Hearts of Iron 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
HoI3 1.0-ra emlékszel?
iSS!
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2016.06.13. 23:43:35
"Right now we are working on the first proper patch that we plan to release just before vacation in july. You will get more detailed info in coming weeks but the main focus will be:
- AI
- Air warfare balancing
- Making sure invasions are harder to pull off, easier to defend against and more cleverly done by AI
- Improving peace conference scoring
- Quality of life interface improvements
- Bug fixing"
Na ez az, ami miatt még ki sem próbáltam. Azt nem mondom, hogy nem is fogom, de nevetséges, hogy milyen visszalépés ez a 3-hoz képest. Inkább fejleszteni kellett volna (pl. hadsereg-, hastestsávok, automatizálás), ehelyett sok szerencsétlen bugyuta kétbites miatt kivették. Nevetséges.
Japán nekem is kicsit gyengének tűnik AI kézben. Még nem láttam jól teljesíteni, ha nem human vitte.
Ha annyi vadászt gyártottál, akkor biztos másból volt kevesebb 😉 Csak tippelek.
Egyébként az bevallott, hogy az általános focus tree kicsit erős.
Paladin #259: a régi részekben ausztria függetlensége nem volt garantálva a németek által?
A számok sem stimmelnek szerintem, '42-ben már napi kb. 2 módosított Fighter II-est gyártottam. 900 vadásza az életben nem lehetett volna Mo.-nak. 😊 Eddigre már az összes fókuszon is végigmentem, nem volt mit választani, a három sornyi személy/céglista is fel volt töltve. A fejlesztésekben meg már egy-két '43-masba is belekóstoltam (oké, itt a navy egy az egyben kihagyható volt és a fókusz bónuszok is sokat segítenek, de pl. medium tankom és '43-as equipment-em már volt).
Ezzel már meg lehet erősödni annyira, hogy komoly tényező legyen az ember valamelyik szövetségben. Mert egyedül nem sokat lehet elérni utána. Bár lehet saját factiont is csinálni, az egy sokkal húzósabb feladat ilyen fekvéssel.
A játékban a szovjetek támadtak először a lengyelekre és csak utána a németek. A fritzek aztán a franciáknak is nekiestek és a Maginot-on próbáltak átférkőzni, ami részben sikerült is nekik, aztán az angolok Hamburgnál hátbatámadták őket. Közben a németek a szovjeteket is betámadták és eljutottak nagyjából félútig, mint a valóságban, aztán megfordult a helyzet. '41 körül visszaért a front minden irányból. Az olaszok bevették Kairót, de aztán hamar kiestek onnan.
Én a románok ellen tervezgettem, ők is semlegesek maradtak. Mikor úgy láttam, itt az idő, '42-ben elsütöttem az öt déli megyét érintő event-et, némi szóbeli csatározás után pedig elindult a háború is, mire a románok azonnal beléptek az Allies-be... Innentől kezdve persze veszett ügy lett a dolog. A kb. 900-as vadász- és a kb. 400-as CAS-flottát kettő nap alatt leradírozták a szövetségesek és bár eljutottam majdnem Bukarestig, ott már megjelent mindenféle náció hollandtól kezdve amerikaiig. Érdekes volt látni, hogy bár mindenkivel háborúba kerültem, minden érkező egység megkerülte a határokat és csak a román front felől támadott vissza, a többi, szinte őrizetlen határ nem érdekelt senkit...
A vereség után előállt a mai ország állapot és új kormány lett, de az összes nemzeti fókusz megmaradt (érdekes amúgy, hogy eddigre minden lehetséges fókuszom is megvolt már a naval, meg az alternatív, már nem választható ágak kivételével). Itt már csak figyeltem mi történik a világban.
A németek, olaszok elbuktak. A japcsik sem léptek be az Axis-ba, Kínával állóháborúztak már jóideje. A szovjetek szinte mindent és mindenkit betámadtak és előállt az a helyzet, hogy az egyik háborúban az Allies tagjaiként harcoltak, a másikban meg ellenségekként. Ráadásul egyik sem tudott volna véget érni (elvileg), mert olyan, már nem létező országokat is le kellett volna győzni, mint a szlovákoké. Ők eddigre már nem léteztek, a területükön félig a szovjetek álltak, a másik felén (beleértve a fővárosukat is) meg a felszabadított lengyel állam egy foltja. Nem tudtak kiesni a játékból, mert valamiért még mindig háborúban álltak. Eddigre már egyébként úgy belassult a játék, hogy játszhatatlan volt. Európában fel-alá grasszált több száz egység minden cél nélkül, a politikai térkép egy nagy merő folthalmaz lett.
Szóval '42 végén inkább abbahagytam. Azt hiszem, pár patch-ig nem is nagyon fogok felé nézni...
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Egyébként azt modellezi a játék hogy a földön is elpusztíthatóak a repülőgépek? Vagy csak annyira hogy ha stratégiai bombázást választunk akkor az ellenséges repterek kapacitása csökken..?
A másik ami nagyon nem tetszett, az a kutatólaborok feledékenysége, na ne már, egy évig nem fejleszt és elveszíti a pontjait o0.
A HOI4, az eddig hallottak alapján nagy jóság lesz, de klasszikus Paradox játéknak tűnik, szóval még 2-3 hónapig nem kell megvennem. 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Jaja, a békekötési izé nálam is előjött, az is bugos 😊
más, Romániát megtámadtam, és 5 hónap alatt sikerült is elfoglalnom (nem volt egyszerű) ... kérdés, hogy sokan írják, hogyan lehet megnézni a légiháború hatását, eredményességét, mennyi gépen veszett el, azt még látom, hogy mennyi hiányzik a századokból, és közben hol nézitek meg, hogy az ellen mennyit vesztett?
vicces azért, hogy a háborúba lépést erdély visszakövetelésével provokáltam ki, és már Bukarest bejáratánál vagyok, és gondoltam békét kezdeményezek (nem kell Románia, csak Erdély,), de a játék kiírja, hogy mivel nem állok nyerésre nem tudok békét kérni ... 2 nap múlva elfoglalom Bukarestet, 3 nap múlva lezáródik a háború, és egész Románia az enyém ... szóval van mit csiszolni még :-)
Biztos azért, mert úgy két éve, amikor az első híreket hallottam róla, én is ettől féltem.
Egyedül a többlépcsős hadszervezet kialakítása hiányzik belőle, és ezzel jár a többféle rang elhagyása.
(A hadszervezetet én is sajnálom, szerettem molyolni a struktúrák kialakításával.) Viszont a theatre-ek és a seregek szervezése, az átlátható struktúra ezért valamelyest kárpótol.
A kutatástól szintén tartottam előzetesen a fákat látva. Lássuk be, nem lehet félévente új modellt kikutatnod, mert a gyártásnál kapsz hülyét. Ha meg telerakják passzív bónuszokkal, akkor a modellváltás lesz felesleges.
Egyébként meg ott vannak az alváltozatok. A repülőknél, tankoknál, hajóknál ami eddig külön kutatható jellemző volt (engine, reliability, stb), az most a gyártáshoz, a módosított változatokhoz került át. Szóval megvannak most is.
Így is van bőven annyi technika, hogy ne tudj mindent kikutatni.
(Egyébként ezt tudom, hogy egyéni preferencia kérdése, és sokan szeretik, ha sűrűn dinggel valami kisebb kutatás - én nem bánom, ha ritkábban de nagyobb hatású.)
Ezzel szemben kaptunk egy állat ipari rendszert, amiért már magában hajlamos lennék sok mindent megbocsátani.
Az egész iparépítés, a productivity menedzselése, a felszerelés gyártási prioritásaid, stb marha jó rendszer.
Jobb az air war (még ha most rosszul is van egyensúlyozva), és a flottarendszer.
A battleplan-ek (amiktől szintén tartottam előzetesen) egyrészt extra stratégiai lehetőséget nyújtanak az előre tervezés előnyeinek számszerűsítésével, másrészt sokat segítenek ott, ahol még a magamfajta mikromenedzselős ember is inkább a gépre bízná a dolgokat.
A hadosztálytervezés, ahol nem használhatod az utólagos tudásod, hanem ki kell "tapasztalni", mi a legjobb.
Meg még biztos van olyan, ami most nem is jut eszembe... 😊
Nem tartom magam kunyerálós típusnak, de sajnos most olyan helyzetben vagyok, hogy a segítségetekre lenne szükségem.
Sajnos nekem csak a virágbolti verzióra futotta, így nem tudok moddolni 😞
Szám szerint 2 modról lenne szó: egy színvakoknak készült mod LINK. illetve egy mod ami rengeteg egységnek/fegyvernek kölcsönöz eredetei történelemhű nevet LINK
Ha esetleg van egy kis szabadidőtök, és tudnátok segíteni azt előre is köszönném 😊
Utoljára szerkesztette: Jude666, 2016.06.13. 05:37:22
Batle plans-nál van ejtőernyős ikon, ott leírja, hogyan kell ledobni őket.
1396 vadászt (98%-ban bf109-est) veszítettem összesen, ebből 238-at a lengyel hadszíntéren. 13-at balesetben, 1001-at lőttek le ellenséges vadászok a nyugatnémet légtérben, míg ők 1879 vadászt veszítettek. Északnémetben 144-et veszítettem 472 bombázó lelövése alatt. (Alpok 5 vadász 23 bombázó ellenében, Berlinnél ugyanez 8-19, de ebből 3 balesetben.)
Saját bombázó veszteség csak a lengyeleknél volt, kb 1500-ból 13-at veszítettem: 5-öt légiharcban, 1-et AA lőtt le, 7 balesetes...ennyit a lengyel csapatok légelhárító képességéről 😊
180 XP-t kaptam. 3,5 vadászt gyártok 1 full gyártósorral naponta.
Hogy lehet ejtőernyősöket légi úton szállítani egyik saját reptérről a másik saját reptérre? Erre se jöttem rá.
Ha nem én vagyok béna és nem lehet, akkor az gáz.
A ledobható üzemanyag póttartályokat pedig hiányolom! Miért csak 1000 Km egy P-51 Mustang hatósugara?? Miért nem lehet kifejleszteni póttartályokat? Ejnye!
iSS!
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
1. lend lease ->összes régi bombázó és vadász
2. send volunteer ->Szerintem legjobban a páncélosokat éri meg átdobni, törekedj bekerítésekre, illetve Madrid gyors elfoglalására! A hegyeket hagyd a helyi erőkre! Nálam így még sosem kaptak ki, sőt, a háborút is csak 1 évre tudom elhúzni. 😊
A sereged nagyságától függ, hogy hány hadosztályt lehet átküldeni, nekem németekkel összesen hármat sikerült.
Nehéz harc volt, de legalább elhúzódott, sok xp jött belőle 😊
annyi mindent küldtem nekik felsorolni is sok de mégis kikapnak
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
I met God. She's black
Merész, nagyon merész...
Igaz, ekkor is újra kell szenvedni az utolsó, pár hónapot...
A görögökkel fele ennyit sem szívok - sőt, mint kés a vajon... - , pedig a terep ott is uo! <#nemtudom>#nemtudom> <#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.06.12. 09:41:02
3-4x túlerőt is megfognak a yugók, ha nincs melléjük páncélos adagolva...
Egyszerűen lehetetlen akkora technológiai fölényre szert tenni, hogy "simán" menjen a dolog!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.06.12. 01:45:32
A páncélosok sík területre valók, olaszokkal max mutatóban kéne lenniük, drága az nekik, főleg hogy a nyersanyagot importálni kell.
Elhiszem, hogy a valóságban "kissé" nyomoréknak tűntek fel az olaszok, de azért nem ennyire voltak félkegyelműek! <#boxer>#boxer>
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.06.11. 18:57:47