2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • DonPedro22
    Ha valakinek kellene Magyarítás
  • TokraFan
    Pukkant negyedet (nyócker) én az ipari park mellé tettem, itt szennyezett a levegő és kevés a kényeztetés (parkok stb.)...Egyetlen luxus villa sem épült még. :-)

Vagy próbálkozz az iskolázottsággal...ahová nem akarsz magas fejlettségi szintű házakat, oda max. 8 elemit adó oktatást helyezz, vagy azt se...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.11. 09:16:41
  • horika
    Workshopban van már hasonló asset ha jól láttam, és valóban szép

Igen jól emlékeztem, nem pont ez az, de hasonló:
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.04.10. 11:50:02
  • Yag
    Van, amikor a valóság kacifántosabb mint amit Mi meg bírnánk ebben a játékban "rajzolni" :P

Ez meg egyszerűen szép :
  • bruna #527
    Lehet ,hogy az asset editorban csinálok valamit , le kicsinyítek valamit ,hogy ne nagyon látszódjon, ami csökkenti a telekértéket és közéjük dobálom :D
  • MasterMason
    Vagy egy szemétégetőt az nem foglal akkora helyet.
  • bruna #525
    Hát szedtem már le jó pár házat de így is a játék véletlenszerűen építgeti őket, lehet keresek valami apró szemétfeldolgozót v ilyesmit a workshopban, és közéjük rakok párat, nekem ne puccoskodjanak :D
  • MasterMason
    Akkor tegyél egy szeméttelepet a környékre. Imádni fogják.
  • horika
    Tölts le workshopból olyan fajta házakat amiket akarsz, és akkor olyanok is lesznek. Szerintem alapból szebb fajta házak vannak bent, hogy jól nézzen ki a játék.
  • bruna #522
    Az be van lőve mindenhol, nincsenek felhőkarcolók, a kertváros van tele gazdag villákkal... Egy normál sátortetős ház nincs :S
  • MasterMason
    A Districts lehetőségnél körberajzolsz egy területet és kiadod azt a rendeletet arra a körzetre, hogy nem épülhetnek toronyházak.
  • bruna #520
    Belváros high, a kertváros low residential. Minden szolgáltatásból annyi van hogy nagyjából mindenhova időben eljussanak még a dugóktól is, de van pár hely ahova nem jut el pl. időben tűzoltó és az is pénzes negyed. A parkokból sincs minden utcában... :/
  • horika
    Telekértéket a parkok meg a szolgáltatások viszik fel keményen. Ha sok van belőlük akkor hamar felfejlődnek a házak. Amúgy low vagy high residentalt építesz?
  • bruna #518
    Van egy érdekes "problémám"... Építettem egy várost végtelen pénzel csak úgy, valósághűvé akartam tenni, van benne mindenféle szolgáltatás (sulik, rendőrség, stb.) DE szerintem nem túl sok ,pont amennyi kell... Erre mindenhol maxon van a telekérték... és mindenhol csak modern, pénzes házak vannak... , És az számomra nem szép, nekem normál kertváros kell ,nem egy Dubai... :D Mivel tudom csökkenteni a telekértéket? Vagy valamelyik politika okozza ezt? A hightech housing nincs bekapcsolva. Most kikapcsoltam már azt a parkos politikát is , de semmi nem változott...(bár sokat nem tekertem az időn) Az adókhoz nem nyúltam... Ilyen politikákat engedélyeztem: áram,víz takarékosság, újrahasznosítás, az a smileis turistabarát (Recreational) akármi,oktatás hatékonyságát növelő... Valamelyik okozhat túl jó telekértéket? Vagy nem kéne ennyi politikát használnom ?
  • Szthomas
    Sajnos a Colossal Order-nél ez már régi keletű dolog, a CiM2-nél is csak apróbb dolgokon javítottak. A forgalmon, az emberek útkeresésén és hasonlóan fontos dolgokon semmit sem módosítottak, habár mindenki látta hogy probléma volt velük. Egy idő után már csak annyit mondtak, hogy ők ezt így álmodták meg és nem látnak komolyabb gondot a rendszerben. Remélem már változott a hozzáállásuk, mert a CiM2-vel jó pár embernek okoztak csalódást, köztük nekem is. Tudom hogy kis stúdió meg minden, de náluk valahogy a módosításra való hajlandóság is problematikus. Rengeteg potenciált hagytak benne az előző játékukban is, pedig a hivatalos fórumon éjjel-nappal ment az ötletelés a lehetséges megoldások megvitatására, sajnos az ő részükről már nem volt ekkora lelkesedés...
  • TokraFan
    Bug-os a játék, ez nem vitás. Eleve a forgalommal ugye zűrök vannak kezdetektől, és nem értem a fejlesztőket a patch prioritás kapcsán sem, mert komoly problémákat még mindig nem javítanak, miközben sokkal kevéssé lényeges dolgokat viszont javítanak.
    A 1.0.7c is sokaknál hazavágta a játékot, laggol, stb. Azért bízom benne, hogy idővel orvosolják a gondokat...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.08. 20:29:00
  • Borg
    150 ezer lakosnál azért nálam már kezdenek gondok lenni... érthetetlen okokból egyszer csak a kék részek 2/3-a elhagyatott lett, tehát a fél város tele van elhagyott házakkal. 20-30 ezreket ingadozik a bevétel, mikor milyen kedvük van...
    Ráadásul a vonatközlekedés is megbénult, és nem a városon belüli közlekedés miatt, hanem azért, mert a határokon kifelé áll a sor vonatokból...
  • trigorin
    Ez nagyon aranyos :)

https://www.youtube.com/watch?v=Qhd9UF-tM1E
    Utoljára szerkesztette: trigorin, 2015.04.08. 12:38:54
  • TokraFan
    Megépítettem a Hadron ütköztetőt. :-)
    Egyébként legjobb az egészben a kerületek. Ez akkora ötlet, hogy önmagában elviszi a játékot (kis túlzással persze). Teljesen testre szabható így minden. Csináltam milliárdos negyedet, kitiltottam onnan a kamionokat és mindenből a legjobbat kapják...Az ingatlanok értéke az egekben van. :-) És ami a legjobb, ez a városrészem teljesen önellátó, hozzá sem kell nyúlni, nincs semmi hiszti.

A másik amit nagyon eltaláltak, az a mod támogatás.
  • horika
    Ha van egy elhagyott épület, akkor jelöld ki az épületet és vidd az egeret oda ahol ki van írva hogy Abandoned building. Ekkor részletesebben kiírja mi okozta azt, hogy elhagyták az épületet. Pl. nincs hova vinni az árut, nincs elég munkás, nincs nyersanyag, stb.
  • MasterMason
    Így hogy nem látom nehéz volna megmondani, hogy ott nálad konkrétan mi van. :D

Ami biztos, hogy a tűzoltóságot imádja az ipar, nálam az húzta fel hi-tech ipart mert a közeli tűzoltóság nagy mértékben növeli az ipari területek értékét is nemcsak a tűzbiztonságot. ;) Megnézed mekkora körben alakulnak át hi-tech gyárakká a lerakott tűzoltóságnak köszönhetően, és ugyan olyan távolságban mehet még tűzoltóság (nagy tűzoltó épületek sok kocsival)...

Közben meg nézd, hogy milyen ikonok jelennek meg a gyárak tetején és abból mindig tudni lehet majd mire van szükségük...

• MasterMason
    Több oka is lehet, pl nem volt elég importált nyersanyag, nem volt elég vásárló a termékre, nem volt elég dolgozó stb.
  • TBTPumpa
    Elkészült a magyarítás!
  • Borg
    Akinél nem tölti be a mentést tegnap óta:
    A Traffic++ mod okozza. Egyelőre be kell nyomni az optionsban a ghost módot, csak úgy mennek a mentések... valamit elcsesztek benne.
  • Yag
    Tegnap indítottam egy új város építést. Egyszerű struktúra semmi csicsa ... de az ipari (sárga) területek meg se moccantak. 1db nem épült fel ... van valakinek mit nyomtam el ? Mi változott vagy mi nincs ami miatt beállt a dolog ? Út van, víz- áram van ...
  • Borg
    Így történt nálam is.
    Ellenben jópár épületemet, meg parkomat törölte, ami a törtben benne volt, a steames normál változatban meg nem :) tele lett lukkal a város...
  • Meridius
    Én uninstalláltam, a mentések maradtak a helyükön és a steames verzióval ott folytattam ahol abbahagytam.
  • Borg
    ok köszi
  • MasterMason
    Mentsd el a save fájlt. Ott van a C:\Users\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Saves mappában.
  • Borg
    Akkor is ha uninstallom előbb?
  • Meridius
    Nem kell átemelni semmit, mert az appdata-ban megmaradnak a mentések.
  • Borg
    Virágboltiból át lehet emelni valahogy a mentést a steamesbe?
  • mokuci74
    A magyaritashoz fordito kerestetik
  • MasterMason
    Szerintem mással van ott a gond. Nálam szinte már-már tökéletes az oktatás, lenne hely mindenkinek. Ennek ellenére sem megy minden sim egyetemre... Nem lehet "túloktatni". Emellett nálam a hi-tech gyárakban is dolgoznak túlképzettek... Emellett az iparra szükség van az üzleti szektornak, mert amit az üzleti szektor árul azt az ipar gyártja le szóval az iparra későbbiekben nagy városoknál is mindig lesz újabb igény, másképp nem tud bővülni az üzleti szektor...

Valami más ott a gond.
  • TokraFan
    Thanks, akkor próbálkozom még. Azt megtaláltam, hol látom a lakosság képzettségi szintjét, majd ehhez próbálom igazítani az ipari területek mennyiségét. Esetleg csinálok lepukkant városrészt, ahol csak alap szintű oktatást engedek a népnek.
  • Szthomas
    Az oktatás terén nálam az vált be, hogy mindig csak akkor növeltem kapacitást amikor már (pár)százas nagyságrendű embernek nem jutott elég hely az oktatásban. Nálam az oktatás mindig középérték körül mozog, vagy alatta valamelyest. Ezáltal biztosítható a gyárakhoz szükséges munkaerő megléte, de azért a magasabb szintű üzleti és kereskedelmi negyedek is meg tudnak élni. Az egyetlen hátránya egy ilyen városnak, hogy a legmagasabb földterületi értékek nem lesznek elérhetőek amíg nem bővít az ember, de az sem annyira vészes dolog.
  • Borg
    Ez szerintem a természetes rendje a játéknak... előbb utóbb biztosítani tudod mindenkinek az iskolát, középiskolát, egyetemet, de onnantól nem is akarnak csicskamelót végezni gyárban. Ha az oktatásnál minden csúszka zöldben van, akkor el kell telni némi időnek, de sokkal több igény lesz kék területekre, mint sárgára.
  • TokraFan
    Hajó nincs, teherPU sincs még. De export-import a log szerint működik rendesen, kamionok viszik a cuccokat...
    Ezt a túloktatást nem tudom, lehet, hogy ez lenne? Hogyan lehet túlktatni (vagy hol láthatom, hogy ez a gond)?
  • Borg
    Áru van? Teherpályaudvar, hajó, ilyesmi...

Ha túloktatod a népet, akkor előbb utóbb már csak kék cuccokban akarnak majd dolgozni, iparban nem annyira...
  • TokraFan
    Egy kb. 9000-res lélekszámú városnál tartok, eddig minden rendben működött, de most valami nem stimmel és nem tudom az okát. Történt, hogy az ipari negyedben hirtelen tömegesen elkezdték elhagyni az épületeket, mondván nincs elég munkaerő. Holott van bőven, a szükségleteket jelző csíkok is mind nullán vannak. Oktatás rendben, közlekedés és minden más rendben. Kiépítettem buszjáratokat is, bár nem hinném, hogy az volt a gond mert korábban enélkül is full kihasználtságon ment az ipar, és persze nem is segített semmit. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?