2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
BYpsilon #1972 A játék az asset-ket azuok neve alapján és nem file név alapján azonosítja. Ha valamit csinálsz ügyelj arra , hogy a file néven felül az asset nevet ird át. -
AdemHUN #1971 Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki tud segíteni az ASSET EDITORban? Megcsinálok valamit, utat vagy parkolót akkor azt tudom hazsnálni a játékban. De csak egy valamit. Mindig felülírja az előzőt amit alkottam. Az utcát nem is bánom, hogy elveszett, mert kék volt mindig a vége amikor egy másik úthoz csatlakozott. De most csináltam egy nagy kavicsos parkolót amiben összevissza parkolnak a kocsik és az előző kis aszfaltos parkolóm szintén eltűnt. A városból és a parkok közül is ahonnan ki tudtam választani.
Mit csináljak, hogy több dolgot is elkészíthessek? Töltsem fel Steamre? -
horthy #1970 Cities Skylines Sunset Harbor-al nyomulok . Mire használhato a turistabusz meg a taxi ? Összekötöttem turistabusszal parkokat stb amit " nevezetességnek jelölt " a map de nem nagyon használják ki a turistabuszt . Mit kell csinálni ahhoz hogy ki legyen használva ? a Taxi mire jó azt végkép nem használják ki ? Hogy épitsek ki taxi hálozatot hogy legyen értelme ? Ki használja és hol ? Turizmust hogyan növeljem ? Mit szeretnek a turisták ? Mit épitsek nekik ?? -
#1969 Empty it! mod, tényleg tök jó, be lehet állítani, hogy hány százaléknál kezdje üríteni és hogy meddig!
A zónázással is tisztába kerültem azóta. Van már erdészetem és farmom is.
A tömegközlekedés továbbra is veszteséges, van egy metróvonalam körbe oda-vissza, van vonat, tehervonat, busz, de mindegyik mínuszos.
Polgárok meg mondják, hogy meglepően olcsó az élet a városban, de amint emelek 1% adót, megy a sírás. XD
-
#1968 Van olyan mod ami automatikusan ki-be kapcsolja a temető és szeméttelep ürítését, így nem kell azokat keresgélni.
A death wave-re is van mod ami kicsit randomizálja az újonnan beköltöző emberek életkorát, továbbá az idősek otthona illetve a gyerekkórház (child health center) is változtatja.
Ha district-et jelölsz ki egy városrészen akkor ki tudod választani a zöld kereskedelmi és lakónegyedet egyszerre is specializálódásnak. Az egész várost nem érdemes, mert a házak olyankor nem annyira tömöttek -> kevesebb lakó -> kevesebb adóbevétel.
Az ipari district-eknél specializálódni kell a megfelelőre, utána pedig a feldolgozott anyagokat tárolni egy raktárépületben és abból semmit sem exportálni, így például a kibányászott és tárolt szenet/olajat fel lehet használni erőművekben vagy speciális feldolgozóüzemekben.
Az Okos Otthon rendelet az melyik angolul? Mod vagy a High Tech Housing van így lefordítva?
Utoljára szerkesztette: Fenrir, 2021.01.08. 18:20:12 -
#1967 Tudtok tanácsot adni a zónázással kapcsolatban? A Green cities dlc-vel kapcsolatban. Gondolom én, hogy érdemes külön zónázni a lakóövezeteket, a kereskedelmi övezeteket, a hivatali övezeteket, stb. Csak mert lehet egybe is, viszont csak egy specifikációt tudsz ráhúzni a zónára (vagy a lakóövezetest, vagy a kereskedelmit, stb.)
Teszteltem a (most már) 70 ezres városomba először kicsibe a zónázgatást, át is alakultak önfenntartó létesítményeké az épületek plusz bekapcsoltam az elektromos autó és az okos otthon rendeletet. Így még nem is volt nagy gond, tényleg kevesebb lett a szemét, le is lehetett venni a hulladék költségét 70% alá. De amikor nagyba csináltam, hogy kb a nagyobb lakóövezeteket, kereskedelemmel, hivatallal együtt bezónáztam, akkor keletkezett mindjárt egy -35 ezres pénzbeli veszteség. Persze, mert eltűntek a lakóövezetek, hogy átalakuljanak. Jó lassan persze. Lehet, hogy ki kellett volna várnom...
Az ipari zónázás oké, de mivel nemrég óta játszok, most néztem csak át a térképemen a nyersanyag lelőhelyeket. Simán ráépítettem a lakóövezeteket 2 olajmezőre is... :D
Viszont amikor visszatöltöttem a játékot minden zónázás nélkül és kíváncsiságból bekapcsoltam az egész városban csak az okos otthon rendeletet, akkor kis mínusz után jó kis pluszba lettem (ez alatt a +8000-et értem, mert eddig olyan 1000-3000 között volt a bevételem. De nem aggódtam, mert 6.500.000-ba vagyok).
Nem tudom érthető volt-e a dolog, de ezzel kapcsolatban jöhetnek az okosságok. :D
Köszi! -
Borg #1966 A sok egymás melletti szép lesz, amikor néhány százezer lakosnál elkezdődnek a death wavek, és az egész város azért dugul be, hogy 1000 halottaskocsi akar egy helyre eljutni :D -
#1965 Csak azt nem veszed figyelemben, hogy míg a valós életben a városok temetőinek a mérete változó, addig a játék fix paraméterekkel rendelkezik. Ha egymás mellé teszed a sok temetőt, akkor az kb. olyan, mint egy nagy temető egy nagyvárosban.
A szeméttel nekem is voltak gondjaim.
A szeméttelep begyűjtötte a szemetet, de az égető nem csinált semmit. Pedig egymás mellett voltak.
Aztán rájöttem, hogy a szeméttelepet kiürítésre kell állítani, akkor elhordják a cuccot az égetőbe.
Vagyis mindig figyelni kell őket és amikor kiürül az egyik szeméttelep, akkor átállítani, míg, ha megtelik, akkor megint csak átállítani. Több szemétteleppel, megfelelően játszva a beállításokkal mindig van mit égetni és mindig van hely a szeméttelepen. Szemét meg nincs a városban.
Amire viszont nem jöttem rá, hogyan tudok szenet, olajat biztosítani a megfelelő erőműveknek.
Terjeszkedtem olyan terület felé, ahol van ilyen lelőhely. Kijelöltem ipari zónákat is, de olaj nem jutott az erőműbe.
Még az útvonalat is egyszerűsítettem a két hely között.
Lehet, hogy még így is túl messze voltak egymástól? -
#1964 Igen, így van, épp most tesztelem. Szeméttelep kiürítésekor megnő a környező égető félretett hulladéka, tehát azt égeti. Rászánok jó sok időt, hogy felszámoljam a 123 szeméttelep legtöbbjét. :D -
#1963 Én azt vettem észre hogy ha van szeméttelep és újrahasznosító üzem vagy szemét égető akkor a szeméttelep ha megtelik akkor a kiürítés opció benyomásával onnan használják el a szemetet nem a városból gyűjtik. (gondolom feltéve ha a lerakáskor jelzett zónán belül vannak egymásnak)
"Megjegyezem nem vagyok biztos benne hogy ez tényleg így van-e, de nekem úgy tűnt." -
#1962 Köszi a tippeket. A krematórium a halottasház, valamiért így van lefordítva. Tök üresek, gondolom a sok temető miatt. -
#1961 Temetők helyett építs krematóriumokat, nekem mindig elég volt. (Amúgy az én 25 ezres szülővárosomban 4 temető van... :) )
A szemét kapcsán nekem úgy tűnt, hogy a lerakók hamarabb elviszik a szemetet, mint az égetők, mert több kukásautót indítanak. Lerakókat nem szoktam ezért építeni, viszont több égető is kell, csak hát eléggé szennyezőek. Nyomni kell az újrahasznosítási policy-ket, építeni a recycle center-eket (valamelyik DLC-ben van, úgy rémlik), meg ilyesmi. -
#1960 Van egy-két idegesítő dolog ebben a játékban. Felépítettem egy 62 ezres várost és vicc, hogy kb. 15 temető kell bele, sőt még az is kevés. A halottas házak üresek. Én egy 55 ezres városba lakom és kurvára elég 1 temető. :D Na jó, kettő.
A másik a hulladék kezelés: még több szemétlerakó van a városban, mint temető. A szemétégető semmi érdemlegeset nem csinál, ahogy a hulladék feldolgozó sem. Csak mindig mutatja hogy megtelt, ahogy a temetők is. De legalább stadion van! Viszont a város tök jó, mindenki hepi...
Na megyek építek egy másikat... :D -
#1959 Sziasztok,
lehet tudni hogy a tömegközlekedésből (csak busz) miért nincs bevételem? Van 2 buszállomásom meg jó pár útvonalam, de csak kiadás van bevétel nincs. -
Borg #1958 Amikor cities kijött, 4 magos procik voltak.
Nekem 6700K-m volt, az is elvitte a határra, addig amig az engineba épitett limitek engedték.
Aztán vettem a 3700X-et, ez 8 magos. Semmivel sem fut rajta jobban a játék.
Szóval ez nem proci limit. Simán a játékban itt húzták meg a határokat.
Ráadásul ma már 10-32 magos asztali procik is lennének hozzá. Csak engedniük kéne, hogy az engine kifussa magát. Még anno egyszer nyilatkoztak a fórumukon, hogy a limitek azért vannak a játékban, hogy laptoposoknak is menjen jól. És hogy úgy van megírva, hogy ezeken olyan egyszerűen nem is tudnak emelni, szóval ne is számítsunk rá. Nem is tették azóta sem. -
Xsillione #1957 valóban nem a gpu, ami ezeknél a korlát, hanem a cpu, egyszerűen nem tud többet kezelni, persze esetleg lehetne reszelni a szoftveren valamit, meg talán egy friss mai engine jobban bánna a magokkal is, ám egy ponton túl ezek mind elfogynak, vagy a szimulációt vesszük egyszerűbbre, vagy a telejsítmény fogy el (még persze lehetne játszani azzal, hogy ritkábban számol, ám az is erősern zavarna) -
#1956 Ok, megvan: a vírusirtó karanténba rakta a launchert :(( -
#1955 Sziasztok!
Steamen a Bootstrapper error hibával találkozott már valaki? -
Borg #1954 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mindenkinek azért nincs... szerencsém volt. Persze azóta is szopok vele mindenféle driver gond miatt. Szóval annyira ne bánd, hogy nem jutottál korán hozzá :) Kell neki még pár driver release... -
#1953 Hát akkora városig én sem jutottam még el... bár én is ezekre gondoltam, csak nem tudtam hogy vannak ilyen limitek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De hogy van mindenkinek 3080 mikor én első nap rendeltem és még mindig nem tudták szállítani? -
Borg #1952 Nem az fps-el van a baj, egy 3700X, 32giga rammal, meg 3080 FTW3 Ultrával nehogy már ne legyen elég :)
A baj az objektlimitekkel van, hogy max hány lakost, autót házat tud kezelni a játék szimulációja. Nem megjeleníteni, kezelni. Mozgatni, útvonalat számítani. Hogy a város éljen, működjön a gazdaság, és ne csak dísznek legyen a sok ház. Ezek a limitek keményen ott voltak mindig is, ki is irathatod őket mindenféle moddal, de módosítani soha senki nem tudott rajtuk. Ha eléred, akkor elkezdi megdögleszteni a város azon részeit, amik épp nincsenek a képernyőn. Nem indulnak az emberek munkába, nem közelkednek autók ott, nem spawnolnak teherautók a gyárakból, és így tovább. Aki ezekbe még nem futott bele, az nem épített elég nagy várost ;) -
#1951 Szerintem annál jobb teljesítményt ne várj, sőt egy következő rész csak szarabb lehet ennél. (mert magasabb átlag konfigurációra állítják be)
Egyszerűen erősebb gép kell ami bírja
Ha be kell tölteni azt a rengeteg egyszerű épületet, részletet meg mechanikát azon nem sokat lehet optimalizálni. "Sok kicsi sokra megy?!"
Vannak modok amikkel még visszább veheted a grafikát, látótávolságot, effekteket. Az tud ezen segíteni valamennyit. -
Borg #1950 Aha... kivéve igazán nagy városokat, sok lakossal.
A játék már 300 ezer felett megfekszik, kezdi kiherélni a saját működését.
Onnantól bár eljutottam 1 millióig, csak kínszenvedés az egész, a bugok kerülgetése.
Én azért csak szívesen látnék egy jobb enginet alatta, ami tovább skálázódik új hardvereken. -
#1949 Arra ne számíts egy darabig. A készítőknek semmi oka rá. Meg nem sok gyakorlati értelme lenne.
Ez egy a végtelenségig játszható játék... modokkal bármit elérhetsz benne amit hiányolsz.
-
Plata #1948 Én is leszedtem.
-
Borg #1947 Lassan inkább egy Cities2-t jelenthetnének be végre :) -
#1946 Ma és holnap ingyenes az epic-nél az alapjáték. Ha esetleg valakinek még nem lenne meg :) -
Norbertboy #1945 Magyarítás a játékohoz, ha gondolod próbáld ki!
Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2020.11.15. 10:09:06 -
EM64T #1944 Valami a Harmony moddal nem jó. Melyik változatra vagy feliratkozva? Ez a legújabb. Ha ez van neked is, lehet van olyan modod, ami a régit használja. Ha nem ez van neked, lehet olyan modod van, ami ezt akarná használni. Vissza tudod követni, melyik mod miatt kellett a Harmony-t telepíteni? -
#1943 Valami mod vagy asset nem jó. -
noki2258 #1942 Tudja valaki ezt miért kapom? Mindjárt a boot után, amint "indítom az időt":
Köszi előre is!
-
EM64T #1941 A TMPE modnak van olyan funkciója (sok más nagyon hasznos dolog mellett), amellyel járműtípusokra bontva tudunk egyes útszakaszokra behajtani tilos jelzést adni. Többek közt tehergépjárművekre is. Ellenben vigyázni kell, hogy ily módon ne zárjuk el egy-egy commercial épület teherautós ellátását - mert akkor az üzlet elsorvad és tönkremegy.
Érdemes még jó várostervezéssel is segíteni a problémán, külön comemrcial negyedet létrehozni, hogy annak teherautó forgalma ne terhelje a residental negyedeket.
Illetve az elkerülő úttal kapcsolatban: úgy tudom, hogy nem csak az út hossza, hanem az azon engedélyezett sebesség is mérvadó abból a szempontból, a járművek mely utakat használják. Tehát ha van egy rövidebb 40-es utad, meg egy kicsit hosszabb 60-as, a 60-asat fogja használni. A TMPE-vel sebességeket is lehet állítani. -
horthy #1940 Cities Skylines Modern City Center-el nyomulok . Van egy kis problémám a közlekedéssel . Hogyan tudom terelni a teherauto forgalmat ? Milyen funkcióval a játékba ?? Az a problémám hogy a belvároson keresztül megy a teherauto forgalom ( fatranszport , nyersanyag stb ) mivel a program megkeresi a legrövidebb utat . Hiába épitek elkerülő utat az iparnegyedből akkor is a város közepén akar mindenki menni . Láttam a zonán belül policy-ba teherauto kitiltást de nem sokat ért szinte semmit . Hogyan lehetne terelni a forgalmat milyen megoldassal ? Az adjust roadnak nemtudom mi a jelentősége azt még nem probáltam a trafic routes-ba . Mi a jelentősége hova huzom a zöld csikot ? Azt látom be lehet állitani hol legyen lámpa stop tábla stb . Szeretném egy kicsit jobban megérteni a forgalom irányitást . -
SaGa #1939 Igen, a 12 giga ram csinálhat olyat, hogy nem megy a dual channel és emiatt sokat veszít a teljesítményből a gép. Arra még ráerősít egy esetlegesen lassú hdd-n ülő virtuális memória és ennyi… Ez a játék főleg RAM igényes… -
#1938 Nem hallottam még olyanról, h a monitor miatt szaggatna valami.
Ha a vga driver telepítés nem oldotta meg, akkor egy utolsó próbát megér, ha teljesen leformázod a fenébe a hdd-ét és újra felrakod az oprendszert, majd a vga drivert meg egy játékot és leteszelted, ha úgy is szar, akkor szerviz, mert a vga a szar. -
koj #1937 Teljesen új gép, feltettem a drivert ugyanaz.
Ugrál az FPS eléggé, játékoknál effektek közben (robbanás, ilyesmi) leesik pl 40-re, és utána vissza 60-ra. Nem fixen kellene menni 60-nal? (Régebbi játékok)
A monitornak van köze ehhez? Mert 1600x900-as régi monitor, és a kimenete D-SUB, és a VGA kimente ugye HDMI, és átalakítóval van összekötve, az lehet baj? -
Balázs 17 #1936 nekem az a 12giga RAM is furcsa, de amúgy én csak VGA drivert szoktam felfrissíteni magamnak (de azt se mindig), minden mást a WIN10 tesz fel és sose volt iylen problémám, még WIN7 korában se
Szóval az ilyen CD-t kapsz stb azzal nem is foglalkoznék, ha a rendszer nem tudja magának letölteni ami kell, akkor ott már gáz valami... új gép vagy '1hetes' használt? nem mind1 -
#1935 Rakd fel a video kártya drivert, kb az miatt lehet ez, vagy valami alkatrész szar.
Itt be tudod állítani melyik kártyához és milyen oprendszerhez etc.
Driver letöltés
Ha ez sem segít, akkor nézd meg azt hogy mennyi hely van a hdd-én és az ssd-én.
De szerintem kajak a vga driver lesz.
-
koj #1934 Amit az alaplaphoz kaptam CD-t, azt feltelepítettem az a chipset driver nem? Lan, Audio stb.. Ez a HDD dolog ez mi? -
#1933 Elég nehéz ezt távgyógyítani, a helyedben megkérném egy közeli, hozzáértő ismerősömet (vagy egy fizetős szakit), hogy nézzen rá diagnosztikával, tesztekkel, rakja fel rendesen a drivereket (chipset driverre gyanakodnék először a leírtak alapján), stb.. Még az is lehet, hogy a HDD nem a jó SATA portban van, vagy kicsit ki van csúszva és/vagy legacy IDE módban működik.