2874
  • kemszi2
    akkor ha jól számolom 3 rally-s játékot kapunk idén?(Loeb rally.új WRC,és a dirt)
  • Alexease
    2-300 metert mentem vele, erosodott, razott kozepen is, aztan hagytam:) Nem volt idom probalgatni, mostanaig farasztottak munkaval, es most kezdem a masikat:D

Amit irtam nyomatek ertek (scale="4.0") az csak ex-has. Kormanytol fugg. Az 1.0 az alap, tuti erdemes magasabb ertekekkel probalkozni.
    Az FFB erot erdemes max-ra venni, de a razast es a Seering Weight-et minimumra (10–20%). A nyomatek allitas mindegyikre vonatkozik, ami a razasnal necces:) A lenyeg hogy a kozepero novekedjen.

Holnap talan lesz idom tesztelni.
  • lac coo
    Hát állítgatom oda-vissza de a kormányzás tényleg nagyon rossz, kb használhatatlan :)))

Vagy csak nem jövök rá hogyan kéne :)))
  • maffioso
    Azt azért nem hinném, ezt inkább a murvához szokták hasonlítani. Annál jobb a szöges a jégen, de a slick-aszfalt kombónál egészen biztosan nem.
  • alma2
    jo, de itt pl olyan utszakszt kepzelj el ami beton, csak jeg foltok vannak rajta pl. ott biztos nem szoges gumival mennek. 93 % tarmac, 7 % ice.
    Most lehet placebo erzes, de felhuzozz ffb-vel vannak a fenti szakaszon is olyan reszek, ahol picit maskepp viselkedik az auto, ami a jeges szakasznak szamit, de csak minimalisan jobban csuszik mind a 4 kerek es egyaltalan nincs szinkronban a grafikaval.

Alex ezeket az atirt ertekeket fogadjunk aszfalton tesztelted? Ott teljesen jo, de probald ki vele a murvat, szetesik a kormanyod :)
    --
    pl a regi mini is egy erdekes joszag fek 0, nem kanyarodik, nem megy, sok mindenre nem jo.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.28. 22:08:26
  • Totti5
  • lac coo
    némely autónál horror a kormány, középen alig alig, aztán egy milliméter mozdulat és kanyarodik mint a barom :)))
  • PacsutaTibi
    "Jég nem csúszik egy dolog"

Nem próbáltam a játékot sem és igazából sem mentem hóban, jegen szöges gumival, de azt mondják a pilóták hogy szöges gumival talán még jobban tapad havon a kocsi mint aszfalton "slick"-el.
  • alma2
    wauuu, atirva az ertekeket, razza a kormanyt, ha kell ha nem, teljesen megtaltosodott :)
    Nekem mar sok is picit, kiszedi a kormanyt a kezembol.
    es ezek mennyire jonnek az ut feluleterol, mert a grafikaval nincs szinkronban a razas.
  • lac coo
    Pedál megy váltó nem, de azt ha nagyon akarom valami külső progival át lehet rakni billre ...

jó a játék, ffb tényleg elég suta, a kormányzás is, ha ezeket piszkálják nekem jó lesz :)

• alma2
    Amugy most nezem a credit reszt es pont a szimulator reszet tobbek kozott egy magyar csinalta. Aki biztos nem jatszik szimulatorokkal :)
    Valamilyen Tamas Strezseneczki vagy hasonlo, gyorsan elporgott..
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.28. 21:16:23
  • Adam Jonas
    És ez egyben olyan szinten jó hír is, hogy az irányítással, fizikával foglalkozhatnak egész végig, meg esetleg a hanggal, és nem kell az grafikus motort piszkálgatni. :)
  • Timbu
    Nem fontos, csak érdekes, hogy Intel helyett (ahol igen viccesen hangzott, hogy a grafika rájuk van optimalizálva) újra AMD logó van.
  • Totti5
    egyelőre elég idegen a kézifék, az biztos hogy nem vágódik be hajtű állásba amikor megnyomod a kanyar előtt :D viszont ha összejön akkor az feelinges!
  • lac coo
    Én sem szimet várok, ha lenne egy dirt3 amiben normális féktáv van, és még az automata drift meg ezek a vackok se lennének ,az teljesen jó lenne ! :))
  • lac coo
    Na ezt töltsd fel valahová, majd megnézem...:)
    Végül megvettem, ha nem megy visszekérem a lóvét ...
  • Alexease
    Nem is akarok szimet, ez sose lehet az (celkozonseg, eladasok stb).
    Nekem az F1 2014-gyel nincs gondom, teljesen jo (a lehetosegekhez kepest).
    Itt az egyetlen gond, hogy alaphelyzetben nagyon lightfoss az FFB:) De ahogy irtam, allitgatva hasznalhato, es felhuzva a nyomatekat, mar teljesen "jo". Prsze, sose lesz annyi koze az autohoz, mint az AC/rF2-ben, de nem is az a cel.

Igy, hogy mukodik a nyomatekallitas, kis allitgatas utan, szerintem jo lesz ez.
  • Alexease
    A kuplungot es a hpattern-t beneztem, valoban mukodik. Sot, ha azon van, akkor kezifekre azonnal le is fullad, ahogy kell (most a diffis cuccok nem erdekesek);)

Es kozben megjottek az erok is, meg kozepen is van normalisabban, csak allitani kell a nyomatekon.

..\DiRT Rally\forcefeedback\effectsetup.xml:

<FFBEffectSelfAligningTorque device="wheel" scale="4.0"/> // alapbol 1.0, ezt erdemes felhuzni.

Es meg talan ezt:

<FFBSuspension device="wheel" scale="1.0" thresholdLow="0.5" thresholdHigh="20.0" freq="5" length="0.4" sample="suspensionWheel"/> // alapon 2.5
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.04.28. 20:41:21
  • alma2
    ja steames baratok idejet mar most ossze lehet vetni benne, illetve vannak online esemenyek, ilyen-olyan kocsival, ilyen-olyan palyan.
    Megcsinalok egyet, hogy vannak e idok benne.
    De ha valaki csak megnezi ez egy 100 %-osan mukodo jatek, teljesen kiforrott engine-nel, gyonyoru grafikaval, osszeadja a 26 szakasz palya idejet, szerintem siman kijon, hogy mar most tobbet ad mint a wrc 3-4 egyutt veve :)
    De szerintem a dirt 2-3-om szakaszait is egyuttveve, abban annyi ismetlodes es sallang volt.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.28. 20:28:17
  • alma2
    na a kedvedert bedugtam egy analog repulos joyt is a kormany melle. siman ra tudtam tenni a gazt, mondjuk a thrustra, mig a kormanyon maradt a jobbra balra. szoval tamogat tobb kontrollert. De ha nem menne a steamen vissza lehet adni a jatekot de kerdezd meg a forumaban.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.28. 20:24:15
  • lac coo
    Áh, lófütty sincs ezen a fórumon, csak cseverésznek tök értelmetlen dolgokról ....
  • Totti5
    Ez sosem lesz szim, aki azt keresi benne hogy csúcs FBBt kap mindennel az csalódni fog, mint az F1nél is. Rally tartalom itt most a lényeg és a jobb fizika, FFB. Ez eddig stimm ( igaz az FFB még kezdetleges, de amikor mocorog az elég jó ). Mint ahogy a játék teljesen kezdetleges. Jég nem csúszik egy dolog, lehet hogy majd fog. Év végén lesz kész, ha addigra kész lesz, addig egy állapotot lehet tesztelni és játszani. Remélem nem lesz sírás a fórumokon hogy csúszik és a kézifék nem vágja autómatice driftbe az autót... félek, mert a Codiet könnyű megvezetni lásd F1 2013 butítás.

• lac coo
    thx

Hátha valaki játszik külön pedállal ...
  • Adam Jonas
    http://forums.codemasters.com/categories/dirt-games-general-discussion
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.04.28. 19:50:56
  • lac coo
    Am van valami hivatalos fórum, én nem találom, bár elég nagy zűrzavar mostanában CM- nél :)))
  • lac coo
    Driverben 110-130 %-ra véve sem jön meg középen az erő ?
    Mert CM-nél így szokott lenni nálam :)

Szerk kuplung H váltó hogy hogy nincs, most néztem videót ott a volt mindenféle váltó választási lehetőség ...
    Asszem már apályán a preferences menüben ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.04.28. 19:44:31
  • Alexease
    Nem tudom it csinal a tobb kontrollerrel, de vakon necces. Se hpattern se kuplung kezelese nincs, vagyis barmi megtortenhet;)
    Amugy mint program nem lenne rossz. Csak irto szar az FFB/kormanyzas:) Eddig a legszarabb Codies probalkozas:D

Lehuzva nullara a razkodast es a kormany ellenalast, kozepen nulla ero van, masszivan fityeg, es csak nagyopbb terhelesre tortenik valami.
    A razkodas allitas a szokasos mukodes, plusz a kis/kozepes felfuggesztes mozgasokat is az "szimulalja". A kormanyellenallas a "statikus" cucc, de sebesseg fuggo, csusasokkor valtozik (lagyul, megszunik).

Valszeg 360/450 fokon, ezt a harmat egymashoz love, elvezeti faktorba meg jo is lehet, bar nem sok koze van az autohoz;D

Ezty maximum warezbe probald ki, meret agyverzest fogsz kapni:D Az F1 2014 FFB-je ehhez kepest HC szizmes:DDD
  • lac coo
    Na mit mondtam :)))

Amugy jo lehet ez, ha kiszedik az automata driftet, hatterben futo segitsegeket nekem tetszeni fog :)
    Minden nem lehet verszimulator, de a funfaktor lehet brutal attol meg .

Csak kellene valami warez, hogy kiprobaljam mukodik e, anelkul nem merem megvenni...
    Pedig nagyon kiprobalnam en is :(
  • Alexease
    Gyorsba kiprobaltam. Igy elsore, talan eddig ebbe a legszarabb az FFB :D Az F1 2014 ehhez kepest (persze mas auto, de a mukodes ugyanez) kiralysag, a Grid eros hatareset, de a versenyek miatt talan meg elvezetes/hasznalhato. Itt alaphelyzetben total semmi sincs kozepen, raadasul meg osszessegeben csengecske is.

A kormany elfordulast fizikalisan kell beloni hozza, semmi lehetoseg nincs ra a progiban (auto setup-okat nem neztem). ~720-ra fok, de inkabb 450-re. Ami az uj autoknal nem erdekes, de a regieknel sem veszes, mert valszeg az igaziakban is fokaslecet es hasonlot piszkaltak, +1000 fok feletti utcai attetellel mentek:)

G25/G27 amugy is egyszeru, a jatekban (vagy akarhol;P) a kozepso ket piros gomb es vagy a bal (~450) vagy a jobb oldali (~720) fekete egyszerre.
  • Timbu
    Renault Maxi Megane
    Jó lenne, ha tényleg lenne ERC licenszük.

• maffioso
    Bíztatónak tűnik.
  • RatBaG #77
    group b rwd
  • Szabi #76
    jaja, ez-az :)
  • Adam Jonas
    Rallysimfans-on atiwrc csinált róla képet.

• Alexease
    Tartalom koncepciora valszeg hasonlo lesz, mint az "utolso" Grid. Abba is belepakoltak mindent, ami csak letezik;)
    A jatekelmennyel es a hangulattal a Codies-nal sosincs gond (leszmitva 1-2 dolgot). Az F1 is nagyon jo lenne. Az egyetlen gyikjuk, szamunkra a lenyegi resz, az a kormany es az FFB kezeles:/
  • Szabi #73
    az egyik videóban volt lista, viszont melóba nincs jútyúb, szóval majd csak otthonról tudom megkeresni :D

50+ autó lesz, köztük sok-sok klasszikus és legendás gép, de nagyvonalakban az eddigi dirt-ek rally autói +15-20 új

szóval az autólistával itt se lesznek gondok.. viszont vagy legyenek valós festések is, vagy engedélyezzék a festések hozzáadását és ne kelljen felülírással szrakodni.. :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.04.28. 15:44:15
  • maffioso
    Ne izgassatok. Itt a vizsgaidőszak, tavaly az AC-t és az rF2-t vettem meg, nem akarom folytatni a kört és behúzni idén is 1-2 játékot. De ha sokáig áradoztok róla, hogy élményben jó, akkor kénytelen leszek. Valami hivatalos véglegesben várható autó listát nem tudtok?
  • alma2
    na a vegere maradt monaco ejjeli verseny. rally-s jatekban, ezeken megyek legkevesbe. Ami igen latvanyos, de itt egybol kijonnek a gyengesegek na meg konnyebb mas "szimulatorhoz" hasonlitani. Nagyon gyenge ugy az egesz auto viselkedese az aszfalton, ja varj a dirt-re emelekztet egy az egyben. total valotlan, mindegy milyen meghajtasu kocsival megyek. Szoval ahogy te is tippelted itt kimerul abban a szimulator kifejezes, hogy kilyukad a gumi, startnal huzni kell a kezifeket. Vegre hosszu es latvanyos szakaszok, picit jobban csuszkalo auto, de egyelore ennyi. Az is elszomoritott, hogy a szep jegcsikok monaciban az uton, csak disznek vannak, nincs hatasa a kocsira.
    Szoval dirt3 rally dlc. DE a murvas utakon akar csak a dirt-ot elveztem a magam modjan, es sokkal jobban mint a wrc-ket. Vagyis akkor mar inkabb ez mint azok.

ui: sokkal rosszabb vagy mint a legtobb no, ha ok vesznek egy uj cipot, mar a boltbol kifele jovet, de legkesobb mar a kocsiban felveszik, te meg csak halmozod a dolgokat, hihetetlen vagy :)
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.04.28. 13:52:15
  • Alexease
    Nem tudni, mi lesz ebbol, de konnyen elofordulhat, hogy "csak" lehuznak meg egy bort az engine-rol. A korabbi evek gyenge eladasai miatt, talan most igy, "divatosan" finanszirozzak meg elore a "fejlesztest", de a vegen,lenyegeben ugyanaz lesz, mint ha egyszeruen megjelent volna ev vegen (szokasos multiplatform, mindenkinek vezerles es hasonlok). Nem hinnem, hogy egy Codies-nek megerne csak PC-re, valodi szimes cuccot faragni belole. Talan belepiszkalnak olyasmiket, amit kernek az emberek, de csak annyira, hogy a vegeredmeny meg boven jo legyen mindenfele vezerlore es konzolra is.

Valszeg a szimesebb/komolyabb program inkabb azt jelenti, hogy kiszedtek a drift, zuzas meg a csuszkalos bohockodos dolgokat, es az azok miatt kicsit lebutitott kezelest, mukodest, tapadast stb.

Amugy tegnap 2-3 orat kibirtam, aztan beszereztem:DDDD
    Meg nem neztem, csak letoltottem es install, de teljesen Dirt-alap. Ami ismet valtozott, hogy az FFB effektezos reszt ismet atvarialtak. Most sokkal kevesebb a script. De az alap koncepcio es mukodes ugyanaz.

A korabbi verziokban (F1, Dirt, Grid) csak a jobbra-balra eroket tolta a kormanyra (persze csak fix erovel, fix kormanyszogekkel). Aztan kesobb valtoztattak (F1 2014), es mar a fuggoleges eroket is parametereztek. Plusz minden mas FFB-re (kerekveto, razkodasok, tores, utkozes, es ami a legrosszabb, az osszes kissebb felfuggesztes mozgas) elore beallitott effetsorokat tologatott ki a kormanyra. Vezerlo fajtatol (gamepad, kormany, joy) es azok tipusatol fuggoen, sulyozva-szorozva az ertekeket.

Most kihullott az osszes effektes resz. Ami vagy azt jelenti, hogy elobb utobb atirogatjak normalisra, vagy csak azt, hogy "elrejtettek", es ezeket nem lehet mar XML-bol modositani;D
  • alma2
    ja es az is biztos, hogy sokkal elevezetesebbb mint barmelyik ac rally-s tracken (ami nem aszfalt) a bohockodas.