1141
Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
-
Irasidus #191 Szerintem egyértelműen kérdeztem. Mit értesz termetés alatt, azt írtad, semmiből létrehozni valamit, mikor írtam, ez nem lehetséges, azt írtad, igazából az idézőjel volt, és itt be is fejezted a mondandód, és megint lóg a levegőben. Szóval akkor azt állítod, semmiből lehetséges valamit létrehozni, és erre az ember képes is? Most meg a másikat hamisan vádolod, szépen haladunk, ez a 7dik, a lényeg. Mi lesz a következő?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:55:57 -
Yourfriend #190 Ne haragudj amúgy, de kettőnk közül eddig te produkáltál több érzelmi reakciót a vita során... Csak hogy a tényeket ne csúsztassuk.:) -
Yourfriend #189 Jó, akkor kérlek tisztázzunk valamit.
A válaszom nem volt kielégítő vagy magára a kérdésedre vagy jobban kíváncsi?
Mert aszerint tudok neked választ adni bármire is. -
Irasidus #188 És ez volt a válaszom rá: "Szóval semmiből akarsz létrehozni valamit, és szerinted ez lehetséges, csak vannak buktatói? :O Aha... És, hogy csinálnád?" De jól csinálod a szofizmázást, most éppen lekezelő vagy. Ez a hatodik...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:52:21 -
Yourfriend #187 "Teremtés, legalábbis jelen esetben: egyfajta kreáció, a dolgok (újra)alkotása, a "semmiből" létrehozni valamit, ami akár teljesen önálló, mindenképpen öntudatos, értelemmel bír, képes a dolgok és önmaga felismerésére, egy magasabb tudatosság elérésére, akár civilizáció alkotására is a későbbiekben, szellemi, kulturális és tudományos értelemben pedig előrehaladni illetve fejlődni, valamint változni."
Ez volt a magyarázatom.
Ezt elolvastad egyáltalán? -
Irasidus #186 Nem magyaráztad el, kihátráltál a magyarázat alól. Hiába ismételgeted magadat. Viszont megint leírod, hogy nem tudod, és igazából, úgy használod ezt a szót, hogy nincs mögötte tartalom. Szóval megint csak azt bizonyítod, hogy semmi értelme annak amit írsz, viszont nagyon szép szofizma megint, hogy biztos én nem értem. Hát ha nincs mit érteni! :D LOL Ennyi.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:48:46 -
Yourfriend #185 A teremtést már elmagyaráztam egyszer. Nem értem, az a válaszom miért nem volt kielégítő számodra. Ennél jobban (egyelőre) nem tudom (túl)magyarázni.
A dolgok keletkezésére vagy úgy tűnik inkább kíváncsi, ahogy eddig kivettem, de arra meg nyíltan, egyenesen nem kérdeztél rá igazából, szóval választ sem tudok szolgáltatni. Amúgy sem természettudományos jellegű magyarázatot tudnék kínálni, hanem inkább elgondolásokat, "panelfilozófia" jellegű eszmefuttatásokat. Az meg gondolom neked sem elég. -
Irasidus #184 Nem világos, hogy Te mit értesz teremtés alatt? LOL :D Csak meg kellene magyaráznod, hogy te mit értesz alatta! De érdemi magyarázat helyett, próbálod ráterelni a beszélgetést egy teljesen más dologra. Dehogynem világos számodra, csak trükközöl, és szórakoztatsz. Eddig vagy 5 érvelés és retorikai hibát elkövettél, és bizony ez szofizma amit csinálsz, de semmi esetre sem érdemi vita!
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:43:21 -
Yourfriend #183 Most már a kérdésed sem világos.
Teremtés vagy keletkezés érdekel?
Ennyit se tudsz megválaszolni? -
Irasidus #182 Nem adtál magyarázatot rá, hiába ismételgeted. -
Yourfriend #181 Nem szórakozom én senkivel ugyan.
Teremtésre kérdeztél rá, én pedig magyarázatot adtam. Vagy te talán az élet keletkezésére vagy kíváncsi? Mert nagyon nem mindegy, hogy miről van szó... -
Irasidus #180 #168 Ez a kérdés, és nem, nem magyaráztad el. A magyarázat egészen mást jelent, mint leírni valamit, aztán arra hivatkozni, hogy de nem is azt jelenti, mert bibi idézőjel. Ez tipikus folyékony beszéd, kihátráltál a saját megfogalmazásod alól, és így nincs rá magyarázat. Ezt igazából te is tudod, mert nem vagy te hülye, csak szórakoztattatsz.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:29:35 -
Yourfriend #179 Elmagyaráztam már. Sajnálom, ha nem jött le a lényeg.
Vagy ezek után mire vagy még kíváncsi? Mi volt hiányos, mi az, amit nem értesz, ami ködös, amit pótolni kellene? -
Irasidus #178 Mellébeszélsz megint, próbálod elterelni a beszélgetést. Arról volt szó, hogy mi a teremtés, és szóltam, hogy ezt eddig nem magyarázd meg, és felhívtam a figyelmed, hogy ködösítettél. Persze el lehet játszani a hattyú halálát, és bármin meg lehet sértődni, csak tudod igencsak átlátszó ez a terelési módszer. Képtelen vagy a érdemi vitára, és semmi mondani valód nincs. Ennyi a lényeg.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 18:19:56 -
Yourfriend #177 Értem... szóval bárki bármilyen hangnemben, stílusban megfogalmazhat bármit, akkor is csak a tartalom marad a lényeg.:) Ez így teljesen korrekt és világos. Ha te írod... -
Irasidus #176 Viszont akkor nem csak nekem nem tudsz semmit közölni, hanem a beszélgetőpartnerednek sem, vagyis nem mondtál semmit. Ez nevetséges, mint ahogy az egész topic is a nagy semmiről szól. És akkor tényleg finom voltam, és a hangnem mögötti tartalomra kell figyelni, bár az nálad nem létezik, így értem mi a problémád, ciki, hogy valaki rávilágított, hogy értelme annak amit írsz, de az jó hosszan teszitek mindketten. Ez a grafománia egyik tüntete...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 17:59:26 -
Yourfriend #175 Így tényleg nem tudok neked semmit sem közölni.
Mellesleg a hangnem átváltott olyanba nálad, amiért nincs is mit. -
Irasidus #174 Akkor semmit sem mondtál, hiszen akkor a kérdés még mindig áll, mit jelent számodra a teremtés?! Ha nem azt, hogy semmiből valamit, akkor micsoda? Az idézőjel csak arra volt jó, hogy kikerüld a választ, és ilyen felesleges köröket játsszál a másikkal?! És nem, nem értettem meg, mert a legcsekélyebb erőfeszítést sem teszed, hogy a másik megértsen, éppen ellenkezőleg, ködösítesz. Az hiszem erre mondják, semmitmondó.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 17:37:03 -
Yourfriend #173 A semmit direkt tettem idézőjelbe a kommentemben.... Sajnálom, hogy az élő fába is bele kell kötnöd... -
Irasidus #172 Segítek, vannak dolgok, amik nem lehetségesek. Ezt úgy 6-8 éves korára az emberek többsége megérti. Többek között ilyen a semmiből valamit varázsolni is. Tudod a sokkal okosabb emberek nálad és nálam, kitaláltak egy megismerési módszer a világra, amit tudománynak hívnak. Javaslom megismerni ezt a szép módszertant, és akkor nem beszélsz ekkor zöldségeket.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 17:26:00 -
Yourfriend #171 Még nem tudom... :D :D :D :D
Te segíthetnél.:P
Amúgy meg, vannak emberek, akik ebben sokkal okosabbak nálam is, nálad is, mindannyiunknál. Majd ők fogják. Mellesleg több akaraterővel is rendelkeznek ebben, ilyen téren. Rájuk kell bízni szépen az ilyen dolgokat.
De ha nagyon kíváncsi vagy, megpróbálok egy szalonképesebb választ összefoglalni később. -
Irasidus #170 Szóval semmiből akarsz létrehozni valamit, és szerinted ez lehetséges, csak vannak buktatói? :O Aha... És, hogy csinálnád?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.08. 16:40:27 -
Yourfriend #169 Teremtés, legalábbis jelen esetben: egyfajta kreáció, a dolgok (újra)alkotása, a "semmiből" létrehozni valamit, ami akár teljesen önálló, mindenképpen öntudatos, értelemmel bír, képes a dolgok és önmaga felismerésére, egy magasabb tudatosság elérésére, akár civilizáció alkotására is a későbbiekben, szellemi, kulturális és tudományos értelemben pedig előrehaladni illetve fejlődni, valamint változni. Mellesleg ennek az értelmes életnek még életteret is adni... Az lenne ám az igazi, úgy lenne az igazi.:) -
Irasidus #168 Mit értesz teremtés alatt??? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik varázslóképzőben tanítják idézlek, "ennek buktatóit", mit tudsz, amit mi földi haladók nem? -
Yourfriend #167 1. Miért ne lenne képes az emberi faj, kollektíva teremteni egyszer majd? A dolgok afele mutatnak, hogy egyszer el fogjuk érni, mert el akarjuk ezt érni, képesek akarunk lenni erre. Addigra megtanuljuk az ezzel járó felelősségeket is. Pozitívan érdemes gondolkozni erről. Természetesen vannak ennek buktatói és nehézségei, de mire eljutunk addigra, már minden a kezünkben lesz.
2. Ha akad segítség, ha nem, a próbát meg kell tenni. Teremtményből sok esetben lehet Teremtő majd egyszer.
3. Csak tanulunk addigra. Ebben is érdemes pozitívan állni a dolgokhoz.
4. Merrefele, azt kérded? Természetesen mindenfele, minden irányban. Először közel kellene kezdenünk, aztán haladhatnánk távolabb is. Az első kísérleteink a közelben lennének, hogy folyamatosan tudjuk azokat figyelni és ellenőrizni, a többi már lehetne messzebb is és azok önállóbb életre kelhetnének úgymond.
5. Mire elérünk odáig, addigra már azok a távolságok anyagiakban és minden más tekintetben nem lesznek olyan horribilisek.
6. Élhetne egy részük a Földön is, semmi sem zárja ki ennek a lehetőségét sem. -
Irasidus #166 Én olvasom egy ideje amiket írsz, de zavaros filozofálgattatások halmaza az egész, és nem igazán értem, hogy van is mondanivalód, vagy csak beakadt úgy rakosgatod a szavakat egymás után? -
#165 Nagyszerűnek nagyszerű lenne persze..csak hát ott van az a sok HA..
- ha képes lennél teremteni,
- ha akadna segítséged és támogatóid..
- ha sikerülne valahogy a teremtményekből a mi rossz tulajdonságainkat is mellőzni..
És ha mindezek a feltételek teljesülnének is, akkor is ott vannak még azok a dolgok, amikre most még csak nem is gondolnál..
Pl.: merrefelé kapnának életteret?
Hozzánk "közel"? A mi galaxisunkban? Távolabbi galaxisokban? Hogyan oldanád meg a távolság áthidalását? Kisebb vagyon utazgatni még csak "ide" a Holdra is, nem hogy távolabbra..
Vagy itt élnének a Földön? Abba meg számos ellentüntető "szabadság jogokért" tüntető szegülne ellen.
Gondolod, hogy simán szponzorálná bárki is az elképzelésed? Vagy te magad vagy egy multimilliárdos konszern tulaja, így az anyagiak hiánya nem okozna problémát? :)
Persze az elképzelés szép. Tehát a fantázia megléte a teremtéshez már adott. Maradt még az anyagiak rendezése és a különböző engedélyek jóváhagyatása (amit szintén az anyagiakkal legegyszerűbb rendezni.)
Kezdek csökkenő tendenciát érezni a lelkesedésedben a témát illetően :)
Vagy felveszed a kesztyűt (nem ellenem, hanem az ügy érdekében), vagy zárható is a totyik bizonytalan ideig és további intézkedésig.. :D -
Yourfriend #164 Nem ilyen alternatívákban gondolkodnék elsőre, hanem arra, hogy milyen nagyszerű lenne teremteni új fajokat, új lehetőségekkel. Talán ők még többet is elérhetnének nálunk. -
#163 Ha lehetőséged lenne egy új fajt alkotni teremtőként, te szeretnéd ha az intelligenciája egyenlő vagy magasabb szintű legyen mint a sajátod? Nem tartanál tőle, hogy egy nap leigázna és rabszolgasorba taszítaná fajunkat? Éreznél ekkor megbánást?
Vagy tudatosan korlátoznád inkább az értelmi szintjét, hogy ilyesminek a lehetőségét is elkerüld? -
Yourfriend #162 Persze, bizonyos dolgok változnak, de ami a lét része, arra vonatkoznak általános törvények is.
Érdekes... a Teremtő miért ne alkotta volna meg azzal a képességgel teremtményét, hogy elérje az ő magasságait? -
#161 Mert minden összetevő különbözik.
Vagy azt gondoltad, ha elhagyod a Földet az űr irányába, akkor semmi sem változik? Minden más lesz. Ahogy távolodsz és egyre messzebb kerülsz a Föld vonzáskörzetéből, úgy csökken a gravitáció, úgy fogy az oxigéndús levegő és úgy fog lelassulni az idő is. Eltűnnek a fizikai valóságok, és elérkezel a gravitációs szingularitáshoz is.
Miért kellenek határok? Hiszen te is folyton a szabályokkal jössz :)
A fizikában mindent behatárolhatsz, hiszen mindennek határai vannak.
Te azért nem tudsz lebegni itt a Földön, mert vonz a gravitáció. De távolodva a Földtől, túl a gravitáció határán már lebegsz is.
Ha nem lennének határok, fizikai világunk sem létezne. Szabályokat sem állíthatnál. Miféle szabályt tudnál határok nélkül hozni?
Más bolygókon főként az anyagsűrűség miatt, valamint a környező bolygók gravitációs mezői miatt, önálló és egyéni gravitáció fog létrejönni. Más, mint a Földé. Más, mint a Marsé..stb.
Jelzem, továbbra is csak elméleti szinten gondolkodom ezeken a dolgokon, így a Teremtőn is.
Ha feltételezzük, hogy a Teremtő alkotott minket is, akkor az olyan magas szintű tudást feltételez, aminek elménk a közelébe sem érhet.
Evidens, ha teremtve lettünk mi, ugyanezen erő által teremtve lett bolygónk is. Majd minden a pontos mértani helyére helyezve. Bolygótávolságok egymástól és a Naptól...stb..
Az idő számunkra létezik, érezzük, át és megéljük. Aztán elmúlunk, mert itt élünk a fizikai testünkben.
A sohanincs és mindig vant, inkább tegyük félre későbbre :)
Bermuda a nyilvántartott eltűnések számszerűsége miatt érdekes.. -
Yourfriend #160 Miért lenne más a kettő? Mindkettő a létezés része, akkor miért kellene határokat vonni a kettő között? Az emberek nagy része misztifikálja csak túl ezeket a dolgokat (amiket mellesleg nem is ért meg).
Hogy fogja fel a változást az idő nélkül a Teremtő?
Sehol és mindenkor... A kettő kizárja egymást. Most vagy soha nincs vagy mindig van.
Mi olyan rejtélyes a Bermuda háromszögben? -
#159 Továbbra sem tudod elhatárolni a földi dolgokat az égiektől.
Mindkét helyen más "szabályok" léteznek. Más a gravitáció, más a légkör és más az idő is.
Amíg ezeken a dolgokon nem tudsz túllépni, addig feleslegesen próbálkozol megérteni az univerzum egyéni és számunkra ismeretlen törvényeit.
Ha egy idő nélküli térben (távol a Földtől) "él" a Teremtő, akkor evidens, hogy ott nem az általad feltételezett szabályok működnek.
Ezért nem is kell, hogy a mi gondolkodásmódunk igaz legyen ott is.
A sehol és mindenhol, a semmikor és mindig egyszerre és együtt is működhet távol a Földtől, valahol az univerzum legmélyén. Ezek csak itt a földön egymásnak ellentmondó dolgok..
Bár itt is akadnak megmagyarázhatatlan és az általunk elfogadott törvényeknek ellentmondó dolgok. Mint mondjuk a Bermuda háromszög rejtélye..
-
Yourfriend #158 Ha csak a test létezne, mi vezérelné azt? Valahol lennie kell az öntudatnak is. Ez puszta logika. Hogy mi a sorsa, az némileg már más kérdés, de ez is köthető a lélek mibenlétéhez.
A Teremtő is a lét része, ő rá is kell, hogy vonatkozzanak szabályok. Valószínűleg ő is tisztában van az idő jelenségével, így az általad leírt tól-ig gondolkodásmód ő rá is igaz kell, hogy legyen.
Az emberi ésszel felfoghatatlan dolgokra pedig nem lehet alapozni még elméleteket sem.
Ami pedig sehol és semmikor sincs, annak nincs hatása rád. -
#157 Mire alapozod, hogy nem?
Megérteni a megérthetetlent, és felfogni a felfoghatatlant hasztalan. Kezdjük a darwini elmélet egyik legnagyobb hiányosságával, a lélekkel. Vagy szellemmel, vagy tudattal. Mindmáig nem sikerült egyértelműen tisztázni a létezését. Beszélünk róla, sőt kategorizálgatjuk (pl. kollektív tudat, vagy tudatlanság) de honnan lehet tudni, hogy valójában létezik? Mert megemlíti a biblia? Vagy egyéb ókori feljegyzések? Ennyi elég is bizonyítékként?
Tegyük fel (elméleti szinten), hogy van lelkünk (kivéve persze fonak testvérünket, aki köszönés helyett kapásból ítélkezik pár kósza gondolat alapján)..tehát mondjuk van. Oké, de honnan? Velünk született? Vagy kaptuk? Mi lesz vele, ha távozunk a földről? Semmivé lesz? Vagy visszatér oda ahonnét jött?
Vagy nézhetjük a másik részről: nincs lelkünk, soha nem is volt, csak képzeltük. Az agyunk által kreált valótlanság. Lehetséges.
De akkor mi az a szívszorító érzés a melled közepén, ha megcsalnak? Ha elveszted szeretteid? Ha "lelkileg" összetörnek? Semmi? Csak a képzeletünk játéka?
A Teremtő teremtése sem más, mint emberi logikátlanság. Mivel mi halandók vagyunk, számunkra minden tól-ig létezik csak. Ezért kötjük az ebet a karóhoz, hogy de ha minket "valaki" vagy valakik teremtettek, akkor őket is teremteni kellett valakinek vagy valakiknek...és így tovább..és így tovább a végtelenségig, vagy az emberi logika szerint a "kezdetekig", amikor a Teremtő is megteremtetett.
A legegyszerűbben erre úgy lehet felelni, hogy nincs ilyen időpont.
Mert a Teremtő emberi ésszel felfoghatatlan. Pontosan olyan, mint maga az idő. Amit tudunk mérni, holott fizikálisan sosem létezett.
Nincs kezdete se vége. Az idő végtelen. Akárcsak a Teremtő. Örökkön volt és mindig is lesz, mégsincs sehol és sohasem volt. -
#156 De szerencsére közel a gyógyulás, hisz megjött dr. fonak :D
(Isten hozott a tébolydában.) -
fonak #155 Beleovasva a topikba olyan érzés fog el, mintha egy tébolydába keveredtem volna. :) -
Yourfriend #154 Ergo tagadja, mert nincs bizonyíték rá. Ez itt az igazi bibi.:) -
maki85 #153 " a hülyék meg akkor is hülyék maradnak, ha az idegenek itt lesznek."
Ebben tökéletesen egyetértek veled:)))) -
maki85 #152 Rosszul tudod:))
Nem tagadja, a bizonyíték hiánya a bibi.
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.10.05. 14:20:14