Idegen lények és a kompetencia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha azt írnám, azért nincs igazad, mert buta vagy, illetve az anyád egy ribanc volt, vagy szerintem te való életben nem rendelkezel barátokkal, vagy nem szereted a fokhagymáskruplit - az a személyeskedés. Szívesen.

Zephyr Retiring
Megszoktad? Azért annyira régről nem hinném, hogy ismernénk egymást.

Bodogkői:

" Nem bizonyított, hogy az élet magától jött létre."

Kontra Darwin.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Hol ismertem be, hogy személyeskedem? 😮 Már megint félreolvasod a dolgokat...
Tedd meg kérlek, kíváncsi vagyok a magyarázatodra.
Én nem személyeskedtem ugyanis én az itteni tevékenységedről írásaidról beszéltem, amik szofizmákat tartalmaznak, és kitűnik belőlük az ismerethiány. Látod, fogalmad sincs mire mondjuk, hogy személyeskedés. Elmagyarázzam? Hátha... Viszont köszönöm, hogy beismered, hogy te személyeskedsz.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 20:32:09

Boldogkői nem igazol téged, éppen ellenkezőleg. Amikor Darwin élt és alkotott, akkor a mai értelembe vett tudományos módszer még nem létezett, így a régi korok szerzőitől elvárni azt amit ma tudunk, nevetséges. Nyilván nem úgy írta meg a A fajok eredtét, mint ahogy ma a publikáció szabályai megkövetelik. Az alapelv amit lefektetett attól még tény. Megint az a probléma veled, hogy nem érted a tudományt. Te tényleg így akarsz velem vitatkozni? Nem fog menni, ezért gondolom maradnak a szofizmák, és egyéb troll módszerek. Megszoktam tőled.

Mi volt benne a személyeskedés? A személyedről írtam, valóban, de nem alacsonyodtam le egy szintre.

Én tényleg nem értelek téged. Úgy viselkedsz, mintha ezer tüske lógna ki belőled...
Neked nincs nézőpontod, csak szofizmáid, és masszív ismerethiányod. Azonkívül nem ismersz, a személyiségem máshol hagytam, ez itt retorika, vita ha jobban tetszik, amiben megint személyeskedsz.

Zephyr Retiring
Látod, látod,már megint csak magadon röhöghetsz. És már megint ítélkezel..

Darwin kopogtat a mennyek kapuján

Egyébként a Fajok Eredete így kezdődik:
" A fajok eredetére vonatkozó NÉZETEK fejlődésének rövid vázlatát fogom itt megadni.."
Nézetek és nem TÉNYEK.

Nem tudom mivel érdemeltem ki, hogy ennyire lenézz engem. De mindegy. Talán türelmesebbnek kellene lenned másokkal vagy kicsit objektívebbnek, esetleg más nézőpontból kellene megközelítened a dolgokat és leginkább az embereket. Lenne mit csiszolnod a személyiségeden, mert amúgy értékes személy vagy, csak eléggé elviselhetetlen néha.😊
Igaz, ha nincs benne semmi, nem fog fájni. Viszont egy papucssálatkát sem tudok megtanítani köszöni, lehetetlent kérsz, ahhoz agy kell...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 20:22:12

😄 😄 😄 😄

Ezen azért jót kacagtam. Nem kell féltened, az én fejem nem fog megfájdulni.😊
Sajnálom, így jártál. Mint az érzelmi hatás esetén is (és nem behatás), leírtam, ha nem megy, akkor nem megy. Ne erőltesd, megfájdul a fejed a sok tudástól, vagy be-hatástól.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 20:21:03

Nekem hiányos volt, ne haragudj.

De nyitott vagyok bármilyen más megközelítésre. Az erőfeszítésedet előre is megköszönném.
Leírtam, pontosan.

Egy tényt írtam le. Hol volt itt az érzelmi behatás? Nem magyarázol te bele dolgokat túlságosan mások írásaiba?
"Einstein is olvasott állítólag vallási iratokat... Pedig az is sokszor mese a habbal úgy, ahogyan van."

Hú de nagyon buta vagy te. És abból vezette le a relativitás elméletet, igen? Nem. Akkor miért is olvasott vallási iratokat, mert talán az általános műveltség része. Ezzel az érzelmekre hatással semmit nem értél el, viszont egyre nyilvánvaló, hogy troll vagy, mert a trollok módszereit használod.

Megmagyaráznád pontosan, ha megkérlek, miért is vagyunk szűklátókörűek?
Nem nyitottak vagytok, hanem éppen ellenkezőleg szűklátókörűek, ami a hiányos tudásotokból következik. Amit te nyitottságnak hívsz, az egyszerűen csak egyszerűen csak prekoncepció. Te válogatsz, és tetszés alapján hiszel, nem hiszel dolgokban. Ez nem nyitottság, ez butaság.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 20:14:37

Darwin evolúció elmélete: tény! Ha számodra nem az, akkor a hiba a te készülékedben van, azaz most írtad le mennyire tudatlan vagy, de ahogy látom ez nem zavar téged egy cseppet sem. Jobb ha tudod, rajtad kívül sok sok ezeren tudják ezt, csak ehhez, nem Nostredámuszt kell olvasni, hanem biológia könyvet olvasni, és esetleg elmélyedni mélyebben. Ez kimaradtt az életedből, ami szomorú. A ember származása meg a te szinteden egyértelműen bizonyítva van, tudományos szinten vannak még kérdések, de ez nem olyan volumenű, hogy majmoktól származunk vagy nem, hanem részletkérdések. Viszont nagyon vicces, hogy a tudatlanságodból vezeted le, hogy Nostredamusz igaz. LOL

Zephyr Retiring
Nem. Ez azt bizonyítja, hogy nem zárunk ki minden lehetőséget azonnal.
A fantázia egy fontos összetevője az elméleteknek. Ami a legendákat illeti, szerintem itt senki sem veszi készpénznek őket..
Más a hit és más a tudás.

Nekem nem kell így kiemelned nagy betűkkel, nem fogok kötözködni veled a szavak félreértelmezése miatt.😊 E felől biztosíthatlak.
Zephyr Retiring
Ő is egész jó ELMÉLETEKET állított fel, például az általános relativitáselméletben

Pontosítanék: a "mesék" sokszor nem is annyira mesék, hanem a valóság egy megmásított oldala, jó kiindulópont a tájékozódáshoz. Einstein is olvasott állítólag vallási iratokat... Pedig az is sokszor mese a habbal úgy, ahogyan van.
Zephyr Retiring
Nehéz kérdés. De mivel úgysem oszt vagy szoroz, hogy én mit hiszek, ám legyen..

Lentebb is írtam már (biztosan olvastad) hogy szerintem nem vagyunk egyedül. Ha innen nézem a dolgot, és hozzáteszem azt, hogy az emberiség eredete máig nincs tisztázva egyértelműen (nehogy itt nekem elkezdj arról áradozni, hogy a majmoktól származunk), akkor miért is ne lehetne igaz is akár a sztori...

Egyértelműen másként tudnám gondolni ezt, ha biztosan tudnánk, hogy a dawini ELMÉLET igaz. De hát ezt senki sem tudja..
Illetve vannak akik úgy hiszik tudják..
És erre szoktam én mondani, hogy a bolond, okosnak hiszi magát, miközben meg az okos néha bolondozik..<#vigyor>

Azért szépen átment a topic a scifibe. Ez is komolytalanságotokat bizonyítja, képtelenek vagytok a mesét és valóságot különválasztani. Mint ahogy a sok legenda készpénznek vétele is erről árulkodik...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 19:58:46

Hűha! Micsoda látványos, epikus bemutató.😄 😄

Ezt azért inkább kihagyom majd, de köszönöm szépen az ajánlót!
Szerintem egyértelműen fogalmaztam, hogy a legendában.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 19:54:10

Zephyr Retiring
Mármint ebben a legendában, vagy a földönkívüli intelligens életben?

Ilyen ősi legendákról nem tudok, és linket valamiért nem adsz róla. De tegyük fel, van ilyen, de ez nem legenda, ugyanis a legenda - (lat. olvasandó) - általában - egy vallási tárgyú kisepikai műfaj. Általában egy vallási szempontból fontos személy, szent, mártír, pap, vallásalapító életéről, egy szent hely, templom, ereklye, ünnep keletkezéséről szól. A legtöbb vallás és irodalom ismeri. Szűkebb értelemben azt a középkori műfajt nevezzük így, amely a keresztény szentek életét mondja el. A legenda újabb időkben a nem bizonyítható, de nagy populáris hatást kiváltó, hamis történeteket jelöl. Ühm, szóval a régi meséket készpénznek veszed... De ha jól értem, a sok vihogásodat (gondolj a majomra, mert én mindig erre gondolok amikor látom tőled), szóval ezek szerint te magad sem hiszel benne?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 19:52:44

Zephyr Retiring
Bocs haver. Tudod én inkább a mai trendet követem.
Holnaptól idehaza is bemutatják már a Csillagkapu "utódját"..<#vigyor>

Na-na!

Nem néztél elég Csillagkaput. A piramisokat a Rendszerurak építették, nem az Asgardok.
Zephyr Retiring
<#nyes>
Miért? Szerintem ez tök hihető..<#hehe><#hehe>..úgyis tőlük származtak a piramisok. Csak visszajöttek értük..

Íme a Tűzszekér:

https://www.youtube.com/watch?v=cbZq2MPYHoY

Ezt muszáj volt idetennem.😄 😄 😄 😄
Zephyr Retiring
<#miaz><#nyes>
Ami azt illeti, pont hogy ott az utolsó mondatban van a kutya elásva..ugyanis..
A régi LEGENDÁK szerint, a Földre egykoron TŰZSZEKÉR szállt alá. Valahol a mai Afrika környékén.
AZ a csoport volt a mai emberek őse. És NEKIK az egykori leszármazottaik (elvileg a mai magyar nép) akikről szól az a bizonyos jóslat.
Ami lehet akár hamis jóslat is. A jó kérdés nem ez, hanem az, lehet-e bármilyen VALÓSÁGALAPJA ennek a legendának?

Ne válaszold meg, mert amit erre felelnél, az csak a te véleményed. Nem pedig tudományos tény, ami egyszer akár ki is derülhet.
HA bizonyítást nyer, hogy VAN valóságalapja..de egyelőre ez nem is kérdés...hanem csak ELMÉLET.

Értelmezzem neked akkor, újra? 😊
De olvastam, és semmi értelme sincs.

Megint nem olvastad el, amit írtam, de mindegy. Ez már megszokott tőled, drága Barátom.😊
Hogy lesz valami földönkívülinek tűnő? OMG! Elképesztő önellentmondás amit leírsz.

Még a végén az is lehet, hogy a Földön fog amúgy kifejlődni az értelmes, földönkívülinek tűnő élet... Aminek amúgy máshol "kellene" kifejlődnie. De lehetőségek hiányában itt jön létre. Talán pont belőlünk. Arra gondolj, hogy mi talán pont az elődeink vagyunk. Nem tudhatjuk, hogy a mostani elgépiesített környezet nem-e fogja egy új faj csíráját elültetni. Aztán keressük mindenhol az idegeneket, de már "bennünk vannak".
A tudományos elmélet egészen más jelenet, mint amit te a hétköznapokban értesz alatta, a tudományos elmélet a hétköznapi tényeknek felel meg, amire te gondolsz az a hipotézis (feltételezés), amiből következik a kérdés, hogy vannak, vagy nincsenek. A baj veled, hogy nem ismered a definíciókat, és szavak jelentését, a tudományról meg halvány lila gőzöd sincs, és így vitázol. Nekem ez elég fárasztó ám. Az utolsó mosdatod viszont végre egy értelmes észrevétel, így van. Amint látod, sehol nincs Nostredámus, vagy "ősi magyar jóslatok". Remélem érted már, miért értelmetlen amit eddig írtál. Szívesen.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 19:29:32

Zephyr Retiring
Akkor segítek én is egy picit, ha már ilyen rendes vagy..<#nevetes1>
Nem tudományos kérdés, hanem tudományos elmélet.
És addig az is marad, míg bizonyíték nincs a földön kívüli intelligens életre.

A hivatkozásaid pontosan megfelelelnek a témáról alkotott véleményednek <#bohoc> Sajnos ez már messze idejét múlta. Amikor a SETI-t építették, az épeszûek már akkor is látták, hogy az egy hoaks, a birkák nyugalmának megôzésére. Mitchio Kaku csak az egyik asztrofizikus, akinek helyén van az esze.

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Így van, biztos ismeretek még nincsenek, de én nem is azt írtam, hogy vannak ismeretek, hanem, hogy ez tudományos KÉRDÉS! Mond csak szövegértés, az hogy megy? Csak mert ezzel vádolsz engem végig, csak éppen valahogy nálad hiábdizk. És ugyanígy személyeskedsz, miközben nem ismersz, nem tudod mit olvasok, vagy milyen ismerteim vannak, vagy mivel foglakozom. Ez így nem egy érdemi vita.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.09. 19:23:16

Zephyr Retiring
Már megint ítélkezel mások felett..pedig már kezdtem reménykedni..

Zephyr Retiring
Aha, érdekes és jó olvasmányok. Meglep, hogy ilyeneket is olvasol néhanap.
Idéznék is belőlük ha megengeded..

1. linked alatt:
"Kihívások az élet számára.... de biztos ismeretek itt még nincsenek."

2. linked alatt:
" viszont ha sikerülne a földönkívülieket felfedezni és velük kommunikálni (CETI, „Communication with Extra-Terrestrial Intelligence”, azaz Kommunikáció Földön Kívüli Intelligenciával), az az emberiség történetének kétségkívül legnagyobb tudományos felfedezése lenne."

Egyéb fontos észrevétel ami felett netán elsiklottam volna még?

Feltűnt, és a véleményem fejeztem ki rólatok. Csak nem érted, de nem baj, pont ez a lényeg.

Egyféle tudomány van, és tudod a google a te barátod is. Segítek, mert úgy látszik soha az életben nem hallottál még SETI-ről, asztrobiológiáról. Kattints ide, illetve ide, és tanulj. Elég jól alátámasztottam, vagy van még kérdés? (Bár előtte ajánlom a googlét, érdekes jószág...)

Jaj, Űrgolyhók.😊 😄 😄
Zephyr Retiring
Ez egy idézet ha nem tűnt volna fel. Nem mondom melyik filmből, mert ezek szerint nyilván nem láttad..