11630
-
Malachit #171 Én azt várnám már egyszer, hogy elhagyjuk a jó öreg Amerikát és átugorhassunk valamelyik másik kontinensre, akár a főszál, akár egy mellékszál erejéig. Ezt azóta várom, hogy a 2.-ben (ha jól emlékszem) beindíthattuk a hajót :) Pl. így el lehetne hajókázni mondjuk Európába és valamelyik ismert nagyváros romjai között folytatni a sztorit, valami titok után kutatva ami a háború kirobbanásával lenne kapcsolatos :)
Amúgy nekem pont a visszatekintések tetszettek a videóban. Ilyen most, de ilyen volt a bomba előtt és mi történhetett a lakosokkal kérdések.
Van valami infó arról, hogy végül is hány vault épült meg a program keretein belül? A 3-ban voltak utalások a programmal kapcsolatban, csak nem emlékszem. Remélem a bejárható terület is sokszorozódik, mert imádok felfedezni a játékban, meg esetleg kaphatnánk legalább végre egy kocsit is újra egy küldetés sorozat után, mint ami a régi részekben volt.
A kutyával meg sose tudtam mit kezdeni, szerintem el fog hullani nálam újfent. Amikor volt eddig, kb. az első Ghoul cafatokra tépte, ha csak 1 pillanatra nem óvtam, védtem a széltől is. Inkább ilyen játékmeneti nehezítésként fogtam fel a jelenlétét minden alkalommal. -
karajjj #170 Na ezaz, nem tudhatjuk, hogy ezek ingame képek voltak-e, vagy csak valami renderelt szar... -
#169 Oh dehogynem, sok kis érdekességet lehet már most tudni. Képkockánként végig lehet rajta menni és rengeteg dolgot meg lehet tudni. Legalább tucatnyi ilyen cikk olvasható már most, 3 nappal az E3 sajttaj előtt a neten, ha elfogadjuk azt a tényt, hogy ezek ingame jelenetek voltak, és nem valami retro etetés a konferencia előtt hangulatkeltés céljából.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.06.12. 13:37:37 -
karajjj #168 Mondjuk azért egy olyan trailerből, amit láttunk, nem sok mindent lehet leszűrni... -
#167 Ezt mondom én is, ez az SG itt mindig is ez volt a szokás már több mint 10 éve.
62-es hosszászólás "Megismertük egy, a játékot nem kedvelő véleményét, oké, szia."
Ezzel küldött el a picsába mert mertem szólni a szeretett játékáról egy rossz szót, kérdés miért is kapott 1 büntetőpontot?
Amúgy is aki már tapasztalt róka a játékok terén egy trailer-ből is le tudja szűrni hogy parasztvakítás vagy tényleg egy jó játékkal állunk e szemben. -
#166 Pontosan tudom, hogy a 112-essel indult a lavina, aminek köszönhetően a 119-esben kifejtetted, hogy miért nem érdekel téged a Witcher 3. A közte lévő 6 hozzászólásban 6 ember tudott a küldetésekről beszélni, csak neked kellett minden mást belevinni.
Ez a topic pedig, ne haragudj, de a Fallout 4-ről szól. Az emberek - bárki, nem csak te, a te normáidnak megfelelően - a Fallout 4-el kapcsolatos gondolataikat írhatják le, akármennyi infó is jelent meg a játékról. Ha több infó lesz kint, akkor majd updatelik a gondolataikat. Reményeiket, félelmeiket a játékban - remélhetőleg majd fellelhető - küldetésekkel kapcsolatban, ha akarják, de ha akarják, akkor arról is, hogy ugyan mekkora lesz a bejárható térkép. Látatlanba is akár, hisz a fórummotor elbírja.
Itt ez a szokás. Vagy megszoksz, vagy megszöksz. -
Fernandooo #165 Elég béna vagy az igazság ferdítésében, ne nagyon erőltesd. Már csak azért sem, mert minden visszaolvasható. Az első, személyemtől teljesen független, tökéletesen offtopic megnyílvánulás a 112-es. Itt kerül említésre a Witcher 3 és onnan lavinaként borította el a topicot. Én mindezekre csak reagáltam, egyszer sem írtam semmit offtopic úgy, hogy ne valakinek az offtopic hozzászólására reagáltam volna. Próbáld érdemben cáfolni, de nem fog sikerülni, így aztán kár ezen a témán úgy vergődnöd, hogy engem tegyél meg valamiféle bűnösnek, mert nem én kezdtem el az offolást.
És még egyszer felhívom a figyelmet arra, hogy ez önmagában a Fallout 4 topicja, nem Fallout 4 vs Witcher 3 és nem Open world RPG vs open world RPG. Ráadásul milyen "vs"-ről beszélünk egy rövid trailer és négy kép alapján? Az meg, hogy szerinted kinek szélesebb a látóköre, nem igazán nyom a latba, mert ugye nem vagy és nem leszel valamiféle döntnök, meg az igazság őrzője meg ilyesmik... Csak egy hozzászóló oszt jónapot.
Legalább 5 ember offol a topicban, és attól még nagyon nem lesz igazuk, mert történetesen többen vannak, ez a felfogás egy nyomorúságos bandaszellem, semmi több, úgyhogy talán csiszolj rajta egy keveset. Szóval ez nem vs topic, hanem önmagában Fallout 4. Ha tetszik, ha nem. Lehet ideologizálni, ahogy bármit bárhogyan, de ettől ez még megdönthetetlen tény marad, akármit erőlködsz.
Talán folytassuk a beszélgetést a Fallout 4-ről, ahogy a topic címe is utal arra.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.06.12. 12:50:32 -
#164 És az itteniek pedig engedelmesen reagáltak egy amúgy off témára, hosszas beszélgetésbe keveredve arról, hogy a W3-ban milyen a szexualitás, és hogy más játékban van-e és milyen. Így lett 1 hozzászólásból 30.
Így működik a fórum, a fórumozók adják bele az anyagot :) -
#163 Az egyetlen, aki itt teljesen offról beszélt, az te voltál, amikor a saját szexideáidról beszéltél, hasonlítgattad azt a W3 általad betegnek mondott világához, a FO4-et hsz-eken mellőzve.
A többiek mind a Fallout 4-hez kapcsolódóan vesézték a küldetéseket, hogy milyen küldetésrendszert szeretnének a Fallout 4-be, példának hozva a Witcher 3-ban, FO3-ban, Skyrimben található küldetéseket. Amire jöttél te, hogy W3, de hisz amúgy az egy beteg játék, meg különben is fantasy, és _szerinted_ nincs helye a hasonlítgatásnak. Csak itt, legalább 5 - nyilvánvalóan szélesebb látókörrel megáldott - ember szerint meg van. Open world RPG vs open world RPG. Nem pedig FO vs Witcher.
Nagy különbség.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.06.12. 12:39:23 -
Fernandooo #162 A különbség nyílvánvaló, ahogy az is, hogy a Witcher 3-nak van külön topicja. És igen, mindig lesz egy "háborgó" aki szóvá teszi az offolásokat. Ez már csak ilyen, van, aki a rendet szereti... -
#161 Különbség: W3 már megjelent, és van miről beszélgetni. Fallout 4-ről pedig egy rövidke videón kívül semmi nincs, így nincs miről beszélgetni, hanem lehet ötletelni, stb.
Tiszta sor, ahogy az is, hogy valaki kell mindig, aki háborog :) Örülök, hogy te vetted magadra ezt a szerepet, jól beilleszkedtél az SG ökoszisztémába. -
Fernandooo #160 Jó, akkor beszélgessünk még a Witcher 3-ról a Fallout 4 topicban, tök logikus. Közben menjünk át a Witcher 3 topicba és beszélgessünk valami még csak készülő játékról ott, de ne a Witcher 3-ról. Elvégre ezért vannak a különböző topicok, tiszta sor. -
#159 Mert még semmi nincs róla. A teasert az első ~50 hozzászólás kivesézte, azóta a 8. oldalon lenne a téma, és sokan azt se tudnák, hogy létezik.
Az sg-n pedig ez nagyjából minden játéktopicnál így megy. Bejelentéskor megnyitja valaki, aztán amikor épp nincs konkrét információ, akkor megy az offolás, és az offolók le"intelligens"-ezése azoktól, akiknek ez nem tetszik :)
Képzeld el, a Duke Nukem Forevernél ez több tízezer hozzászólást tett ki... -
#158 Nem teljesen mindegy neked míg nincs konkrét infó? Inkább fuss pár kört... -
Fernandooo #157 Ja igen, úgy nagyjából ez zajlik most itt.
Dzsini: Nem mindegy, gondolom láttad a topic nevét. És akik észrevezik a témát, azt is észre fogják venni, hogy koránt sem a topic címével kapcsolatos társalgás folyik itt. Ez szerintem inkább riasztó, semmint vonzó jelleggel bír. Főleg, hogy úgy folyik a hasonlítgatás a szakértőktől, hogy láttak a játékról egy trialert meg négy darab képet... Nagyon intelligens... -
#156 Amíg nincs a játékról semmilyen információ, addig teljesen mindegy - így legalább esetleg észreveszik azok is a topicot, akiknek nem tűnt fel az új témák listán.
Ha majd jönnek az infók, akkor arról lesz szó. -
karajjj #155 Nem, ez itt most a Witcher 3 f*szméregetése egy olyan játékhoz képest, amiről annyit tudunk csak, hogy idén megjelenik. -
Fernandooo #154 Valaki csinálhatna egy Fallout 4 vs Witcher 3 topicot, mert itt nagyon unalmas a Witcher 3-as hozzászólásokat olvasgatni. Nincs külön topicja a játéknak, vagy hogy? -
#153 Reméljük ez nem egy oblivion lesz más skinekkel és textúrákkal...csak nem lőnek mellé ismét :/ Amúgy baromi jó lenne. -
karajjj #152 én speciel arra gondoltam, hogy legyünk túl az e3-on, aztán okosabbak leszünk egy kicsivel -
Although #151 Sorold már azt a rengeteget. :) Igen nemrég fejeztem be. Nem azt írtam egyáltalán nincs benne. De nem összehasonlítható a New vegassal ahol karakterfejlesztés lehetővé teszi a meggyőzési képességed fejlesztését és ezáltal a legtöbb questnél mondjuk 80% van lehetőséged. a New vegas ízig vérig rpg, a CD projekt az eladhatóság terén a sztoriból és a karakterekből nem engedett, de az egyhez képest egyre inkább akciós harcrendszert és karakterfejlesztést épített a játékra. Edit: De ez elfogadható út. Egy ekkora projektet nem lehet már tisztán csak rp fanatikusoknak készíteni manapság már pláne nem.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.06.12. 08:29:00 -
#150 "akár vérmentesen is ezen a téren még a witcher 3 is elmarad de ez nem gond mert a witcher 3 kifejezetten akció játék műfaj"
Játszottál akár 5 percet is vele? Mert akkor tudnád, hogy ez nettó baromság. Rengeteg küldetést meg lehet oldani harc nélkül. -
Although #149 New Vegast az obsidian csinálta és a gamebanshee listán 2010 utáni rpg között lista vezető volt. Most valószínű a witcher 3 átveszi az első helyett. Persze nem biztos mert craftolásban karakterfejlesztésben a new vegas jobb. Ezen a téren a witcher 3 inkább akció szint lett még a witcher 2-höz képest is. És mint rpg ez egy fontos elem szerintem. De ha jól látom ez a gamebanshees rewievjú írónak is feltűnt. A new vegas egészen elképesztő dolgokat produkáltak a küldetések jó része nagyon sok féleképpen megoldható akár vérmentesen is ezen a téren még a witcher 3 is elmarad de ez nem gond mert a witcher 3 kifejezetten akció játék műfaj.
Én sem várok csodát, de ez főleg a piac működéséből származtatom, a Beth meg nagyon jól csinálja ezen a téren. Kíváncsi leszek rá van e bennük annyi szakmai büszkeség, ha már rpnek nevezik amit csinálnak, hogy megpróbálnak felnőni újra a morrowind vagy akár a fallout 3 szintjére sztori részben. A CD Projektet elérhetetlennek látom számukra, egyszerűen nincsenek íróik hozzá megközelítőleg sem mint a CDnek. És sajnos ez igaz lesz lassan már Biora is.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.06.12. 07:22:55 -
Nikknev #148 A New Vegas egy jó irány volt, de abba is beleuntam egy idő után,de legalább végigtoltam..... A Skyrim pedig egy visszalépés volt.
Nem a világokkal van bajom,én szeretem a fantasy-t is meg ezt a posztapokaliptikus témát is.... Nekem a kivitelezéssel és a változatossággal van bajom a Bethesda játékokban...De azzal nagyon. Nem lép túl az MMO-k szintjén, maximum egy hajszállal. Mikor elmerülnék a világban jön egy ismétlődő helyszín (lásd csatornák Falloutban,barlangok kripták Skyrimben)....Jönnek az újabb és újabb küldetések amik a harcot leszámítva dögunalmasak és hangulatmentesek ráadásul állandóan ismétlődnek pár ritka kivétellel....
Ne legyen igazam és ugorjanak egy nagyot Bethesdáék a Fallout 4-el.... -
Micsu #147 próbálj rá a new vegasra, nekem jobban tetszett mint a 3
-
Nikknev #146 Nem trollkodtam leírtam a Bethesda játékokkal kapcsolatban pár elismert tényt,ennyi. És valóban nem,ezen kívül még megtalálhatók az összes MMO szintű feladatkörök,de semmi több, 1-2 apró kivétellel. Gyakorlatilag a Witcher egykét nagyobb MELLÉKküldetése nagyobb változatosságot nyújt mint a Fallout vagy Skyrim játékok összes küldetése....
Várom a játékot mert szeretem a falloutot. De míg az első két részt végigvittem addig a Fallout 3-at meguntam a Morrowind és az Oblivion után.
Minőség és változatosság szempontjából a Bethesda eddigi cuccai sehol sincsenek a Witcherhez képest. Remélem megközelítik avagy megugorják a szintet. De az eddigiek alapján kétlem. Ennyi.
-
Micsu #145 minden csak nézőpont kérdése
1. a fallout világát én jobban csípem mint a wicserét ergo szivesebben császkálok itt mint ott
2. a fallout2ből kialakított special rendszer, nameg az igazi oldscholl rpgre hajazó pontelosztásos rendszert perkekkel sokkal jobban szeretem mint a wicserét
3. a küldetések meg nem merülnek ki annyiban hogy ölj meg xy embert mert nagyon kevés killel is végig lehet tolni a játékot, lopakodni is lehet, a new vegas küldetései jobbak voltak, rengeteg történetbe cseppenhettünk bele
4. lootba és craftolásban is fallout a szimpatikusabb és a több is
sztem várjuk meg még kijön a játék majd utána lehet trollkodni ki mit várt és mit kapott
-
Fernandooo #144 Ez is egy vélemény, meg az enyém is az. Az égvilágon semmin nem változtat egyik sem, kár volt ennyire belelovalnod magad. Vitatkozni meg játékot védeni sincs kedvem, mindenki azt gondol amit akar és azzal játszik, mivel akar. Azt hiszem, ezzel le is zárhatjuk az így tökéletesen értelmetlenné váló vitát. -
Nikknev #143 16 órányi erotikus tartalom a Witcher 3-ban...Aham...Először is nem, 16 órányi jelenetet rögzítettek és ebből ollóztak a játékba,egyébként lehet benne vagy 5 percnyi,mert a legtöbb jelenet és animáció ismétlődik csak a női karakter más....Rá vagy kényszerítve? Nem....Abszolút nem,a TE döntésed hogy látsz-e benne ilyet vagy sem 1-2 minimális kivétellel.
Hogy ezzel lenne a játék felturbózva? Nem. Továbbra is javarészt opcionális, és igen bemutatja (egyébként még erotikus filmekhez képest is sokkal enyhébben) a szexet is...Ahogyan a brutalitást is a vért is,de ez nyilván nem probléma (mindig is bírtam az ilyen felfogást...Egy női mell megmutatása már ATYAÚÚÚRISTEN!!!!!!????? de egy lefejezés premierplánba na az mehet). Hozzá tartozik a világhoz. De nyilván ha lesz a Fallout 4-ben is románc lehetőség és esetleg megmutatnak akár csak egyetlen női mellet is fedetlenül te egyből köpködni fogsz....:D
A játékot egyetlen szempontból hasonlítottam össze a W3-al, a fő szempontban amitől egy sandbox játék változatos lesz: KÜLDETÉSEK.
A Fallout 3 ilyen tekintetben harmatosan gyenge volt,állandóan ismétlődő dögunalmas feladatokkal amiknek a java kimerült XY helyen XY ellenség leölésében. Ennyi és nem több. Mellé volt szórva egy roppant harmatos egyéb mellékküldetés és pár valamivel változatosabbnak nevezhető főküldetés amivel haladt a sztori. És ennyi. Állandóan ismétlődő helyszíneken (csatornák,épületek,berendezések) repetitív unalmas fő és mellékküldetések,mindez egy sandbox világban....Nagyszerű csak baromira unalmas rövid időn belül, bármennyire is magával ragadó volt küzben a külcsín. És a Bethesda MINDIG itt vérzik el,de főként ahogy jönnek az újabb és újabb alkotásaik. A Morrowind (és talán az Oblivion) idejében ez még elnézhető volt,elfogadható volt,egy csoda volt egy ilyen rpg sandbox világ. A Falloutok és Skyrim már vérgyenge volt ilyen téren akkoriban is, és most a W3 ezen a téren baromi magasra tette a mércét,amit legalább megközelíteni illene hogy ne dobjam majd félre ezt a játékot is ahogyan tettem ezt többször is a falloutokkal és a Skyrimmal mert beleuntam a repetitívségbe....
Te bízol maximálisan a csapatban...Én meg csak remélem hogy már eleve úgy kezték el csinálni a játékot hogy több legyen mint az eddigi alkotásaik, ne csak egy singleplayer játéknak belőtt MMO szintű unalomkupac egy amúgy hangulatos játékvilágban....
-
Fernandooo #142 Megtettem volna, csak már sikerült másra elbaszarintanom a fizetésem erre áldozható részét.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.06.11. 22:31:44 -
#141 ha igazi fan lennél már előrendelted volna -
#140 Hát utána nem viheted vissza a boltba... :D
Nem károgok, én bízom benne, csak sok pénz egy játékért szvsz.
Vagy csak most az. -
Fernandooo #139 Maximálisan bízok a csapatban, én kérdés nélkül előrendelem. -
karajjj #138 először lássuk egyáltalán, hogy mit adnak ennyiért, aztán lehet majd károgni :D -
#137 Pöppet sokallom.. -
#136 Régi szép idők, amikor megkaptuk féláron. Most meg... -
#135 Persze, mivel még nincs megjelenési dátum se bejelentve.
online kb. 60 euro mindenhol, mínusz ~10% ha akciós -
#134 De a Steam-en ez még csak előrendelés igaz?
(bocsánat, munkahelyről írok nem tudom megnézni) mennyi most árban? -
karajjj #133 icipici ízelítő, utána szerintem átértékeled a dolgokat -
#132 nem kell persze ezt megszokottként tekinteni tényleg nagyon elterjedt dolog mutogatni ilyen dolgokat de na.viszont nem jól tudod pár perc ilyen jelenet van a játékban összesen.és semmi nem kényszerít rá. és rendben térjünk vissza a fallout 4hez:)