7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• Fujiryu
    és ahogy nézem akiknek működik mindenki azt írja ssdn van.
  • Fujiryu
    Akinek ennyi network laggja van zozo zsolti nektek ssd-n van a játék?Egyszer leírhatnátok az egész konfigot amivel játszotok és egy beállítás screenshotot. Mert nekem egy gyenge i5 proci 8 giga ram legolcsobb 960 mellett UPC 60 megás nettel nem létező dolog a network lag (ssd-n van a játék). Ja meg verylow minden csak effect médium. Mert mi sem mondjuk hogy tökéletes a szerver de nekünk működik laggolas nélkül a játék.
  • Zozo0122 #2132
    Újabb csaló: gyereken egyes mellény, baseball sapka. Négyen körbeálltuk és lőttük, meg se kottyant neki :D Négyünket leszedett a kórháznál. Először engem hármas vestben, hármas sisakban, miközben majdnem fullos scarral lőttem. Utána halál nyugodtan fordult, és egyenként a haverokat is. Végig záporoztak rajta a lövések, ha nem kapott be legalább 100 töltényt, akkor egyet semm ömlött belőle a vér :D Azonnal jelentettem, de a jövőben az ilyen egyértelműeket videóval együtt szeretném. A shadowplaynek van az a funkciója, hogy felveszi a halálod ugye?
  • nortsen
    Nem a géped értékére írtam, hogy nem tudom mennyit ér, hanem, hogy mennyit ér ha vigyázol a gépedre, ha más is használja.

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.09.08. 20:42:57
  • Nagydög
    Akkor elmondom megegyszer, nekem nincs network lag problemam, mar legalabbis a hivatalosan kepernyon bejelentett verzio.
    A gepem viszont egy I5 2500K 4GHz-n, 8 GB ram, GTX970 4GB es egy Win7, amit szajbavert 2012-ben telepitettem es eleg sokat kapott azota. A rendszer SSD-n van, a jatek nem. Asszem minden amellett szol, hogy szarabbul kene mukodnie nalam.
    Szoval talan ne szakerts! Nem azert, mert nem ertesz hozza, hanem mert alaptalan, fekete kakasunk meg nincs keznel.
  • Zs0lt1
    A játék hibája biztos nem lehet, a játék TÖKÉLETES, nem érted? :D
  • Zozo0122 #2128
    Mindent monitoroztam, ellenőriztem,illetve mikor pár hónapja gondom volt, mérnökinfós haver aprókékosan átnézte. A véleménye: ez a játék hibája, légy türelmes, majd javítják. Kizárólag az öcsém játszik vele és ő csak PUBG-t. Esetleg haverok, ha átjönnek és ott vagyok velük. Most nem tudom pontosan, mennyit ér a gép (250k körül összességében) de biztos többet, mint ez a kommented :Ddddd

• nortsen
    CPU, GPU, HDD/SSD monitorozást csináltál már a háttérben game közben?
    Mondjuk ha más is használja a géped játékra, akkor el tudom képzelni milyen aprólékosan vigyázhatsz rá, vagy hogy mennyit ér.
    Vagy csak az accod közös?
    Utoljára szerkesztette: nortsen, 2017.09.08. 15:47:55
  • TDC Geronimo
    Ez már vicc

• ntex
    A kérdésem továbbra is fennáll: low - very low beállításokkal próbáltál már játszani? Nekem a kártyám valamivel erősebb de low-nál magasabb beállításokkal nekem is ugyanez van. Én ezekkel a beállításokkal játszom és semmi baja, max annyi hogy 6-8 meccsenként újra kell indítanom de ez meg a memory leak miatt van.

Magasabb beállításokkal eleve nem érdemes játszani mert pl. az árnyék beállítás felhúzásával csak a saját játékodat nehezíted,sötétebbek lesznek a fa alatti árnyékok és a házak belseje is. Az élsimítás meg homályosít a képen ami messzebbi célpontok észrevételét nehezíti.
  • nortsen
    Kicsit lemaradtam a témáról, de közben eszembe jutott, hogy akkor volt network lagom, mikor hdd-n volt még a játék, nem ssd-n.
    Addig folyamatosan kiírta, de mivel hamar átpakoltam, azóta szűnt meg.
    Amúgy értem én amit írsz, csak gondoltam leírom nekem mi oldotta meg. Ettől neked lehet más a problémád. :)
  • Zozo0122 #2123
    Hihetetlenül felcsesz a játék. High beállításokon játszom (MSI GTX970OC és nagyjából ennek megfelelő cuccok a gépben, lusta vagyok leírni), 60 és 90 között ugrál az fps, szóval nem ez a gáz, DE most levettem nagyjából medium környékére a dolgokat. Megjegyzem, az utóbbi hónapokban sima volt minden.

De ez a network lag kiborít. Az előbb is belefutottam: solo, EU, kicsi már a kör, 9 ember él, egy házban lapulok, 4 killem volt eddig. Jön a delikvens, UAZ-zal beleáll a ház falába, ennél egyértelműbbé nem is tehette volna érkezését. Megindulok lopózva a konyhasarokba, hogy majd ha benyit, ölöm. De bejön egy kis network lag, emiatt átlógtam az ajtón és meglátott. Körbeszalad a srác. Oké, akkor megyünk a másik bejárathoz. Benyit, kivár. Mondom, zsír, nem tudja melyik oldalról fogok jönni, easy kill. NETWORK LAG. Mondom kurva anyád, akkor is megpróbálom. Egyszer el is találtam shotival, de a második lövést nem volt időm bevinni. Könnyedén megölt, akár a padlóra is lehettem volna kötözve, mert mozdulni a lag miatt nem bírtam. Megjegyzem, nem csak itt jött be, átlag 3-5 percenként beadja pár másodpercre.

Van olyan haverom, akinek rosszabb a helyzet, mint nálam és van olyan is, akinek megjelenéstől kezdve tükörsima, az enyémnél szarabb nettel. Érthetetlen. Én nagyon aprólékosan karban tartom a gépem (egyébként kifújva is tegnapelőtt lett), driverek frissek, még a torrentet is kikapcsolom, ha játszok, mindent, de egyszerűen ez van. Az elején pokoli volt, aztán hónapokig jó, most meg majdnem olyan szar, mint először.

Én ezekre egy talicska fejlesztését sem bíznám, mert a végén még lapát lenne belőle. :D Ma lett volna időm játszani, kedvem is volt, de hogy az anyámba, amikor a lag megöl? Azon parázni, hogy mikor jön, borzalom. Ezt nem tudom játékélménynek hívni, de az új fegyver, meg 1-2 apró senkit sem érdeklő hibajavítás az nyilván kell. Van pénz, be kell fektetni szerverekbe. Legszívesebben már írnék egy ticketet nekik, amin elküldöm őket a jó anyjukba, de nem lenne "korrekt", mert én vállaltam, hogy EA státuszban megveszem a gamet, így simán jöhet a válasz, hogy nektek, akik az átlagnál több netlaggal küzdtök, kuss van.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.09.08. 15:03:15
  • Rocco27
    Egy kis fókuszt kaphatna már végre a VSS is, mert jelenleg kb. annyira kapós mint a pisztoly...én örülök az új fegyvernek, de remélem legközelebb egy új SMG-t raknak be, mondjuk egy P90 ütős volna...
  • Sunsetjoy
    Öhömm, öhöm....
    At an Auto-Ordnance board meeting in 1919 to discuss the marketing of the "Annihilator", with the war now over, the weapon was officially renamed the "Thompson Submachine Gun". While other weapons had been developed shortly prior with similar objectives in mind, the Thompson was the first weapon to be labeled and marketed as a "submachine gun"
  • Madi92
    Külön vicces, hogy a Tomygun volt az első smg.. :D
  • bud0
    Mert AZ...
  • Madi92
    Mi más lenne?
  • Zs0lt1
    A Tommy gun mitől smg elárulnád? :D
  • Running
    Jólvan nyugodj meg, minden rendben lesz. Lesz majd smg is jó? :)))
  • TDC Geronimo
    tommy gunt megkapod world dropba, ott lesz az smgd
  • Zs0lt1
    Már régebben is írtam, hogy smg kellene, összesen három smg van a játékban.
    Egyébként gratulálok, hogy sikerült okoskodnod, tudod van a mondás, ha csendben maradtál volna bölcs maradtál volna, de ezt is elbasztad.
  • ntex
    Az az AR is elfér teljesen... M416-on meg SCAR-on kívül úgyse nagyon használtam mást eddig. AK-t csak akkor ha azt találtam elsőnek és nem volt már kedvem cserélgetni :D Egyébként mostanában amennyire utáltam az M16-ot, annyira kezdem megkedvelni. 4x-el és suppressorral rohadtul adja. Tegnap két körben is kilőttem 2 embert vele mikor autóval akartak elhúzni a közelünkben :DDD Közelharcra meg csak burst
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.09.08. 11:54:39
  • Running
    HA SMG-t tettek volna be, ez így nézne ki:
    "Még egy kib*szott SMG, inkább valami jó AR-t raktak volna be. Legalább nem airdop only ..,,

Dr.Running egy kiadós hokit javasul két tábla csoki mellé, hátha kevesebb lesz a felgyülemlett feszkó.
  • Zs0lt1
    Még egy kib*szott AR, inkább valami jó smg-t raktak volna be. Legalább nem airdop only ..
  • Zs0lt1
    PLAY BATTLEGROUNDS‏ @PUBATTLEGROUNDS

New @PUBATTLEGROUNDS weapon alert!

After next week's update, Mini-14 will be available all over the island of Erangel. #ThisIsBattleRoyale

• Nagydög
    Nekem akkor volt egy parszor hivatalosan kiirt lagom, mikor bevezettek, hogy egyaltalan jelzi a jatek. Azota nem emlekszem, hogy lett volna(bar mar jopar napja nem jatszottam), pedig a gepem gyengebb a legtobb itt felsoroltnal es annyira nincs is lebutitva a jatek. Szoval en azt hiszem, hogy a fekete kakas aldozasa legalabb annyit segit a probleman, mint barmi mas.
  • jan5650
    Na igen, azt kihagytam én is, hogy EU szerveren nem játszom :D
  • Sunsetjoy
    Én június óta nyomom (bár nem minden nap), de kb. 1-2 hónapja csökkent a network lag kiírkálások száma. Most(!) már 50 meccsből mondjuk olyan 8-10 alkalommal fordul elő a network lag kiiírás, olyan 4-5 másodpercre, leginkább ejtőernyőugrás vagy repülő berepülése közben (máshol mondjuk a 8-10 alkalomból vegyünk 2 alkalmat).

Amíg nem SSD-n volt a korai időkben, amikor több volt a nwl, akkor minden egyes alkalommal hamarabb kellett rányomnom az ugrásra, amikor squadoztunk (EU szerver), mert később vette a lapot, benyomta az nwl-t. Az SSD segített rajta mindenképp, de a játék fejlesztése még jobban csökkentette.

Ja és low-mediumon nyomom 1080p-ben, 35-50-nél nem több fps-el. (i5-4440, 8gb 1600as, gtx750ti 2gb). A videókártyadriverem szerintem lehet vagy fél-egy évvel ezelőtti (az is szokott számítani). A netem meg upc 120as, közvetlen modemre kapcsolva, egyedüli gépként.

Jah, és az esetek 80%-ban AS szerveren megyek... ahol gondolom azért kevesebben játszanak (főleg, ha itt emberi időpontban játszok, az nekik cirka +7/+8 óra, tehát mondjuk aki tényleg odavalósi, mondjuk olyankor hajnali 3-4 óra van nála).

Én arra gyanakszom, hogy olyan 65%-ban a játékszerver, 25%-ban a géped, 10%-ban a net lehet a ludas az ilyen network lagoknál.
  • jan5650
    Majdnem kezdetek óta játszom, de egyetlen egyszer sem volt "Network Lag"-om. Teljesen átlagos gépem van: SSD-ről fut a játék, i5 6600K, GTX 1060 6GB és 8GB (!) ram. Ráadásul egy kisvárosi internetszolgáltatóm van, 80 Mbit/s-es nettel.
    Ha esetleg másnál erősebb géppel, esetlegesen nagyobb sávszélességgel miért van network lag azt passzolom. De haverok sem mondták soha, hogy network lagjaik lennének.

• Zs0lt1
    Látom nem érted. Próbáltam mindennel, legalacsonyabbra is levettem a beállításokat ott is volt kifagyás, ha közepesre ott is ha mindent ultrára felvettem ott is. Mellesleg kaptam egy 1080Ti-t a Destiny 2 béta idejére kölcsön, azzal is ugyanez megvolt, minden rohadt kör elején.
  • ratgab
    Na látod azt nem mértem.
  • Maala
    Mennyi VRAMot használnak a beállításaid? 970 esetében ha 3,5 GB felé mész, az is ilyen tüneteket produkál...
  • Madi92
    Ha ennyire értesz hozzá, akkor kérlek, magyarázd el, hogy lehet az, hogy amint pár hónap játék után, először felraktam a játékot High Ultra beállításokra, egyből a network lagg fogadott?
    Ettől függetlenül akár mi is a gond, minden oda vezet vissza, hogy a játék még nincs kész.
    Utoljára szerkesztette: Madi92, 2017.09.07. 22:01:29
  • nortsen
    Nyilván nem csak akkor van network lag a játékban, ha a neted szar.
    Nekem még az első nap mikor megvettem, volt ilyen laggom, mármint amikor ki is írta. Azóta semmi, és ha jól emlékszem akkor alapból ultrán ment minden. Azóta levettem jó pár dolgot, de lag nincs, max fps drop 1-2 másodpercig.
  • Fujiryu
    Akkor marad a szerver. Amúgy én ebben a seasonben csak EU-n játszottam és tényleg nem találkozom network laggal.
    Utoljára szerkesztette: Fujiryu, 2017.09.07. 19:21:05
  • ratgab
    De ha konstans 60 fps alá nem esik az fps-em, akkor nem értem miért nem bírja gép (SSD-vel, i7 6700k-val, 16 gb rammal, gtx 970-el, win10 alatt). Az fps meg általában stabil 80-100 körül mozog medium-high beállításoknál full hd felbontáson.

És az a vicc az egészben hogy totál random az egész. Néha 1-2-3 napig teljesen normálisan fut aztán meg játszhatatlan (nem is zavarna a lag, de bedobja, hogy network lag detected és totál megáll a játék...gép fut továbbra is, internet van továbbra is a játék meg megáll..néha visszatér de sokszor már késő). És a másik vicc, hogy másik multis címnél sosincs probléma. Ilyenkor nem tud másra következtetni az ember, csak, hogy valami van a Pubg szerverekkel inkább, mint a géppel.

Csinálta ezt full újrahúzott rendszerrel (legfrissebb driver és társai), valami pár hónapos rendszerrel is ugyanúgy (régi és új géppel is...újnál új alaplap, ram, proci minden). Szóval nem igazán szoktam érteni, hogy mi ilyenkor a gond.

Nem bántom a Pubgot, de ezt totál nem szoktam érteni.
  • Zs0lt1
    Kicsit többet értek a hálózatokhoz, mint az átlag. _Nem_ az én gépemmel, hálózatommal, tzzfalammal, routeremmel, apámfaszával van a gond.

Teszteltem olyan programokkal amikről még szerintem itt többen nem is hallottak egyértelműen amikor megtörténik a kifagyás, van adatforgalom az én gépemtől megy ki és érkezik meg.

Oké lenne, ha néha fordulna elő, de minden átkozott kör kezdéstől pár percre. Másik játékoknál nem fordul ilyen elő. CSGO, Division, Cod4, Destiny 2 béta stb semmi jele nem volt. Egyértelműen a PUBG-nél fordul csak elő. Hulladék tick rate, hulladék szerverek stb.
  • Fujiryu
    Hát én meg gyakran tapasztalom, hogy amikor squadozunk akkor másnak van network lag nekem meg nincs. Aztán amikor rákérdezünk, hogy milyen géppel és beállításokkal játszik akkor kiderül hogy egy gyengébb gépen magasabb grafikai beállításokkal. Network lag lehet akkor is ha a te géped nem küldi el az adatot, mert le van terhelve pl. Az, hogy nagy tömegek hibáztatják a network lag miatt a szervereket az nem feltétlen jelenti azt, hogy igazuk van(abban is milliók hisznek, hogy a föld lapos mégsincs így).

De persze lehet szidni a fejlesztőket is(amitől semmi nem fog változni hónapokig), de ennél szerintem sokkal eredményesebb ha a saját gépedet rendberakod. Frissíted a drivereket, windowst vírusirtót, töredezettségmentesítes, letörlöd a reshadet és amikor játszol bezársz minden egyéb programot. Ha ezeket megcsinálod és szar akkor meg nem tudsz mit csinálni szidhatod a szervereket. De ha mindig olyan helyzetben van network lagod amikor a gépedet leterheli a játék(pl az elején, vagy amikor tűzharc van) akkor szerintem elsősorban a gépben kell keresni a problémát. Mert ha egyedül gyalogolsz a mezőn hosszú percekig és nincs semmi gond, de amit belefuttok egy másik squadba ahol repülnek a gránátok szólnak a fegyverek előjön a network lag akkor szerintem teljesítményproblémáról van szó.

Ezt tényleg csak azért mondom, mert én is napi szinten játszom és hetente max 1-2x találkozom network laggal teljesen random. Nekem is van, hogy a 80 FPS-ről leesik 60-ra vagy kint vagyok a szobából de ez nem befolyásolja a játékomat érdemben és főleg akkor van ez így ha NA vagy AS szerveren játszom. Persze lehet én vagyok a Bluehole kiválasztottja és mindig egy dedikált szerveren játszom bénák ellen, hogy legyen okom itt megvédeni a játékot...
    Utoljára szerkesztette: Fujiryu, 2017.09.07. 17:27:00
  • ratgab
    Ez mondjuk érdekes hiba, mert nálam pl. fut néhány multi játék és csak és kizárólag a PubG problémázik Network Lag miatt. Innentől kezdve nehéz elhinnem, hogy nem a játékkal van gond, hanem a hálózattal.
  • Rocco27
    Mennyi embernek nem sikerül értelmezni egy egyszerű hibaüzenetet: NETWORK LAG DETECTED...
    Ha a gép nem bírja az iramot, akkor lecsökken az FPS, ha kell brutálisan és fog laggolni.
    De ne keverd össze ezt a kép laggolást a szerver és a játékod közötti hálótati laggal, mert két külön dolog...

Fuji: ja biztos annak a többszáz ezer embernek a routerjével van baj, nem a potato szerverekkel. Májustól júniusig is ez volt a duma... Vissza lehet olvasni.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.07. 16:53:06