1394
Hearts of Iron 4
-
Paladin #1142 Az átalakítás már az előző dlc-vel jött.
A tervek végrehajtásához rendelt a három aggreszivitási szint is megvolt már.
Érdekes újítás itt még ez a politikai erőforrás cucc (nem tudom, hogy nevezték el), amivel különböző politikaii döntéseket-effekteket léptethetsz életbe. Hasonlóan az eu4-hez. -
#1141 Azért lesz benne egy - két értelmes újítás is. Pl kettő ami nekem tetszik és szerintem értelmes. Az egyik, hogy mostantól a tábornokaidnak lesz skill fája ahol te tudod kiválasztani, hogy milyen skillt szerezzen meg. Ezzel elég jó támadó vagy védekező tábornokot tudsz létrehozni. A másik ami érdekes és értelmes, hogy ha pl kifejlesztesz egy páncélost és hozzá tartozó önjáró löveget vagy páncélvadászt, akkor a feleslegessé váló és legyártott páncélosaidat át tudod alakítani Sp artyvá vagy tank destroyeré. Mondjuk ez abból a szempontból jó, hogy ha van egy új páncélosod és azt kezded gyártani akkor nem kell egyből mellé fejleszteni a páncélvadász vagy az önjáró löveget, hanem az elavult páncélosaidat át tudod alakítani, így hamar szerezhetsz megfelelő mennyiségű kiegészítő egységet. Aztán van még egy dolog ami tetszik, az pedig a nevezzük erőltetett támadás opciónak. Ebben az esetben egy adott területen ahol támadás indítasz nagy százalékban megnő a támadásod összértéke, cserébe viszont sokkal több cuccot emészt fel. -
Malarki #1140 Fúú, micsoda remek újítások, azta, új fókuszfák, húú, nem mintha ezek nem lennénk fent workshopban már vagy 1,5 éve tök ingyen de nem számít, most megkaphatom pénzért is. És kijelölhetem hogy mit bombázzanak a stratégiai bombázók, de jó, persze, ettől még nem azt fogják bombázni, csak nagyobb az esély hogy azt is eltalálják mert ez így működött a valóságban is, de izgi. És összevonhatom a lerongyolódott egységeket? Ember, hát ez egy teljesen új játék lesz mostantól! Nem mintha ez nem lett volna benne az 5 éve megjelent EU4-ben alapból, de hát kit érdekel! Mostantól küldhetek repülőket is önkéntesnek? Van minimap?? A transport planek már tudnak ellátmányt is szállítani??? KÉTFÉLEKÉPPEN IS TUDOK MÁR PINGELNI???? Hát mi van itt? emberek, ez őrület! Hát erre azonnal csapjon le mindenki mert ilyen nem lesz az életben több!! Hát adnak új modelleket is az egységekhez!! És lesz új zene is! Komolyan, ha tehetném én háromszor is megvenném ezt a DLC-t olyan jó lesz! -
#1139 1.5 "Cornflakes" patchlog és Waking the Tiger DLC újdonságok -
Kotomicuki #1138 Régóta vágy már ez, de sohasem teljesül - támadási sáv kijelölése, annak a szélességének maximalizálásával (ne akarjon má' egy tábornok fél eu-t körbefogó frontot magának a 12 hadosztályával).
A tervezési bónusz az elején még tényleg elhanyagolható, de amikor az a fa végig ki van kutatva...
A 2-300%-ok simán rakódnak az utccsó gyalogdandárjára is, amivel pc. hadseregeket tud feltartani és felmorzsolni.
Mindezt addig, ameddig a nyíl húzva van és az eltelt idő csupa bónusz!
"Természetesen" ez csak az MI-nél jelentkezik ily markánsan, mint mindig, ebben a játékban! -
ullly7 #1137 Indítottam egy új menetet, ott már le is győztem. Azt hittem bugos a game :) Szerintem az volt a gond, hogy időközben a mi oldalunkra álltak az osztrákok ezért nem tudtam megtámadni. -
vonKurz #1136 "A lemorzsolódás nem a tábornokokkal függ össze leginkább!"
szerintem az attrition, azaz a felszerelések/katonák amortizációja a folytonos értelmetlen mozgással függ össze elsősorban.
az a hatékony stratégia, ha nem sok kicsi tábornok van, hanem egy nagy, ezért a gép berak 500 katonát egy tábornokhoz, de az ahhoz tartozó 80-100 területen húzódó frontvonalat már képtelen kezelni, és folyamatosan megállás nélkül -30 fokban is hegyeken keresztül sétáltatja a katonáit.
az AI megjavítására nem látom az esélyt, akkor meg házi barkács megoldás lehetne - az egy tábornokhoz tartozó frontvonalak hosszának maximalizálása, igy is xar lesz persze, de talán kevésbé...
próbáltam egyébként olyan megoldást, hogy bekapcsoltam mindegyiknek +50% gyártást - hátna több felszerelés marad,erre olyan sok katonát csinált mindenki, hogy idővel játszhatatlanra lassult a gép... nem vicces, mikor 8-10 másodperc leggyorsabb fokozaton egy nap...
Ully, gőzöm sincs, még nem láttam ilyen problémát. eredetileg frontot egy idegen határon tudsz létrehozni, nem szovid Ausztria ?
ha megvan a front, akkor jobb gombbal odébbhúzhatod a határait, azaz egy hosszú frontra lehet 5 tábornok 5 egyedi frontját bepakolni, ízlés szerinti átfedéssel.
viszont Ausztria pici ország, nem kell egyáltalán front a leveréséhez, a katonáid harcolni fognak anélkul is, amit elbuksz, az a tervezési bonusz, de az csak az első napokban ad valamenyit, lehet élni nélkule... -
ullly7 #1135 Sziasztok! Bocs, hogy kicsit amatőrnek tűnő kérdéssel jövök ide a nagy háborúkat játszók közé. Most kezdtem el a játékot játszani ezzel:(Hearts of Iron IV Together for Victory, és magyarítással) Magyarország, történelem legeleje 1936. Ausztriát szeretném megtámadni. Eltelik egy év mire hadat tudok üzenni. Felállítom a csapataim az osztrák magyar határra, és nem tudok frontvonalat ott létrehozni, csak felvidéken és délvidéken. A csata elkezdődött a levegőben. Ő már lövi a repcsijeimet. Miért nem tudok a határnál frontvonalat létrehozni? A csapataimmal miért csak délre és északra engedi??? Oda ki tudnám húzni a frontvonalat, de oda nem akarok :) Segítséget előre is köszönöm szépen! -
Kotomicuki #1134 Az USA az egyetlen állam, aminek a területét nem éri támadás és a hadbelépésig is nagyon sok idő telik el, tehát az MI csak az építkezésekkel törődhet.
DE, amint folyamatosan megrongálsz vmit, onnantól kezdve, amíg az ki nem fogy a sorból, nem épít új dolgokat.
vonKurz #1133:
A lemorzsolódás nem a tábornokokkal függ össze leginkább!
Ezernyi apró elem rakódik egymásra és ezek összessége érhet el egy olyan szintet, ami már tarthatatlan és tűrhetetlen - ERRE kellene vmi megoldást találni a játékban, ahogy egyes doktrínák is kegyetlen bónuszokat tudnak biztosítani, így a jelentős túlerő sem lehet megoldás ellenük, ami azért nem így volt a valóságban...
Az MI eléggé jól kezeli a túl sok egységből fakadó ellátáshiányt, amíg az adott területen egy parancsnok alá tartoznak az ott lévő egységek: támadásnál lemaradnak, így csökkentve a kritikus szint alá az egységszámot, védekezésnél meg úgysem hat az MI-re a lemorzsolódás (sem)... -
vonKurz #1133 egy darabig áll, aztán támad, de amikor támad, akkor addig amíg el nem fogy mindene.
Hoi2-ben megállt télen, itt nem ismer se istent se embert, megy amíg össze nem borul a front.
legnagyobb gond abban van, hogy a Field Marshall korlátlan számú egységnek tud parancsolni, emiatt berak 4-500 hadosztályt egy parancsnoknak, és télen/nyáron egy 100-150 terület hosszú frontszakaszon mozgatja folyamatosan fel alá a csapatait, ruszki/német simán tud csinálni 80-100 000 minusz gyalogsági felszerelést, aztán egyszercsak összeomlik.
Hoi2-ben kevesebb terület volt, lehetett manuálisan harcolni. Hoi4-ben rengeteg van, és az idióta AI a frontvonalaival még arra is képtelen, hogy 8-10 terület szélességben kezelje őket. túl nagy az orosz front, hogy manuálisan tököljek minden hadosztállyal egyesével, ugyanakkor tök jellemző, hogy megy az élethalálharc 300 német 500 orosz hadosztály ellen Moszkva felé törünk kínkeservesen, aztán a török belép a háboruba, és az AI levisz 450 ruszki hadosztályt Gruziaba...
az AI ha rábízzák a frontvonalat, arra is képtelen, hogy üres területet elfoglaljon. kap egy 15 területes töküres frontvonalat, legyen mondjuk az egész fronton 1 ellenséges hadosztály, ő meg kap 15 hadosztályt, és az lenne a feladat, hogy az egész frontot vigye előbbre egyenletesen. képtelen megoldani, lehetetlen. katasztrófa amit csináll...
vagy mikor Magyar voltam, a német szovi nem bírt a franciákkal sem, az angol partraszált Dániában 50 hadosztállyal,próbáltuk tartani a frontot 10 német hadosztály mellé küldtem 15 magyart, aztán megtámadta Yugoszláviát, és azt a 10 németet is elvitte le a Vajdaságba, miközben Kielt meg Hamburgot kellett volna visszafoglalni...
ha német vagyok, angolt meg szoktam hagyni a ruszkik végére, legyen benne kihívás.
44-45-ben csinállok flottát, Cv-t, a Földközi tengeren/Atlanti óceánon elfogom az összes konvojt, simán raidelek CV-vel Írország mellett, aztán kiváncsiságból átnézek az angolhoz hol van a légiereje, és 45-ben van 5000 angol vadász, 100 stratégiai bombázó, meg 30000!!! naval bomber, ami áll egyhelyben Londonban, és nem csináll semmit. talán várja a partaszállást, nemtom...
a repülőket is xarul látni, némettel mondjuk 41-ben van az elfoglalt Francia légtérben 500 vadászom, mert jön minden nap 50-100 strat.bomberrel. aztán egyszercsak felküld 5000 vadászt, és én mivel manuálisan próbállom igazgatni a ruszki frontot, észre sem veszem, 90%-s túlerőben harcolnak a vadászaim heteken keresztül, mert a hülye térképen vagy a tankokat látom, vagy a repülőket...
de ugyanígy megtörténik Normandiában a partraszállás, és csak akkor veszem észre, mikorra elfoglalták Párizst... rengeteg lehetőség van ebben a játékban, de rettenetesen el van cseszve.
talán az lenne egyfajta megoldás, ha max 12 hadosztály lehetne egy tábornoknál, akkor az attrition nem pusztítaná le feleslegesen a fegyverzetet. nemtom, ezt lehet valahol állítani ? gondolom igen, de nem találtam meg... -
inkvisitor #1132 Az orosznál már nem először látom, hogy a hadüzenet után nem agyatlanul támad, hanem csak áll a fronvonalnál. Kénytelen vagyok először nekimenni, és utána megállítani a támadást hogy ütni kezdjen és lefogyasztja magát.
Ugynaezt tapasztaltam már a spanyoloknál is. Támadás helyett csak a csapatokat mozgatta, rendezgette.
A termelésnél még nem láttam hogy gond lenne. Az elfoglalt USA teljesen ki volt építve gyárakkal. összesen 2 db gyárat lehett letenni még. A termelése megvolt, csak a csapatok képzettségi szintje volt problémás -
Kotomicuki #1131 De, ha gyárakat és egyebeket sem épít, egyes dolgokat nem fejleszt, hogy azokból is a jobbakat gyártaná, akkor már az is "jó", ha "támadni" tud, mert azzal sem volna előrébb, ha beásná magát és várná, hogy ott kerítsék be, ahol csak akarják -> így is, úgy is ki fog fogyni a készletekből, ha a játékos felkészült az anyagcsatára ellene. -
#1130 Hát nem tudom, szerintem abban sok taktika nincs, hogy addig támad agyatlanul amíg ki nem fogy mindenből. -
inkvisitor #1129 Azért annyira nem hülye. A bekerítéseket nagyon nehéz kivitelezni, mert mihelyt bajt érez azonnal kimenti a csapatokat, még ha területet is kell feladnia. Nagyon erősnek kell lennie a bekerítő alakulatnak, hogy időben át tudjon törni és bezárja a kört.
Utána meg nagyon hevesen próbálja felmenteni a bekerítettett, úgyhogy hacsak nincs nogyon kifogyva emberből, sokszor át is tör. És minden alkalmat kihasznál a bekerítésre és felmorzsolásra.
Taktikai szinten elég jól dolgozik az AI, max stratégiai szinten kéne javítani.
Pl nem látom hogy használ csuklógyakorlatozást az alap egységek feljavítására. Az USA elfoglalása után a 4-es hadikórház ellenére a motorizált és páncélos divíziók kivételével az összes alakulatot gyakorlatoztatni kellett, mert annyi tapasztalatot vesztettek. Sok egység zöldfülű státuszba esett vissza. -
#1128 Mert hülye az AI. Próbáld ki az expert AI modot, az valamivel okosabbá teszi a gépet. Nehezebb is lesz tőle a játék. -
inkvisitor #1127 Usa néha kicsit érdekesen rendezi a csapatait.
Németekkel 40-re elfoglaltam a SU-t, Benelux és francia 3 hét volt összesen, 42-re elesett skandinávia és Anglia. Majd követte a maradék Komintern és a Raj. 45-re jutottam oda, hogy kikezdjem az USA-t ami közben elkezdte atomozni Japánt.
Az első két partraszállást Washington Államban és Texasban olyan csont nélkül verte vissza, hogy még egy kikötőt sem sikerült biztosítani.
Ekkor az Alaszkai maradék csapatokkal elkezdtem megszállni Nyugat-Kanadát és elindultam lefele, miközben szibériában képeztem az elpusztult egységek pótlását. Amikor elértem az USA határra, már 30-40-es csapatok fogadták a hegyivadászokat és a legdélibb kanadai kikötőbe érkező 40-es nehézgyalogos hadtestet, akik éppen ki tudtak tartani. Ekkor indítottam meg a partraszállást a keleti parton, ahol, mint észrevettem, a spanyolok valahogy már partraszálltak a Kanadai részen. És nem találtam ellenállást. A két tengerészgyalogos egység Elfoglalta a keleti partot Floridától majdnem New Yorkig és előrenyomult az Appalache-ig mire megállították őket, persze ekkorra mér megérkeztek a pánccélosok meg a Wehrmacht nehézgyalogosai (9 gyalog/3 ágyú/1 moderntank, utász-felderítő-hadikórház-logisztika-tüzérség support), akik innen kezdve folyamatosan szorították hátra.
Amit nem értek, miért küldte el a teljes seregét nyugatra egy 15-ös hegyivadász osztag megállítására? Alaszkából indulva annyi foglalta végig a nyugati partot, de az USA határán az addig ott álló alakulatok is megállították. Viszont Kanadában valamiért 7! hegyivadász divízió kivert egy tartományból 18 US+7 Kanadai gyalogos alakulatot. -
OGMontana #1126 Néha tiszta őrület, amit le tud művelni a gép non-historical focusban.
Franciák először beállnak a szövetségesekhez, majd átmennek komcsiba, kilépnek. Garantálják a britekkel együtt Jugoszláviát, majd gondol egyet a gép, és betámadja a francia a jugókat, erre brittek hadat üzennek a franciáknak. :D
Hogy még teljesebb legyen a képzavar, a franciák belépnek a Kominternbe. Szovejetek hadat üzennek nekem (én a németekkel vagyok), mivel él az anti-szovjet paktum, így a japánok is hadat üzennek a szovjeteknek. Én maradtam semleges, és az olaszok és a magyarok csináltak frakciót, Pact of Rome néven, erre japánok belépnek, és behúzzák az egész szövetséget beleértve a nemzeti spanyolokat is. Azt hiszem már csak egy kávét kérek. -
inkvisitor #1125 Javaslom elfoglalni Norvégiát és onnan partraszállni közép-angliában. Ha ez északi fél a tied, akkor könnyebb az ellátás, a csapatait úgyis délen hozza ki. Aztán ha már eléggé túl van terhelve a front, szállj partra délen és rohand le Dovert vagy Londont. Az csodát szokott tenni és rendesen odavág a gép ellátási kapacitásának.
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2018.02.14. 11:03:02 -
MuldR #1124 Pontosan. És ez rohadt idegesítő, az egész világ a tiéd kivéve az a rohadt japán.
Én fel szoktam magam annyira szívni, hogy tolok egy annex japant és már mehet is a békekonferencia. Nem fogok 5 évig flottát építeni, hogy elhajózzak oda. -
Shed77 #1123 Már vagy 2 napja játszok a játékkal, tetszik, de ismét beleütköztem egy dologba. A hungarian flavor mod fel van rakva, már létrehoztam a Magyar-Osztrák-Horvát Birodalmat, igazából Bulgáriát is elfoglaltam, most megyek lefelé a törökökre, mert mindenki más vagy a szövetségesek tagja, vagy az én szövetségesem, vagy Szovjetuniónak hívják. Szóval a problémám az, hogy valahányszor elfoglalok egy országot, legyen az Románia és Bulgária jelen esetben, beállnak a Tengelyhez és hiába van elfoglalva akár segítség nélkül az országuk, nincs béketárgyalás. Megszállva vannak, úgy hogy már nincs saját területük. Most akkor arra számoljak, hogy míg az összes Tengely ország (pl. Japán) le nem lesz győzve, addig nem is lesz béketárgyalás, csak megszállás marad? -
Kotomicuki #1122 Ha 4. választás a szovjetekkel való technológiacsere - és rá is bólintanak - , akkor '38-ban lehet gyártani a '41-es, míg '40-ben már a '43-as nehéz tankot, ami nem kis előny az áttöréseknél, azok kierőszakolásánál...
Nekem az angolokkal gyűlik meg a bajom: minden egységüket (+ szövetséges/domínium haderőt) visszahozzák a szigetük védelmére és nem minden kikötőjük képes eltartani egy komolyabb inváziós sereget, sz'al: kelleni szokott a "csodafegyver"... (nem minden esetben teszi meg azt a szívességet, hogy tucatszám teszi partra a német kikötők mellé a csapatait - de, ha ezt megteszi, akkor a nála történő "kirándulás" is sokkal könnyebb) -
Amergin #1121 Tudom javasolni -
inkvisitor #1120 Nálam az ánglius flottát a repülők ölték meg mindig.
~1000 vadász, összes bombázó, 3 radar a csatorna fölé és amíg mással szórakoztam egész szépen leirtottak ott mindent. Mire eljutottam a partraszállásig, a flotta alig talált ellenfelet. Ugyanzet játszottam el az USA flottával a karib tengeren. 2x1000 vadász + 2x800 torpedóbombázó 3-as v 4-es radarral támogatva egész szépen kitakarítja a karib tenger egy fél év alatt. ja meg egy flotta search and destroy módban. A repülők ijesztő mennyiségű konvojt tudnak elkapni.
Tengeri taktikákat meg még nem nagyon kutattam. Nem volt rá szükség a légifedezetek és a túlerő miatt.
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2018.02.12. 14:51:19 -
Kotomicuki #1119 Ha megkapják a kutatásokat, amik sokat javítanak rajtuk és a megfelelő kutatócsapattal vannak kifejlesztve ÉS kapnak némi XP-extrát is, akkor azért a III-as típussal egy rátermett parancsnok már tud eredményeket felmutatni..., a konvojok ellen, mert hadihajók ellen (legfőképpen az alacsony sebességük és a torpedók kicsi hatótávja miatt) legfeljebb menekülni tudnak.
Szerintem, azért tényleg nem érdemes építeni őket, hogy BB-t és CV-t vadásszanak: utóbbiak mind gyorsabbak náluk és egyszerűen elhúznak előlük/tartják a nekik még jó pozíciót.
De, ha meg kell fojtani a tengeri szállítást (alapanyag, szárazföldi harci egységek), akkor abban sokkal hatékonyabbak tudnak lenni a repülőknél (50-70 szállítóhajót simán elkap 20 db, "jóképű" III-as /csata) - "csak" fedezetet kell tudni nyújtani nekik, vagy "tisztán tartott" térségben bevetni őket és idejében elkerülni az ellenséges CV-ket/romboló-hordákat velük.
A kezdeti II-eseknek, HA nem kapnak legalább 3 kutatást (esélytelen: vannak ennél fontosabb dolgok is akkor még) ÉS nincs akkora szerencséjük, hogy elkerüljék a nagyobb, ellenséges flottákat (ez is ritkán szokott összejönni), akkor tényleg nincs értelmük - még a Balti-tengeren is lemorzsolódnak, légi fedezet mellett is, ha nincs rájuk "költve" a kutatás.
A másik hátrányuk a szerintem magas manpower-igényük (akárcsak a rombolóké), amire a szárazföldi egységeknek is nagy szüksége lenne.
Hhmm, szuper BB..., lassú: nem tud sebzetten menekülni, így nagyobb arányban kerül a tenger fenekére, mint egy gyors csatahajó (a kutatócéggel némi tűzerőt föláldozva kaphatnak többletsebességet, ami az alakzattartásnak sem árt), vagy BC. A hoi 4-ben gyorsan javítanak hajót, így a túlélés jelentős gyártósori- és manpower-igényt spórolhat meg.
Ha a hajók is megkapják a maguk kutatásait, akkor azért, igaz: részletekben és mindig légi fedezettel, de el lehet verni velük az ánglius flottát is!
A lényeg: ha a tengeri egységeknek van légi fedezete (akár csak közepes bombázó is), akkor sokkal nagyobb eséllyel élik túl az ütközetet és/vagy győznek. -
inkvisitor #1118 A tengeralattjárók kicsit alá lettek becsülve. Kicsit a támadóértékük és nagyon könnyen pusztulnak. Szégyen, de Germany játékban összesen 1 db-ot építése után lelövöm a gyártósort és nem is fejlesztem őket.
Nincs értelmük, hacsak fel nem turbózzák őket úgy, hogy nagyobb hajók elől gyorsan meglépnek (csak a rombolók tudják befogni őket), de az ellátó konvojokat gyorsan le tudják irtani. Illetve hogy a BB és CV kategóriát könnyen sebzik. -
Paladin #1117 Akárhogy is, elég szomorú... pedig ez csak balanszolás kérdése, másfél év alatt azért az ilyesmit illett volna rendbetenni. -
inkvisitor #1116 Először CV, utána super-csatahajó, majd csak harmadik a klasszikus BB.
Visoznt nem emlékszem, hogy a videó mutatta volna a tiszta LC-CV eredményeket. És hogy a CV építési költségekbe be lett volna számolva a repülőgépek ára. -
Kotomicuki #1115 [Katt!]
Itt ugyan a haditengerészet és a hajótípusok hasznossága a fő téma (summa: CV mindent visz, majd a BB-k következnek a sorban), de a végén egy SzU elleni hadjárat ('42) és egy angliai partraszállás ('41) is be van mutatva a német oldalról - igaz, le kell lassítani hozzá a videót, ha a részleteket is látni akarjuk. -
Kotomicuki #1114 Hadosztály-szervezés és társai segédlet. -
yamato41 #1113 Pedig az a legjobb megoldás a hoi4 esetében... -
Shed77 #1112 köszönöm, erre nem jöttem rá, pedig már készitettem uj hadosztályt, mikor lett harckocsim.Na akkor neki is látok. -
Kotomicuki #1111 Uo-t, ahol képezni tudod őket: megnyitod ("Edit" - gomb) és láthatod, hogy mi van bennük.
A változtatásokhoz XP-pontok is szükségesek (bal-közép, fönt az első a szárazföldi egységeké), amit a szárazföldi harc, ill. a politikai fa egyes dolgai is adhatnak.
Bal oldalon a kisegítő egységek, jobb oldalon a harci zászlóaljak lehetnek. Rájuk kattintva lehet elvenni és hozzáadni egységeket.
A már meglévő hadosztály típusát (pl. lovasságiból motorizált legyen) a hadsereg "fülön" a legegyszerűbb változtatni: kiválasztod az egységeket (CTRL + katt) és a kuka ikon utáni kettős zöld nyíl ikonra kattintasz és kiválasztod a megfelelőt a felsorolásból. Utána kiírja, hogy milyen mozgások lesznek a felszerelések között és ezt leokézva végre is hajtják a változtatásokat - nyilván, ha a raktárban készen áll a szükséglet, akkor "azonnal", ha úgy kell még legyártani a hozzávalókat, akkor jelentős késéssel lesz teljes az "új" hadosztály. -
Amergin #1110 Recruit & deploy gomb --> division designer. Itt vannak a hadosztály sablonok. Ha ezen változtatsz, akkor a térképen lévő összes abba a típusba tartozó egységednél végbe megy a változás. Persze ez army experience pontba kerül. -
Shed77 #1109 A következö kérdésem a már meglévö hadosztályok átszervezésével kapcsolatos. Azt értem hogy tudom tábornok alatt seregbe szervezni öket. Azt is hogy tudok uj hadosztályt megtervezni és kiképezni. De arra nem jöttem rá hogy a már meglévö, mondjuk 10 gyalogoshadosztályom mindegyikébe hogy tudok még belerakni mondjuk egy szanitéc egységet vagy bármi mást.Ha ebben tudna valaki segiteni, akkor megköszönném. És nem, a buzi uninstall tanácsra nincs szükségem....(írom is hogy bocs,mert a zárojeles bocs beirás gondolom semmissé teszi a parasztkodást) -
#1108 a szövetség ezért lehet gond, mert ha részt vesznek a csatákban, akkor ők is kapnak pontokat. És tekintettel arra, hogy az ő haderejük jóval erősebb, valószínűleg több pontot kaphatnak, ha aktív résztvevői a harcoknak. Ha csak expedíciós haderőt küldenek, akkor ez a veszély nem áll fenn, de ehhez nem lehetnek szövetségesek. -
Shed77 #1107 Köszi, erre nem jöttem rá, utoljára a HO2-vel játszottam, abban ilyesmi nem volt.Igen, meg a horvátok is licitáltak.
Utoljára szerkesztette: Shed77, 2018.02.09. 20:09:15 -
#1106 kevesebb területet lehet csak kérni, nem tudod a teljes pontot elkölteni egy körben, valamennyit hagyni kell. Ha nem enged semmit akkor passzolj, az plusz pontot ad, aztán talán következő körben engedi (kivéve ha a szövetségeseid elviszik előled). Szöviben vagy az olaszokkal és németekkel? -
yamato41 #1105 uninstall? (bocs...) -
Shed77 #1104 Sziasztok, most kezdtem el a játékot. Megtámadtam Magyarországgal Jugoszláviát. Segítettek a németek és az olaszok. Eljutottam a béketárgyalásig. Én 3 területért indítottam a háborút, meg is van, ki is jelöltem a béketárgyaláson, de nem engedi a kört továbbvinni. Egyszerűen nem látom át hogy mit lehet tenni, hogy meg is kapjam a három területet. Nekem van a legtöbb pontom a tárgyaláson, de valamiért nem tudok tovább lépni. Mit kellene tennem? -
inkvisitor #1103 Az USA-nak nem tudom volt-e bombája, 46-ban kapitulált, de ritkán látott egy tömbben nagyobb mennyiségű csapatot. Úgy csak a tankjaim jártak.
Meg mihelyt volt reptér, azonnal odarendeltem 5-800 vadászt fedezetnek, így neheen tudta volna összeszedni a szükséges légifölényt.
Nem tudom mekkora a bomba hatótávolsága, de nem nagyon tudott azonosítani nagyobb csoportosulásokat. Amikor igen, akkor ott voltak a saját csapatai is és próbálták visszatartani a németeket.