2874
-
#268 Itt a natur FFB, kiszedve minden kamu cuccot (az ORIG benne van a ZIP-ben!): dirt-rally-ffb-natur.zip
Ez CSAK a terhelodesbol jovo dolgokat szamolja (persze, minimal lyukkal a kozepen, meg ugy ahogy:D).
Persze, ez csak ugy mukodik, ahogy a keszitok lefixaltak, vagyis ~200 fokos kormanyszoggel. G25/27 ket kozepso piros + felso fekete vagy 900 fokos kormanyon lehuzni a szaturaciot 20–25%-ra. -
#267 F1 -el egyetértek, ott tényleg nem irigylem őket ha ki kell találni, most akkor melyik a jó :))) -
#266 Ugyanakkor persze nem hülyék gyülekezete a CM, pontosan látják, hogy ma már ez full árkád cucc nem megy .... -
#265 Nem csinálták jól ez egyértelmű. Én az összes Codie címet igényes, szórakoztató s profi játéknek tartom ami mellett egy WRC vagy akármi más egy olcsó, hozzá nem értők tákolmánya, de a Codie nagyon rossz időszakon van túl.
Dirt 3 után teljesen elvesztek. DLC rally tartalom ( hisz alig volt benne, a Dirt 2 pályáit kidobták ) már egy közfelháborodás volt. Showdown totál tévút, a kutyának sem hiányzott az a játék ( pedig az is igényes és szórakoztató cím ), de a piac kivetette. Grid 2őt teljesen elbaltázták, bukott is egy szépet az Autosport pedig minden igyekezet ellenére nem érte el a kellő hatást. Gyorsan jött és még mindig nem volt az a Grid amit mindenki akart volna ( pl belső nézet hiánya ). Lehet statisztikákat mutogatni hogy a nép mennyire nem használja és azért nem pöcsölnek vele, de többen fordultak el a szériától és vették vagy töltötték le kétkedve... sorozatos rossz döntések.
Most pedig itt vagyunk. 2015ben a Codemasters az AAA autós multiplatform játékok egyik koronázatlan kiadója prevgen motoros, újrahasznált digitális játékot csinál. Mondjuk én ennek örülök, mert piszok mód élvezem ezt a Dirtet ( is ), sőt ez sokkal jobban mint az előzőeket.
F1nél is gondban vannak, mert csökken az eladás, a liszensz meg valszeg nem olcsóbb és abba sok energiát ölnek hogy évente összehozzák, és hiába minden igyekezet a gémer ember csak annyit lát belőle, hogy 2010ben is körbe körbe kellett menni SPA-ban, és 2014ben is ugyan azon a pályán ugyan úgy kell körbe körbe menni... így nem veszik meg, sőt még kritizálják is. És hiába figyelnek a részletekre amikor lemodellezik az amúgy piszik bonyolult gimukopást pl a 2013banm, a nép nem értette és vissza kellett butítnani. Na így csináld jól... két tűz között. Codie nem szimulátorokat csinál hanem tömegnek szánt akár PC, akár Konzol, akár kontroller, akár kormány autós játékokat. -
#264 pont ezért volt óriási húzás az EA a részükről, mellé a már régóta begyakorolt marketingszöveg és szerintem elég jól is fogyhat...hónapokig ingyen reklám nekik a rajongóktól stb jön hamarosan majd a konzolbejelentés is gondolom...és igazából az ottani eladásokban segítkezhetünk nekik...
ezért is maradt a joy-os irányítás...
a DIRT3 hoz képest valóban előrelépés így mindenképpen pozitív kicsengése lesz az egész játéknak...jó kis ingyenreklám nekik ez az EA... -
#263 jó, de egy 1:1 -es kormányzás azért ma már nem akkora csoda ! :))
F1 ben azért elmegyek egy centivel a fal mellett ha az kell éppen, hát itt néha fél méterrel járok máshol mint ahogy szeretném, és nem csúszás miatt :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.01. 23:56:17 -
#262 És profitot egy olyannal akarnak ami már régóta nem fogy, nem kell a kutyának se ? :))
Bár ahogy olvasom ,azért ez sok embernek tetszik így is, bár igazából konzolra többet eladnának ebből .... -
#261 Ez sosem lesz AC szint. Sosem. Irány jól kivehető hogy mire lőtték be. Pont ennyi lesz. Tele rally tartalommal és persze finomításokkal, de csodára nem kell várni. -
#260 bugos volt, de nem kukázni kellett ezért az egészet , hanem csak kirtani h más bugok legyenek:)
ott első pillanatban lehetett látni h kb mit akarnak, sajnos itt is látszik h kb mit akarnak:)
valahogy nem hiszek benne h CM-k nem tudják h kb milyen lehet egy rally autó irányítása és majd most a rajongóktól tudják meg a napokban h igazi autót nem kontrollerrel irányítanak, meg nem is 270 fokon használják kormányt...
a feedback nagyon hasznos nekik anyagilag is meg egyébként is h jobb játékot csináljanak, de nyilván csak azokat használják fel amik egyeznek a saját elképzeléseikkel...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.05.01. 23:55:43 -
#259 Anyagilag a CM nincs jó helyeztben. Sok embert küldtek el multkor. Gridek nem fogytak jól. F1 is egyre kevesebb példányban megy el. Ez most egy kapaszkodó hogy valamennyire helyrerázódjanak. Meglévő elemekből csinálnak egy fanservice játékot. Profitot akarnak termelni. -
#258 Azért egy rallyhoz jó lenne egy nem teljesen kamu ,mert most pl semmit nem érzek belőle, mennyi gázt adjak, hogy ne forogjak körbe, csak látvány alapján próbálom kitalálni :)) -
#257 Tudom, csak azért mondom, hogy ott végig követtem az egészet, és bizony voltak ott ennél rosszabb állapotok is :))) És valahogy mégis összehozták ahogy hallom .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.01. 23:51:50 -
#256 De a CARS alatt alapbol az ISI-nek az rF1 cucca volt, ami ma mar nem az igazi, de meg mindig jobb mint a Codies effekt halmaza:D Arra azert lehetett epitkezni. -
#255 Ezzel az a gond, hogy alapbol gagyira csinaltak, egy fapados kormany (vagy egyeb rezgo akarmi) dolgait probaljak hasznalni normalis FFB-s cuccokon.
Ha kiveszem a kamu dolgokat (kozeprehuzas, kormany ellenalas, felfuggesztes rezges, egyeb razkodas) akkor onmagaban mukodik a jobbra-balra atterhelodes (bar alapbol harmat gyenge, 1.0 nyomatekkal, fel kell venni legalabb 3.0-ra). De az is igazabol sebessegtol, kanyartol, terhelestol, tapadastol teljesen fuggetlen:D
Es a legnagyobb gondja, hogy kozepen SEMMIT nem szamol! Ha egyenesen tartom a kormanyt es megyek keresztul a mindenfele bukkanon, falon, arkon-bokron meg se rezzen a kormany.
De ha mar ~5 fokkal valamerre elforgatom es ugy tartom, es ugy megyek keresztul barmin, akkor rendesen szamolja es rangatja amerre kell.
Az egesz csak "hangulatosra" van tervezve (ugy se veszi eszre a nagyatalg hogy mit csinalna valoban a kormany):
- driverbol fix kozeprehuzast ajanlanak (attol eltunik a holtjatek);
- minimalisan jobbra-balra billek, az OK; beallitastol fuggoen folyamatosan ellentart (mintha tapadna a gumi), es ezt neha megszuntetio (csuszik);
- felfuggesztes mozgaskor betolja a fix rangatast;
- plusz egyeb razkodo effektek, amit ide meg nem tettek be, de korabban mar leteztek (Dirt, Grid, F1): utkozesek, valtas, serules, deffekt, motor/fek, csuszas, blokkolas stb.
Ha ezek mind mukodnek, es esetleg jol ossze vannak hangolva, akkor talan meg elvezetes is lehet. Csak hat akkor is kamu, ami az elso kanyarban kiderul:D Persze, csak a jatekosok ~5%-nal, de az meg kiterdekel:) -
#254 Ugyanakkor pl Cars nál volt olyan, hogy egy métert nem lehetett menni vele, olyan rossz volt az FFB, szóval még akár ez is beleférhet ami itt van :)) -
#253 Az öngerjesztő felfüggesztésről meg nem is beszélve...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egyébként én anno próbáltam AC-ból a Preview-t is (amit csak a netKar Pro-val rendelkező játékosok próbálhattak ki - igen, egy szaros demóért képes voltam megvenni a leakciózott nK Pro-t ), azért is vettem meg az EA idején az AC-t. Még az első 1-2-3 build alapján is tetszett, utána meg valamiért elveszett a program varázsa. De ez már nem ideillő téma; csupán azt akartam szemlélteni, hogy hiába tetszett nekem az elején az AC, így bő 1 év távlatával változott annyit, hogy nálam a 'tetszik' zsebből átkerült a 'kevésbé tetszik' zsebbe. -
#252 Még szép ! :))
Hát mindegy, én kivárok, szkeptikus vagyok ,de hátha :)))
kár lenne érte, mert amúgy jó kis dögös játék lehetne, csak én így nehezen élvezem :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.01. 23:28:48 -
#251 De mar az is sokkal jobb volt mnt ez:DDD -
#250 Hát azért első AC buildek se voltak valami fényesek ,a négy kerékkel csúszó, pattogó vackokkal ...:) -
#249 Nekem nem kell szim, legyen egy picit értelmesebb ffb. meg olyan kormány amivel arra megyek amerre akarok, nem ez a takony, holtjátékos nem lináris mittudom én milyen vacak ....
ahány videót láttam mindenki küzd vele, hogy egyenes úton se akadjon be az út szélébe, és nem azért mer csúszik :)))
a többi az nekem jó így, nem szimnek szánom ,az most van elég ... -
#248 Az Early Access -t én nem tudom mire vélni ....
anyagilag nem hiszem, hogy megterhelő lenne CM-nek ezt a játékot összeszedegetni a készből ....
Most vagy valóban palira vesznek mindenkit, vagy épp ellenkezőleg: már kész van az új cucc, és most jófiú módjára a közönség kérésére "megcsinálják " :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.01. 23:14:32 -
#247 ebbe az EA dologba azért szerintem nem nagyon érdemes kapaszkodni szerintem...
gyakorlatilag ez a CM egyetlen esélye h bepalizzon több embert, mert amúgy már a kutya se hitt nekik...most páran reménykednek h majd a jelenlegi arkados irányításból lesz valami komolyabb...én csak azt látom eddig h továbbra sem akartak igazán változtatni... ha akartak volna akkor nem a 10 éves irányítással állnak elő , ami alkalmatlan arra h rendes kormánnyal is igazán jó legyen...
ha előálltak volna valami újjal akkor még hinnék is nekik, akkor azt lenne valóban értelme tökéletesíteni az EA időszak alatt, azt lehetne később joyra is jól működővé tenni...itt a kukázás segítene igazán , de azért ez nem így működik EA alatt sem...Kunosnálk is látszott h mi lesz kb az irányvonal már az elején és ott is már gyakorlatilag csak a saját kész terveiket valósították meg... sok minden javult , de első napon is ugyanolyan volt a vezetési élmény mint ma, csak legfeljebb finomhangoltak ezt azt... -
#246 Lehet, azt nem követtem figyelemmel. Viszont az nem is Early Access volt. ;) -
#245 Valamit mindig folyamatosan csnalnak, probalkoznak vele. Az utobbi idoben amiket neztem es piaszkaltam (Dirt, Grid, F1 2013 es F1 2014), mindig valamit valtozott az effekt resz, ki vagy bekerultek dolgok, jottek ujdonsagok. De a vegeredmeny nagyreszt ugyanaz maradt. Barmit csinaltak, ugy csinaltak, hogy jo legyen "razos" pad-re meg kormanyra is. Ez igy nehez lesz;) Kulon kell valasztani a banant meg a kormanyt... -
#244 Grid autosprtnál kb ugyan ilyen szép dolgok hangzottak el :)))
Én nem bízom bennük, meg kell csinálni végre, nem ígérgetni ! :) -
#243 Ezt most nem értem, mire fel írod. :D
Videóba azért elhangzik 1-2 érdekes dolog, ami (legalábbis számomra) bizakodásra ad okot. :) -
#242 ez kopptól koppig kormánymozgásra van tervezve :)) -
#241 @Szabi: a játék hivatalos YT-csatornája, ha van időd, tedd ki ide fentre a linkjét, köszi! :)
-
#240 -
#239 Igazából nem értem miért nem csinálják meg, akár egy tisztességes effekt alapú cuccra...annyi autós játékot adnak ki, csak megérné nekik !
( főleg,. hogy lassan már az eddigi közönségnek is kevés, nekik is nehezen adnak már el ....) -
#238 Harom restart utan korbeertem:))
-
#237 Azokat meg nem probaltam, de amit igen, az lenyegeben egyforma volt, csak lassabb vagy gyorsabb;) Valszeg jo lenne ez, csak sokat ront rajta, hogy az FFB miatt nem sokat vagy csak rosszul erezni az autobol. A lenyegi resze a legfejletlenebb:) -
#236 Nem egy kategória a kettő... ez sokkal nehezebb, sokkal jobb, sokkal élvezetesebb. Ez a rally. Dirt 3at felejtsd el. -
#235 Szomorú hogy a 4wd (nekem) nagyon rossz, ami eddig bejött a 131 abarth, lancia stratos meg a Sierra talán mert kevésbé érződik papírnak. -
Zozzer #234 Így vissza olvasgatva akkor bohóckodni jó lesz továbbra is a Dirt 3 CE?? Egyenlőre felesleges tartom megvenni, ha rally-zni ezzel sem lehet. :)
Utoljára szerkesztette: Zozzer, 2015.05.01. 20:20:14 -
#233 Majdnem:)
-
#232 Most ezzel probaltam, de igzabol mindegy neki:)
dirt-effectsetup-ae-15050101.zip -
#231 Piszkalgattam egy kicsit az effekt file-t, de halottnak a csok;) Mas lesz, az teny, de a jotol messze van. Remelem, nem az lesz az FFB tweak-juk, hogy ok is atirnak benne ezt-azt, aztan kesz:D
De a progi jo lenne, bar a gumik sokszor inkabb ragadnak, mint tapadnak. Nem siauto, de nem is csuszik igazabol, legalabbis semmit nem erzek belole, csak ha eppen korbefordulok valamivel.
A Steam-es friends idok is jok lennenek, foleg ha elotte meg lehetne nezni vagy kivalasztani. Negy palyan mentem vegig, amig talaltam valakit:) Csak 1 percet kaptam;DDD
-
#230 hát igen tényleg újra kéne írni, de nyilván nem fogják:)az ffb-t remélhetőleg megtweakelik kicsit h kicsit élvezetesebbek legyen a kamueffektek...
mindenesetre a hangulatot hozza, ebben mindig is szuper volt a CM és el lehet vele bohóckodni... az EA-nek hála talán kevesbb bug marad majd a véglegesben, de sajna még várni kell egy jó rally szimre, kár h pont az autókezelést nem vették komolyan és továbbra is joyhoz gyártják a játékaikat... -
#229 http://forums.codemasters.com/discussion/5887/feedbackfriday-05-05-2015#latest