2461
-
gebali #1621 Nincs fenn semmilyen mod, de rákerestem, és ismert bug. Elvileg a reload nem oldja meg, de az alt+tab meg igen. -
sata75 #1620 Nálam volt ilyen vagy hasonló. a modokat leszedtem majd restart. Utána visszamehetnek a modok, jó lesz. -
phylemon #1619 Nálad lehet valami hiba. Nekem minden működik ahogy kell. -
#1618 Normál esetben nincs ilyen, bugról sem hallottam, ami ezt csinálná. -
gebali #1617 WTF, át lett alakítva az irányítás, vagy mi? Kb. három hete játszottam utoljára, most új játékot indítottam másik fajjal és
- nem működik a jobb egérgomb a bolygókon, nem hozza ki a menüt
- nem tudok négyzettel kijelölni több egységet egyszerre
- nem tudok dupla kattintással berepülni egy rendszerbe
- nem működik a jobb egérgomb a rendszereken sem
- bárhova bal kattintás fényes "hullámokat" eredményez
Ez bug vagy mi? -
farferi #1616 Más.A perkek közül mindjárt választhatok újat.+ 200 fleet az jó? Mármint megéri..mert vacilálok a 25 % border range, a + 5 core sector meg aközött
-
farferi #1615 eTrraformálás idővel jöhet? Mert nekem 40 év után még nem jött...tudom, játék eleje....paradise dome az mi?
-
pocoksari #1614 Ami a kajánál fontos, hogy nem épitkezhetsz át ha a kaja a szektortol jön és nem a saját kezelésü bolygokrol. Hiába épitkezem át 10 bolygoval ha a szektor 100at nem épit át. És tökmindegy mennyi a tultermelés a paradise domeot akkoris felépitem. -
pocoksari #1613 Mondjuk én folyamatosan terraformálok, tehát olyan nincs h tele vannak a bolygok, meg ha foglalok, akkor is jobb ha van egy kis tultermelés ami a kezdeti alacsonyabb termelést kompenzálja.
A kajának pontosabban a kajafeleslegnek valami jobb felhasználást is kitalálhattak volna, minthogy épits mást a helyére. -
Renegade #1612 jaja, de engem piszkosul zavar a túltermelés :) -
farferi #1611 jaja, nem is a kaját cserélem hanem az energit, az most van bőven. -
#1610 A kaja eladásának igazából akkor van értelme, ha már minden bolygó benépesült - de akkor meg már eleve átépíti az ember a farmokat laborokká. :) Az extra kaja logaritmikusan javítja a growth time-ot, globálisan, az egész birodalomban. -
Renegade #1609 kereskedelemmel azért szüttyög az ember, hogy legyen hová rakni azt a rohadt sok kaját, meg a jobb kapcsolat miatt, nem azért mert ebből akar meggazdagodni :) -
farferi #1608 Hát ez az, akkor már az a kereskedő állomás és nem kell szuttyogni velük:D
-
#1607 A diplomácia elsősorban a trust-tól, illetve a birodalmi jellemzőktől függ. Előbbi igen lassan épül fel, van maximum értéke és a korábbi egyezségektől/háborúktól is függ, utóbbi mindig fix két adott jellemző között. Ha ezek végösszege (ez tooltip-ként látszik a trade oldalon is) negatív, vagy nullához közeli, csak neked rossz arányú trade-be mennek bele. Számíthat az is, ha olyasmit akarsz tőlük, ami nekik kevés, vagy rosszul termelődik, ez is lehúzza a hajlandóságot. -
pocoksari #1606 "ne közvetlenül mellé érkezz bolygováltáskor"
ezt értettem ugy h várj amig eltávolodik a szélétöl, mert beleszaladsz a karjaiba -
pocoksari #1605 Pedig érdemes, van amikor/amelyik jobban vált, elvileg azt ki is irja, vagy legalábbis van % érték a dipo képernyön amikor tradelsz.
Azért nem korlátlan, mert neki sincs korlátlan :) a tradernek van, de a 2:1 nem annyira szimpi... -
pocoksari #1604 Nem, mármint nem lehet befolyásolni.
Nem random, hogy hova érkezel, ha pl. Például északrol mész délre, akkor a déli bolygo északi részére érkezel..a wormhole más, ott oda mész ahol a kapu van.
Annyi a dolgod h tartsd a távolságot, tehát ha neked nagy lötávu fegyvereid vannak neki meg közepesek, akkor amikor ugrál ne azonnal kövesd, várd meg amig bemegy valamelyik bolygodat ostromolni vagy kutato bázisokat ütögetni, akkor mögé kerülsz és kellö távolságrol lelövöldözöd. Forditva ugyanez a helyzet, ha te támadsz akkor ö a naprendszer belsö részében üldögél valoszinüleg a föbolygoja mellett. -
farferi #1603 Hát ez a diplomácia tényleg szutyok, próbáltam trédelni de még a legszimpibb faj is 2:1 arányban hajlando és azt is kis mennyiségben.Találtam valami állomást ahol ugyanilyen arányban váltanak, korlátlan mennyiségben.Fene se fog akkor a diploban szöszmötölni. -
Prof William #1602 Ezt lehet befolyásolni? Én úgy vettem eddig észre, hogy random, hogy hol lépek be a rendszerbe... -
pocoksari #1601 Ha most ehhez még hozzáadod, hogy a gép strike craftokat is hoz, ill. sok a rakétása, ami ugye idö mire odaérnek, akkor egy olyan fegyver kell ami pl. kilövi az anyahajot a strike craft alol. Mint a sáskaraj olyanok, de csak a fele ér oda.
Én bs párti vagyok, jo nagy energia vagy kinetikus fegyverrel felszerelve...ami közel tud kerülni az megérdemli, hogy rámlöhessen -
pocoksari #1600 Néha 1-1 bs-t elkap pár kisebb hajo, ilyenkor valoban szenved a bs, tehát mondjuk 1bs vs. 8corvett felállásban a corvettek nyernek, de ha 100bs van, akkor teljesen másképpen zajlik a csata.
Gép ellen szerintem ez teljesen jo, arra kell figyelni, hogy ne közvetlenül mellé érkezz bolygováltáskor, mert az valoban nem jo, de nyilt terepen a gép ellen szerintem ez a legpraktikusabb megoldás. -
pocoksari #1599 Azt nem állitom, hogy ez a legerösebb felállás, inkább ugy mondom, hogy nekem ez a legpraktikusabb.
A csatahajo elég erös cucc, tehát elég jol birja a támadást, igy a kisebb csatákban nincs veszteség, miközben a vegyes flottánál a kis hajokat az elsö sorban megsoroznák.
Az extra nagy és a nagy lötávu fegyverekkel az ürbázisokat is veszteség nélkül lekapdosom, itt ha lenne korvett abbol elég sok megpusztulna.
Háboruban ha gyártok és a néhány csatahajo megy a flotta után, akkor azt könnyebb menedzselni, mert ugye a gép azokra vadászik, mintha 50_100 kishajoval szaladgálnék.
Nekem ami szimpi ebben, hogy a flotta egyben marad, tehát kb. mindegyik hajom egyszerre kerül tüzvonalba, mig a gépnél a vegyes flottánál a korvett kerül elém.
Az elsö sorát belelövöm a mélyürbe, amire ö löni tud rám, persze, ha egymás mellett vagyunk akkor meg kellene vernie, de nyilt terepen nem egyértelmü a fölénye. -
farferi #1598 Kösz, akkor nem erőlködök, bízok a jószerencsében és építkezek inkább...."cirkálot srm szivesen veszek"..ezek szerint full battleshipes flottát használsz szívesebben?Eltalálják a kisebb hajókat? Valaki írta korábban, hogy nehezen azok meg leszedegetik mert sokan vannak. -
pocoksari #1597 Most attól félek h a gépek beragadnak és uncsi lesz :( -
pocoksari #1596 Ha nem jo a kapcsolat és elég közel közel kerül, akkor megtámad. Ami ugye nem jo...
Támadás elött riválisának fog tartani, ami egy hasznos jel.
Én általában ugy fejlesztem a flottát, pontosabban annyit szánok rá, amennyit muszáj, ha ugy érzem támadni fognak ha nem növelném akkor növelem, ha pedig el tudok lapitani, akkor várom a magasabb hajoosztályokat. Én cirkálo elött sirva költöm a pénzt hajokra...cirkálot srm szivesen veszek.
Az 1,3k nem rossz, nekem 1k volt, igaz félig volt a limitem, a raktárban meg 10k nyersi állt, tehát ha kellett volna akkor kimaxolhatom. Önmagában nem elég, mert egy kis flotta ürbázissal szépen megfogja.
A lakhato bolygok szorzoját 0,25re állitottam...hát, nincs sok bolygo -
farferi #1595 Ajajj, 2240 körül találkoztam az első agressziv fajjal,xenophobok, valami purgálók a nevük.Szép kis birodalma van már, 12 bolygóval, egybefügggöen, flottája superior hozzám képest.Most kezdjek félni?Elég messze van amúgy de nincs köztünk senki, amugy is a 3 eddig felfedezett faj elég picike.Szóval most kezdjem felhuzni a space stationokat meg a hajókat építsem vagy ne törődjek vele és fejlesszem a 7 bolygómat?Kettő együtt nem fog menni sajna.Ja, a flottám 1.3k most, ez normális 40 év játék után? -
pocoksari #1594 Na, miután egy másik birodalom meg még garantálta a célpontom, igy kiléptem és felraktam agresszívre...hát, kíváncsi leszek, az az érzésem, hogy rövid meccs lesz -
pocoksari #1593 Mielött kezdtem ezt játékot felraktam a patchet, viszont elötte is játszottam, akkor támadtak rendesen...az us igaz, hogy az egy szar pálya volt, tele volt lényekkel/kalozokkal a pálya és nagyon beszorultak a gépek, ott gyorsan ersödtem, amire az igazán erösekhez értem addigra én sokkal erösebb voltam.
A mostaniban pl. a bukottak sem ugrálnak, pedig azok oda szoktak csapni annak aki a határukat megtolja. -
BladeW #1592 Nem biztos, hogy nehezebb lenne, az AI birodalmak is megosztottabbak lennének. -
pocoksari #1591 izé, insanenen nem akarok agresszív AI-t :D kraftos vagyok, de még nem annyira
különben az egyetlen célpontom haverkodott még másik 2 birodalmmal, így már négyet kellene kiütnöm, ami sajnos túl sok :S
-
Szanyi89 #1590 Valaki ötlet a SW módhoz, hogyan működhetne normálisan? -
BladeW #1589 Új patchet még nem próbáltam, de olvastam, hogy ez másoknak is probléma. Agressive AI nem oldja meg? -
farferi #1588 Ha vannak kész hajóim, hogyan tudom átvariálni rajtuk a fegyvereket? Illetve ha mondjuk a korvettek egyharmadát át akarom szerelni point defensre azt hogy tudom megoldani.Elég nehézkes nekem ez ship designer. Destroyerre mit érdemes rakni?
Sok a kérdés tudom, de nagyjából kezdem érteni a játékot de ez a felszerelés dolog nagyon nem megy. Amúgy csak atomrakéták meg point defense van de előbb-utóbb variálnom kell. -
pocoksari #1587 Jaja, a többi birodalom, bedobom, hogy adnék 10kaját havonta 30évig, kiirja, hogy mondjuk plusz 40et ér neki, berakok 1db ásványt azonnalira és egyböl -1000 lesz.
Mondjuk kutatási egyezményt asszem köt kajára... -
Renegade #1586 mármint a többi birodalom?
nekem szokott, volt hogy 10-20 kaja iis ment más birodalomnak, ok nem túl jól váltja 3:1, 4:1, de inkább ez, mint kiönteni. -
pocoksari #1585 Szerintem is elég annyi...uncsi amugyis végigklikkelni az összeset...klikkeljen a sector kormányzoja ha már fizetek neki.
A diplomácia valoban elég trágya...nálam mindenki védelmi szövetséget köt, háború még egy sem volt, pedig 140év lement, csak lezárják a határt, leköpdösik a hazárkövet, kutyaszarral dobálják egymás házát, de csata az még nem volt...pedig ugye nekem az lenne a nagy esély ha két pofa egymásnak esne én meg a földön fekvöt kizsebelném -
pocoksari #1584 Én nem panaszkodom a szektoromra, jol épitget, techre raktam, azt tolja rendesen...mondjuk volt egy kis riaadalom amikor minuszba ütötte a kaját és 300as volt a raktár, de épitettem farmokat meg a paradise domeot pont ki tudtam választani, ami az ö szivének is kedves volt, ezért épitett mindenhova, igy +100lett az egyenlegem
Nekem ami nem tetszik, hogy kaját nem cserél ásványra/áramra a gép...pedig az lenne böven, a nyersiböl meg tudnék kicsit erösödni.. -
farferi #1583 nekem birodalmam van , 7 bolygóm lehet, plusz az egyik trait ad kettőt meg van egy perk ami még 5-öt, ez a cél..meg lehet hogy lesz olyan tech ami még ad, 14 bolygó azért már nem rossz szerintem amit te irányítasz.Nekem most minerals hiány van, lehet túl gyorsan terjeszkedtem, öt bolygóra építkezni, flottát építeni, állomásokat csinálni neadjisten tovább kolonizálni irto sokba fog kerülni....diplomácia viszont naon gyenge, van 3 ismert civ de az opinion növelésre alig van lehetőseg...majd meglátjuk mi lesz ebből...de jó azért a game. -
sata75 #1582 Hát engem kikészít ez a 3 bolygós limit...(tudom galaxis de abból nagyon kevés van amit az elején be is tudsz lakni)
Balra emberek fent a haverjuk jobbra a harmadik nyomi, ezek szövetségben, mind utálnak mint a ..t:) Kell a bolygó mert azzal nő a flottakapacitás, szektorozok, uj bolygó. Már 50+ a haderő. Nagyon kevés, még még plz!
2243-ban üzi a földről: Szia vannak otthon nálatok? Beköszönünk oké?
RIP.
Utoljára szerkesztette: sata75, 2017.05.22. 12:21:53