2461
  • pocoksari
    A gép ellen ekkora flotta teljesen mindegy mivel lö...ha vizipisztolyt adsz nekik az is elég, megfullad az ellen.
    Nincs endgame tapasztalatom, addigra nyerni szoktam, de gondolom ott az ellenség 100k alatti flottákkal jött, tehát sokszoros tuleröben voltál...ha belegondolsz a csatahajoval ekkora tulerö mellett nagy puskával elvileg rád sem tudnak löni, tehát nincs veszteség. Most ha ezt elhisszük akkor a pár kishajo veszteséged, bár nagyon kevés, de még mindig több mint lehetne.
  • Ninju
    Ezek a flották azért rohadt nagyok. :D
  • inkvisitor
    Nem is tudom. A pretorin ellen csatánként 1-9 korvettet és 0-3 destroyert vesztettem. A teljes invázió alatt 1 db cirkálót tudtak kilőni.
    Kicsit csalódás volt az egész. Vagy túl erősen felkészültem. Mod nélküli értéken számolva 2 db 500-600K harcértékű flottával mentem ellene, amiből az egyiket később kettészedtem hogy többfele tudjak támadni. A legkomolyabb probléma az volt, hogy a legtöbb pretorin velem ellenséges területen, lezárt határok mögött volt. Előbb hadat kellett üzennem, hogy harcolhassak velük. 2451-ben érkeztek, 2455-re véget is ért az egész endgame krízis. A diplomáciai értékelésem meg -680-ról elment -1040-ig, de kaptam +20-at a pretorin leveréséért. :)
    Apropó, lehetséges a civilizációs trait változtatása? A xenofób kezdő jellemzőt szeretném megváltoztatni, de nem tudom sehol. Az összes residence lakóm költözik el a birodalomból, pedig nincs undesired/purge beállítva. Még az upliftelt faj is elmegy.
  • PetruZ
    A múlt csütörtöki dev update alatt is kérdezték páran, a hivatalos válasz csak ennyi: "If we haven't announced a release date, you'll have enough time to start and finish a new game unless you play very infrequently. I can't give any more details than that." :)
  • gebali
    Kövi patch mikorra várható? Illetve láttam hogy valami változni fog a Hive mind civilizációval, érdemes azért tolni vele egy játékot vagy majd az új patch-csel inkább?
  • pocoksari
    A gép használ amugy torpedot meg carriert is, na, az ilyen flottát a homogén nagylötávu csatahajok imádják, annyiszor rá tudsz löni h mire odérnének a kisrepcsik addigra az anyahajo már régen ki lett kukázva. Ugyanebben a csatában egy vegyes flottában joval nagyobb a veszteség.

• pocoksari
    Gép ellen semmi szerintem...
    A kis hajo gyors, amikor csata van berohan a tüzvonalba, te rommálövöd amig a gép nagyobb hajoi rád tudnának tüzelni elintézed a flottájának egy jelentös részét...a végén a tuleröddel meg minimális veszteséggel nyersz.
    Ha a dreadet megfelelö idöben huzod be a tüzvonalba akkor sok csatahajot megsporolsz, mert elég jol birja a löszert.
    Ha arra épited a stratégiád h különbözö hajotipusok különbözö szerepet töltenek be, akkor azt veszed észre, hogy pl. a kicsiket kilötték igy az a szerep is megszünt, lesned kell magyarul a megfelelö arányokat.
    Nem kell megijedni a csatahajok javitásátol sem, majd megjavitod a háboru után öket...azért vannak a hajogyárak h hajot gyártsanak nem azért h háboru közben waxolják a pajzsot..amelyiket kilövik azt kilövik, azért gyártasz h potold.
    A nagy hajok amugy a fix pontok ellen sokkal olcsobbak pl. ürbázist ingyen leölnek, mig a kishajos flotta egy rakat kis bizbaszt elveszit
  • Renegade
    Dev Diary
  • inkvisitor
    Válassz le pár cirkálót, és küldd ki a belépési pontokra. Azok azonnal lekapják az egyesével belépő hajókat, ráadásul jóval gyorsabbak is mint a teljes flotta.
  • Renegade
    "mozgó életpontok" hehe :)
  • PetruZ
    Na, ez viszont nem úgy néz ki! (In-game engine trailer.)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.08.25. 19:07:02
  • PetruZ
    Nem tudom, lehet-e. Nekem is van olyan, hogy bombázom a gépet, erre beugrál 2-3 havonta egyetlen korvettel, a flotta meg nekiáll kergetni... De mondjuk ezt a géppel is meg lehet csinálni ugyanígy.
  • BigaC
    köszi, próbálkozom vele. csináltam direkt Prethoryn ellen korvett, romboló és cirkáló osztályt, tesztelgetem. kicsit későn eszméltem, hogy a bolygóikat, swarm bázisaikat kell kilőni, most azt csinálom, hogy pár flottával egy bolygójához ugrok, és amíg a főerők csatáznak, megpróbálom lebombázni a bolygóját, bázisait. ha megvan, gyorsan emergency jump, mert akkorra már 4-5 db 60K flottáját ugratta be. de sajnos sokszor van, hogy a bolygóbombázó flotta is bekapcsolódik a csatába, pedig még jó messze van, onnan meg már nem tudom kivenni. ez ellen nem lehet tenni? kénytelen voltam felhasználni a +200 hajó perket, mert nagyon túlléptem a max hajók számát, hiába van mindenhol maxra húzott űrkikötő. már csak egy van, és ahogy nézem perket nem lehet visszavonni/átváltani, ha már ellőttem...
  • PetruZ
    A kis hajók csökkentik a téged ért sebzést azáltal, hogy előrerongyolnak és az AI őket veszi célba inkább (és ehhez mérten jó a kitérésük, hogy az ellenfél több lövést pazaroljon rád). Későbbi játékokban mozgó életpontok, és az elvesztésük a fő hajóidat sértetlenül hagyja. Gyorsabb előállítani belőlük soktucatnyit és a flotta után küldeni, mint a csatahajókkal, cirkálókkal visszaevickélni egy bázisra és kivárni a jó hosszú javítást.
  • BigaC
    Valaki mondja el, mire jók a kis hajók? A korvettek/rombolók általában egy lövésre pusztulnak. Nekem a csak csatahajó flotta vált be. Bár korábbi II.VH-s Paradox játékoknál volt olyan, hogy kellett kísérőhajó, különben mínuszt kaptál hatékonyságban, de itt nem látom, hogy lenne ilyesmi.
  • inkvisitor
    :) Ezt már eljátszottam gépi normál birodalom ellen. Wormhole hajtóművel körberohangáltam a bányáit és űrállomásait rombolva, a flottája meg loholt utánam. 5x annyi hajóval üzent hadat, de végül veszített, mert utolértem építéssel és az űrállomásait lelőve nem tudott új hajókat építeni a flottalimit miatt.
    Viszont mikor jön már egy event? Zenith of Fallen Empires moddal 2420-ban vagyok, a második Dyson gömbömet építem a flottám meg már Titán szintű fegyverzettel és pajzsokkal megy, 10K plusz (134 vs 144, 95 maradt) flottaerővel legyilkoltam az egyik felébredt FE-t, most megyek a másodikra. Belepusztult az összes korvett, romboló meg a cirkálók ötöde, de minden csatahajó túlélte az avaken empire flottáját. Újra kell gyártani a kishajókat, csak egy felfejlesztett romboló többe kerül mint egy alapkategóriás (nem fallen felszerelt) cirkáló. 700 a korvett és 1000 körüli a romboló). Viszont korábbi spinal mount fegyvereket tudok rakni a cirkálók nagy lövegtornyaiba :)
    De ha elindul a flotta, akkor a +300 energia átmegy -500-ba :(
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2017.08.25. 09:39:50
  • Ninju
    Húzd az időt. Ha több hajót tudsz építeni, mint amennyit vesztesz már nyerésben vagy.
  • BigaC
    Most jött valami Sentinel faj/birodalom és be akarnak segíteni. Barátságuk jeléül küldtek egy nem túl acélos romboló és cirkálóflottát. :D Sok mindenre nem lesz jó. Most mintha kicsit kezdenének visszahúzódni, de lehet, hogy csak új birodalmat támadtak meg. Állítólag ha felébresztenek egy fallen empire-t, az kicsinálja őket :) A másik gond, hogy hiába termelek sok ásványt naponta, a flottaépítés nagyon viszi.
  • Ninju
    Ilyenkor működő taktika, hogy beállsz védekezni és megpróbálod a lehető legkevesebb veszteséggel megakadályozni, hogy terjeszkedjen.
    Amíg ez a patthelyzet tart, addig építs még 2-3 flottát ami lenyomja az övéit. Ez egy járható út. Én az unbidden-t nyomtam le így az utolsó játékomban. Elfogócskáztunk vagy 20 évig, de végül lenyomtam.
  • BigaC
    Lenne még egy kérdésem, ha valaki már túl van rajta:

Prethoryn Swarm: már nem tudom, hány éve háborúzok velük. Próbáltam úgy csinálni, ahogy tanácsolták: nagy hatótávolságú fegyverek (Lance, plazma, nagy kinetikus fegyverek), erős páncélzat, közellégvédelem. Ez eddig oké, 2x-3x akkora flottákat is legyőzök minimális veszteséggel, de annyiran vannak, mint az oroszok. Máshol azt írták, le kell bombázni a bolygóikat, csak így lehet megnyerni. Lehet, hogy erre az infóra túl későn találtam rá, mert már ez is iszonyú nehéznek tűnik, minden bolygóját 2 flotta védi és ha odaérek, még odaugrik másik három. Szóval ez már nem lesz jobb, kezdjek újat, nem lesz semmilyen event, ami segítene? :) Volt egy királynő event, azt meg is csináltam/megszereztem egy királynőt, de csak egy max 20-asra növekvő Prethoryn flottát nyertem vele.
  • TokraFan
    Planetbase koppintás!
  • PetruZ
    Fél-off: kijött egy közel egyórás játékmenet videó a Paradox új "Surviving Mars" c. bázisépítgetős játékából. Oké, hogy pre-alfa még, de ebben én nem sok érdekeset látok.
  • BigaC
    Igaz, én is rászántam magam, és párat beraktam szektorba. Úgyis fullon voltak nagyjából...

Genetikai kutatások: végre meglett a tech, amivel már tudok genetikai trait-et módosítani. Csakhogy ehhez még nem jár +trait is, csak a Modify gomb/képernyő lett aktív. Szóval megint várnom kell újabb techre/perk-re. Bár már mindegy, mert a bimathi faj sajnálatosan kihalt. De tényleg éhenhaltak maguktól, nem az emberek irtották ki őket, legalábbis nem kaptam semmilyen mínuszt a diplomáciai kapcsolatokban.
  • hana19
    Én csak azokat a bolygókat teszem be szektorba, amik teljesen fel vannak fejlesztve és nem engedek semmi AI átépítést. Ha jön új épülettípus, akkor visszaveszem őket a szektortól és felépítem. Az űrállomást a szektorosoknál is lehet fejleszteni.
    Semmi értelme listában tartani a bolygót, ha már úgysem kell hozzányúlni, így nem is kell neki külön kormányzó, elég a szektornak...így is mindig híján vagyok a vezetőknek.
  • AKI94
    úgy emlékszem van valami mód ahol az összes bolygót menedzselheted magad :) steam műhelyben nézz körül szerintem
  • BigaC
    Ami nem tetszik egyébként, ez a core rendszer és szektorosdi. Hiába van sok bolygó, én szeretem őket külön menedzselni.
    Most is lenne 3-4 bolygó kolonizálható, de semmi kedvem szektorokat csinálni és AI-ra bízni...
    Persze már tech-el, perk-el, trait-el, mindennel amivel lehetett, felhúztam 18 bolygóra a max core rendszerek számát, de még kéne 2-3 :)
  • Cobra.
    Ez kedves volt :D
    Élvezd a jumpdriveot és szorgosan gyűjtsd a hajókat, meg imádkozz, hogy ne a te területeden induljon a következő esemény :)
  • Renegade
    olvass el minden eventet ezután, ne klikkeld el, a Stellaris legjobb húzása szerintem, hogy fogták az összes scifi zsánert meg pár konteót és rohadt jól összegyúrták. :)
  • BigaC
    hm te már tudsz valamit? :)
    mert azt láttam, hogy veszélyes tech, hamarosan felrobban az összes jump drive-os hajóm? (mert gondolkoztam róla, amikor láttam, hogy veszélyes tech, hogy fenn kéne tartani egy hyperdrive-os régebbi flottát is)
  • Renegade
    inkább csak élvezd ki a jumpdriveozást, amíg tudod ;)
  • BigaC
    köszönöm a válaszokat. maradt még pár bolygójuk beékelődve a területembe, szóval a faj nem pusztult ki teljesen :)
    lehet, hogy megvárom, hogy meglegyen a tech, aztán megint megtámadom és jól meggenetizálom őket :) /vagy pedig lehetséges, hogy egyszer vazallusok is lesznek, nem sok bolygójuk maradt. azért is lenne jó, mert pont a szövetségesem közé ékelődtek be, így nem tudok eljutni az ő területükre, pedig lenne ott pár felfedeznivaló projekt.
    volt egy érdekes esemény, a "dimensional horror", de csak jóval később a felfedezése után tudtam olyan flottát kiállítani, hogy legyőztem, így kaptam jump drive tech-et, ami jobban tűnik, mint a meglévő.

kérdés: érdemes nekimenni ezeknek a bukott birodalmaknak? nagyon erősek, de láttam, van egy perk, amivel 33%-al nagyobb sérülést tudok az ilyen birodalmaknak okozni. persze gondolom jobb őket a végére hagyni, és a normál birodalmakkal kezdeni.
  • Renegade
    úgy van, ahogy Aki94 mondja, persze így legalább, fejben csinálhatsz belőle egy klassz kis novellát, játékszínesítés gyanánt. Ha jól sejtem habosbabos fajjal és policyval rendelkező birodalmad van, szóval, pl a tudósaitok megpróbáltak mindent megtenni, hogy megmentsék a közös tudatból kiszakadt lényeket, de minden igyekezetük ellenére,évek alatt elsorvadt az idegrendszerük, ez hatalmas csapás volt az idegeneket kedvelő frakciók számára, akik ezután elhivatottan kutatták a "gyógymódot", tudván, hogy egy napon sikerrel járnak.
    Vagy valami ilyesmi :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.20. 16:23:55
  • AKI94
    Ha jól emlékszem, a hive-mind típusúaknál ha meghódítod őket, akkor "elvesztik" a kapcsolatot a hive-al szóval mindenképp meghalnak. szóval nem legyilkolják őket hanem szimplán "éhenhalnak". :)
  • BigaC
    sziasztok, viszonylag új Stellaris játékos vagyok.
    olvastam, hogy már beszéltetek a kiirtásról, nekem az lenne a kérdésem, hogy lehet elkerülni?
    a faj, akinek meghódítottam pár bolygóját, hive-minded, szóval hiába van a policy-nál beállítva, hogy Purge prohibited, legyilkolták őket. ez nem tett jót a lelkiismeretemnek, de nem találtam megoldást. állítólag van egy kutatás, ami lehetővé teszi a Hive-minded trait kiszedését genetikailag, de hát ott még távolról sem tartok.
    ha lenne megoldás, akkor visszatölteném a játékállást, ha nincs, akkor körültekintőbb leszek :)
  • Geri 12
    Szerintem lesz esélyük, maximum összefognak a galaxis népei :) Én kifejezetten várom, nagyon szeretnék már egy Borg szerű "robot fajjal" végig asszimilálni a galaxist :D
    Ami nekem nem tetszik (és nem nem, nem sexista vagyok) a dlc-t bemutató videókban a csaj... Oké, rendes stb, de kb semmit nem tud a játékról, csak bólogat meg felolvassa a kérdéseket. Már bocsánat, de ezt még én is megtudnám csinálni... :) (ha jobb lenne az angol nyelvtudásom még többet is)
  • inkvisitor
    Ellenőrizve. MOD nélkült 10-12K-s flottáim 56-51 K harcértékűek és a Dread 6300-as értéken fut 1400 helyett.
  • inkvisitor
    Valószínűleg a Zenith of the fallen empires mod alakította át az utópia DLC adatait.
  • LeWyTy
    Ilyen eddig is volt, csak nem volt így kidolgozva. A AI lázadós válság aztán meg a kaptártudatos cucc. Csak beraktál egy modot ami engedett csinálni ilyen avatarral fajt azt annyi.
    Am tiszta vicc hogy pár új trait profil meg pár avatar és kész egy fizetős dlc :D
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2017.08.06. 16:53:48
  • Renegade
    robotos Dev Diary

hááát ez az első, ami nem tetszik, egyszerűen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy bármennyi esélye legyen egy organikus civilizációnak ellenük.

a borgos/terminátoros/rezervátumos vonal jópofa, szóval biztos lesz olyan akinek tetszeni fog.
  • Pares
    Alig várom már az 1.8-at a Hive Mind tuning miatt, de ez most még rátett egy lapáttal a hypera!