11997
12731609321433338337

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | ARK Fórum | Facebook csoport | REDDIT | DISCORD csatorna
Aktív magyar szerverek:(katt ide!)
A szerverek infói bizonyos időnként frissülnek,nem mindig az aktuális állapotot mutatják!! Több részletért katt a képekre!
Szerver hozzáadása játékhoz:steam/nézet menüben megkeresni a szerverek választást,a kedvencek menüben lehet hozzáadni a szerver IP-ét,és a port-ot is,majd úgy már benne lesz a játékban a kedvenceknél! (nem mindegyik szervernél,van amelyiket csak steamból lehet indítani,ugyanott a kedvenceknél van a csatlakozás)
F.A.Q (akinek akadozik a játék)

..Akinek gyenge gépe van,vagy laggol a játéka,az válassza a launch menüben a directx10 low end graphics beállítást!
Vagy akinek még kevesebb memóriája van,az az extremely low memory-val inditsa a játékot!
SINGLEPLAYERT lehet indítani a HOST/LOCAL menüpontban,bal oldalt alul van a PLAY SINGLEPLAYER gomb!
Aki nem hajlandó rá egy vagyont fizetni,és mégis játszani akar vele,annak ajánlom az Xbox Game Pass alkalmazás letöltését,és befizetni 2 hónapra 600 ft-ot,mert így tudtok vele játszani.További hónapok,havi 4200 ft. (az alap pályával természetesen,azt nemtudom hogy a többi ingyenes pályát leszedi-e vajon)
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/pc-games

• Ironman2
    Akkor ezeket a kilógó szövegeket,meg hibákat még javitom majd holnap valamikor ha ráérek,de ha megelőzől az se baj.D Csetre nem értem még mindig a problémát,az már nekem túl magas.
  • XeroX
    Még nem találtam meg azt a sort ami ezért a hibáért felelős.
    A Hosszú szöveg Blokkolás hibaüzenet arra, hogy a kiírandó szöveg nem jeleníthető meg vagy hibás.
    Megnéztem angol nyelven, a megjelenő szövegnek így kéne kinéznie:
    "Játékos neve [Törzs neve]: Szöveg" pl. nálam: Lupius [KURAFIK]: Helló!
    Ennek a szövegben valahogy így kéne kinéznie: változó változó: változó azaz %s %s: %s //de lehet más formában is.
    Össze kell hasonlítani a váltózókat is az szövegben, figyelni kell a szóközökre is.
    Nézzétek át ti is, ha találtok ilyet javítsátok ki az online doksiban.
    A hibákat javítom én a bejelentések alapján holnap napközben.
  • Ironman2
    Na még igy is van sok javítanivaló,metal helyett miért y jelenik meg? A rövid ö betü helyett kockás A betüvan.A cseten lévő szövegek továbbra sem láthatóak.Meg amiket lentebb irtam,kkicsúszási hibák.Minden más viszont kezd alakulni,jó lesz ez ha elkészül teljesen:

• Ironman2
    A cset nem müködik valahogy,ha jön szöveg akkor ezt látom:

• XeroX
    Sikerült megoldanom az ékezetes betűket, nemvolt egyszerű szülés
    A frissített magyarítás LETÖLTÉS!
    Csak másoljátok ugyanúgy be mint az előzőt.
  • Ironman2
    pl ujrainditás szükségesnél,elég simán az hogy újrainditás! vagy a füttynél a támadás!
  • Ironman2
    Huha,azért a belelógó szövegekkel gond lesz,amúgy meg fasza! A főmenüben mondjuk el lehetne dönteni hogy minden nagybetüvel legyen,mert így elég hülyén néz ki hogy csak a Helyi játék nagybetü,a többi meg kicsi:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.23. 20:29:22
  • Ironman2
    Akkor te fel is veszed a kapcsolatot a fejlesztőkkel,ugye? Nekem az a része magas lenne amúgyis
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.23. 20:03:17
  • Ironman2
    Király!!!!
  • Skynet85
    Már ki is tettem a lapunkra! Köszönet mindenkinek aki hozzájárult a fordításhoz, remélem legalább a tesztelésben tudunk majd segíteni ! :)
  • XeroX
    Kezdetét veszi a nyílt tesztelés!

Fájl letöltése: LETÖLTÉS

Hibabejelentő: Ugrás az űrlapra

INFÓ!!!
    - Vannak benne Angol szövegek, ez ne vegyétek hibának, mert az importáló program hibája miatt van. kb 5% talán.
    - A javított szöveget a fejlesztők rakják majd a játékba és akkor majd magyarul fog kiírni mindent.
    - Az ő, ó, ű , ú betű a lebegő szövegekben légtalpként jelenik meg, ezt is a fejlesztők javítják majd.
    - A fordítás a német nyelv helyére került be a tesztelés idejére.

Telepítés:
    - A letöltött ZIP fájlt kicsomagolod vagy kimásolod a játék könyvtárába úgy, hogy felülírod a maglévőket.
    (a zip fájlban van egy ARK könyvtár, annak a tartalmát bemásolod ide: "\SteamLibrary\SteamApps\common\ARK\")

Fájlok:
    - Roboto51SlateFont.uasset //magyar karakterkészlez
    - ShooterGame.locres //magyar nyelvi fájl
    - ShooterGame.archive //magyar archív fájl, nem kell de azért hátha

Indítás:
    - STEAM-ből a német nyelven kell indítani
    vagy
    - ShooterGame.exe -culture=de paraméterrel

Ha valaki kimaradt volna a fordítói névsorból attól elnézést, jelezze nekem és pótlom.

• Dronaven
    Én is kijavítottam egy két elírást, meg bent maradt szöveget receptnél (aids digestion) :)

A MATE BOOSTED nem jó fokozott párzásnak, mivel ugye az a buff, ha van egy fiú és egy lány és ettől kevesebb sebzést kapnak. semmi köze a párosodáshoz

Utoljára szerkesztette: Dronaven, 2016.02.23. 15:44:03
  • XeroX
    Hmm,
    áldozat, megidézés, belerakni, letölteni...

1.Áldozat:
    2.Oltár:
    3.Obeliszk:

egyéb ötletek ?
    Utoljára szerkesztette: XeroX, 2016.02.23. 12:22:38
  • Ironman2
    Olyan is van hogy NO TRIBUTES DOWNLOADS
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.23. 11:48:11
  • Ironman2
    Ja! Amit az Obeliszknél meg lehet nyitni leltárt.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.23. 11:44:43
  • Ironman2
    Gyorsan átfutottam,még találtam benne 1-2 elirást,javitottam őket
  • Jabar
    itt lehet megidézni a broodmothert, szerintem legyen áldozat, hisz cuccokat kell belerakni meg artifactokat. pl.: mutass be áldozatot a megidézéshez.
  • XeroX
    100%
    Egységesítettem a szavakat, pótoltam a hiányzó részt is.
    Délután 5 fele tudom elkészíteni a fájlokat, majd kipróbálom, és ha működik rögtön feltöltöm ide a nyílt teszteléshez.
    Addig még lehet javítgatni.
    Egy szóval gondban voltam.

Tribute
    Előfordulásai: REFRESH TRIBUTE INVENTORY, Summon with Tribute, TRIBUTE INVENTORY, Tribute Requirements, Tribute Terminal, Deposit Items for Tribute
    jelenleg a mint Tribute szerepel mindenhol, persze a többi szöveg fordítva van.
    Mit gondoltok róla?

• Jabar
    Javítottam pár elírást, kihagyott betűket stb + átírtam egy teljes mondatot a 2438-as sorban, nézetek rá legyetek kedvesek.
  • Ironman2
    Na Lupius maradék fél százalék a tied! Amiket fehéren hagytam javitsd ki,és kész! Kösz!
  • Ironman2
    2100,2107,2128,2142,2341

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.22. 20:57:41
  • Ironman2
    Lentebb is van még több ilyen mutálódott szöveg
  • XeroX
    Visszaállítottam egy régebbi mentésből azokat a sorokat, rejtélyes módon mutálódtak :)
    "Mingyá" kész is van!
    Az OFFHAND igen érdekes dolog, jelentése a "nem használt kéz", mivel az emberiség túlnyomó része a jobb kezét használja, így a nem használt kezük a bal. Ez volt a "bal kéz" rövid története :)
    Ha van valakinek jobb ötlete mondjátok.
    Utoljára szerkesztette: XeroX, 2016.02.22. 20:02:07
  • Ironman2
    1408,1427,1428 befejezetlen fordítások (de lehet több is van,csak szólok)

szerk.az offhand az miért balkéz? DDDD nem inkább üreskéz? (majd törlöm ezt a kommentet úgyis,csak máshol nem tudom megkérdezni)
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.22. 19:19:41
  • XeroX
    Festék van már mindenhol :)
  • Ironman2
    Akkor most színező lett,nem festék? Mondjuk így passzol is.
  • Ironman2
    Ok,holnap ránézek én is majd.
  • XeroX
    Elkezdtem átnézni, 25% megvan.
    A karika táblázat pont 100% -ot mutat :)
  • XeroX
    Neokerub sajna nem nézte át, mert nem volt ideje, de ma segített befejezni a fordítást.
    Ránézésre találtunk benne "durva" elírásokat, és szerintem még van benne bőven :)
    Azért kéne átnézni még teszt előtt, hogy "szarvashibákat" kijavítsuk, így nem fogok kb. 5476 db bejelentést kapni aminek az átnézése még több idő lenne mint most átnézni :)
    A rövid sorok átnézése pár pillant, ez kb. a szöveg fele, a középhosszú sorok kiteszik a maradék harmadát, ez is viszonylag gyorsan mehet, a maradék átnézése több idő, de ha mindannyian átolvasunk 500 sort, akkor gyorsan megvan.
  • Ironman2
    Ki is rakom a hibajelentő linket a bannerba!
  • Ironman2
    Ilyen karika táblázatot megnéznék most a végeredményről ha lehet.Egyébként nem akarok belekötni,de ez a lektorálás amit most kiraktál szerintem felesleges újra végigfutni ha már egyszer átnézte a társad.Amúgyis csináltál egy hibajelentő linket,ha valahol elírás van,akkor beküldik a többiek,így csak időpocsékolás az egész,mehetne nyugodtan a játékba.Én is játszom vele folyamatosan,ha hiba van azonnal küldöm is.Fárasztó lesz megint 3000 sort újra szinezgetni,ha nincs ellenvetésed,akkor menjen a játékba.

szerk:Lupiusnak ment
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.21. 18:44:06
  • Jabar
    Nagyon jól megnyomtátok gratula!
    Bocs hogy nem fordítottam többet de sajnos kevés szabadidőm volt azt meg másra fordítottam.

azért időnként bele-bele javítgattam még :)
    Utoljára szerkesztette: Jabar, 2016.02.21. 18:15:16
  • Ironman2

Én is megköszönöm mindenkinek aki részt vett a honosításban.Bárcsak mindig ilyen jól működne minden!!
  • XeroX
    Magyarítási projekt: 100% és ebben benne vannak már az azóta belerakott szövegek is.
    Felraktam a teljes anyagot, már csak ellenőrizni kell a helyesírást, elírást és félrefordítást.
    A fordítás még "nyers" állapotban van, a nevek még nincsenek szótár szerint egységesítve mindenhol. //Ezt tegyétek meg.
    Az ellenőrzésnél arra figyeljetek oda, hogy a szöveg nem szó szerint lett, hanem értelem szerint lett lefordítva, hogy bárki megértse mit mivel és hogyan kell csinálni, használni stb... Ha az angol értelmezéshez képest találtok eltérést azt javítsátok mindenképpen.
    Itt számítunk mindenki segítségére aki tud angolul, egységben az erő!
    Amint "bezöldül" a dokumentum, elkészítem a magyarított forrásfájlt és felrakom a nyílt teszteléshez.
    A beérkezett hibákat javítom és továbbítom a magyarítást a fejlesztőknek, amit ők beraknak a játékba, és egy javításban kiadják.
    Az átnézett szöveget zöldítsétek be és a tegyetek egy "y"-t a mellette lévő oszlopba. //Minta az első sor.
  • Skynet85
    Emiatt majd csak este :)
  • Ironman2
    Harmadszor is frissítették a 235.9-et!! Szervereket újraindítani!!

Current Version: v235.9
    Unversioned Hotfix (Server-side): Fixed Meganeura, Ants, Compies flickering in-and-out. Requires server update!
    Unversioned Hotfix: ~10% rendering performance improvement! And now crash fixed too ;)
    Unversioned Hotfix: ARK added Simplified Chinese Translation! Thank you www.playarkcn.com !!!
    * Ended ♥ARK Valentine's Day Event♥
    * Added hooks for International "fast-pipe" official servers (VPX)
  • XeroX
    2000 környékén, csak a magyarítás hiányzik, a fordítandó szöveg rendben van.
    Ezt a 3%-ot még hétvégén meg kéne csinálni, de nehezíti a dolgot, hogy a maradék szöveg elég összetett és szövegkörnyezet függő, így ennek a fordítása magas szintű angolt követel meg. Én nem szeretném félrefordítani, ezért átengedném annak aki erre képes.
    Ha megvan a 100% frissítem az újonnan berakott szövegeket, és lefordítom, feltöltöm visszajelölöm az eddig ellenőrzött szöveget és kezdődhet a maradék ellenőrzése. Addig összerakom a szótárat, hogy a dolgok nevei egyformák legyenek, abból lehet majd csemegézni.
    A kérdéses szavakat kirakjam szavazásra ? pl. Thatch, ami logikusan nézve faháncs, fakéreg vagy fadarab -nak kéne lennie, de ha a felhasználási területet nézzük akkor inkább szalma vagy nád. Készül belőle szalmatető, szalmakerítés vagy nádtető vagy szalmatető de nem fakéreg tető vagy faháncs kerítés :) Most jelen pillanatban elvonatkoztattunk a beszerzési körülményektől, így funkcionálisan vizsgálva a szalmánál maradtunk.
  • Ironman2
    Current Version: v235.9
    Unversioned Hotfix: ~10% rendering performance improvement! And now crash fixed too ;)
  • Ironman2
    Jól látom üres sorok vannak 2000 környékén???
  • XeroX
    7 DeysToDie csak szeretném lefordítani :) az is "csak" egy alpha játék, így azt folyamatosan fordítani kell, szinte minden nagyobb verziónál változik és változni is fog minden, ami "szinte" a teljes újrafordítást megköveteli mert pakolgatják és cserélgetik a szövegeket benne.
    Beláttam, hogy rengeteg munka minden kisebb javítás után elkészíteni a fordítást (több fájl, több formátumban), és talán az "értelmetlen" határait is feszegeti.
    Most csak akkor készítem el fordítást ha kijön egy stabil verzió, ami előreláthatóan hosszabb ideig megmarad.
    Persze az utolsó verzióhoz a letöltés mindig elérhető marad.
    ------------------------
    Ezzel ellentétben ennek a játéknak a fordíthatósága maga a "csoda", egy álom, ha nem látnám el sem hinném :)
    ------------------------
    Mivel a The Forest is alpha és Unity alapú, így annak a fordítása is kb. felérne egy "arconba***al" :)
    De..., majd ha ezzel megvagyunk megnézem, hátha esetleg tévedek.