ettől szép és működő a világ. A titkoktól, a megmagyarázhatatlan dolgoktól, jelenségektől. Az álmoktól.
Az öregségtől. Az elmúlástól. A gondoktól, amiket végül valahogy, de mindig másképp megoldunk.
És persze a szeretettől, ami mindent és mindannyiunkat végső soron összekapcsol.
-
fonak #342 Szimulációs hipotézis, komoly emberek is eljátszogatnak vele, vagy pl Elon Musk is célozgatott rá, persze lehet, hogy csak trollkodott. -
Saintgerman #341 Éppen azért fűztem hozzá egy órás magyarázatot, mert gondoltam, hogy üres lesz... -
Yourfriend #340 Ez eléggé üres válasz, ne haragudj.
Ez körül-belül olyan, amikor azt mondják az élet értelmére, hogy az élet azért van, hogy csak legyen. Minden ép eszű ember sejti, hogy ennél többnek kell lennie a válasznak, valami csattanósabbnak. -
Saintgerman #339 Azzal az okkal, hogy kitaláld, miért vagy itt... ha sikerül, nem kell tovább taposnod a "mókuskereket"...
Egy kis illusztráció a gondolathoz:
Magyar felirat is van. -
Yourfriend #338 Milyen okkal születtünk le a Földre?
Ez a kérdés amúgy erősen kapcsolódik a fórum témájához. -
#337 Az ateizmus mélyebb filozófiai értelme
Ami azt illeti én nem érzem vallásos embernek magam. Ateistának se. Inkább csak gondolkodni szeretek dolgokon (mi lenne ha..alapon)
De hinni sok mindenben hiszek. Hiszem például, hogy nem ok nélkül születtünk le a Földre.
Nem véletlenül történnek a dolgaim (még ha mások ezt nem is így érzik, gondolják) és hogy tanulni sosem késő. -
maki85 #336 Hát, ha te úgy érzed...................... :)))
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.10.21. 20:00:50 -
Saintgerman #335 Sőt !! olyan is van, akinél nem is szükséges... -
maki85 #334 " le kell butítani minket..."
Max igazad van, mert úgy néz ki, hogy van akinél már sikerült:))) -
Yourfriend #333 Miért lenne a mátrix valóság? -
Irasidus #332 Örülök, ha segíthettem. Ezek szerint van amiben egyetértünk, viszont a holografikus világegyetem hipotézis, csak nevében holografikus. Valószínűleg ezt is félre érted, és azt hiszed, hologramok vagyunk, és erről szól. Újfent tévedsz. Amúgy szívesen, de tudom, hogy minden jobbító szándék, falra hányt borsó, mert annyi energiát öltél már bele a kis világodba, hogy bármilyen ellentmondó tényt kizársz, semmit nem vagy hajlandó megkérdőjelezni. Így végül is nem segítettem neked... -
Saintgerman #331 Igen, a Mátrix valóság.
A fejlettségi fok nem egyenesen arányos a jóság fokával. -
Saintgerman #330 Hálla neked, most már nem kell úgy meghalnom, hogy ne tudnám azt, hogy mit nem tudok..
Kakut szándékosan a te kedvedét csíptem ki - mivel ő mégis csak asztrifizikus - nem pedig David Icke-ot, aki ugyan tíz évvel Kuku előtt pontosan leírta a holografikus "illúzió" világ működését, de mivel nincs semmi titulusa, ezért szerinted ő is csak egy kretén lehet... -
Yourfriend #329 Ha olyan fejlettek, minek szipolyoznak energiát?
Okosabb energiaforrás nem lenne jobb?
Amúgy ez kicsit mátrixos beütésű elmélet... -
Saintgerman #328 Energiát szipolyoznak tőlünk... és ahhoz hogy ezt megkapják, le kell butítani minket... -
Yourfriend #327 Miért manipulálnák egy párhuzamos világból a miénket?
Tényleg csak egy ártatlan kérdés. -
Irasidus #326 Nagyon tévedsz. Mitchio Kaku egy harmadrangú fizikus, tévés ismeretterjesztő és annak is csapnivaló. Senkinek nem ajánlom. Viszont te is azt hiszed magadról, hogy érted sőt ismered a tudomány működését,pedig nem, és ennek legnagyobb bizonyítéka, hogy a Kakut és a hipotézisét úgy állítod be, mintha ez hipotézis valami kötelező dolog lenne, vagy Kaku valami megkérdőjelezhetetlen pap lenne. Amit te a tévében látsz, az ismeretterjesztő csatornákon, az nem tudomány! Szóval, nem csak mások háza táján kell szétnézni amikor azt állítod, mindenki azt hiszi...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.20. 16:39:53 -
Saintgerman #325 Rendben van amit írsz, az egyedüli baki csak az, hogy mindenki azt hiszi magáról, hogy amit a tudomány megismert, azt ő is tudja. Max Plank Pl. már vagy száz éve tudatában volt más világok létével (mások meg még korábban), mégsem ismeri mindenki, vagy legalább is nem az ő "teóriája" a mérvadó. Ugyanúgy nem mérvadó Mitchio Kaku holografikus világegyetem féle teória, vagy a másik asztrofizikus Giuljano Comforto, aki szerint egy másik párhuzamos világból manipulálják a miénket.
Tehát a tudomány az nem egy kaptafa, abból is csak részismeretekkel rendelkezünk
Utoljára szerkesztette: Saintgerman, 2017.10.20. 15:49:14 -
#324 szerintem a világot nem isten teremtette és irányítja, hanem a természeti törvények. nemhinném hogy az ateisták öntelt kretének akik azt hiszik csak az létezik amiről ők tudnak. szerintem sok minden lehetséges amiről még nem tudunk. de szellemekben, horoszkópban, angyalokban, mennyországban, lélekvándorlásban és hasonlókban nem hiszek. ahogy istenben sem. az istenhit tudományos szempontból csak eltolja a problémát. ahelyett hogy azon gondolkodnánk ki vagy mi teremetett minket és hasonlók, áttoljuk a problémát istenre. de ezzel rögtön felmerül a kérdés hogy ki vagy mi teremtette istent. ugyhogy én nem hiszek ilyesmikben. abban hiszek amit eddig a tudomány megismert, és abból lehet következtetéseket levonni, hogy mi létezhet és mi az ami nagy valószínűséggel baromság. -
Saintgerman #323 Mi értjük, hogy mit nem értesz, csak még te nem.
Ha önmagad ismételgetése helyett figyelnél is egy kicsit, neked is lenne esélyed..... -
Irasidus #322 Ha nem érzékeled, és nem tapasztalod, akkor mid marad? Tehát se objektív se szubjektív élményed nincs róla? Csak mert szerintem semmi nem marad, és ezzel akaratlanul is azt állítod, hogy nem létezik. Öröm olvasni téged. -
Yourfriend #321 Nem is rossz válasz. Mondjuk sem elfogadni, sem megcáfolni nem tudom, én magam is sokat gondolkozom ezeken a kifejezéseken. -
Saintgerman #320 Érzékfeletti, tapasztalatokon túli... -
Yourfriend #319 Paranormális, valahogy megint egész másnak tűnik. A normális valamihez képest viszonyítva normális, ergo, a természet menetének normalitásától eltérő is lehet egyben paranormális és természetfeletti.
Hova tennéd akkor a transzcendens fogalmát? -
Saintgerman #318 Éppen ez az, ami miatt a helytelen kifejezést használta. Ha azt írta volna, hogy "paranormál", vagyis a jelenlegi tudással nem megmagyarázható, akkor talán még Irasidus is megérti -
Irasidus #317 És, hogy választod el a természet menetétől a dolgokat? Mert én úgy látom, hogy egyszerűen úgy, hogy amit nem tudsz, azt természetfelettinek titulálod. De hát ez tudatlanság!? -
Yourfriend #316 Természetfeletti - értelmezheted úgy is, hogy a dolgok természetes "menete" feletti, attól eltérő, afelett álló. -
Irasidus #315 A vallási fanatikusok sokszor szalmabáb érveket püfölnek. -
Irasidus #314 A wiki sokszor hibás, ez tény, de jelen esetben jól van megfogalmazva. A vallás valamilyen igazolatlan hit és a köré szerveződő szabályok és tanítások együttese, az ateizmus pedig a hit hiánya, így tehát nem hit, és nem vallás. -
Saintgerman #313 Szerintem a Wiki meghatározás is helytelen. Már csak azért is, mert a "természetfeletti" nem találó kifejezés, mivel a természet felett tényleg nincs semmi. Az egy másik kérdés, hogy mi magunk ebből az egészből - Természetből - mennyit vagyunk képesek dikódolni. Avagy, mi az, ami az érzékszerveink tartományán belül, vagy kívül esik.
Az ateistát én annak az öntelt arogáns kreténnek nevezném, aki azt hiszi, hogy az ő (értelme) által letöltött- dikódolt információ kívül nem létezik semmi... (itt is képviseli magát egy díszpéldány )