7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• Fujiryu
    Tekintettel arra, hogy nekem sokkal szarabb géppel nincs ilyen problémám a hiba szerintem a te készülékedben vagy beállításaidban van. Tűzfal router ilyesmi lehet a gond.
  • Zs0lt1
    Nekem amikor elkezdődik a kör, leesünk a földre rá néhány percre mindig 4-5 mp-re kifagy a játék majd kiirja, hogy network lag.
    Próbáltam már mindent, levinni legalacsonyabbra, akkor is ugyanez. Nincs szar gépem, i5 6600, 16 gb ram és 1060 6gb.
  • Fujiryu
    Egyébként valóban lehet azért van ennyi network laggod, mert a géped nem bírja a játékot és ezért jelentkezik mindig akkor amikor harcoltok, mert akkor több effekt és mozgás van.
  • ntex
    Nem tudom milyen beállításokkal játszol de vegyél le mindent low-ra, 90% hogy megoldja a problémáidat.
  • Madi92
    Szvsz networklag akkor van, ha a géped nem bírja az íramot. Minap felraktam maxra a grafikát, kíváncsi voltam az fps difire. Hát néha olyan besszagátások voltak, hogy 2 percet kellett várnom, mire visszakaptam az irányítást. Persze végig network lag...
  • Zozo0122 #2089
    Most lehoztunk egy ketten együtt 14 killes duo wint, de ami network lagot elszenvedtem, gyakorlatilag az idegbetegség szélén egyensúlyoztam egész meccsen... :D 2x is előfordult, hogy kemény lövöldözés közben adta be...
  • TDC Geronimo
    ja, megkapod tommy gunt world dropnak. Lehet így értették
  • ToxiMaxi
    A 2. fegyver köddé vált :)
  • Zs0lt1
    nemrég még úgy volt, hogy 2 új fegyó lesz ...
  • TDC Geronimo
    Some of the key features of the new build include a new weapon, foggy weather condition, FPP leaderboards and multiple bug fixes.

Hát... Remélem azért lesz más is.
  • Zs0lt1
    "at least 2 days"

• TDC Geronimo
    Épp ideje volt. 2 nap test? 1 hétig kéne minimum.
  • Zs0lt1
    Na, jövő héten új pecccs:
    PLAY BATTLEGROUNDS‏ @PUBATTLEGROUNDS

We've been working on the new build and will deploy the update next week. Test servers will be up for at least 2 days early next week.
    11:35 AM - 7 Sep 2017
  • Rocco27
    Örülj neki, hogy neked 2-3 golyóból mindenki fekszik. Nekem ilyen csak akkor van ha legalább 5 Gb patch van és a noobok a betárcsázós netjük miatt sokáig nem tudnak visszajönni játszani, így több a szerver erőforrás mint a terhelés. Ergo jó szerver fps mellett azonnal minden tök jól megy, legalábbis a hitbox.

@Malachit: te is, mivel ez is hetek óta elég gyakori, gondolom megint többen vagyunk mint amennyit elbírnak a POTATO szerverek kritikán aluli tickrate +1 mellett. Nekem pl. még csak tegnap jött elő - lehet először -, de harc közben az is. Előtte pedig szokásos mód befagyott a játékom, semmire nem reagált miközben puskával lőttek tetőről. 4X kellett Windowsba visszaváltanom, hogy visszakapjam az irányítást a játékban. Kb. legalább 1 percig könnyű célpont voltam. Az illető meg atom noob.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.07. 09:01:45
  • Sunsetjoy
    A múltkor jöttem rá, hogy nagy noob voltam, szenvedtem, hogy mennyire homály a játék képe (lowközelben), nem elég fényes. Állítgattam, lófütty.
    Aztán kiderült, hogy a monitor futott reader módban, ahol csökkenti a fényerőt meg ilyenek :D
  • ToxiMaxi
    Kipróbáltam a különböző beállításokat. A tapasztalat az, hogy low, very low beállításon igenis több az FPS. Steam képes kirakni overlay-vel az FPS számot és úgy azért már nem nehéz letesztelni. Mindenesetre a játék eléggé optimalizálatlan, nem ~állandó az FPS szám. Remélem a jövőben ezen javítanak.
    Mindent egybevéve a legnagyobb segítség számomra az árnyékok levétele és a brightness maxra húzása volt. Ég és föld.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.07. 08:47:06
  • Malachit
    Nekem a network lagg detected sose volt. Fura. :) Betöltéskor persze megszoktam, hogy első körnél a repülőt tölti be egyből, a reptér kimarad, mert háttér tárolón van a program. FPS droppot párszor tapasztaltam, de nem zavart be. Az fps-t nem írattam ki. A beállítások minden maxon 4k-ban. Nekem inkább az a bajom, hogy már a rengeteg dudvától nem látom a benne kúszó, mászó ellent :/
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.09.07. 08:43:40
  • jan5650
    Nem értem ezt a "beletolok egy tárat de nem hal meg" dolgot.
    Nekem soha nem volt még ilyen problémám. Vagy eltalálom és elpatkol pár lövéstől, vagy nem találom el és akkor bizony 5-ször is kitárazhatnék rá. Szerintem itt nem a játékkal van a gond. Sőt, haverok sem panaszkodtak még ilyenre.

Nem lehet hogy a neteddel van gond?

• Zozo0122 #2076
    Egy idióta vagyok, néha saját magamat szívatom úgy érzem. Amellett, hogy nem egyedül játszom az accon, a statjaim másik lerontó tényezője az, hogy amikor nem áll össze a banda, akkor viszonylag gyakran játszom random squadot. Ez nálam úgy megy, ha kihívásra vágyom és úgy érzem most odacsapok, akkor EU, ha csak egy laza játékra vágyom, akkor AS.

Ez megy hónapok óta, régen mindig azt gondoltam (ez előtt a játék előtt) hogy az ázsiaiak általában tehetségesek a videojátékokban, sőt nagy kultúrája is van náluk, az oktatásuk is (néhány országnak) sokkal keményebb, mint a miénk, egyébként is akit ismerek ázsiait a legtöbb nagyon értelmes okos ember.

De az ami ebben a játékban megy...az ostobaságnak néha olyan szintjeit látom, meg a taktikai érzék olyan hiányát, hogy komolyan elgondolkodom rajta, hogy adott egyén hogy lehet életben még. Mármint IRL. Elképesztő ami megy :D De az én bajom, hogy ilyenkor bevállalom, hátha. Néha amúgy összejön random a dream, és mindenki tök jó.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.09.06. 20:54:17
  • Rocco27
    Na akkor erről lemaradtam. Most már észben tartom.
  • Dency
    Srácok 5.56-os lőszerből hiány van a játékban vagy mi van? Ha nem 20 házat átnéztem akkor 1-est sem.
  • Fujiryu
    Akkor ez valószínüleg valamelyik patchben változott, mert kb másfél hónapja teszteltük duoban, hogy mikortól látszik és akkor még medium volt a nyerő.
  • Fujiryu
    Igen és a skálázás meg leterheli a proceszzort és ezért akinek a processzora gyengébb annak ezért alacsonyabb textúránál esik az fps. ezt redditen a fejlesztők is megerősítették, hogy PUBG-nél így működik.
  • ntex
    Szerintem nettó hülyeség az hogy alacsonyabb részletességen nincs több fps. Nálam minden low - very low, config az aláírásban és csak így játszható gond nélkül. Valszeg az SSD hiánya okozza azt nálam, hogy ha a textúrákat felrakom high-ra akkor a játék menet közben laggol, megáll a "network lag detected" üzenettel van hogy több másodpercre is, pedig köze nincs a netemhez ennek nyilvánvalóan (120/10 mbites UPC csomagban vagyok). Ha lowon van a textúra akkor sosem jön elő ez a dolog csak nagyon nagyon ritkán mikor gyaníthatóan tényleg pillanatnyi szerver oldali gond van. Esetleg lehet hogy a 3GB VRAM is kevés magasabb textúrabeállításokhoz így a rendszer memóriát használná a textúrák tárolásához, amiből viszont adja magát hogy a 8GB rendszer RAM is kevés high beállításhoz, pláne ha SSD sincs. Erősebb gépeken nyilván nincs nagy különbség magas és alacsony beállításokon, nálam sem érezhető az fps különbség nagyon, ezt a random lagot és képbeállást leszámítva de ezt taglaltam hogy miért jöhet elő nálam.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.09.06. 17:55:15
  • Nagydög
    Ahogy az ugras kinez, en nem vagyok meggyozodve rola, hogy az egesz ablakon kiugras nem bug jelenleg.
  • Nagydög
    Nem emlekszem mar melyik jatek volt par eve, amikor a textura reszletesseg csokkentesetol eppenseggel rosszabbul futott a jatek. Aztan nemi turkalas utan valaki kideritette, hogy a texturakbol csak a nagy felbontasuak voltak a jatekban, es ha alacsonyabbra allitottad, azokat skalazta le. Ropteben.
  • ToxiMaxi
    Akkor, amit ITT írnak, nem ér semmit? Kicsit utánaolvasva egy csomó olyan tanács jön, hogy minden low kivéve a textúra.
  • Zozo0122 #2067
    Ehhez igen :D

Ehhez viszont kevésbé: iskola tetőn landolás, ráestem egy AK-ra és 2 tárra :D Felkaptam és 5 !!! méterről egy teljes tárat auton beleeresztettem egy gyerekbe. Nem volt reigisztrált lövés :DDD Gondolom mindenki érzi, hogy erre tényleg komolytalan lenne ráfogni, hogy nem tudok célozni :D Tuti egészen máshol vergődött már a srác a játék szerint...

Mind1, utánafutottam, a második tárral elkaptam. (Sokkal messzebbről: aiming skill increased to 6.) Jött a társa, oldalról, rambo, felugrás, pofánver, megtántorodok, de semmi sebzés. Itt elkezdődött egy kb. 1 percig tartó ugrálva egymást ütjük játék, amiből totál random érkeztek mindkettőnknek sebzések. Majd a semmiből, egy harmadik fél számszeríjjal szájbalőtte az ellenfelemet. :D Lucky shot nagyjából, mert tényleg össze-vissza ugrálhattunk kívülről nézve, és a netlag sem kétlem, hogy nagy volt... Inkább leléptem a francba, mert olyan természetfölötti dolgok történtek abban a suliban, hogy azt hittem, hogy valami horrorjátékkal tolom :D
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.09.06. 16:53:18
  • Normen76
    Jesszus... 912 000 online volt az előbb amikor néztem. Hétköznap délután.. Ez kva kemény. Ehhez csak gratulálni lehet :)
  • Normen76
    khm.. haver, a guggoló, fekvő embert kb. 1 hónapja, ha nem régebben, meg lehet ütni ököllel. Szerintem az volt bug, hogy addig nem lehetett, bár ez mindenkinek nézőpont kérdése :) Kb. talán azóta lehet, amióta nagyobb biztonsággal ki lehet ugrani a w+c+space kombóval kb. bármelyik ablakon (a keskeny és a rácsos ablakokat kivéve), még akkor is ha benne az üveg (ami viszont valóban csúnya bug). Szal azzal hogy leguggolsz, lefekszel nem véded meg magad se a parasztlengő, se a stricimaflás káros hatásai ellen :)
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.09.06. 16:35:02
  • Rocco27
    Ja és hogy senki se legyen boldog ismerek egy srácot, aki legalább 1.5X gyorsabban fut bárkinél. Egyikőnknél sincs fegyver, előre futunk ital nélkül, de otthagy a francba...mikor rákérdezek,akkor csak nevet és laggjára fogja, aminek amúgy is örül, mert úgy nehezebben találják el. Ki tudja még mi létezik és használják ellenünk a vesztünket okozva...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.06. 16:12:40
  • Rocco27
    Együttérzek.

Más. A következőt bugot szerintem nem überli semmi sem, még a nincs textúra bármin átmegyek bug sem, mivel hátrányai is vannak annak:
    Squadban szaladgáltunk és az egyik társunk beesett a föld alá egészen a vízig. Mindent látott, kijönni belőle csak a tengerig való úszással tudott. Föld alatti alagutakba (atombunker?) estünk lootolni és Military szigetre kellett menni. Ki tudja hányszor szívatnak meg más csapatok ilyen játéktörő bugokat használva...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.06. 16:03:57
  • ntex
    Mai első duo meccsemen, szokás szerint pochinkiben kezdtünk, rajtunk kívül 3 team jött oda. Társam meghal majd elkezd mindegyik team felém jönni sorban, megöltem mind a hatot. Közben a kék elhaladt rajtunk, már vagy 3-4 perce ott lootolgatom a hullákat mikor felbukkan valaki mögöttem aki nyilván a világ végéről futott a fehér kör felé majd persze pont ott halad át ahol én vagyok és hátba lő lootolás közben. Így meghalni egy ilyen menet után még jobban felbosszant mint bármi más
  • Rocco27
    Lownál már látszódik a torkolat tűz, very lowon viszont nem.
    Az viszont igaz, hogy nincs túlzott kihatással a grafika minőségének a csökkentése az FPS növekedésére.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.06. 15:51:18
  • Rocco27
    Tegnap egy tetőre való esést követően felbukkan mögöttem egy ifjú Padavan. A földön egy .45 pisztoly hevert 2 doboz lőszerrel. Gondoltam ez easy lesz. Odaszaladtam és leguggoltam nehogy kiüssön állva amíg felkapom. Hát nem, tudott sebezni, ezért lefeküdtem. De ez sem segített, én feküdtem, ő állva felém nézve verte a semmit és belehalltam. Vicces. Akkor szívesen belevertem volna a képébe a billentyűzetet valamelyik fejlesztő pofájába....Gondolom a szokásos szerver lagg volt és a karakterem nem úgy guggolt, feküdt ahogy én láttam, hanem még állt nála, ezért tudott sebezni. Ez kb. olyan szitu lehetett, mikor boxolsz valakivel és 2 méterre van, de kiüt és csak lesel WTF.

A másik friss és érdekes storym szintén tetőn volt. Szintén társaságom akadt, de gyorsabb voltam és szereztem egy Magnumot. Megkergetett a tetőn, mert le akart ütni. Majd befejeztem a tárazást és 180 fokos fordulattal ráküldtem mindet 1-2 méterről a mellkasára. Mint kiderült hozzám egy T800-as ugrott - élő szövet a fémvázon - mivel ez kevés volt belé - a vére se fröccsent - újratáraztam, de azt már nem vártam végig, 4-nél beleküldtem mind mire végre meghalt. Olyan sok idő ment el ezzel, hogy a szomszéd házba esett társa felért a sörétessel a tetőmre, ami ellen már kevés voltam. Mikor kifordult az ajtónál eltaláltam egyszer, de utána ő is a sörétessel. RIP ME.

Magnum nekem előtte is fura volt már kezdésnél. Múltkor is ráküldtem 2-3 tárat egy nagyon messze futó emberre, amiből 2-3 talált is, de vígan tovább szaladt. SMG-ket én pl. már fel se veszem, max. ideiglenes fegyvernek, mert az utóbbi időben szinte mindig cserben hagytak. Ráküldök 1 tárat bármelyikből, 70-85 % talál és nem hallnak. Amennyire rákaptam a Vektorra mútkor az is megszívatott. Fullos volt és rövid sorozatot sem tudtam vele lőni, mert rögtön az eget célozta a recoil miatt. Mostanában úgy hallom mások is kerülik az SMG-ket.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.09.06. 15:47:45
  • Fujiryu
    Szerintem egy beállítás ami megváltoztatja a játékot és az az effekt, mert medium felett látszik a torkolattűz, tehát azt szerintem érdemes mediumon vagy jobbon hagyni. A többinél meg tényleg az számít, hogy milyen géped van. Amit érdemes tudni, hogy nem igaz az, hogy ha minden lowon van az fps nőni fog. Pl textúra és AA ha leteszed az csökkenti a VGA terhelését de jobban leterheli a processzort mintha médiumon van tehát ha gyenge processzorod de egy középkategóriás VGA-d van akkor a textúra növelésével akár nőhet az FPS-ed is. Érdemes tesztelni neked milyen beállításokkal hogyan fut és mi az amit el tudsz viselni esztétikailag.
  • TDC Geronimo
    én highon tolom, shadow van egyedül mediumon
  • ToxiMaxi
    Ti milyen grafikai beállításokat használtok? Azért kérdezem mert néha nehezen veszem észre az ellenfeleket és jó lenne tudni mi az optimális beállítás.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.06. 14:23:13
  • undY1ng #2056
    Sajnos ez még mindig teljesen igaz... a network lag detected amikor a gépem semmit se tölt, csak a k*rva szerver és persze addig lelőnek amikor ott állok a kib*szott fegyver fölött de nem tudom felvenni ez miatt...
  • Fujiryu
    Na igen de neked ezzel a KDR-rel minden körre amikor nem ölsz senkit jut egy olyan ahol 3-at. Ha 3-4 körön keresztül nem ölsz meg senkit akkor arra a 3-4 körre jut 2-3 olyan egymás után ahol 3-4 killed van. Én nem a skillről beszélek hanem arról, hogy milyen a játékélmeny. Akinek alacsony a KDA-ja az sokkal több kört nyom végig kill nélkül ami frusztráló.