Hearts of Iron 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ti honnan rendeltétek meg a játékot ? a steam on nagyon drága...
Értem mire gondolsz... a Civ-vel is így volt... azért Romániát megpróbálom majd lerohanni akkor is. xD Just for fun. :)
Nem kell megijedni tőle, úgyis próbajátékokkal (próbajátékok sorozatával hehe) indít az ember. Ez nem olyan, hogy a legelső játékodat végig is viszed. Nagy a tanulási időszak, de ha az embernek bejön ez a stílus, 500 óra után sem unalmas a dolog. Ezért viszont bőven megéri.

Egyébként nekem ezzel a játékkal az lesz a bajom... hogy ilyen Paradox féle stratégiával még nem játszottam... szal tuti el fogom cseszni...mert baromi nehéznek néz ki...
A Civ5-al év elején toltam, abba belejöttem egész jól... de ez kicsit komplexebbnek tűnik videók alapján...pedig az sem kutya. :D
Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.06.06. 18:55:59
Paradox játéknál sokszor laggol a képernyő az első időkben. Csodálkoznék, ha itt másképp lenne. :D Majd befoltozzák.

Szerintem inkább proci kell neki, mikor realtime számolja mindenkinek a lépéseit.

Jójó, sejtettem, hogy azért, mi másért... :D
De akkor meg nem értem, miért olvastam olyanokat, hogy akad egy két-dolog a grafikával kapcsolatban a térképen... na mind1. Majd kiderül ti találkoztok-e ilyen dolgokkal. :)
ozimak
1633 MB Az egész játék
Mivel itt 0 a grafika...idéző jelbe persze.

Á, értem... azért akkor is baromira furcsán hat manapság ebben a világban... mikor néha 60 GB egy játék... xD
Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.06.06. 18:24:59
ozimak
901 mb-ot tölt le nekem :) De az biztos nem az egész :)
1 GB az egész játék? wut? :D
1 gb-t kel letölteni de igen lassan jön le, kár hogy nem volt előtöltés <#sir>
Sippie
megmondom őszintén, én a hoi2-nél ragadtam le. Nekem a 3. rész az totál átláthatatlan volt, valahogy a 2. rész és modjaival (főleg a darkest hourral) voltam el inkább.
szabii98
T.J. Hafer csinálta az IGN HoI4 review-ját. Azt írta twitteren, hogy ez az első 9 pont feletti játék, az EU4 óta, valamint hogy az early buildhez képest borzasztó sokat fejlődött a játék, az "csak" 8as volt.

I met God. She's black

Ja...nobox engedélyeztetés kell, aki megvette és nem tudja mi az, figyelmesen olvassa el az aktiváló kód fölött az írást<#alien> ez nem csak egy sima steamos kód.

Nekem megvan már, de még nem engedi a steam.

szabii98
hát..az biztos, hogy aki HoI3at vár, az csalódni fog, negatívan vagy pozitívan. Amit eddig láttam belőle, eléggé összeszedett és komoly játék lett, a PRjuk nagyon jól működik...biztosan nem lesz tökéletes, de szerintem már a vanilla kiadás is elég erős lesz, de nyilván ez is csak egy paradox játék, majd az 5. dlc után lesz nagyon jó játék :D

I met God. She's black

Sippie
és érdemes egyáltalán 0 day megvenni? Úgy emlékszem a paradox játékok köztudottan szarok az első években, amíg fel nem peccselik normálisan. Vagy már javultak ilyen téren? :D
szabii98
Elvileg csak ma este 6tól szedhető steam-en, szóval csak pár szerencsés játszhat vele egyelőre.
Ezen a reddit oldalon olvashattok (angolul) beszámolókat

I met God. She's black

Az mennyire igaz, hogy az AI butuska?
ozimak
Igen, az ember már annyira hozzászokik a manapság szokásos több 10 gb mérethez :D
De közben nekem is eszembe jutott hogy pont ma reggel néztem a sys. req.-nél, hogy elméletileg 2 gb hely fog kelleni neki. :)
szabii98
De nem kell aggódni, maximum 4 giga ha lesz a játék:)

I met God. She's black

ozimak
<#eljen><#worship> Köszi a választ!
szabii98
Igaz, és nem lesz előtöltés

I met God. She's black

ozimak
Pontosan mikortól lehet majd letölteni/játszani? Holnap hánykor? Olyat hallottam, hogy 18:00. Ez igaz? Mert akkor pont jó lesz, meló után pont akkor érek haza :D Steamen nem lehet még egyenlőre "előtölteni" :(
szabii98
Holnap vége az embargónak!
Shen, Arumba, Quill valószínűleg már be is készítette a videókat youtube-ra :3 fincsi lesz. Hétfő estétől pedig mi is játszhatunk.

I met God. She's black

Eddig még nem volt gondom vele, de majd meglátjuk. Járt már így valaki velük amúgy?
Van valami steames group vagy valami, ahova bevannak tömörülve a magyar HoI4 játékosok? :) Jó lenne multizni néha egyet.
s1lkforrent
Instant Gaming cédékulcs bolt, nem hivatalos viszonteladó(értsd: ha a forrásuk túl sok játékot potyogtatott le a kamionról, akkor rábaszol, a Paradox leszedeti Steamről a játékod, Instant meg beleröhög a képedbe). Imperial Games(csak most IsThereAnyDeal ref) hivatalos, nem szedetik le mert ők adják nekik oda, és 28USD az csak 1 dollárral drágább, nem éri meg kockáztatni.

A linkelt topikban meg kovax jólmegaszondja, de neutralként ruszkikkal szövetkezni kész történelemgyalázás lenne.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Nem kell ezen sokat agyalni. Instant gaming. 24 euró előrendelésben (40%). Ennél nagyobb akciót senki ne várjon egy még meg sem jelent játék esetében. Majd kb. karácsonyra lehúzzák 50%-ra de az még messze van.
szabii98
Igen, van :D
Akárki, aki nem németországban veszi, a normális verziót kapja.

I met God. She's black

Én csak USD-t meg kanadai dollárt látok ezen az oldalon.
Aszongya: "Dö gém ken nát bi ektivétid in dzsörmeni". Mer' mér'??
Van egy cenzúrázott (Hitler-, és horogkereszt-mentesített) német verzió külön???<#vigyor1><#eplus2><#hehe>
Ja, és ha van, akkor mi itthon melyiket kapjuk meg?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.05.29. 09:01:35

iSS!

szabii98
25 euro a játék itt

I met God. She's black

Én a GMG weboldaláról rendeltem elő a colonel edition-t. Ha a kasszánál beírod azt,hogy IRON25 akkor 25%-os kedvezményt kapsz akármelyik verzióra. :)
Utoljára szerkesztette: Cottonysum, 2016.05.20. 16:49:05
Előrendeltem az alap verziót. Nem hat meg pár skin. A dlc...hát majd meglátjuk..

A colonelhez kapsz plusz skineket, a marshalhoz meg még jár 2 később megjelenő dlc (expansion pass), amik külön kb 40$ba kerülnének.
Üdvözletem!

Évekkel ezelőtt játszottam a HoI 2-t. Most megint érzem az indíttatást erre a játékra (kicsizt több mint egy játék, szerintem), s megvásárolnám valamelyik kiadását a HoI 4-nek, de tele vagyok kérdéssel , talán azért is, mert egy kicsit a számítástechnika világa kezd legyorsulni engem.
Tehát az egyik kérdésem, hogy a Colonel Edition már tartalmazza a Content Pack-et. Ez mit is jelent, mit takar ez?
S az Expansion Pass a Field Marshall kiadásban?

Előre is köszönöm a válaszaitokat!
A marshal edition a cdgalxisnál 21000 forint, ami sokkal olcsóbb mintha a dlcket külön-külön vásárolnád meg.
szabii98
+aki megveszi a játékot, megkapja azt a lengyel dlc-t :D

I met God. She's black

szabii98
40 ojró a sima pakk, 50 ojró ez a pakk (azok a tankok meg a hajók 3d modellek a mapon.), és 90 ojró ez a pakk.
Érdekes árak.

I met God. She's black

A játék jól moddolható lesz , szóval a valálkozókedvű játékosok akár maguk is elkészíthetik az "M.o. dlc-t"
szabii98
Bár Magyarország nem a fő célközönsége a cégnek, de talán előbb-utóbb mi is kaphatunk egy national focus tree-t, dlc formájában. Nemtudom, hogy van-e másik magyar HoI fórum, de talán együtt összeállíthatunk egyet mi, amit akár később be is nyújthatunk paradoxék felé. Nem titkolt célja a cégnek, hogy idővel más, a WW2ben szereplő államok is kapjanak ilyen bónusz dolgokat, sőt állítólag a lengyelek kapnak is a pre-orderükhöz.
Namármost általában egy focus tree úgy épül fel, hogy vannak ipari focusok, területi igénnyel kapcsolatos focusok, navy/airforce focusok, valamit védelmi vagy támadási focusok. Vannak ötletek mi kerülhetne bele, ha nekünk is lenne egy focus tree-nk?:)

I met God. She's black

szabii98
Költözik a WWW. Megjelent a Stellaris, ezért nem szerdán lesz a HoI stream, hanem kedden, és nem fél 3tól hanem 5től 7-ig(2 óra mostmár).
Végre emberibb időben, több tartalom:))

I met God. She's black

de az is meglehet hogy te vagy az... :)
polluxware
jaj de buta vagy..

DarkHorSe
ez nem az a topic, lol

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Horthy nem volt diktátor Mussolinivel, vagy Hitlerrel ellentétben. 1957-ben halt meg úgy, hogy a szövetségeseknek eszébe nem jutott felelősségre vonni, mert nem volt miért. A vörösterrort kedvelők (akik persze elsöprő többségben erős fajtajellegeket mutatnak) fasiztázzák előszeretettel. Szálasi és Rákosi is ült börtönben a Horthy-érában.
És hogy volt numerus clausus, ami nem tetszett a zsidóknak? Na és?
Ma is lenne rá igény...

iSS!

szabii98
Felhozták a témát a hivatalos fórumon is.
A játék jelenleg 4 kategóriába sorolja az államokat. Vannak a communist, a democratic, a fascist és a neutral államok. Ezek segítenek a játék menetét előrevinni(pl egy fasiszta ország csak nagyon nehezen szövetkezhet egy kommunistával , stb).
és mivel a fasiszta csoport illik a legjobban a magyar 36os helyzetre, ezért abba kerültünk. Inkább játék mechanikai szempont, és nem történelmi állásfoglalás.

I met God. She's black

szabii98

I met God. She's black