2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • koj
    HDD-n, de szerintem akkor se így kellene működnie.
  • Fenrir
    SSD-n vagy HDD-n van a játék és az op rendszer?
  • koj
    Nem tudom sajnos szinte minden játék szaggat a 2016-os Battlefield 1 is közepes-magas beállításon van, de nagyobb effektnél leesik 40-re az FPS, nincs meg a 60 sehol.Több fórumba írtam nem kaptam megoldást rá. A gép 1 hetes, és alkatrészileg semmi baja. Nem tudom, de a Windows is elég lassan jön be majdnem 1 perc. Egyáltalán nem értek hozzá mit kell nézni, állítani főleg a BIOS-ban nem merek nyúlkálni (mert valahol azt a tanácsot kaptam nézzem meg nincs-e csökkentett módban a gép, de nem tudtam hogy kell) Mivel hardver baja nincs nincs ötletem.
  • PetruZ
    Ennél picit jobb gépem van (K5 3600, 16 GB, GTX 1660 Ti), és gyakorlatilag rezzenéstelen a legnagyobb térképen is. De ahogy írtam, a korábbi gépemen (i5-2300K, 16 GB, R9 270X) sem szaggatott. A gépeddel lesz valami gond, nem a játékkal.
  • Borg
    Ha ez így van, akkor ott valami szar a gépeddel. Még 100.000-nél sem szabadna szaggatnia.
  • koj
    Nincs semmilyen mod telepítve hozzá.
  • koj
    Sziasztok!

Vannak olyan modok, amelyek javítják az FPS-t? Mert alig van 1000 fős lakosság és szaggat a játék.
    (Ryzen 5 2600, 12 GB RAM, GTX 1660 SUPER VGA mellett)
  • SaGa
    Amennyiben modokat, asseteket is használsz, egyértelműen memória igényes. Nagyon. Ha túl sokat feltettél a RAM-odhoz képest, el sem tud indulni rendesen. 270-nél már szűkös a 16GB, és ez még nem is sok asset. Emiatt, ha modokat is használsz, a legfontosabb talán a Loading Screen Mod, mert az betöltés közben mutatja, mi mennyi ramot eszik.
  • PetruZ
    Elég sokáig egy őskori i5-2300K-val játszottam, nem volt különösebben észrevehető performancia csökkenés vele nagy városoknál sem. RAM az kell, főleg, ha sok asset-et is akarsz használni, egyébként is ma már 8 GB a minimum, de 16 is simán elfér.
  • RJoco
    i7 6700K, 980 Ti és vígan elfut.
    Menj fel a passmark-ra és nézd meg, hogy milyen értékekkel rendelkeznek.
    Ezen értékek alapján válassz friss alkatrészekből valamit.
    Amúgy VGA-ban 1660 S, esetleg Ti, ha futja keretből, CPU terén meg nagyon mennek a 2600, 3400 és X-es társaik. AMD-k.
    Intel terén 9500, 9700 biztos, hogy jó neki. Bár szerintem egy 8700-on is vígan elfutna.
  • lammaer
    Mit jelent az elviselhető ár? Konkrét számokkal könnyebb dolgozni...
  • lazartamas
    Sziasztok! Gépvásárlás előtt állok, szerintetek inkább processzor függő, vagy inkább RAM függő a játék?
    Esetleg, egy elviselhető árú konfigot, ami nem csilliárdokba kerülha ajánlanátok! Ja SSD megvan már...Köszönöm
  • TopGun
    Sziasztok! Nemreg ujrakezdtem a jatekot, az a problemam, hogy nem tudom a talajt hogy lehet vizszintre hozni, ha pl. van egy kisebb domb, azt hogy tudom a korulotte levo terephez igazitani?
  • BYpsilon
    Izé, kimaradt egy nem szó az előbbiből.
    Szóval nem RICO épület. :)
  • BYpsilon
    Ez asszem RICO épület. Telepitsd a Find it! mod-t és a Plop the Growables mod-t.
  • akyyy
    letöltöttem a rico módot, és ezt szeretném elhelyezni link de sehol nincs benne a listába.
    ha meg beállítom a témáknál, hogy szovjet téműjú épületeket hozzon létre, nem hoz létre semmit. ha a kerületeknél kiveszem a területből egy kis részt, ott egyből elkezd építkezni... :(
    vagy kéne egy ugyanilyen épület, csak rico támogatott. van sok féle, de nehéz meg keresni a megfelelőt
  • RJoco
    Nekem nem kell elmagyarázni.
    Én probléma nélkül megoldottam és már rég a gépen a kiegészítés.
  • Bal0924
    Nem fogom most elmagyarázni.
    De sikerült és megvan az ingyen kiegészítő.
  • RJoco
    Mindkét képen az van, hogy már össze vannak kapcsolva.
    Hogy milyen acc-hoz, azt csak te tudhatod.
  • Bal0924
    Akkor még nem.
    Lehet hogy a kliensbe igen, de a weblapon, nem.
  • Palaja
    az jó mert azt írja, hogy már össze van kapcsolva :)
  • Bal0924
    Tárgytalan... Már nem kell.
    Addig szórakoztam mire megcsináltam.
  • Bal0924
    Sziasztok
    Majdnem minden lépéssel megvagyok kivéve a Paradox-hoz való steam fiók csatolását. Tudtok segíteni?
    Minden folyamat megvan. Kép
    De mikor rámegyek hogy engedélyezem.

Ezt írja ki.
    De a Paradox kliensében meg ezt látom.

Ilyenkor mi van?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2020.04.23. 14:32:17
  • RJoco
    Köszi!
  • PetruZ
    A Parklife DLC egy hétig ingyen jár a Steam-es játékokhoz, ha össze van kötve a Paradox és Steam accountod és feliratkozol a Paradox hírlevélre.
  • Palaja
    Van amúgy egy auto mod checker és az kikapcsolja a nem frissített modokat amíg nem lesz up to date.
  • noki2258
    A Traffic 11-sel megoldódott... köszi...
  • Fenrir
    Próbáld meg modok nélkül aztán csekkold őket egyesével, hogy mihez van frissítés.

Ez sokat segíthet.
  • SaGa
    Az írják, hogy a régi traffic manager (10.20) mod okozhatja.
    Frissíteni kell a 11-esre.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2020.04.05. 18:35:20
  • noki2258
    Sziasztok!

Ma telepítettem az új Cities Skylines - Sunset Harbor részt.
    Erre a hibaüzenetre van ötlete valakinek?

,

Hibátlan letöltés, feltelepítés, játékindítás... de játszani már nem hagy: 2mp-ként ugrik fel ez az üzenet... a korábbi Deluxe Ed. változatnál ez nem fordult elő...
    Köszi a segítséget... előre is!
  • EM64T
    Jaj ne már, megint kijött egy új patch, és lehet kezdeni mindent előről, oda a hetek óta fejlesztett város... Mi a fenéért nem lehet visszaállítani tetszőleges verziószára? :(
  • gtomy72
    Nálam 65 ezres város, 4200 asset és nem akadozik játék közben, viszont hiába a 64 GB RAM, kb. 5 perc mire betölti a várost. Szóval igen, 16 GB az nagyon kevés annyi tartalomhoz.
  • EM64T
    Használd a Loading Screen Modot, az kimutatja, mennyi asset tölt be, mennyi memóriát használ, stb.
  • EM64T
    A 3600 elírás? Mert az rengeteg, ahhoz az isten gépe nem lesz elég :D Nekem 24 GB-al 650 asset, 62 ezres perpillanat a városom, és rendben van minden, nem szaggat, nem akadozik. Nálad mi a konkrét hibajelenség: nem tölt be, hibaüzenet?
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2019.11.21. 22:42:27
  • Borg
    Ha a saját felhőtárhelyedről linkelsz képet, az kb olyan mint a C meghajtóról tennéd :D
    Never go full retard...
  • LeWyTy
    Köszi. Közben kitöröltem szinte mindent, de így meg olyan üres az egész.
    (tehát akkor a 3600 assets sok a 16Gb ramnak? :D)
    Nekem ott van a kép és látom is.
    De akkor itt van így hátha jó.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2019.11.21. 19:42:04
  • SaGa
    Ha túl sok az asset, akkor elfogy a memóriája. Van egy mod, amivel ki lehet jeleztetni töltés közben, mennyit evett. Nekem úgy háromszáz körül szállt el, több menetben sikerült kitakarítani annyit, hogy még megy és nem hiányzik túl sokminden, amit szívesen használtam volna. Szintén 16GB…
  • EM64T
    Nem sikerült a képet csatolni...
  • LeWyTy
    Sziasztok az miért lehet hogy a játék nem tölti be az assetteket? Minden cucc steam workshopos gyűjteményből van, másikakat is próbáltam ugyan az történik.
    Van 16Gb ramom meg 7700k procim... csak elég kellene hogy legyen erre.
    A Modern City Center és a Campus DLC hiányzik. az okozná? Ennyire számít?
    Valakinek volt már ilyen problémája?
    Kép:
  • Bal0924
    Sziasztok
    Létezik frissebb magyarítás a játékhoz?
    Az "industries" kiegészítő megvan és nem egészen értem.