1394
Hearts of Iron 4
-
Amergin #579 Lázadásokra a legjobb a lovasság: 5 db lovas dandár + 1 db katonai rendészet. Nem is harcolniuk kell, hanem megelőzni a lázadást, lenyugtatni a hőbörgőket.
A tengerparti kikötős tartományokban helyőrségeket kell otthagyni, hogy ne tudjon az ellenség ott partra szállni. Persze kellene 1-2 db tank hadosztály is, hogy fel tudja morzsolni a partraszállókat (még ha az a leggagyibb könnyű tank is).
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.09.09. 00:41:53 -
dolorex #578 Igazad volt, a felszereléssel volt a bibi. Nem tudtam ,h a tábori kórházhoz és egyéb supporthoz is kellenek felszerelések...
Kipróbáltam a magyar focus treet. Hát nagy állat, iszonyat feeling így. Simán befoglaltam a fél balkánt. Viszont lázadások vannak 1-1 provinciában. Mit lehet ilyenkor tenni?
Ráadásul partra szálltak a szövetségesek és visszavettek szinte mindent, úgyhogy visszatöltöm egy korábbi állásom. Küldjek egy hadosztályt garisonba v hatásosabb ha húzok a partszakaszra egy frontline?
Jaa és nem tudok haditengerészeti focust fejeleszteni, mert a befoglaltak területek nem számítanak sajátnak. Háború után kapom csak meg? -
MuldR #577 Van olyan nemzet, aminek van olyan theoristja, akit ha beveszel a kormanyba, akkor par % al gyorsabb a kikepzes.
Szinten, az econyomynal van olyan, ami -10% training time-t ad.
Amúgy sokszor azért lassú a training mert:
1. nincs elég manpower. Egyszerűen kifogytál a besorozható emberekből.
2. valami felszerelés hiányzik
Ezt úg ytudod ellenőrizni, hogy a training ablaknán az első csík előtti láda fölé viszed a nyilat. A zöld oké, ami sárga az hiányzik.
A "közlekedési lámpával" tudod a prioritást állítani.
Én pl most azt szívtam meg, hogy a szovjetek ellen háborúzom és irgalmatlan mennyiségű gyalogos kellene a hosszú frontvonalat tartani, de hiába képződnek nem kapom meg őket. Kiderült, hogy teherautóra várnak, mert a field hospitalhoz kell 30, de nem kapnak, mert a motorizált gyalogság elviszi mindet. Levetem a moto-gyalogok prioritását pirosra, gyalogságét felvettem zöldre és máris elkezdett ömleni a gyalogság.
Amúgy az megvan mindenkinek, hogy a fasiszta indiának 31 millió besorozható embere van? :)
-
dolorex #576 Pont azért kezdtem MO-val és nem a németekkel, mert nem mertem egyből nagy csatározásokba beleugrani.
Kezdtem egy újat amcsikkal, gondoltam megnézem hogy is megy ez a haditengerészes téma.
Egyébként megint csak azt tapasztalom, h baromi lassan megy a kiképzés. Mivel lehetne ezt gyorsítani?
Lehetséges ejtőernyős századot vezényelni Európába?Ha igen, hogy? Még nem tartok ott, de gondolom amerikából->európába nem menne a nagy táv miatt.
MuldR: köszi a modot, kifogom próbálni!
-
MuldR #575 Van egy magyar mod, ami saját focus treet ad.
http://www.moddb.com/mods/hungarian-flavor
-
Cnut #574 Dev Diary 5th September -
#573 1. Ne Mo-val kezdj, halál unaloms és használhatatlan. Kezdj a németekkel, tanulni ezerszer jobb.
2. Nem kell. Bepakolod őket "reserve"-ből egy reptérre, általában 100-200 db. ideális egy repülőszázadnak, és jobb klikkelsz az adott területre, ahol a küldetést teljesítsék. F3-mal tudod megnézni a területeket. Ahogy írtad, kiválasztod a küldetés típusát, és bal szélen ugyanott a javítási prioritást tedd át "No retreat"-ről, különben gyorsan elhullanak.
A hatótávot megtalálod a repülők "adatlapján", de ezeknek akkor van jelentősége, ha nagyobb távba küldöd őket, ha a reptér a küldetési területen, vagy mellette van, akkor nem számít. Amúgy a küldi típus kiválasztásnál van egy kis kerek céltábla szerű ikon zöld-sárga-piros színben. Ezek mutatják, hogy a repülő hatótávja mennyire alkalmas az adott küldire.
3. Konkrétan nem lehet, csak annyit tudsz Political Power-ből állítani, hogy a termelt nyersanyagok hány %-a menjen exportba. Free market, Limited export, stb. Eleinte jó ott hagyni ahol van, mert minden 8 exportált cuccért te is kapsz Civilian Factory-t (ahogy költesz is importra), később ha már úgyse nagyon van aki kereskedik veled, jobb megtartani mindent. De ez ország függő is, angoloknak szinte mindenből sok van így célszerű a gyárak miatt magasan hagyni az exportot, míg pl. a németekkel miután a háború kitört úgyse kereskedik senki, így jobb opció a zárt piac. -
dolorex #572 Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok a játékban, az előző részekkel, sőt az ilyen típusú játékokkal sem volt még dolgom. Van néhány alapvető kérdésem.
-Magyarországgal kezdtem és hát vannak gondjaim a katonaságot illetően. 42-ben mielőtt elkezdtem volna birkózni bármelyik nemzettel is, kifejlesztettem szinte az összes national focust (kivéve ami a tengerészettel kapcsolatos), kutatásokkal is jól állok és szinte már a kezdetektől gyártom a harci felszereléseket. Az összes provinciámban a lehetséges mennyiségű gyárakat is kiépítettem (39-40hez közelítve átépítettem néhány civil gyárat, jelenleg a gyárak 1/3 civil factory). Gyártás miatt a nyersanyagom nagy részét importálnom kell. Egy csomó felszerelés, jármű már "filled". Mindezek ellenére nem értem miért olyan piszok lassú a kiképzés. Manpowerem 700k körül van. 1db gyalogdandár kb félév alatt sikerül kiképezni. 1db armored divison és 1db para 3/4 év. Ennek ellenére hadat üzentem a yugoknak, mondhatni egy pillanat alatt tönkrevertek.
-Másik kérdésem: A repülőket nem kell ugyanúgy kezelni, mint a szföldi egységeket (pl kattintgatni, a térképen hova repüljenek?) Elég ha áthelyezem a baloldalra őket és küldetésként megjelölöm az air superiority, interception stb... már végzik is a dolgukat?? Egyébként a hatótávjukat hol tudom megjeleníteni?
-Nyersanyagok exportálását lehet valahogy menedzselni?Kinek és mennyi szállítson?
Választ előre is köszi! -
#571 Bármikor -
Mave07 #570 sikerült :D:D
csak normál repcsik voltak kutatva...
bocsi hogy fárasztottalak titeket,és köszi a válaszokat -
#569 Tedd bele. :) -
Mave07 #568 A tech megvan,de gyartosoron nem jelenik meg. -
#567 Gyártasz olyan típusú repülőt, ami alkalmas hordozóra ? A fejlesztésnél a CAS, Fighter és Naval Bomber repülők "kockájának" jobb felső sarkában van a külön típus hordozókra, azt kifejlesztetted ? -
Mave07 #566 Az meg van,csak sajnos valamiert azt irja hogy nincsen repcsim. -
#565 Keresd meg a legyártott hordozót a térképen, és felette ugyanolyan ikonnak kell lennie, mint a sima repülőtereknél, azzal tudod állítani. -
Mave07 #564 Sziasztok.
Hogyan lehet a hordozokhoz,repcsiket adni?Az amerikaiakal nincsen gond.a németekkel valahogyan nem jövok rá.
Remelem tudtok valami infot. -
koppi999 #563 Sziasztok!
Eddig törtön játszottam a játékot. Miután kiismertem a játékot rájöttem hogy túl könnyű az AI hiányosságai miatt. A modok sem segítenek eleget.
A megoldás a multiplayer lehetne. Láttam pár videót ahol többen játszottak egymás ellen és volt benne kihívás.
Ez ennyire egyszerű? Van elég aktívan online játékos? Tudnak is értelmesen játszani? Állítólag teljesítménybeli és megbízhatósági problémák vannak benne. Ezekkel mennyire játszható ez a multi? -
sakkay #562 Van dátuma a nagy javításnak? Érdekes dolog ez a csuszkás megoldás
de ha működik nem bánom.. -
MuldR #561 Értem,köszönöm. -
Amergin #560 Az az utánpótlás, ami üzemanyagot jelenti meg ilyesmit, azt úgy gondolom (nem biztos), hogy a fogadó állam adja.
Ha a megsemmisült felszerelésre és az elesestt katonákra gondolsz, mint utánpótlás, akkor azt viszont a küldő fél adja, az emberek, tankok stb nem pótlódnak a fogadó fél tartalákaiból.
Pl. szlovákok felajánlottak nekem (németek) tank hadosztályt, de a tankot nem tudták pótolni és adtam nekik lende lease-vel át tankot, amivel ők tudták így visszapótolni a veszteséget.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.08.19. 16:20:26 -
MuldR #559 Ha expedicios csapatot kapok valakitol, akit en iranyithatok, annak az utanpotlast en biztositom vagy az anyaorszag, aki adta? -
#558 Pár napja megjelent egy Expert AI mod, a módosítások listája impozáns, valaki majd kipróbálhatná. -
Amergin #557 Visszavonom: ránéztem a Google-ban és Gibraltár a szoros keleti oldalán van, tehát jogos, hogy kelet felől lehet csak támadni.
-
Conqvistador #556 Valaki le tudná írni, hogy mi PRO és KONTRA ha valamit elfoglalsz vagy inkább bábot csinálsz belőle itt ebben a játékban? -
Amergin #555 Naszóval: Gibraltárt nem tudtam elfoglalni a gép csaló köcsögsége miatt. Na mondom, majd Marokkó Atlanti Óceáni partjáról partra szállok Gibraltárban nyugat felől.
Aha. Gondoltam én. De a keleti, földközi tengeri oldalról is tengeri fölénynek kellett volna lenni, ott meg a francia flotta trónol 70+ hadihajóval.
Logikus, nem? Nyugatról támadok, de nem lehet, mert kerülniük kell a partraszállóknak és KELETRŐL szállnak partra! Ilyenkor hogy tudnak átmenni a szoroson, mikor az alapból lehetetlen??
Felháborító, hogy ilyen irreális és felesleges szopatást tesznek bele a játékba. Kapják be. -
Cnut #554 Itt egyrészt nem akartam afrikával foglalkozni, másrészt a flottájukat szerettem volna megtartani, hogy lekösse picit a briteket (ez nem tudom, hogy sikerült-e). Az előbbivel az a gond, hogy ott elfoglalhatnak az angolok vp-t érő területeket... amit mondjuk így is megtehetnek.
Nagyon nem jött jól ami történt, mert nagyon sokáig kéne visszamenni a mentésekben, ahhoz hogy ezt másképp csináljam, pedig nagyon jó álltam. Ehhez az kellett, hogy még a legelején lerohantam hollandiát a gumi ellátásért és lengyelország után romániát is sikerült úgy elfoglalni, hogy nem tört ki a háború, így az olajjal sem volt akkora gond. -
#553 Igen, ez egy érdekes kérdés. Ha az olaszokkal játszok és a németektől hozok acélt, még el tudnám viselni, hogy az Alpokban pár teherautónyi szállítmány lecsúszik a jeges szerpentinutakról, de hogy az angolok sorra süllyesszék el a konvojaim a La Manche-nál... -
Paladin #552 Na most én is anyáztam egyet... Japánnal játszom, SZU-ból hozom az alumíniumot és az olajat. Hosszú közös határ van. De még kikötők is vannak azon az oldalon. Erre honnan jön a konvoj? Murmanszkból bazdmeg... -
Conqvistador #551 Illetve van olyan lehetőség a játékban, hogy pl teljes európát leigázzuk? Svájciastól Olaszostól Svédestől Spanyolostól :D
Hogy a full kontinensen Német vagy épp amivel játszunk nemzet legyen maximális területtel!? -
Conqvistador #550 Esetleg nem jobb rögtön a birodalomhoz csatolni ezeket az országokat akár úgy is, hogy pl a francia sereg is bukik vele később talán nincs vele gond!? -
Cnut #549 Sikerült megnyerni a szövetségesek elleni háborút, erre automatikusan megkapja Franciaországot Vichy France. Én tartom megszállva az egészet, de már a békekonferencia ablaka úgy nyílik meg hogy alatta a térképen látszik, hogy már visszakapta. Amikor őket legyőztem akkor epdig az egész országot "take"-eltem, a maradékot meg puppet-eltem a flottája miatt, majd kitört nekik egy polgárháború ha jól emlékszem.
Ez így nagyon gáz, mert anglia elfoglalásával kb 10-el több military factorym lett, ami a szovjetek ellen hát nem túl sok... -
Conqvistador #548 Volna egy kérdésem. Szerintem technológiailag és Infrastrukturálisan elég jól állok de még csak most 1939 augusztusára sikerült az Anschlusst megoldani ez jelent e valamiféle komolyabb hátrányt a németekkel és célszerű e újrakezdeni optimalizálni a dolgokat vagy mehet úgy ahogy van? Sokára jött össze a manpower mire sikerült mindent beállítani.
Jelenleg Panzer III és II es tankok valamint Fw 190 esek vannak a gyártósorokon... -
Amergin #547 Megint a csalás: Casablanca, a mi Vichy kézen van rendelkezik egy reptérrel. Beléptem Vichy-vel (csak hogy kipróbáljam) és enged rá telepíteni repülőt. Viszont németként nem aktív a reptér, nem tudok rá telepíteni semmit, fel sem jön a reptér ablak, hiába kattingtatok rajta.
Na most ez azért pofátlanság, mert csak innen érném el Gibraltárt (nincs benne helyőrség!) egy kis légi desszant hadművelethez...
Délebbre is van egy reptér Vichy kézen (Marakesh), ahonnan nem érem el Gibraltárt, oda enged németként gépeket telepíteni.
Nem akarsz anyáddal valamilyen közös tevékenységet folytatni, úgy esetlegesen? -
Conqvistador #546 Közben szerintem leesett mi a hiba.
Betettem szárazföldi sereget de hiányzott bizonyos felszerelés és nem olyan ütembe gyártódott a szárazföldi sereg mint kéne.
A tankok és a repülők szépen növekedtek a gyalogság nem.
Szóval inkább újrakezdem :D -
Amergin #545 Gájdot elolvastad? Ott már minden tiszta?
Amúgy igen, a szárazföldi létszámnak kell 550K felett lennie.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.08.14. 08:55:15 -
Conqvistador #544 Továbbra sem értem.
A légierő száma növekszik a szárazföldi hadseregé épphogy csak. Anschlussnál a szárazföldi egységeknek kell 550ezer fölött lenni?
Vagy a repülők is beleszámítanak? a kettő együtt megvan de továbbra se tudom fókuszálni. lassan nem lesz más... -
#543 Kikötőből kikötőbe lehet csak hajóval menni. A trükk - ha ez az - hogy nem a célterületre, hanem az ott lévő kikötő kis ikonjára kell jobbklikket nyomni. Értelemszerűen elegendő transport is kell. -
#542 Ha van szabad bejárásod a Vichy-hez (gondolom van), akkor vidd az egységeid a legközelebbi kikötődbe, és amikor odaértek, küldd őket át egy tunéziai kikötőbe. Elvileg így hajózniuk kell. -
Amergin #541 További állatság, amit nem értek: németekkel végig építettem a La-Manche csatorna francia partját 3-as szintű radarokkal: észak-Franciaország felett 100% a radar lefedettség, Angliáé 0% ugyanitt. Dél-Anglia felett a radar lefedettség: 100% nekem és 100% az angoloknak és most jön a svédcsavar: a Csatorna felett angliáé 100% az enyém 10%, tehát TÍZ % !!! Anyád hogy van? Tehát sokkal messzebb, bent angliában 100% a lefedettségem, a közelebb fekvő Csatornán meg csak 10%.
Ebben mi a logika?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.08.13. 12:16:20 -
Cnut #540 Infok az új patchről