2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • Luciferkee
    Nem szarral gurigázik a srác! :)
  • sirdond
    "kis" olvasni való

http://imgur.com/a/z1rM1
  • MasterMason
    Nem gáz, igazából nincs sok hatása ebben a játékban, engem is csak elvi okokból zavart. :D Ráadásként pillanatok alatt megtisztul a talaj ha megszűnik a szennyezés.
  • Conqvistador
    Az ipari negyedekben mennyire gáz a szennyezettség? Érdemes fákat parkokat tenni vagy ott nem probléma? Esetleg + kórházakat?
    A tűzoltóság erősítése alap arrafelé :D
    Próbálom Ipari kerületekre centrumokra korlátozni a szennyeződéseket és egy üzleti szektor sáv választja el a lakosságtól a szennyező épületeket.
  • Szthomas
    Mindegy hogy hogyan játszod, csak élvezd :D
    Hosszú idő után végre egy korrekt városépítős játék.
    Aki szereti a stílust annak ez olyan, mint ha már most karácsony lenne...
  • Conqvistador
    Igenis :D
  • sirdond
    így van
  • Conqvistador
    Értem én, hogy működik a gazdaság. Már C64 en játszottam az akkori sim city kiadással, azóta is sokfélével játszottam.
    Mobilon a Sim city androidos verzióján 90%os a lakosság elégedettsége :D
    Csak így free módban szeretném látni milyen épületek vannak, mekkora terület stb.
    Amúgy tényleg a normál módban van a kihívás de most egy kis sandbox érzés így az elején.
  • MasterMason
    Játssz "rendesen"! :D

Akkor értheted majd meg hogyan müxik a gazdaság meg minden egyéb, ha nincs unlimited money meg ilyenek... Csak összezavarja az embert és nem fog tudni jól működő várost építeni, ha nem kell ügyelnie a kiadásra-bevételre. Pont ezek a dolgok segítenek abban, hogy valóban működő várost tudjon építeni az ember.
  • Conqvistador
    Úgy tűnik a térkép volt a ludas. Most újra kezdtem egy alap térképen (Two Rivers) és már van lakosság :D
    Elcsesztem 2 órát a semmire :D
  • Conqvistador
    Akkor viszont valami baj van.
    0 a lakosságszám. :D Unlimited pénz és unlock all módban játszok 25 területtel indítottam, hogy kb mit is tudok kezdetnek kihozni a játékból de valamiért a lakosság zéró :D Majd ha jobban megismerem a működését akkor az elejétől kezdek egy normális pénzes játékot.
    De így ez most bug vagy valamit elkavartam?
    Lehet az a baj, hogy a steamről leszedett térkép mod (Innsbruck város) talán hibásan van elkészítve :S
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2015.03.21. 19:30:53
  • sirdond
    csak bizonyos lélekszám felett tudsz kerületeket kijelölni, utána beállítod, hogy olajipart akarsz. azt hogy hol van olaj, vagy a nyersanyagos áttekintőnél tudod megnézni, vagy a térképen, ahol új területet vásárolhatsz.
  • MasterMason
    ŐŐŐ. Hát területet bármikor ki tudsz jelölni, és rá tudod kattintani az olajos dolgot. Aztán ebben a körben teszel le ipart és automatice el kezd épülni az olajkút...
  • Conqvistador
    Most meg vagyok kavarodva. Azt írja ehhez a kerületes olajdologhoz szükségem volna nyersolajra. Azt meg honnan?
    Először az ipari területen fog épülni egy olajfinomítós vacak és csak utána tudom kijelölni a területet?
    És idővel specializálódni fog a terület?
  • MasterMason
    De kellenek utak, itt is csak az út mellett látható négysávos kockákon épülhetnek a különböző dolgok.

Én azt vettem észre, hogy hiába is volna elvileg egy rakás olyan nyersanyagom ami az iparom működéséhez is kellene, hogy azoknak ne kelljen importálni, nem tudok értelmes kitermelést folytatni akkor sem ha megfeszülök. Hiába is termelsz ki, azt el fogja exportálni a gyáraid meg importálni fogják az alapanyagot mert az sajnos nem lehet beállítani, hogy mit importálhatnak exportálhatnak a városból. Még olyan is előfordult, hogy bizonyos gyáraknak nem volt elég nyersanyag a gyártáshoz, miközben az alapanyag kitermelését végző dolgoknak meg nem volt elég vevő az áruira. Mondom ilyen nincs is... De van sajnos.

Jó lenne ha ezzel valamit kezdenének de a fejlesztők.
  • Conqvistador
    Köszi!
    Gondolom idővel majd egy Mod orvosolja eme problémát is.
    Vagyis akkor nem kell benégyzethálóznom úttal azt a területet csak mondjuk a körberajzolt terület szélére utat vezetek azt majd a többit megoldja a játék?
  • MasterMason
    Lentebb már ecseteltem, azt hittem, hogy majd én leszek aki megtisztítja a várost a talajszennyezéstől. :D

Aztán kiderült, hogy a szennyező iparom nélkül összeomlik az üzleti szektorom...

Ami a bányászatot fakitermelést illeti, hát szerintem az egy vicc kategória. Úgy tudod egyébként hogy kijelölsz egy területet a Districts lehetőségnél körberajzolsz egy területet és akkor rálépve mondjuk az oil industry-ra ráklikkelsz a már kijelölt területre.

Pikk pakk csontszárazra fogja szívni a területet a pár kút és akkor bezár a bazár helyette épül finomító meg egyéb szarság ami importálni fogja a cuccot. Ugyan ez igaz az ércnél is, pikk pakk átalakulnak a kitermelést végző marógépeid egyéb dolgokká amik kezdik külföldről importálni a cuccot. Szóval két lehetőség van, állandóan mész az új területre ahol még van szín vagy nincs kitermelés csak feldolgozás importból...

Szóval én annyi értelmét nem látom ennek a bányászatnak, hogy útra költsek ami oda vezet... Ez nem olaj a talajban hanem valami olajfoltocska...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2015.03.21. 17:24:12
  • Conqvistador
    Volnál szíves leírni mi volt az a rossz döntés?
    Hátha tanító jellegű azokra nézve (pl Én) akik csak most kezdtük a játékot. :D
  • Conqvistador
    Hogyan lehet specializálódni olajra vagy fakitermelésre vagy egyébre?
    Pl az olajlelőhelynél a területet lefedem iparral és valami prioritást adok neki? Mert külön nem láttam olaj-építményeket (fúrótorony, tároló stb)
  • MasterMason
    Ja, nem mellesleg pedig vagy 5 millió kreditet buktam a város tartalékából egy rossz döntés miatt, amit elég sok időbe telt helyrehozni. :P
  • MasterMason
    215 ezernél tart a városom nem túl gyorsan de folyamatosan fejlődik és egész jól működik. Persze a bevétel sem túl nagy, de pont annak köszönhetően nem sok, hogy sokat költök a városra, 520 ezer a havi kiadás. Havi 85 ezer az egészségügy, 50 a rendőrség, 67 ezer a tűzoltóság. 90 ezer a köztisztaság, 75 ezer a közlekedés, 50 ezer az utak karbantartása meg még az egyéb dolgok. :D Ti hogy álltok?

• Dreko7
    https://www.facebook.com/SkylinesHU
  • Meridius
    Ilyet se hallottam még, hogy valaki a biztonság miatt válassza a g2a-t, ahol volt már rá példa hogy lopott bankkártyákkal szerzett kulcsokat árultak. :D Ellenben a Nuuvem hivatalos viszonteladó, én is onnan vettem meg. Kétlem hogy a g2a-ssal bármi gond lenne amúgy, vedd nyugodtan arról amelyik szimpatikusabb.

A g2a shield pedig kizárólag a kód érvényességére vonatkozik, a különféle technikai nyűgjeiddel nem foglalkoznak.
  • Piko888
    Köszönöm srácok
  • Dreko7
    megmondom őszintén hogy majdnem beugrottam a dolognak:D Majdnem megtértem és átléptem a nuuvem-től vásárlársa. Ámde... Elolvastam a felhasználó licenszet és az utolsó paragrafus azt írja " ...a digitális játékok esetleges meghibásodásáért felelősséget nem vállalunk. (nem indul, hiba üzenettel kilép, kifagy, újraindítja a gépet etc. )..." Szóval inkább +27% áfa:) De ezzel szemben a g2a shieldet bekapcsolva akár pénz visszafizetési garanciát is vállal minden meghibásodásért!!! :) De ha valaki tud egy KOMOLY és olcsóbb oldalt azt szívesen meghallgatom. Az az ÁFA dolog nekem se tetszik :S
  • Meridius
    Nuuvem, 5,5k.

g2a-nak nem látom értelmét mióta ÁFA-t is kell fizetni, ugyanott vagy mint a bolti ár.
  • Dreko7
    https://www.g2a.com/r/dreko7

Ezen az oldalon minden olcsóbb. Én is innen vásárolok minden játékot. Arra figyeljetek hogy a shield mindig legyen bekapcsolva és a global cd key az ami nekünk jó.
  • Dreko7
    https://www.g2a.com/cities-skylines-steam-cd-key-global.html

itt olcsóbban tudod megvenni a játékot. Én is innen vettem.
  • sirdond
    akkor várd meg, amíg akciós lesz
  • Piko888
    ott drága
  • sirdond
    steam
  • Piko888
    Nem tudtok valamilyen megbízható és olcsó oldalt ahol megvehetem?
  • MasterMason
  • MasterMason
    "Irodaépület az üzleti épület :)"

Szerinted, csakhogy ha a narancssárga csík fölé viszed a kurzort akkor megláthatod, hogy az irodák és az ipari épületek egy "csíkon" vannak. Tehát egyben számolja a keresletet az irodákra és az ipari zónákra... ;)

Amúgy meg nem, nem az ipari zónákban van a nagyobb lóvé hanem az üzletiben viszont üzleti zónákhoz kell gyártó kapacitás mert egy idő után összeomlik ha csak importálsz árút és nem gyártasz helyben.
  • Tuvok #413
    Dead person waiting for transport ? Nekem a vasútállomáson volt egy ilyen, először néztem, hogy egy halott miért vár vonatra. :)

El kell szállítani a halottakat, építs temetőt.
    Illetve fejleszd az infrastruktúrát, építs parkokat, iskolákat, kórházakat, rendőrséget, stb. Tedd vonzóbbá a várost !
  • Conqvistador
    Elkezdtek hullani az emberek, ha jól fordítom belehaltak a közlekedés vagy közlekedési eszköz várásába? :D WTF?
  • ttt1
    Mármint ipari zónák generálnak többlóvét nem ?Irodaépület az üzleti épület :)Nem a kereskedelmi épületekre gondoltam...
  • Conqvistador
    Sziasztok! Ma végre megvettem a játékot és a videók alapján próbálok építeni egy működő városkát.
    500K pénz moddal indultam, hogy ne legyen az elején probléma.
    Kiépítettem egy csomó zöld, kék és ipari zónát viszont valamiért 7400fős lakosságnál elkezdett csökkenni fogyatkozni a nép. 7000ig vissza is zuhantak. A cél ugye a 8000fő lenne kezdetnek az iroda negyedek és a sűrűbb gondolom panel/tömbházak kiépítésének elkezdésével.
    Van valami ötlet miért torpant meg a fejlődés?
  • MasterMason
    Az lehet, csak negyedannyi bevételt generál mint az üzleti zónák . ;)
  • ttt1
    Irodaépületek használatával nincs talajszennyezés :) Csak jó sok kell belőle ...