1141
Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
-
#392 Tartasz valamitől?
Kifejtheted mitől bonyolult. Kezdesz titokzatossá válni..jó trükk, régebben magam is éltem vele az SG-n -
Yourfriend #391 Sajnos rosszul...
Csak azért tűnik így számodra, mert nem mutatom ki itt úgy tűnik eléggé az érdeklődésemet... Meg nem olyan formában. Bonyolult ez.:) -
Saintgerman #390 Mind a két esetben tévhitben vagy. Ugyan is, mindig csak egy illúzió fogja vagy - mint egy álomban - addig amíg fel nem ébredsz.
Az energia végtelen, csak az álom véges... -
#389 Na most akkor ha én úgy gondolom, hogy több életet is élhetek itt a Földön (bármilyen komplexitásban), akkor vagyok tévhitben, vagy akkor, ha úgy vélem, mi emberek csak egyszer élünk emberként?
És ha minden csepp energiát kiszipolyoztak már belőlünk? Mi lesz azután? Mindennek vége? -
Saintgerman #388 -
Saintgerman #387 Jól.
Az idegen létformáknak nincs szükségük tisztán látásra felettünk, de a földi embernek van önmaga felett.. -
#386 Ami alatt az egyszeri földi életet érted? -
#385 Kezdem úgy érezni, hogy téged jobban érdeklünk mi magunk emberek, mint az idegen létformák..
Jól gondolom? -
Saintgerman #384 arra, hogy a "zubbonyt" hidd önmagadnak... -
#383 Tévhit alatt pontosan mire gondolsz? -
Yourfriend #382 Mindkettőben az.
Nem különösebben érdekel a téma, csak azért nem volt reakció. -
Saintgerman #381 Nem !
Ha nem tapasztalod, az még nem jelenti, hogy nem vagy érintett benne. Sőt ! mennél kevesebbet tudsz róla, annál több energiát szipolyozhatnak tőled el. Tenni úgy tudsz ellene, ha megérted a működését, és saját magad irányítod az érzelem-tudat világodat.
Képzeld csak el, ha nem úgy tekintenél önmagadra mint egy "zubbonyra" ami egyszeri használatra lett "gyártva", hanem mint az árnyékodra, ami csak arra szolgál, hogy ebben a realitásban (hologramban) rész szereplő lehess. Hogyan élnéd az életed "itt", ha tudatában lennél valódi önmagaddal, ami soha nem született meg, és így soha nem is hal meg ? Nem gondolod, hogy valakiknek éppen ez az érdekük, hogy ebben a tévhitben tartsanak ? -
#380 Régebben valamikor, mutattak valahol az akkori médiában egy lefejezett marhát egy rét tisztásán. Ezzel nagyobb gond nem is lett volna, ha lett volna körülötte vértócsa. De egyetlen csepp vér sem volt a földön. A fejét a nyakáról meg egyetlen olyan éles eszközzel választották el, amilyen a hétköznapi használatban sem igen volt akkortájt. Talán egy szamurájkard lehetett volna az éle alapján, de ugyanazzal a hibátlan vágással kettéhasította a kemény csontokat a nyakban is. És még ha el is fogadták volna magyarázatnak a szamurájkardot, akkor se találtak magyarázatot a vér hiányára..
Hallottam magam is ilyen elméleteket az "igábahajtásról". Nehéz beszélni erről, mert ha létezik is ilyesmi, én személy szerint ezt nem tapasztalom. Ha tőlem is szívnak le esetleg energiát jelenleg is idegen létformák, részemről áldásom rá. Tenni úgysem tehetnék ellene semmit sem. Nem igaz? -
Saintgerman #379 Ha csak itt jártak volna, azzal nincs is tényleg semmi baj. Voltak, elmentek. Nem ?
Na de mi van, ha nem hiába jöttek, hanem azzal a szándékkal, hogy "eltérítsék" a Földet ? Mondjuk fogtak egy pár akkori 'állatot' és beléjük oltották különböző idegenek génjeit teremtve ezzel egy zubbonyt amibe bele zárták egy energiát, avagy a mi lelkünket, és mi mind máig azt hisszük hogy a zubbony vagyunk ? A Naprendszert is manipulálták, de a Földét különösen azzal, hogy ide utaztatták a Holdat és egy olyan pályára állították, ami segít minket a fake világban tartani.
Mi van, ha mi sem vagyunk többek, mint pl. a méhek, akik nem a munkájuk gyümölcsét fogyasztják, hanem azt a sz@rt amit a gazdájuk ad nekik ? -
#378 Markáns és hangadó hol? Az interneten, vagy a való életben?
A neten tapasztalható depis hangulatra már rég nem figyelek oda. A való életben (az én környezetemben) pedig ritkán látok kiégett, az életbe belefáradt egyéneket :)
Semmi reakció a #376 alatti vidire?
Azért nincs, mert szkeptikus vagy magad is és valótlan infónak véled, vagy azért nincs, mert különösebben nem érdekel a téma?
Itt jártak, na és akkor mi van? :D -
Yourfriend #377 Egy elég markáns és hangadó réteget emeltem ki. Csak ezért mertem róluk írni. De ha neked jobbak a tapasztalataid, annak én csak örülni tudok. Én lennék a legboldogabb ebben is, ha tévednék. -
#376 Így kezdődik az alcím: "Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek.."
Ennek kapcsán ihlettem egy rövid négysorost és hoztam egy érdekes videót is. Forrásmegjelölés nélkül
"Nyírő Bea szerint is néha inni kell.
Abban amit nem tudsz, sokszor hinni kell,
És nem számít, hogy mit gondol erről majd a nép,
Csak az számít, hogy egy nap majd valóra váljék.."
Vélemény? -
#375 Igyekszem nem megbántani senkit sem, de sokszor hasztalan. Valahogy mindig másként sül el a dolog, mint ahogy szeretném..
Egyébként én meg olyan korból maradtam itt, amikor még hétfőnként adásszünet volt a tévében, két tévécsatorna jött csak be a fejete-fehér Junoszty tévén, és a Duna tv-t még csak műholdról lehetett parabolaantennával befogni :)
Most a Dunát már mobilról nézem wi-fin keresztül ingyen, mert azóta már korlátlan internet is van :D -
Saintgerman #374 .. nagyon tapintatos vagy..
vannak akiknek a világa még abból a korból van, amikor még a TV is csak kevesek számára volt adatott... -
#373 Igen, valahol igazad is van...
Másrészt meg nincs. Kiemelsz egy réteget, akit nem érdekel a holnap. Erre én is mondhatom, hogy sokakat meg érdekel :)
Tényleg vannak, akik a mának élnek. Mások meg leragadtak a múltban. Téged meg a kompetencia érdekel esetleges idegen létformákkal. Engem meg, hogy az élet minden területén harmóniára és egyensúlyra leljek. De szerintem nem ezek miatt vagyunk itt..
A forrásokra való hivatkozás nem újkeletű errefelé. Ha szerzel egy infót valamiről, (ami úgy véled érdekes lehet) szerintem nagyon nem mindegy, hogy Juliska néni mondta a sarokról, vagy a Cambridge-i Egyetem egyik professzora. Ismétlem: szerintem nem mindegy. Akad pár szkeptikus, (errefelé is) akik még egy szaktekintély szavát is megkérdőjelezik :D
Persze megértem én: csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak... -
Yourfriend #372 Csak nekem tűnt fel eddig, hogy itt mindenkinek szokása hivatkozni valamilyen forrásra? :)
A dolgok jelen állása szerint sokan nem akarják látni, mi lesz itt a Földön, nem hogy az általad említett 5 000 év múlva, de 10 év múlva sem. -
#371 Előre leszögezem, a cikk nem az én agyszüleményem, tehát másokat is érdekel a téma..
A reinkarnáció valóság?
Direkt adtam más címet neki, mert az eredeti cím túl előrelátó.
Amit írtál az elsősorban a keleti filozófiák elmélete. Én másban hiszek. Szerintem is körforgás a reinkarnáció, de nem "malomkerék".
Szerintem önként születünk le, a saját születésünk előtti döntésünk eredményeként. Nem büntetésből, ahogy keleten hiszik.
Gondolj bele, ha valaki valamilyen szempontból valami rosszat tett, és felismeri, hogy rossz amit tett, akkor legközelebb már jól fogja csinálni. Hiszen megtanulta, hogy rossz amit tett. A keletiek szerint, ha bántasz valakit, akkor a következő életedben a bántott személyként kell vezekelned, hogy megtanuld: bántani rossz. Ez mind igaz is lehet, csak felesleges riogatás, hogy elriasszák az élőket a rossz dolgok miatt.
Ha valaki nem ismeri fel, hogy rosszat tett és büntetésként emiatt kell vezekelnie egy másik életben, az már bosszú. Ami szintén rossz és értelmetlen. Vezeklésként leszületik, megszenvedi azt a szenvedést amit okozott és kész. Mit fog belőle tanulni? Semmit az égvilágon, mert emberként nem tudja, miért kell vezekelnie. Anyák nem értik miért kell meghalni az ártatlan csecsemőiknek. De tényleg ártatlanok? Nem lehet, hogy azért születtek le újra, hogy "törlesszenek" előző életük gyümölcseként? Már hogy a viharba ne..a keleti filozófia szerint.
Az élet szép. Csak mi bemocskoljuk. Abból tanulunk és általa fejlődünk. majd távozunk, mérlegelünk és ha úgy akarjuk, újra leszületünk.
Hogy tanuljunk és általa fejlődjünk.
Az ember lusta, sokan hiszik. Tévednek. Az ember tanulni akar, először járni. Majd beszélni végül írni és így kifejezni érzéseit.
Kapcsolatra vágyik, hogy érzéseit megossza. A boldogságra vágyik, az örömre és a szeretetre. Hogy szeressen és viszontszerethessék.
Épp ezért a reinkarnáció nem felesleges, hanem fontos számunkra és életünk szerves része lehet.
Igen, csak lehet, mert ebben is mi magunk döntünk. Akarjuk látni élőben mi lesz a Földön 5000 év múlva?
Eljutunk valaha más létformákhoz az univerzumban valamelyik távoli naprendszerben?
Miért is ne tehetnénk. Ki tudja bizonyítani az ellenkezőjét?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.30. 11:04:22 -
Yourfriend #370 Ez volt az első, ami eszembe jutott és örülök, hogy egyetértesz velem.:) -
Yourfriend #369 Alapozzunk az indiai hitvallásokra, melyek szerint előbb vagy utóbb kilépünk a reinkarnációs ciklusból... Ha ezt a sejtetést bizonyítéknak tekintjük, akkor elfogadhatjuk a tényt, hogy elejeink talán erről is tudtak valamit. Mert még a reinkarnációt is feleslegessé tenné, ha más testbe, akár teljesen organikusba, olyanba, mint a miénkbe, át tudnánk ültetni a test elavulásával az öntudatunkat. -
#368 Tökéletes példa :) -
#367 Legyen. A múlton egyébként sem kell sokat rágódni :) Maradjunk a jelennél, és elmélkedjünk mert még a jövő is bizonytalan..
Nemrég végeztem a Páncélba zárt szellem című sci-fivel. A film egy olyan elméleti jövőt tár fel, amikor már az emberiség képes robotvázba építeni emberi agyat s így általa a szellemet is. Elég bizarr alkotás, de ki tudja: talán ez is lehet egy alternatíva a teremtésre, illetve az emberi test tökéletesebbé tételére. Ha egy nap ez az elmélet is valósággá válik majd, talán elérjük végre a hőn áhított halhatatlanságot.. -
Yourfriend #366 A jelenlegi társadalom. Tökéletesen a rossz dolgokra épül és nagyon hatékonyan áldozza fel a jókat. -
Yourfriend #365 Rendkívül extrém elmélettel állok elő. Mi van akkor, ha a neandervölgyieknek is volt fejlett kultúrája, csak odáig fejlődtek, hogy társadalmuk kialakulásának nyomait később nagyon nagy precizitással sikeresen eltüntették? Nem úgy mint mi, hogy ránk még a környezetszennyezés miatt is emlékezni fognak. -
#364 Mondj egy példát. -
#363 Nos röviden a tények. A neandervölgyi emberek körülbelül 28000 éve kihaltak. Ha evolúciós szemmel nézzük a dolgot, talán egyet érthetünk abban, hogy ők nem rendelkeztek akkora tudással, hogy piramisokat építhessenek.
Halásztak, vadásztak és háborúztak egymással. Ebben szinte minden történész egyetért.
Az említett piramisoknál talált rovásírásos jelek keletkezését huszonhét-harmincezer évre becsülik. Tehát a piramis már létezett abban az időben. Most akkor ez miként értelmezhető szerinted?
A mai tudásunk szerinti fejlett építészeti, csillagászati és matematikai tudás abban a korban szakértők szerint sem létezhetett még. Az ókori római építészeti emlékeink sincsenek annyi idősek.
Azért ez elgondolkodtató.
Amúgy csak én érzem úgy, hogy ez ellentmond az ember evolúciós fejlődésének? Vagy mi tételezünk fel csupán téves elképzeléseket a neandervölgyi ember évezredének koráról? Én ezen dolgok miatt írtam lentebb, hogy a piramisok sem létezhetnének ha csak simán a majmokból fejlődtünk volna ősemberré majd a mai kor emberévé... -
Yourfriend #362 Ez így van, de attól még fenntarthatóak a rossz állapotok is bizonyos körülmények között. -
Yourfriend #361 Mégiscsak úgy tűnik, hogy nem nézel ki belőlük annyit, mivel véleményed szerint erre egyedül, külső segítség nélkül nem lettek volna képesek. Vagy én értelmeztem rosszul valamit a részedről? -
#360 Szerintem meg az önfeláldozás a jó és a helyes. Mások feláldozása még a jó cél érdekében is rossz és helytelen. -
#359 Melyik eleineket? Mondjuk akik a világ feltételezhetően legrégebbi piramisát építették?
Dehogy nézem én le őket..hiszen szó szerint ők az én őseim is voltak, mint értelmezhető a leletek alapján. -
Yourfriend #358 A rosszat is lehet működtetni kellő egyensúllyal, a kulcsszó itt azon van, hogy mások feláldozásával. A jó működtetése pedig mások éltetésével jár együtt. Ennyire egyszerű ez is. -
Yourfriend #357 Miért becsülöd alá az eleinket? -
#356 Két vég alatt a kevésbé jót és a végtelen jót kell érteni? Rossz alatt pedig a rosszcsonttól a lelketlen gonoszig terjedne a képzeletbeli skála? Vagy kooperálnak is? Mert az már egy skála coop lenne :D
És mi az, hogy megfelelő egyensúly?
A rossz két véglete közt? Ott nem lehet megfelelő egyensúly. Mert a rossz nem lehet(ne) megfelelő sehol, semmilyen formában sem.
Vagy a jó és a rossz közti megfelelő egyensúlyra gondoltál?
Mert akkor viszont az már együttműködés :)
Vagy nem? -
#355 Leragadni valóban felesleges..
Csak futólagosan gondolkodom olyasmikon néha, mint például ha elfogadjuk tényként az evolúciós elméletet (amit tanítanak is) és valóban nyomonkövethető is az ember át/kialakulása, akkor az ugyebár egy fejletlenebb szintről halad a mai (fejlettebb) szint felé.
De ezzel csak annyi a bökkenő, hogy akkor a mai építeszeti tudásunk fényében semmilyen formában nem létezhetnének a piramisok. Azok ugyanis elképesztően magas csillagászati és matematikai tudást feltételeznek egy több ezer évvel ezelőtti olyan korból, amikor az átlagemberek intelligenciája és tudása még közelében sem járt a mai kor átlagemberének.
És ez egy igen nagy szálka az elfogadott evolúciós elmélet(ünk) szemében.
Namármost, ha viszont elgondolkodunk azon, hogy akkor most vagy valamiért (legalábbis a piramisok keletkezése idejére) hirtelen felbukkant a Földön valami magasabb, az akkori átlag feletti intelligencia, vagy pedig addig is létezett, ami viszont ellent mond a darwini elméletnek..
És már vissza is kanyarodtunk a tisztázatlan múltunkhoz.
Lenyomatai lennénk egykori őseinknek? Lehet. De melyik őseinknek? A neandervölgyi ősembereknek, vagy a piramist építtető korához képest elképesztően magas intelligenciával, építészeti és csillagászati tudással rendelkező őseinknek? -
Yourfriend #354 Nem egészen. A jónak is van két vége, ahogy a rossznak is. A jó a két végéről működik jól egy megfelelő egyensúlyban. Ahogy a rosszat is tudod működtetni. De melyik a jobb? :) Természetesen a jó. -
Yourfriend #353 Ismerned kell a múltad valóban, de nem szabad leragadnod benne. Meg tudod fogni a múltat? Nem. Csak lenyomata vagy már annak.