2461
-
farferi #1701 Na erre gondoltam amúgy, én meg ilyen építgetős emberke vagyok...no, mi más lenne a full pacifista népem:D -
silverchain #1700 Nálatok mikor szokott jönni az end-game event (AI lázadás, Prethora, Unbidden közül valamelyik)? Már lassan 2500 -nál járok, és még mindig semmi. Kínomban már megastuktúrákat építgetek:)
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2017.06.07. 11:11:26 -
pocoksari #1699 Ha nem szövetkeznek ennyire, akkor már nagyon megcsapkodtam volna öket.
Ami mondjuk gond, h ha megnézed az ásványt, alig jön, nem tudom potolni a hajokat,nem tudok épitkezni, a szektoroktol még el tudnék venni valamennyit, de akkor ök sem fejlödnének, tehát irgalmatlanul belassaulnék, mindenki utál, igy kereskedésböl sem jön pénz, miközben hiába vagyok messze a legnagyobb ekkora flottái a gépeknek is vannak.
Ami érdekes, h fallen nincs, pedig négyet is beállitottam, ök hasznosak lettek volba, mert én ki tudom kerülni öket, de a gép mindig összetüzésbe kerül velük és akkor én csak bevonulok a legyalult birodalmukba. -
farferi #1698
Komolyan nem tudom , hogy csinálsz ilyen értékeket 90 év alatt..mondjuk megszokhattam volna a ck meg az eu után:D -
pocoksari #1697 hát, végülis átütöttem őket: térkép -
pocoksari #1696 Igazából egyik játékban sem túl okos a gép, csak általában túl van bónuszolva. A HOI4el nem sokat játszottam, de pl. a 3ban vicces volt h magyarokkal az amcsikat lerohantam, persze miután a ruszkikat, a németeket és lényegében mindenkit agyonvertem.
A gép nagy hibája, hogy azt hiszi kifog rajtam (ez ilyen hívő AI, nagyon spirituális), de úgyis megtalálom a kiskaput...este már sztem tudom prezentálni :)
Ha, tegyük fel, a gép amúgy jól játszana és ugye megkapná erre az insane 100%os bónuszát, akkor nincs az a játékos, aki le tudná győzni, én meg a falat kaparnám, hogy nem tudom legyőzni, szóval végülis jól van ez így...mert legalább én is tele tudom szemetelni az összes fórumot a győzelmi jelentéseimmel :) -
Kotomicuki #1695 Ilyen volt a nagy előd is, a DOS-os MoO: már normál fokozaton csalt a gép javára és tudott nagyon húzós helyzeteket kialakítani, amiben néha csak a jó időzítés (pl. az éppen elfoglalt, és a flottája által elhagyott bolygók (vissza)foglalása) segített, vagy még az sem! ;)
Viszont, ilyen körülmények között a győzelmet nagyon is tudta "élvezni" és értékelni az ember!
Tény és való: nem egy HoI 4 "erősségű" a játékban a MI ellenfelek szintje és az a baj, hogy ezen nem változtat a nehézségi szint átállítása sem.
Nekem nagyon hiányzik egy (be)állítható "felvezetési" időszak - vagy ezt tartom túl rövidnek - , amiben a nem birodalmi ellenfelek folyamatosan harcra kényszerítik a játékost, így fejlődésre késztetve őt, hogy legalább az a kevés, amije van a találkozásokra, legalább az kellőképpen ütős és fejlett legyen/lehessen.
Most, ha nem pakolok állomásokat orrba-szájba, akkor nem tudom gátolni a leendő szomszédaim terjeszkedését és csak emiatt is már verhetetlenné válhatnak, nem is beszélve az iszonyatosan fondorlatos és szerintem túlzott szövetkezési vágyukról sem. -
pocoksari #1694 Beszorultam teljesen, ilyen gyáva gépeket -
pocoksari #1693 nagy tetvek, ötösével védik egymást...túl sok, túl sok :( -
pocoksari #1692 Na, már kicsit jobban...a gépek bevédték sajna egymást :/ -
pocoksari #1691 így állok: térkép -
Geri 12 #1690 Nekem abba belehalna :D Amugy farferi dolgozz ra minnel jobban a tobb kozponti bolygora. Akkor keveset kell ugyeskedni a szektorokkal. Mellesleg ugyelj ra, hogy amig tudod 3 rendszernel tobbet ne nagyon rakj szektorba. A gep nekem nem igazan tudta effektiven kezelni, masreszt ezt inkabb csak olvastam, de elmeletileg kesobb a nagy szektorok belagoltatjak a jatekot... Egyebkent nem tudom fallen van e bekapcsolva nalad de ahogy regebben irtam, szeintem eleinte hanyagolhatod oket eleg 1-2 advanced ai :D -
pocoksari #1689 De, eléggé :( -
farferi #1688 Az elég sűrűnek tűnik..nem izzad a géped ebben a melegben?:D
-
pocoksari #1687 Kezdtem egy 30gép+4fallen huge ring pályát insane fokozaton, izgi -
pocoksari #1686 attól függ, hogy a bolygó milyen rendszerben van, tehát ha a bolygó a szektor rendszerében van, akkor ő kapja a bolgyót még akkor is ha te kolonizálod; a szektor a szektoron kívülre nem megy kolónizálni -
pocoksari #1685 ha engeded nekik, mert ugye azt le is lehet tiltani -
farferi #1684 Köszi, ez jó ötlet, bár rengeteg bolygórol van szó, nem tudom a gép, hogy bírkózik meg vele, meg hogy influencel bírja e....az első hármat mindenképpen én csinálom, hogy lebonthassam az outpostokat.Amit sector kolonizál az a sectohoz fog tartozni? Sectoron belül én kolonizálhatok? -
farferi #1683 No nem eszik olyan forron a kását, ha jól értem csak a frissen integrált, 3 bolygós faj tudja ezeket kolonizálni, szóval csak ők építhetnek majd colony shipet. -
pocoksari #1682 Adsz engedélyt a szektornak kolonizálásra és majd ö elintézi...épitgethet, szöszmötölhet vele -
farferi #1681 Aztakurta, végre integráltam egy fajt és kb. 100 bolygót kolonizálhatok kb.....na ezt menedzselni érdekes lesz -
pocoksari #1680 Hát nem, de végülis a lényeg h gondolkozz, az pedig egy jo gondolat h ezzel lehet influencet sporolni. Különben régen ugy emlékszem igy volt... -
pocoksari #1679 Akkor ugy mondom nálam a naprendszerek 90%a a szektornál van. Tehát adj neki oda minden nyersirendszert ami nem áram (akkor sem döl össze a világ ha pár áramtermelöt megkap). -
farferi #1678 Ne ez se jött be, beraktam szektorba a frontier outpostokat de nem lett több az influence:/
-
farferi #1677 Az oké , hogy oda adhatom mind de akkor még többet adhatok, ha rákattintok még egyre, még távolabbi bolygót és így tovább, határ a csillagos ég...döntse el az ember, mi gazdaságos, azért nem vagyok én gazdasági szakember:D...ha lenne egy körív mondjuk a kolónia körül mondjuk, akkor máris egyszerűbb lenne. -
pocoksari #1676 odaadhatod mind, csak az áramtermelőket ne, mert nem tudod 75%nál feljebb állítani az elvonást -
farferi #1675 Ezen kívül komolyan azt nem értem, tudom, hogy mos a kolonia körül mennyi "bolygot", nyersanyagtermelőt adjak oda a szektorba.Alig játszottam ma este, mert elvete a kedvem az egésztől ez az agyalás....bocs a sírásért, de ez így nagyon hülyén van megoldva szerintem. -
pocoksari #1674 jahhh, ez tényleg vicc, nem értem én sem h mi indokolja az influence levonását
-
farferi #1673 Na meg komolyan, pause a játékban, próbálgatom, hogy milyen terület legyen a szektorban, erre levon 25 influencet mert megváltoztattam, röhej -
farferi #1672 Hát nemtudom, ez a szektorozás most eléggé lelombozott, mennyi koloniát, mennyi bolygot adjak neki és miért...áhh. -
pocoksari #1671 attól függ, hogy mennyire van szükségem, az áram jellemzően 75%on, az ásvány meg 0-75%, ha magasra állítom, akkor viszont kézzel adok át neki, vagy ha hirtelen tudok szerezni, akkor azt is átdobom neki, tehát folyamatosan figyelem, hogy tudjon építkezni
1 szektrot használok, kutatásra beállítva
minden nyersibolygót átadok, ami nem tartalmaz áramot; az áram nekem kell, a flottának pontosan, neki meg éppen ezért nem
-
pocoksari #1670 meg :) nem mindent mindig mindenre, de amúgy elég hasznos -
pocoksari #1669 már az EU4nél is gondolkodtam, de (i) nem tudtam beállítani (ii) nagyon belassítaná a gépet, ami ígyis alig döcög (iii) amúgy rendkívül lassan játszom, tehát még élvezetes sem lenne és nem tudok 40 órán keresztül felesleges ugatni miközben éppen gondolkodom :) -
farferi #1668 Pocok: te mennyire szoktad beállítani , hogy a szektor mennyi nyersit adjon a birodalomnak? A környező nyersi bolygókat mellé szoktad rendelni? Érdemes specializálódni valamilyen termelésre vagy jó a balanced? Előre is köszi a választ(bárkinek), mert sectort kell létrehoznom de nem akarom elcseszni. -
Szanyi89 #1667 valaki tud segíteni nekem hogy a modosítás miért nem müködik rendesen?
-
farferi #1666 De rohadt drága ez a terraformálás és milyen sokáig tart..megéri egyeltalán? -
sata75 #1665 Nagyon szívesen végignéznék tőled egy végigjátszást:) Gondoltál már rá, hogy csinál egyet? Már csak azért is, hogy mi bénák tanuljunk kicsit:)) sokszor abba a hibába esek, hogy nem tudom mit tegyek és általában rossz döntést hozok..:) -
Geri 12 #1664 Te aztán Bltizkriegbe tolod :D Jó mondjuk én a másik véglet vagyok, én akár kis galaxisban is elvagyok, egyik játékomban már 2446 volt és még "csak" a galaxis 65-70%-át birtokoltam... Én szeretek időnként pepecselni elleni csak úgy :D -
pocoksari #1663 na, végülis folytattam, 2347ben lett vége...hát, ezt is megértem -
farferi #1662 Tök mindegy milyen krízis, ha megeszik a szépen felépített birodalmat akár robot, akár más:D