2461
  • Maala
    Azért egy 25 helyes bolygóba belefér egy Paradise Dome, vagy Alien Pet Zoo, nem? :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.06.01. 13:59:48
  • juhaszvik
    tudom, hogy 100% a habi, de a happy az csak ott magas, ahol a lakosság etikája passzol a kormányéval (pl. startbolygó). mivel a kutatás meg az FO-k (muszáj még használnom őket, mert nagyon terjeszkednek a többiek, és le kellett zárnom két irányba is a területet) viszik az IP-t, így az ethic terjedést már nem tudom befolyásolni...
  • sata75
    Az a gif az üt. Ja, nem üt...:)
  • Tuvok #577
    Tegnap este 23:03-kor posztolták, hogy ha minden jól megy "ma" ki lesz adva az 1.1
    De vajon az a "ma" melyik nap akkor ?

Klik
  • Maala
    Gaia bolygón mindig 100% a habitability. :o A happyness már más kérdés.
  • juhaszvik
    Na közben sikerült feltámasztanom a technocrata birodalmamat, köszönhetően annak, hogy a time travel project már alapból ki van fejlesztve (egy kis hatásszünet... és persze, hogy a save/load funkcióra gondolok).
    helyrerántottam a diplomacyt, gyorsan felduzzasztottam a flottát, így nagyjából 5-10 év ritmusvesztés után minden mehet megint a régi kerékvágásban. kék az ég, süt a sol, mindenki happy (vagy legalább minimum 70%).
    feltűnt közben hogy a "low fleet" játékstílussal összesen 2 darab mineral bányát telepítettem az öt bolygómra, és mégis sikerült jó tempóban, lényeges fennakadás nélkül építkeznem, szinte csak a bolygóközi ásványokra hagyatkozva.
    Még mindig kérdés, hogy merre tovább. Az egyik lehetőség, hogy nekiállok a már meglévő területeimből kihozni a maximumot, és betelepíteni az összes zöld bolygót, illetve a többit is, ha megjön hozzá a technológia. jut eszembe, a legújabb (sorban hatodik) bolygóm sárga volt, amikor kolonizáltam, habitability 60%-on volt, de 5x5-ös volt, és szinte teljesen letisztult. Technológiával azóta már 70%-on van, és nem tudom, hogy mennyire csináltam ezzel hülyeséget. Csak gondoltam, ha Gaia bolygónis alig megy 70% fölé a happy, akkor mit veszíthetek.
    Háborúzni most még tuti nem akarok (se védőt, se támadót), mivel szövetséget még mindig nem akar senki. :(
  • juhaszvik
    Részben rámutattál a lényegre, hogy ez egy Paradox játék, és a játék mechanizmusa sok esetben emlékeztet a többi grand strategy játékukra. Gondolok itt például a diplomacyra, a nyersanyag menedzsmentre, vagy a játék ritmusára.
    A másik dolog, ami növeli a játékosok korai pro-sodását, az a játékidő-igény. Ha már egyszer leül valaki játszani vele, az "kénytelen" sok időt rászánni. Muszáj értened a játék mechanizmusát, különben a beletolt rengeteg idő értelmét veszti.
  • LeWyTy
    Nézz meg 1-2 lets play gameplayt a youtubeon és minden világos lesz. Van magyar is.
  • imp99
    Sziasztok!

Először játszok Paradox játékkal, de meglepve látom, hogy alig pár napja jött ki a játék és sokan tök pro-n tolják. Én maradtam le valamiről vagy hol van leírás, tutorial a gamehez, mert nekem elég idegennek tűnik kb minden.

L
  • juhaszvik
    Hard - AI Empires (except your vassals) get 50% extra production (including energy, minerals, and research), build 50% larger fleets and are less likely to ally with you.
    Insane - 100% extra production and twice as large fleets.
  • LeWyTy
    Kérdés: Ha nehéz szinten indítok játékot akkor az AI okosabb lesz? vagy csak boostot kap?
    Esetleg a szektoraimat irányító AI-t a nehézségi szint befolyásolja? Mert normálon igen buta szegény.
  • Palaja
    vaaagy, felszabadítom őket és akkor nem én leszek az ütköző zóna. :) Most jött az ötlet, lehet, hogy nem is hülyeség? :D
  • lammaer
    Nem vagy egyedül én is azt csináltam, minden más játékban így működött - itt egy kicsit kötöttebb lett ebből a szempontból.
  • Maala
    Nem csak 2felé érdemes, hanem ahány űrállomásod van. Igaz, ez függ attól is, hogy milyen hajtóműved van.
  • Etelkozi Vata
    Köszi mindenkinek.
    Ott csesztem el eddig, hogy mindig új nevet adtam az új konstrukciónak...
  • wednes
    Mondjuk tényleg túlzás, amennyi ideig eltart. Bár abban is van logika, hogy oszd meg a feladatot az állomások között.
  • wednes
    Lehet megéri szétbontani a flottát és elküldeni 2-3 űrállomáshoz őket nagygenerálra. Szerintem úgy gyorsabban végez. Mert egy nagy flottával el tud ám szöszölni 1 állomás jó ideig. Persze függhet az állomás bónuszától is.
  • dunee
    Igen, van erre külön gomb. Ha nagyméretű flottákat korszerűsítesz, akkor azokat érdemes szétszedni kisebbekre, mert csak a játék következő verziójába ígérték, hogy egy apró frissítés nem tart évekig hatalmas flották esetében.

Hajó ikon felfele mutató nyíllal, itt éppen szürke
    Utoljára szerkesztette: dunee, 2016.05.31. 19:03:32
  • lammaer
    Igen,. igy van.
  • Etelkozi Vata
    Hahó!

Irtó jó ez a játék!
    Ha az elavult flottám blueprint-jét azonos néven updatelem újabb fegyverekkel, pajzzsal, satöbbi, akkor tudom a flottámat is updatelni?
    Kezdek lemaradni támadó erőben, miközben flottaméretben igencsak masszív vagyok. De megsemmisíteni nem szeretném a hajókat, meg felesleges csatában kivégeztetni, vágóhídra küldeni őket (az szinte ugyanaz lenne...).
  • Minuteman
    Még nem próbáltam, de egy mentést megér.
  • juhaszvik
    Ez egy működő taktika, vagy csak viccből mondtad?
  • Minuteman
    Vagy add oda a bolygót egy ellenséges népnek. És figyeld mi történik:)
  • wednes
    Jah, igen, hogy a Fallen Empire beszólt neked, hogy kívül tágasabb. :)

Hát ha van más kolóniákon hely, akkor áttelepítheted az érintett lakosságot. Annak is megvan az ára (asszem influenceébe is kerül). Úgy tudom, hogy mikor a bukott átveszi a körzetet (átveszi a körzetet?) akkor az ottani POP egyszerűen eltúnik (elpusztul?). Mert ez nem szép húzás egy Fallen Empirétől.

Én most úgy próbálok meg terjeszkedni, hogy a szomszéd világokat kezdésnél, ami eleve az én határaimon belül van (tehát nem veszi már el senki), azokat meghagyom későbbre és valamivel távolabbi bolygókat kolonizálok. Azok később lehetnek szektorok is. Aztán majd a magvilágot felépítem később, fokozatosan.
  • Palaja
    Szerencsére nem. :) A lentebb írt problémára próbálok gyógyírt keresni. :) Van már akkora hátterem, hogy nem nagy érvágás másik bolygó benépesítése.

Kezdtem egy új kört, na ott rögtön az első kolónián lázadoznak a genyák de ott még csak-csak elbírok velük.
  • wednes
    Kitelepítheted a lakosságot, ha van másik hely, ahova betelepítheted őket. Vagy, ha kollektivista vagy és nincs rájuk szükséged, akkor kitakarítod a terepet. :)
  • sata75
    Tudtommal, csak úgy szabadulhatsz meg egy bolygótol ha átadod valakinek. Helyi villongások törtek ki?:)
  • Palaja
    Bolygót el lehet hagyni valahogyan? :)
  • LeWyTy
    Hát ez is egy olyan dolog hogy mindenkinek más a jó. Értsd "a hazáért" vagy "isten nevében". De a másik félnek nyilván más a hazája vagy az istene.
    Tehát jó sosem lehetsz, maximum érvényesítheted a többség vagy az erősebb identitás akaratát.
  • wednes
    Akkor lesz még mit kalapálni a játékon. Még jó, hogy nincs lemorzsolódás, mint EU4-be. Én eleve úgy számoltam, hogy 2 év múlva már egész pofás lesz a Stellaris, ahhoz képest lehet vele játszani. Nemcsak a hibák miatt, hanem a DLC-k miatt (amik újabb hibákat generálhatnak :))

Bár lehetne a flottáknak, valami logisztikai szervezettségük vagy hasolnó. Például legyen értelme a flottákat széttelepíteni és csak szükség esetén összeszervezni egy giga flottát belőle. Mert különben enné az....akármit, energyt, szervezettség stb. Jó tudom így is drágább a harcoló flotta, de nem ez állítja meg a fölényben lévő ellenséges flottát.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.05.30. 15:25:26
  • Tuvok #550
    Hogy az űrkatonáskodás mellett felfedezd a játék politikában és diplomáciában rejlő lehetőségeit is. :)
  • Daermon
    Én is jóként játszok... Bár lehet, hogy az épp leigázott faj más szemszögből látja ezt :D
  • Pares
    Mi az érdekes abban, ha jó vagy?
  • LSSAHPAUL
    Hát nekem eddigi háborúk úgy zajlottak hogy játék elején legyártottam kb 1k-ás flottát nem is hadsereg hanem partiőrség, és ha valaki hadatüzent, akkor gyorsan legyártottam egy 30k-ás flottát: a fő bolygón a cruisert vagy nagyobbat, van egy másik bolygó ott destroyert, az összes többi kis szar űrálomáson (kb 20db) meg a korvetteket. Amíg nem lett normális flotta csak védekeztem a szövik és vazalussok + partiörség. Amikor készlett a flotta úgy harcoltam hogy a vége fele az elavult hajók elpusztuljanak, így végül marad megint egy vadiúj partiőrségem.
    Béke időszakban óriási energia túltermelésem van, ezért jól jön hogy van kb 8 baráti faj akikkel átváltom nyersanyagra..
    Ami nem tetszik a játékban az a szektorban lévő űrálomások által gyártott hajók elkészüléséről nem kapok semmi infót... úgy kell összeszedjem a csillagtérképen a hajókat :p
  • Tuvok #546
    Ma vagy holnap kellene jönnie, de a visszajelzések alapján a legjöbb ötlet egy második beta lenne...
  • sata75
    Egyébként mikor lesz 1.1? Van fix időpont vagy meglepetés?
  • Tuvok #544
    Én is efelé szoktam hajlani, de ha kijön végre az 1.1 megpróbálok egy xenofil, karizmatikus, mindenkit szerető, diplomata aspektusú kampányt, aki föderációba tömöríti a népeket és eltángáljuk a Fallen-eket. :)
  • medve54
    Nekem az 1.0-ás verzió van fenn, és nálam is előfordul ez az érdekes jelenség. Olyan háborúkat kellett levezényelnem a galaxis túloldalán, amikhez semmi érdekem nem fűződött. De utána felfigyeltem, hogy mindig a legnagyobb flottámra ül rá, én pedig szépen addig osztogattam szét őket (sajnos szinte teljesen, a kis hajókat tudom kb. 0,4k erősségig összedobni flottába, a többi hajó egyedül van. Természetesen ugyanazon bolygó felett vannak, csak szétdarabolva), amíg el nem takarodott és le nem játszotta a saját kis háborúját.
    Meglehet, hogy az 1.1-ben is így van.
  • sata75
    Nekem 100 év alatt sem lett föderációm:( Senki nem bratyizik velem:(
    Ezért inkább kiírtom mindet...:)
    Utoljára szerkesztette: sata75, 2016.05.30. 13:26:12
  • Tuvok #541
    50 év alatt meglehet a föderáció, a többi 200 hajók nélkül érdekes lehet azért. Ki fogom próbálni :)

Az 1.1-be beleraktak egy olyan funkciót mint az EU4-ben az Attach to army, hogy háború alatt a szövetséges egységek rád stack-elnek és követnek mindenhová. Ez annyira jól sikerült, hogy nem lehet őket levakarni, semmi nem csinálnak önállóan, és kikapcsolni sem lehet. Gyakorlatilag egy doomstack alakul ki, a szövetséged összes bolygóját elfoglalhatják ha te nem mozdulsz és cipeled a hátadon a szövi flottákat. És a különböző FTL módok is elfelejtődnek ilyenkor.
    Ha a kis vazallusod rád tapad még oké, de egy nagyobb föderációnál 50-80k is grupizhatm értelmetlenül.
    A srác írja, csak akkor gyártott le egy korvettet ha ő akarta irányítani a csatákat, mert azonnal ráragad mindenki, amúgy külön-külön meglepően okos dolgokat csinál az AI a flottájával.