11997
Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)
..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games
-
Dronaven #1402 Nem tudom kinek jelezzem, hogy nem jól van benne a nevem :D -
Ironman2 #1401 Ezek a szövegek jelennek meg a játék steam felületén! -
Ironman2 #1400 ez végül is nagyon jó,mert az Untranslated résznél majd ki lehet szürni az újabb szövegeket.Sajnos a steamstore hátralevő mondatait én nem tudom lefordítani,de mások segithetnek.18 mondat nincs leforditva,akinek megy az angol az kapjon bele most akár.
https://crowdin.com/translate/ark-survival-evolved/6/en-hu -
#1397 A lényeg hogy magyarként csak akkor kerül be ha ők berakják, akár verziószám nélküli hotfix-ként ahogy azokat is amiket felsorolt. -
XeroX #1396 Válaszolt a fejlesztő a hivatalos fórumon, valaki segítene értelmezni ?
Hey Lupius. It looks like you were able to get your files uploaded to the website successfully, it must have been an issue with the upload server. In regards to your issue with adding the translations to the game, I believe this has to be baked into the game. By this I mean that Wildcard has to enable the ability to add new localizations via a patch. You will see in recent patches things like "Unversioned Hotfix: ARK added Simplified Chinese Translation! Thank youwww.playarkcn.com !!!" and "Unversioned Hotfix: Updated Translations for Russian, German, French, Italian, Spanish, and added Brazilian Portugese! Thank you to all ARK translators, keep it up -- you rock! Please remember to fill in your Credits label at the top of the localization file :) ". This means that they are being added and updated along the way as things change. Once the language is officially supported (by adding the crowdin translations), you should be able to adjust the translations whenever by replacing the file in your localization folder. Until there is official support with a hotfix, you will not be able to use the Hungarian localization. -
XeroX #1395 A Crowdin oldalon lévő magyarításnak a fennmaradt része, ahol "+" -olni kéne a jó szöveget.
Nekem Page 1 of 35, lehet hogy nem frissített.
Viszont, mint kiderült a magyarítás nem 100% (csak 87%) mert a "SteamStore Translation" nincs lefordítva, ezt az xls fájl alatt találjátok, elkezdem fordítani, de kéne segítség. Nem sok csak 100 sor.
Itt lehet látni az összes nyelv fordítási állapotát. -
Ironman2 #1394 Nálam most 41-et ir ki alul -
Anonymusxx #1393 35 oldal mi? -
XeroX #1392 Ha több lehetőség van akkor az kerül be ami a legtöbb szavazatot kapta, egyébként a legfelső kerül bele.
A fordítás akkor mondható késznek ha a "Vote" 100%
Már csak 35 oldal van, viszont javítottam benne még pár dolgot, ezeket nektek kell "+" mert én magamnak nem tudom.
(ott a képem mellette)
Az a doksi lesz frissítve mindig.
Utoljára szerkesztette: XeroX, 2016.02.26. 14:18:53 -
Ironman2 #1391 Nekem sikerült most.Amúgy fennáll a kérdésem hogyha jön új javítás,és érinti a szöveget,akkor updateli magát az oldal is? Másik meg az hogy minek kell nyomkodni a plusz jeleket (szavazást) minden szónál? Amelyiknl nincs szavazás,az nem kerül be? -
Ironman2 #1390 No,az már csak terád tartozik -
XeroX #1389 Feleségem kicsit féltékeny lett, hogy őt kevesebbszer "nyomkodom" mint a + jelet -
Ironman2 #1388 Én tegnap is nagyon sokat nyomkodtam a pluszra,de még igy is van 46 oldal ahogy nézem -
Ironman2 #1387 fasza! amúgy mindig updateli magát automatikusan ha jön új peccs? -
bigmail #1386 Köszönjük, működik!
Azért nem semmi, hogy mennyi időt áldoztatok ennek a megvalósítására, gart. -
XeroX #1385 Elkészült a videó a telepítésről, remélem a látottak alapján mindenki meg tudja majd csinálni magának.
A videó és az összes infó megtalálható a blogon. -
XeroX #1384 A magyar karakterkészletet letöltése: ARK Hungarian Fonts -
XeroX #1383 Nos, hosszas levelezések után úgy néz ki kiderült, hogy az online doksi a játék hivatalos fordítási oldala, leszerződtek velük időközben.
Nézzük a dolog jó oldalát, egy csomó hibát kiküszöböltek ezzel:
- Azt a doksit le lehet tölteni és hiba nélkül be lehet rakni a játékba, pár klikk az egész.
- Minden szó magyarul jelenik meg a játékban.
- Azonnal lehet benne bármit változtatni, ha van rajta egy szavazat már benne is van a szövegben
- Mindig tartalmazni fogja a frissítéséket azaz naprakész
Éjszaka rendbe raktam, az egységesített szövegek jelennek meg már mindenhol amit mi csináltunk.
Persze akadhat benne még pár apróbb hiba.
Úgyhogy, akinek kedve van az mehet "Votézni" :)
A fejlesztők nem voltak ilyen beszédesek...
Az biztos, hogy ők is ezt a doksit töltik le, de hogy mikor azt nem tudom.
A "hu" könyvtár még mindig nem működik, hogy miért "halovány" ötletem sincs, erről készítettem egy videót is amit elküldtem nekik.
Azt, hogy a neveinket hogyan és ki fogja belerakni nem tudom, de erre is majd biztos fény derül.
Egy szónak is száz a vége, én már nem csinálok telepítőket, hanem INNEN tessék letölteni és belerakni a játékba. (erről majd készítek egy videót) -
#1382 Köszi Vas az ajánlást! :) Nem vagyunk PVE szeró hanem PVPVE, de ebből mostanság csak PVE látszik :) Szóval ha 100%-ban csak PVE-t keresel akkor nem biztos, hogy mi vagyunk a legjobb választás ami viszont biztos:
-segítőkész játékosok
-naprakész szerver
-minimális a játékból adodó lag
-eventek
-és talán az adminok se kutyaütők :) -
Dronaven #1381 \o/ -
Ironman2 #1380 Na üdv akkor,egy régi motoros,jó látni ismét! -
Ironman2 #1379 jöhetsz hozzánk skynet szerverére,ott nagyon jó a hangulat,és sok event is van -
Toni85 #1378 Újra neki kezdenék a játéknak csak kellene aktív törzs pve szerveren.Egyedül nehéz nagyon. -
XeroX #1377 Kijött egy frissítés, nos ebben már a LocalizationManager.exe program is hibás, nem lehet visszatölteni fájlt, de lássuk be
ez egy alfa verziós játék, ennek a folyamatos fordítása olyan mintha a balta fokát jól megmarkolva próbálnánk a fát a balta nyelével kivágni :)
Viszont a portugál "kolléga" szerint a fejlesztők arról a weboldalról töltötték le a többi fordítást is, és rakták bele a játékba.
Írtam nekik a fórumon, hogy most mi a teendő, várom a válaszukat. -
Ironman2 #1376 Amúgy az se érdekel ha valaki megcsinálta belgiumban,vagy moszkvában,esetleg japánban a magyar nyelvet,leszarom,akkor is a mienk a legjobb,még az se érdekel ha nem rakják bele hivatalosan,folytassuk amit elkezdtünk szerintem,itt nagyon sokan használni fogják.Aki egyet ért velem az tegye fel a kezét! -
Ironman2 #1375 El kell hogy fogadják a mienkét,hiszen működik rendesen.Most már másba ne menj bele szerintem.
szerk:ha mondod akkor visszateszem a hibabejelentő linket
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.25. 19:03:13 -
Ironman2 #1374 Na jól van.No comment -
XeroX #1373 Működhet, de ha egy gépen fut a szerver + a kliens akkor oda erőmű fog kelleni.
-
XeroX #1372 Kijött a 236.1 frissítettem és javítottam a szöveget.
Letöltés: ARK magyarítás 236.1
Azt az online doksit hagyjátok egyenlőre, a portugál "kolléga" bevitt az erdőbe :(
Várom az illetékes fejlesztő visszajelzését. -
aztamindenit30 #1371 https://www.youtube.com/watch?v=yYX4j_rmIqc ez működik a PC-s verzióban is? -
XeroX #1370 Most meg fogtok kövezni, hagyjátok abba a fordítást, úgy néz ki hogy félreinformáltak.
Kis türelmet... -
Dronaven #1369 Vannak szöveg részek amiknél fent a context felett mutatja, hogy mi változó, és esetleg azt lehet, hogy nem kell lefordítani -
Dronaven #1368 Azt pedig már a google táblázatban is átírtam Hatékonyságra -
Anonymusxx #1367 Ez mi?
Effectiveness - A legtöbb ragadozó szereti ezt a húst. -
Ironman2 #1366 Nem rossz móka többezerszer ide-oda kattingatni,jó lenne olyan lehetőség hogy az első oszlopot görgetem lefelé,miközben az egésr rajta marad a szavazáson -
Ironman2 #1365 Akkor illene feltüntetni a nevünket is majd ugyanúgy a játékba,azt beszéld meg vele.Egyébként ránéztem,nem rossz,csak ezt is meg kell tanulni kezelni.Olyan mint ha a Vibert rákötötték volna egy fordítóprogramra,vagy forditva.Ilyen Messenger alapú az egész. -
XeroX #1364 Bocsi, hogy farkast kiabáltam sz elején, de én is azt hittem, hogy nem rakják bele az egészet
Ha van időtök segítsetek jóváhagyni a feltöltött szövegeket.
Lépjetek fel ide: MAGYARÍTÁS
Lépjetek be (google account-al is lehet csak össze kell linkelni)
Kattintsatok az: ARK Survivor Evolved XLSX fájlra
A betöltött oldalon baloldalon a kattintsatok a kis "szűrő" ikonra, majd ez előugró menüben a "Need to Be Vote" lehetőségre.
Bal oldalon megjelennek az angol szövegek, arra kattintva középen megjelenik a beküldött fordítás szövege és ha valaki más is készített arra a szövegre fordítást akkor az is.
Neizan fordítása mellett nyomjatok egy "+" jelet (ez a mi fordításunk, ő rakta be). Bal oldalon kiválasztjátok és középen pluszoztok...
Persze ha van más fordítás ami jobban tetszik, akkor arra szavazzatok.
Ha minden jól megy a magyar nyelv lehet a negyedik ami "Completd" minősítést kap. -
XeroX #1363 Még valami, végig kéne szaladni a szövegen és a szövegeinknél a "+" -t nyomni. //már mintha jobban tetszik mint a másik.
Van pár sor ahol több fordítás is szerepel, ott kéne ezt megcsinálni.
-
XeroX #1362 Nem ragozom tovább az igét, úgy látom belekerült a teljes szövegünk!
-
XeroX #1361 Nezian rakta be a szövegeinket az adatbázisba.
Importálásnál volt pár apróbb hiba, ezeket javítom.