7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• Rocco27
    Ezzel sokan vagyunk hasonló véleményen. Sajnos a rengeteg hiba (melyek szerintem inkább szaporodnak) és a szerver laggok is bármikor keresztbe tehetnek. Hiába kezdhetsz új játékot 1 perc múlva, attól függetlenül még bosszantóak ezek, mert lehet jó szerencséd volt és ezért jókat tudtál lootolni (végre) vagy már sikeresen eljutottál a TOP 5-be, erre meghalsz valami idétlen dolog miatt. És akkor még ott a szerencse faktor is ami jelenleg rettentően kihat a játékra, köszönhetően a sok változtatásnak köszönhetően.
    Én jelenleg azt szoktam mondani, hogy a jelenlegi játékba inkább szerencse, mint skill kell. Lehetsz a legjobb skilles az adott játékban, de ha folyamatosan ellened dolgozik a szerver és állandóan sokat kell futni a körbe (mert jármű sehol) vagy úgy sikerül bemenni, hogy az ellenség fedezék mögött, de neked csak a nyílt terep jutott, mert jobb lehetőséged nem adódott az szívás.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.02. 16:02:58
  • Fujiryu
    Egyébként meg az, hogy esik az fps az nem feltétlenül a rossz optimalizáció következménye, hanem annak is, hogy egyre több és részletesebb textura kerül a játékba, illetve a fű megjelenítése is változott(sokkal több mint az early acces elején).
  • Dency
    Hihetetlenül ingadozó a játékélmény, idegörlő nagyon. Landoláskor a baszott laggal igazán csinálhatnának már valamit.Vannak még furcsa dolgok, mikor közepes távolsában lévő ellent 4x hitelem m16-al, simán elugrik, rámnéz lő egyet szintén m16-al vagy Scar-al és háromnegyed életem ment a levesbe. Vicc komolyan.
  • TDC Geronimo
    igazán jöhetne már a patch. Vagy legalább dobhatnának valami csontot updateről. Megértem én, hogy nem volt elég az 1-1 nap testelésre, de nem most kéne lassítani, amikor lassan meg kéne már jelennie. Ez se fog hivatalosan kijönni idén bármit is mondtak
  • bosco05 #1970
    Most komolyan válaszoltok egy olyan embernek aki szerint a PUBG idézem "closebeta". Ne már srácok :D Én mondjuk jókat derülök: "panaszkodás képen" (Az biztos valami háborúban eltűnt, most előkerült Munkácsy lehet :D), "funboy" (Azok a vicces srácok? Mi ez valami pesti banda? :D) A "closebeta" meg gondolom valami olyan félkész izé lehet, ami mindenkihez közel van :D
  • horika

Utoljára szerkesztette: horika, 2017.09.02. 10:49:30
  • ntex
    Nem nagyon szeretnék beleállni a vitátokba, de nem mondanám annyira szarnak ha 8M darabot eladtak már belőle és early access játékként megdöntött olyan címeket mint a DOTA 2 vagy CS:GO... Az hogy neked (vagy másnak) még nem tetszenek belőle dolgok az nem jelenti azt hogy úgy is fognak maradni, mivel early access, bőven fejlesztés alatt áll. Van még kb fél évük befejezni a játékot. A joguk mindenesetre megvan a megjelenés csúsztatására ha úgy érzik nem érnek a végére. Ez ellen ha fejre állsz sem tudsz tenni semmit, ennek tudatában vette meg mindenki a játékot, köztük Te is.

Az 1 gigás patch meg azért volt akkora mert a játék tömörített fájlokban tárolja a textúrákat és a módosított verziót újra le kellett tölteni a játéknak. Ha már ennyire szidalmazol valamit legalább lennél tisztában alapvető játékmechanikai dolgokkal.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.09.02. 10:40:51
  • Deviome
    Mi van te nyomorék? Ennyik vagytok. Személyeskedés az megy. Nem kellet volna elkezdeni. Bejöttem. Leírtam pár hibát panaszkodás képen. Nyomjátok itt a funboy hülyeségeiteket. Jesus. :D
  • Rocco27
    Éljen, visszajöttek a potato szerverek!
  • Running
    Értelmi fogyatékos vagy, sajnálnálak, de leszarom.
  • Deviome
    Nem akarom oktatni a kicsit. Tudod nem ez az egyedüli Closebeta játék amiben részt veszek. De hogy ez a legótvarabb az állapotát tekintve az 100% :)
    Szóval pont nem érdekel mi van neki kiírva, mikor kisebb és sokkal kevesebb pénzel rendelkező cégek sokkal jobban állnak closeb béta állapotban mint ez a hulladék. Sőt merem kockáztatni, hogy az egyik erősen alpha játék amit megvettem is többet tud felmutatni mint ez. :) Jót nevettem mikor másfél hónapja nagypofával harsogták, hogy őszre itt van. xDD Jah. 2020 őszére. :D

Üzenném a srácnak aki mondta, hogy mekkora előrelépés számára, hogy működnek az ajtók. Nem. Nem működnek. Ugyan úgy bugos! Semmit nem változott ez a retek csak kijött hozzá 4 gigányi patch. Utóbb is frissítet 1 gigát és semmi nem történt? Hogy lehet 2 icon 1 giga? :D:D Tudnak ezek valamit. Más játékok 1 gigába komplett contentet raknak bele. Nem két icont. :D
    Utoljára szerkesztette: Deviome, 2017.09.02. 10:23:19
  • kiserik
    Nem akarok bele szólni a nagyok dolgába, de írd már le légy szíves, hogy mikor jelent meg hivatalosan a játék!
    Utoljára szerkesztette: kiserik, 2017.09.02. 09:41:48
  • Norbertboy
    Nekem is meg van a játék, eddig tetszik is. Persze meg vannak a hibái viszont korai hozzáférésű, így biztos javítanak rajta biztos. Én nem bánom, hogy megvettem, rengeteg EA játékom van.

Egy dolog aggaszt kicsit, ahogy én tudom akik csinálták, a Dayz és a h1z1 csapatból váltak ki. Nekem a h1z1 nagy kedvencem volt, ami most just survive, dayz nincs meg. A dayz játékos tábora hol van? Ami nagyon nagy volt! A h1z1 csapathoz is ömlött a pénz. Sajnos a két játék nagyon elnyelte a pénzt, igaz a just survive most új alapokon próbál valamit, majd kiderül milyen lesz az új elképzelés.

Nem vitát akarok generálni, majd meglátjuk 1 év múlva milyen lett a játék és hányan játszanak vele.
  • nortsen
    Minek költöd a pénzed szar játékokra?
    Ja, hogy beszoptad? Ez van.

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.09.02. 01:42:37
  • Running
    Ezt senki sem mondta, csak itt már sokan rájöttünk, hogy ha az sg fórum topikját naponta teleokádjuk ilyen hsz-ekkel, attól még nem lesz jobb. Te erre mikor fogsz rájönni? Költői volt, hagyd.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2017.09.01. 23:31:08
  • Deviome
    Ne aggódj! Itt semmi se szar!! Minden úgy van ahogy kell és tökéletes a működése. xDD

Arra képtelenek, hogy a mapingot megcsinálják. Nagyon élvezetes mikor 5 kill után azért döglesz meg, mert a kocsi MEGAKAD A SEMMIBE!!!! Érted. Sima az út de beállsz mintha falnak mennél és szétbasznak. De persze ez sem hiba. Fogjuk az enginre. Nem volt idejük és pénzük megcsinálni. :D Fránya engine. :D Azt sem volt még idejük kijavítani, hogy ne ragadj bele a lépcsőbe. Fránya engine. :D
    Az 1924-es zseni megoldotta a problémát. :D Számára ha valaki előbb kinyitja az ernyőt lentebb lesz mint az aki később nyitja ki. Persze ez sem hiba. ááááá. Újra írja a fizika fogalmát. Fránya engine. 5mp. Annyit ért a hsz. :D

De óriási ötletem van. Én mondjuk elkértem volna a Maxis-tól az engin-t és azzal pórbálnám megvalósítani ezt. Mert az UE4 motor kb pont annyira jó erre a játékra mint a Sims-hez használt. :D
    2 hónapja a játék fix 60 fps-el ment. Most már 2-3 játék után többnyire fix 25 megvan. xD Ennyire jól mennek a dolgok. De persze ez sem hiba. Normális.
  • Zozo0122 #1958
    Értem, köszi!
  • nortsen
    Nem okoskodni akarok, de ennyit tudnék válaszolni:

Az UE4 tartalmaz egy alap vehicle fizikát (az nvidia féle physx-re), de az kb annyira elég, hogy mondhassák, hogy van. Ha ennél komolyabbat akarnak, akkor saját kódot kell írni a különböző erőhatások viselkedésére. Mivel azonban ezek a matematika számítások elég komplexek, így ezt sztem sokan nem vállalják be (vagy nem jól ;) ). A másik oldalról meg ezek a motorok még így is elég primitívek, a számításigények miatt. Magyarul ha nagyon jó fizikát akarsz, akkor arra fog elmenni a cpu idő jó része. GPU-n már jobb eredmények lennének, de UE4 vmiért csak a physx-et támogatja, azaz amd-n kizárt, hogy gpu-n fusson.

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.09.01. 21:13:51
  • Devid-on
    Üdv!
    Most vettem meg a játékot és azt szeretném kérdezni hogy van e valaki aki esetleg jönne játszani?
    KB semmi tapasztalatom a játékba de a csapat munka és a lövöldözés nem idegen számomra :D
    Ha esetleg van valaki aki jönne vagy van egy kis társaság ahol van még hely kérlek irjatok.
    Köszönöm
  • Zozo0122 #1955
    Van itt olyan aki játékfejlesztéssel foglalkozik vagy hasonló területen? Írjátok le légyszi, hogy mi ennyire nagyon nehéz egy tisztességes járműfizika összehozásában? Komolyan érdekel, mert más "moddercsapatok" is küzdenek ezzel rendszeresen. Lásd a Stalker Lost Alpha modját, ott is a járművekkel volt a gond. Komolyan kérdezem, hogy ez a része miért ennyire nehéz?
  • nortsen
    Volt, hogy duo-ban mi is azt a módszert választottuk, hogy kussban lapulunk, de inkább csak akkor, ha tudtuk, valaki a közelben van. Na olyankor megállok ott ahol vagyok, úgy ahogy vagyok. Ha éppen letolt gatyával állok, akkor úgy maradok. :)
    Ilyen esetben okoztunk már meglepetést párszor, de az is igaz, hogy adott esetben akár 5-10 percet is így álltunk.
    Én úgy gondolom, hogy aki profin tolja, az mindig, mindenhova, gyanakodva, körbenézve megy be. Ez sztem egy jó játékosnál sima reflex.

Gyakorló map nekem is hiányzik ( nem a matchmaking közben 10 fps-el, örök élettel ).

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.09.01. 14:52:56
  • Zs0lt1
    A gyakorló map jó lenne!

Az előbb Break így bukta el a wint :D
    https://clips.twitch.tv/FriendlyConsiderateShrimpRalpherZ
  • Zozo0122 #1952
    What? Hol mondtam én, hogy köcsög kemperek és a többi? Csak annyit mondtam, hogy felőlem nyugodtan lehetett volna 4x4-es map, kipróbáltam volna egy emiatt pörgősebb mapon - de azért, mert érdekel és mert kevesebb a lootolási idő, ezért nehezebb is lenne.

Nekem nem az átlag FPS játékmenet kell, mert azokat rühellem. (CS,Battlefield és társait mind)
  • Nagydög
    En ilyennel nem probalkozom. Ismerem a sajat formamat. Soha senki nem jonne arra, amerre en a halomat szovogetem, vagy pont akkor jonne, mikor megunvan a varakozast elindulnek es hatba lone.
    Tegnap epp egy kunyhobol lestem kifele erosen az utolso tizben. A kor szele konkretan a kunyhon belul volt. Korulneztem minden iranyba. Senki. Mogottem nem lehet senki. Akkor induljunk a kovetkezo kor fele. Kileptem es ugy ot meterrol egy egesz tarral daralt le a srac, aki a haz sarkanal acsorgott. Fogalmam sincs, hogy nem hallottam megerkezni. Es annyira piskota volt, hogy ekkora tavolsagbol is kellett neki egy tar. Ha nem az ACOG van a fegyveremen meg az sem lehetetlen, hogy nyerek ellene.
  • Nagydög
    Gyakorlo map es respawn, vagy gyorsan ledaralodo korok es azonnal ujraindulo map, mert a match making ideje es a lobby is idegesito tud lenni, ha az embert azonnal kivegzik a kor elejen. De egyelore a jelen jatekot kalapaljak ossze megbizhatora, aztan majd lehet ilyen extrakon agyalni.
  • Running
    Tegnap duo-ztunk pár kört, csapattársam nagyon kiégett a suli melletti lakótelepnél. Általában duoban oda ugrunk, akciózunk, aztán ha sikerül túlélni, akkor mehet tovább. Volt egy olyan körünk, hogy kiürült a lakótelep, mindenki elhunyt, akinek el kellett, tök csönd semmi mozgás, átnéztünk még két épületet, az utolsóhoz szaladtunk, amikor az ajtónál várt a gyerek és hülyére lőtt minket egy tárból. Srác nagyon kiakadt, hogy tényleg van olyan játékos, aki felmarkol egy ak-t, megáll egy helyben és 15 percen keresztül arra vár, mikor szalad valaki bele a csapdába. Értettem a srácot, de a kempeléssel se volt gond, nekünk kellett volna óvatosabbnak lenni, mert tényleg vannak olyanok, akik képesek egy szál gatyában végigkempelni, bújdosni a kört, csak hát na, azért sokszor idegesítő. Abban a szituban én is nyeltem egy nagyot. :)
    Utoljára szerkesztette: Running, 2017.09.01. 12:20:07
  • Fujiryu
    Meg egyénként a többség aki a lootolos taktikát meg a sunyogást nyomja nem tudja használni a fedezéket ezért ha észreveszi őket valaki aki tudja használni a fedezéket általában nyer 1v1-ben. Ahelyett hogy kihajolnának, kigyalogolnak egy métert és általában ugyanarra az oldalra. Fedezéket váltani vagy elmenni valamelyik oldalra szinte sose jut eszükbe. Vert pozícióból próbálnak meg visszalőni. Mindenkinek jólenne egy gyakorlómap. Persze valszeg az lenne, hogy vérpistikék ott ramboznak csak,de most nagyjából ez megy Military/Pochinki/iskolában.
    Utoljára szerkesztette: Fujiryu, 2017.09.01. 11:48:06
  • Running
    Abban sokaknak igaza van, hogy nehéz dolog ám az, hogy lopakodsz 15 percen keresztül, majd mikor fel kéne riadni és lőni, akkor elbaszod, mert nincs meg a rutin. Nagyon be tud altatni a játék. Kéne a térképen kijelölni pár nagyobb területet, azokon lehetne gyakorolgatni, és örülnének azok is, akik csak heccsátolnának. Georgo, Pocsi, Military, Polyana, ilyeneken elférne kb 20-40 ember, picit emeltebb loot-tal. Nem hiszem, hogy egy programozói géniusz csapat kéne összerakni egy ilyen sztorit.
  • Fujiryu
    Ez a season jobban indult mint az előző ahol 10 meccs alatt EU soloban még egy kerítést se tudtam meglőni. Top20-nál még belémgyalogolt valaki akitől szereztem egy alighasznált AWM-et, 3-as sisakot meg AR supressort. Csak a töltényem fogyott el majdnem az észnélküli silenceres lövöldözésben :D

• Fujiryu
    Erre a megoldás az lenne ha csinálnának egy jóval kisebb mapot mondjuk 40-50 embernek, pl akkorát mint military és akkor ott nyugodtan lehet hentelni és gyakorolni a lövöldözést.
  • Nagydög
    Az olyan jatekmod mar egy masik jatek lenne, szerintem. Itt csak a palya design hangsulyaival lenne erdemes zsonglorkodni. Ha valaki egy haztombnyi teruleten osszezsufolt 30 embert akar, akkor ez nem az o jateka, ellenben tucatjaval talalhat olyanokat, amik raadasul mar technikailag is kiforrottak es eleve a gyors hentelesre lettek kitalalva.
  • Running
    Egyszerűen annyi kéne, hogy kell bele egy másik játékmód, ahol a pörgős akción van a hangsúly. Így mindenki megtalálja a maga boldogságát. A gond megint ott van, hogy szerencsétlen játék kb fél év múlva jelenik meg, de már most akar mindenki mindent azonnal, mert ő megvette. EA játékoknál mindig ez van.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2017.09.01. 10:42:01
  • Nagydög
    Igen. Nem. Az ellen nem ved.
    Nem csak a ket veglet letezik itt sem. Igenis elferne kicsit porgosebb map, es most azert nem Quake hentre gondolok. Ha lehet szelektalni a palyak kozott a matchmakerben, akkor ki is veheted, es az eredmeny ugyanaz, mintha nem ugrasz az iskolara.
    Az jogos, hogy a kor amugy is meg tud szoritani, de nekem mondjuk nem az az elkepzelesem a porgossegrol, hogy tiz percig loholok a kor utan, mikozben a fejemben visszhangzik az RNG gonosz kacaja, aztan arcon lo valaki egy bokorbol.
    A jatek pillanatnyilag amugy sem mindigtoleralja a tul sok embert egy helyen, de ha kiforrottabba valik, lehet meg szinesiteni a lehetosegeit.
  • akdestroyer
    Nem tartom magam normálisabbnak annál, mint aki a hentben leli az örömét, mindenki játsszon úgy ahogy neki tetszik, neki a legjobb.
    Ha valakinek az jó, hogy egymás után 10x schoolra ugrik tegye, csak ne akarja a játékot ebbe az irányba formálni.
    Aki erre gerjed annak a Q3 Arenát tudom ajánlani. Ott is van loot, kicsit pörgősebb a játékmenet, és a gépigénye se olyan nagy, tiszta win-win helyzet.

Amúgy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani az egészet, mint amikor pistike feltelepít egy LFSt, rfactort vagy projectcarst közben meg a need for speed játékélményt keresi. És akkor jön a fórumra sírni, hogy szar a játék, mert nem lehet fullgázzal a falon kanyarodni. Meg a gumi is kopik. És akkor ezt most hogy.
    True story.

Na abbahagytam a hőbörgést, megyek beveszek egy xanaxot. :D
  • jan5650
    Teljesen egyetértek veled! Végre egy normális játékos.
  • Zs0lt1
    go back rush b :D

Egyébként meg: #1801
  • akdestroyer
    Most ne haragudj, no offense,de ezeket a beírásokat soha nem értem.

Az összes FPS játék az általad megadott kritériumoknak megfelelően készül, lásd CSGO, Battlefield, Quake és társai, nem sorolnám fel mindet.
    Menni kell előre mint egy kibaszott rambo, hullik az ember, dől a vér, pörög a game. Aki erre a játékélményre vágyik az számtalan játék közül válogathat, ami minden efféle igényt kielégít.
    Miért akkora baj az számotokra, hogy van 1, egyetlen kibaszott játék a piacon, ahol nem így kell játszani, pontosabban nem csak így lehet.
    Miután az a fél életemet végig CS-ztem, nekem már a Crysis hatalmas felüdülés volt anno, hogy végre kijött egy jó lövöldözős FPS, ahol legalább opció volt rá, hogy ne fullcontactba kelljen tolni a hentet.

És végre a PUBG-vel kijött a hozzám hasonló mentalitású emberek tökéletes game-je.
    -Ahol lehet osonni, lehet taktikolni, van idő lootolni, van idő kerülni, van idő B tervre, van idő lehasalni, fújni egyet, egy átgondolni a lehetőségeket, és nem egy kibaszott rohanás az egész menet.
    -Ahol lehet nyerni egy lövés nélkül, mert a való életben is nagyrészt az nyerné meg az efféle hepajokat, aki végigkempelné az egészet.
    -Ahol nem az van, hogy van egy rakás 13 éves vérpistike egész nap ezt a szart tolja, én meg felmegyek este, 10 óra munka után egy órára játszani, és kiszed 1kmről headshottal a faszomba, mert ebből áll az élete.
    -Ahol a rosszabb player is nyerhet, ha szerencséje van.
    Mindenütt megvetik a kempereket, itt ez egy feature, el kell fogadni. És is játszani akarok, én is nyerni akarok. Én nem vagyok annyira jó shooter, nekem soha nem lesz esélyem úgy a ,hogy hentelni kell, viszont fejben erősebb vagyok a legtöbb rambónál, aki csak szalad és nyomja a gombot, és ebben a gameben végre nekem áll a zászló. Ha azzal letudom győzni,hogy kempelek, akkor simán beguggolok a bokorba. Ez van. Ez a mi játszóterünk, aki idejön az alkalmazkodjon hozzánk, ne már mi, meg a játék őhozzájuk.
    Nekem nem kell pörgős játékmenet, nem kell kevesebb lootidő (jelzem ha nem az emberre szűkül a kör akkor így se nagyon van arra idő, hogy összevissza mászkáljon az ember), nem kell kisebb map!

Aki erre nem vevő, az vagy uninstall, vagy ugorjon schoolra, de nem szeretnék azzal szembesülni hogy egy év múlva a sok sírásnak köszönhetően ezt a játékot is szétbarmolják.

UI: Ez nem személyeskedésnek szántam, meg nem neked szól, egyszerűen csak ki kellett írnom magamból.
    Utoljára szerkesztette: akdestroyer, 2017.09.01. 07:45:44
  • Zozo0122 #1937
    Tegnap éjjel részegen nekiültem játszani haverral :D Squadoztunk, de amin totál meglepődtem, hogy a 2. szűkülés végére már csak 23 ember élt a 100-ból :D Akkora vérontás lehetett, de mi totál lemaradtunk róla, senki se jött szembe. Aztán mikor az első squadba végre belefutottunk, szitává lőttek minket. Bár ez főleg azért volt, mert csak körülbelülre tudtam egyenesen tartani a fegyvert és valszeg totál máshová lőttem, mint hittem... :DDD
  • Nagydög
    A mai nap valahogy csak a frusztracio szintemet emelte a jatekban. Akkor gondoltam, hogy jobb, ha kiszallok, mikor egy ajton keresztul megvillant valakinek a fegyvere. Odaalltam az ajto kozelebe, es vartam, hogy kinyissa. Erre lelott a picsaba. Mint kiderult, a villanas az volt, mikor kinyitotta az ajtot, de persze bebugolt, es az en oldalamrol ugy nezett ki, zarva van. Mikor meghaltam, meg lattam, hogy athasal rajta, es hirtelen mar nyitva is volt.
  • Zozo0122 #1935
    Szerintem nyugodtan rá lehetett volna küldeni 100 embert egy 4x4-es mapra, jó lett volna az úgy. Gyorsabb, pörgősebb, kevesebb lootolási idővel járó menetek lettek volna.