2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#327 A játékot steamen vetted nem? Vagy odaregelted be, nem? Akkor meg kellett adni valamit már. -
DonPedro22 #326 ok átnézem, de az normális, hogy nem kérte be a játék a cd keyt? -
#325 Általában a játékmentések a c dokumentumokban vannak, amik nem törlődnek uninstallnál. A registryt is össze baszhatja a váltást, ilyenkor érdemes rendesen letakarítani a maradékot. -
DonPedro22 #324 #320 valaki? -
#323 content manager menüben a maps fülön nézd meg, hogy be van e pipálva a térképed amit csináltál. -
#322 lol, nem csak városépítésre jó a játék :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
csupicat #321 Sziasztok,
tudnátok segíteni? ha a világszerkesztőbe létrehozok egy területet utána hogy tudok aztán azzal a térképpel játszani? A választhatók közül csak az eredetileg is ott lévők közül tudok választani, pedig megvan a mentésem.
Köszi -
DonPedro22 #320 Egy érdekes kérdés... warezoltam... megtetszett, megvettem és mielőtt feltettem letöröltem a tört verziót de ahogy feltettem az eredetit és megnyitottam a mentés megmaradt és az elkezdett város is... ez miért van? vagy most mi van? :S
Ja és kiírja kezdésénél ugye, hogy indítás után meg kell majd adnom a termékkulcsot, de nem jön be semmilyen ablak ahova be kellene írnom...
Utoljára szerkesztette: DonPedro22, 2015.03.13. 20:36:27 -
Meridius #319 Új területek milyen léptékkel oldódnak fel? Már négyet feloldottam, de sikerült a leghülyébb elosztásban. Keservesen kéne az ötödik, hogy ne pusztuljon bele a közlekedési káoszba a város. :D -
twi452 #318 ha nincs 4+1 négyzet hely a sima utakkal akkor lerombolja az épületeket igen, ezt bele kell az elején kalkulálni az útba hogyha később 4-6 sávosra akarod bővíteni
vagy ugye később most át kell alakítanod a dolgokat mert a nagy út mellett már csak 3 négyzetnyi helyed lesz az épületeknek -
DonPedro22 #317 Mivel nő a városom, szeretném fejleszteni az utakat nagyobbra... ehhez lerombolja sorban az épületeket és megint kis szintű épületeket rak vissza? :( -
MasterMason #316 Meg azért sok dolog ki is maradt, pl abszolúte nem lehet alakítani a talajt már bentről, ennek köszönhetően pedig már egy repteret sem lehet letenni akárhova. Gyakorlatilag sehova nem lehet letenni mert túl nagynak találja a lejtőt. Sokat dobna a napszakok váltakozása is.
Viszont legalább vannak egyéb marha jó dolgok. -
bruna #315 A Steam-es módok automatikusan frissülnek ? Pl hogyha egyet leszedek az onnantól folyamatosan frissül és nem kell nekem semmit se tennem vele ? -
o0Sagem0o #314 Van mit csiszolni rajta bőven ez nem is kérdés:) Viszont azért "izgatott" mindenki, mert nagyon jól rajtoltak, az alapok megvannak, üzleti siker megvan, hype megvan, szóval minden adott arra, hogy egyre jobb és jobb legyen a cucc!:)
Ui: jönnek az alagutak, záros határidőn belül beteszik őket free updatként, valamint bár modként letölthető, lesz hivatalos auto save funkció is hamarosan. -
peti79 #313 Köszönöm a válaszokat! -
trigorin #312 Na, azért derülnek ki dolgok. Ilyen például, hogy a munkások elvileg soha nem kell eljussanak a munkahelyükre, az üzemeknek elég, ha megfelelő mennyiségű munkás van hozzájuk rendelve. Ez amolyan klasszikus SC4 megoldás. Mindezt többek között azért, hogy így kíméljék valamennyire a közlekedés-szimulációt, valamint az sem biztos, hogy egy rosszul megtervezett úthálózat esetén a munkások eljutnak a gyárba.
Ráadásul az útkereséssel is komoly problémák vannak. Azt én is tapasztaltam, hogy egy hatsávos, egyirányú úton jó hosszú kocsisor áll egyetlen sávban. Így aztán tényleg nehéz hatékony városműködtetést elvárni a programtól :)
Van még mit javítani ezen a játékon.
Utoljára szerkesztette: trigorin, 2015.03.13. 14:35:45 -
hoffmann14 #311 Ha a újrakezdést úgy érted hogy a módot a játékban szeded le és ki kell lépned utána a menübe akkor igen.(Ha a menüben szeded le akkor értelemszerűen belépsz a mentésbe és ott van) De a mentés nem veszik el mert betettél egy módot. :) -
trigorin #310 Tudtommal nem, a modok globálisak, ezt írja vhol a játékban. -
peti79 #309 Ha új modot szeretnék betenni, akkor újra kell kezdeni a játékot? -
ttt1 #308 Mondjuk most 30000 létszám felett lelassult a növekedés egyenlőre vagy nekem tűnik lassabbnak. A mértéke ugyanannyi de ugye 40 e majd 65 e kell a következő szintekhez az lassabban lesz unlockolva :) -
#307 amit javallok még a filmgrain levevő mod, és a speedoptions mod, amivel életszerűbbre lehet csökkenteni a sebességet. -
#306 Nem, a 13dik szintnél megkapható a maradék egyszerre. Legalábbis valami ilyesmit olvastam a modleírásokban.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.13. 08:52:29 -
Raiders87 #305 Több mint 15 óra játék után azt kell mondjam egyáltalán nem csalódtam a játékban. Elsőnek ugyan túl könnyűnek tűnt, de a hard modot bekapcsolva már mindjárt más a helyzet. Valaki már próbálta úgy feloldani mind a 25 mezőt, hogy nem rögtön az elejétől kapja meg? Bepipáltam a modot, de minden egyes "szintlépés" után csak a szokásos 1 területet kapom meg amit megvásárolhatok. Vagy ez így fog menni amíg meg nem lesz a 25? -
#304 aham, köszi. szóval itt van :)
http://imgur.com/a/ks43O
na
ez most végtelen pénzes, mind a 25 mező kilockolva az elejétől fogva. meg pár steam-ről letöltött útelem. majd ma kezdem a dekorációt. egyrészt nem akartam hogy bármi határt szabjon a kreativitásnak, másrészt ki akarom próbálni hogy bugos-e ha mind a 25 térképmező fel van oldva. van benne vagy 6 metróvonal, és ingyenes a tömegközelekedés, az úton igy legalább csak kisteherautók vannak akik bejönnek a lakóövezetbe.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.13. 08:30:11 -
#303 tinypicet használj vagy imgurt. Vagy f12 játékban és akkor onnan online link.
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2015.03.12. 22:42:04 -
#302 na, képfeltöltésről nem lehet linkelni :S
érdemes a steam-ből 1x1 meg 2x1, 2x2 -es méretű parkokat letölteni, nagyon feldobják a kimaradt kis helyeket a térképen. -
ttt1 #301 Luxus iroda teteje így néz ki:) -
ttt1 #300 Ez az enyém jelenleg ... város Most jön majd a tömegközlekedés és az elkerülő autópálya....
Utoljára szerkesztette: ttt1, 2015.03.12. 20:00:40 -
#299 Minden játéknak vannak hibái, a Cities XL például totál szét tud fagyni, az SC4 már elavult kicsit, az új SC nem sikerült olyanra mint az utódok, ez pedig ilyen lett. Sokaknak tetszik és igenis számolni kell vele, mint komoly városépítős játék :3
szerk.: Egyébként ezzel a fejlesztővel azért is jártunk jól, mert ugyan pénzért, de pl. az EUIV-hez is folyamatosan érkeznek a dlc-k és kiegészítők, a peccsek, a moddolása is nagyon magas szintű, csakúgy mint a Cities in Motion 1-2, a 2höz még nemrégiben jött ki DLC, ahhoz is van pár mód, szóval a Paradoxot nem mondanám annak a lehúzós cégnek, persze nekik is vannak érdekes bizniszeik. Mindenesetre a játék sokáig támogatva lesz, ez is biztos :D
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.03.12. 19:57:14 -
#298 félreértés ne essék, nem vitatkozni szándékozok ízlésen, csak ahogy te is leírtad a véleményed úgy én is reagáltam rá az enyémmel teljesen jó szándékból :) -
MasterMason #297 Már milyen méretre gondolsz? Mert CXL-ben kb 60x akkora területet építhettél be mint az összes SC-ben összesen. ;) -
MasterMason #296 Nekem a kis simek úgy telefosták már a folyót hogy egy kurva hosszú "foscsík" szivárványszínűre festette a tengert vagy mi ez. -
#295 .locale fájlban van tárolva a szöveg, eddig még nem sikerült a saját kis tudásommal olvashatóvá varázsolni, notepaddal próbálkoztam. esetleg aki keni vágja a témát adhatna ötletet :)
Utoljára szerkesztette: nyirog, 2015.03.12. 19:46:55 -
#294 de civ city rome-ban sem volt olyan túlzottan kicsi, meg a tycoon city new yorkban sem -
#293 ha csak a méret a lényeg akkor kapásból SC4, SC3000 -
MasterMason #292 Igazad van, és eszem ágában nincs most azzal játszani, mert ez a játék is szenzációs. Különösen tetszenek a kerületek, hogy különböző általam kijelölt kerületeket alakíthatok ki. Ez a része például fenomenális. Van egy csomó olyan hangulati elem, ami tényleg hiánypótló.
Imádom az ilyen játékokat, szóval én amondó vagyok függetlenül a kijelentésemtől, hogy ez a játék új szereplőként megérdemli a figyelmet. -
o0Sagem0o #291 Jó játék, de az a baj, hogy komoly technikai hibák voltak..és ami rosszak hogy még mindig vannak benne, egyszerűen a kezdeti lelkesedést felváltotta a pénzlehúzás a készítők részéről, és nagy ívben tettek/tesznek a játékosok siralmaira/hibajavításokra :( -
BYpsilon #290 Végre volt időm kipróbálni. Első benyomások.
Ritka ronda kezelő felület. Egér kezelés is fura számomra, hogy pld. nem lehet megragadni a térképet és úgy mozgatni. A föld felszín magasságában mozgó felhők szintén, gondolom ki lehet kapcsolni valahol, nem találtam. Nagyon fura meglévő áramvezeték alá nem lehet parcellázni, hanem el kell bontani és csak utána. A fix parcella méret is fura.
Egyébként elsőre nem rossz, majd belemerülök hétvégén. :)
-
Luciferkee #289 Mielőtt jönnek a Hardcore várostervezők, igen tudom, nem a legjobb elrendezés, mindemellett az is, hogy ennél ezerszer jobban lehetne optimalizálni a közlekedést. Viszont én keződként büszke vagyok rá! :)
(sim cityvel játszottam sokat, tetszett, de beleuntam, hogy úgy kell a városokat összetömöríteni) -
Luciferkee #288 Kinek hogy néz ki a városa?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Áttekintés felülről:
Farm "negyed" (jelenleg kis szemétproblémával küzd, de már lassacskán megoldódik a gond). A szélerőműveket elfelejtettem lebontani, a játék elején különálló rész volt, próbáltam úgy csalni, hogy odarakok 1-2 szélerőművet ezáltal áramot adva nekik, de felélték a kapacitást (sim cityben mindegy volt, ha lefedettég alatt volt valami, akkor rácsatlakozott az egész hálozatra, nem különálló kis szigetként üzemelt):
Faipar:
Ipar:
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.12. 18:01:43