2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • Tuvok #488
    Ki akarták adni, de maradt béta, mert nem volt jó a korábbi mentésekkel és néhány moddal, egyelőre önkéntes alapon teszt jelleggel lehet csak letölteni.
  • bruna #487
    Írnak több helyen is erről az 1.0.7c patchről , az még mindig béta? Mert nekem auto frissítésre van állítva a játék de még mindig 1.0.6...
  • Csokis
    Csak kapható lesz dobozos változatban, méghozzá a Deluxe kiadás!
  • TokraFan
    Köszönöm, na ezt kipróbálom! Nekem sajnos nem 100-as a szemem, így akár a teljes játszhatóságot is haza tudja vágni nálam az apró betűméret.
  • Nihili
    Nyugodtan kezdj el egy normál játékot, gyakorlatilag egy minimális angol tudással simán el tudsz benne boldogulni. Ráadásul fokozatosan a népesség növekedéssel egyenes arányban tudsz majd feloldani új épületeket, intézkedéseket. Szóval valamelyest vezeti az ember kezét a játék, nem kell megijedeni tőle. :)
  • korbin555
    Ezzel egész jól lehet növelni a betűméretet.Alap méret 16,én most feltoltam 24-re.Ez már túl sok,de legalább jól mutatja a különbséget.

A játék megtetszett és ma vettem meg(itt),de megvárom a magyarítást.Nincs történelmem ilyen városépítős játékokkal,és az angolt sem vágom,amennyire illene.A Deluxe verzió tartalmaz egy 13 számból álló sondtrack-et(mp3-320kbs)és egy digital artwork-öt.Ha esetleg érdekel valakit,letölthető itt.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.31. 15:02:12
  • akyyy
    ez engem csak a cities játékoknl zavar, xl xxl vagy skylines, a betük tényleg nagyob aprók. bár talán még ebben kicsit javult az xxlhez képest.

de amúgy csak minimális szépséghiba, annyira zavar igazából, hogy a javító módot le se töltöm :D
  • Fpocok
    Van mod, amivel tudod növelni a betűket.
  • TokraFan
    Különben csak egyetlen bajom van ezzel az egyébként kiváló játékkal. Itt is -mint oly sok jétéknál-, rettenetes a betűtípus és főleg a betűk mérete a GUI-nál. HD felbontáson a szemem folyik ki. Nem értem az IT ipart, miért nem képesek ezt orvosolni amikor már a fél világ HD felbontáson tolja. A játékok legalább 70%-ka kb. 8pixeles betűket használ a GUI-ban vagya tooltip-eknél, ami persze nem skálázható. Az egyetlen megoldás, ha leveszem a felbontást mert akkor "nő" a betűméret, de így nem lesz natív a felbontás, tehát homályosodik. 2015-ben érthetetlen, hogy erre miért nem figyelnek oda a fejlesztők. Sajnos a jelenség általánosnak mondható...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.31. 01:32:32
  • TokraFan
    Meg lehetne próbálni a Dubai pálma szigetet is...
  • horika
    Valószínűleg nem tudnak az olajszállítmányok elérni az erőművedig. Vagy egyirányú utcára raktad, és nem vezet oda út, vagy az odavezető úton van nagy dugó, és kifogy mire odaérnek a kamionok. Rakd az erőművet közelebb a bevezető autópályához, vagy ha van, akkor az olajipari épületeidhez, hogy könnyen odajussanak,
  • bruna #477
    Ha az erőműnek olajhiánya van azzal mit tudok kezdeni? Létrehozok pár olajipari gyárat ? Azt hittem hogy azt csak úgy hozzák a kamionok... :O
  • Caliph
    függetlenség napja ?:)
  • Conqvistador
    Elképesztő. Így kőrkörösen sokkal fainabb, mint gondoltam. Ebből jön az ötlet akár félkőrben is érdemes felhúzni városrészeket :D
  • ttt1
    A szép ez amit te linkeltél az hasznos :)
  • Borg
    Egy kis guide

És nem mellesleg igen szépen megcsinálta azt a várost
  • Conqvistador
    Na igen az jó lenne. Meg a stadionos rész amikor jön egy koncert vagy meccs és megtelik az aréna és dől a pénz és láthattuk ahogy gyűlnek az emberek, a végén tüzijáték. Az az SC ben nagyon ki volt találva.
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2015.03.28. 10:26:38
  • Dreko7
    https://www.facebook.com/SkylinesHU?fref=ts
  • Dreko7
    személy szerint nekem hiányzik még a játékból a szerencsejáték. Egy jó kaszinós részleget kiépítenék, amolyan las vegas stílusba. Jó kis bevételt generálna.
  • szabii98
    Na igen, jópár van aminek az alapjátékban is benne kellett volna lennie
  • Tuvok #468
    Pl:
    közel 5ezer térkép
    kibővített tömegközlekedés ablak+beállítások
    több "unlock"-olható terület
    éjszaka-nappal váltakozás
    autosave
    kisebb parkok
    fatelepítő "ecset" (nem egyesével kell őket lerakni)
    lila talajszennyezés átszínező
    statisztika grafikonok
    traffic report tool (SC4 RH-ban volt ilyen, megmutatja, hogy adott jármű/gyalogos hova megy)
    tömegközlekedés vonal átszínező
    bővített útfejlesztő tool (egy/kétirányú oda-vissza)
    chirper kikapcsoló/konfiguráló
    számtalan tökjó útkereszteződés
    közlekedési lámpa eltüntető
    terraforming tool
    city vitals watch (áram, víz, szemét, stb zöld/sárga/piros sávok egy ablakban)
    új épületek (power, water, health, police, death, stb)
    ? help eltüntető
    res/com/ind épületek, landmarkok, 170db uniqe épület
  • Borg
    pl?
  • Tuvok #466
    Amiből már van több, mint 22ezer, és némelyik szinte nélkülözhetetlen. :)
  • szabii98
    A steam workshopos modokra gondol inkább, szerintem
  • Norbertboy
    Szerintem nem rég jelent meg. Miért akarnál már kiegészítőt? Ennyire unalmas? :o :/
  • TopGun
    Szerintem csak az a problema, hogy nem lehet letolteni semmit hozza a steam-rol.
  • Borg
    Szerintem semmi, egyelőre én is azzal tolom. Most épp 85 ezer lakosom van, és úgy 2M pénz +20k-val... Már a landmarkok nagy része is meg van építve.
  • ttt1
    Btw mi a bug a tört verzióban? A magyarosítás oldal azt írja..:) Most nagy nehezet megoldottam egyik helyen a dugó problémát, de míg azt végigvittem addig a 2 m goldból 4,5 misi lett :) +38-45 e termelődik úgy hogy be van egy csomó policy kapcsolva ami pénzt von el...Ma egy másik csomópont átépítése lesz és megindítom a városnövekedési programot. El szeretném érni a 200-250 e lakosú várost.
  • akyyy
    zsííír
  • Norbertboy
    Magyarítás
  • sirdond
    én úgy tudom,hogy senki sem olvassa.
  • TopGun
    Sziasztok! Itt senki nem olvassa a privat uzeneteit? vagy csak lusta valaszolni ra? :(
  • trigorin
    Próbálta valaki a Proper Hardness modot?
  • Szthomas
    "de sajnos ennek ellenére vannak bizonyos dolgok amire nem jutott elég idő"

Én ebben azért nem vagyok annyira biztos. Az sem kizárt, hogy a jól bevált Paradox Interactive-os módra már készülnek a dlc-k...

Szerencsére a módtámogatásnak köszönhetően itt nem leszünk annyira rákényszerülve a tonnányi dlc-re, mint ahogy az a CiM2 esetén történt.
    Utoljára szerkesztette: Szthomas, 2015.03.22. 17:55:55
  • MasterMason
    Az az igazság, hogy szerintem szó szerint bűn az hogy nem fordítottak több időt ezekre a dolgokra, ha már olyan kifinomult dolgokra figyeltek, mint pl látni az emberkéket a föld alatt a metróban akkor ennek is bele kellett volna, hogy férjen! És ez nem vicc, tényleg látni az utasokat és járatokat is a föld alatt! :D Ez marha hangulatos. Csak aztán ahogy kezd nőni a város úgy kezdi észrevenni az ember azokat a dolgokat, amik bizony hiányoznak ebből a játékból...

Nagyon hangulatos ez a játék, iszonyat jól ki van találva egy két dolog, de sajnos ennek ellenére vannak bizonyos dolgok amire nem jutott elég idő. Ilyen pl a közlekedés, illetve még a nyersanyagok kezelése is. Ahogy egyébként a háztípusok is, sajnos kevés háztípus is van. De az egyik legégetőbb és legszembeötlőbb dolog a közlekedés, és pont annak fényében kelt érthetetlenséget ez a dolog, hogy ők csinálták a CIM-et. Nem szabadott volna ennyire leegyszerűsíteniük a közlekedést.

Szóval nem teljesen felhőtlen számomra az öröm eme játékot illetően, vannak nagyon klassz és nagyon hangulatos dolgok, de sajnos ez a nagyvárosoknál már nem elég.
  • Conqvistador
    Hát a villamos elvileg egy hozzáértő moddernek nem okozhatna nagy problémát. Akár a vasúti sínekkel is használhatóként csak a vonatokat kellene áttervezni villamos kinézetű járművekre + áramszedők és villanyvezeték :D
    Amilyen modokat alkotnak évek óta a profik, biztos ezt is meg tudja majd valaki csinálni a közeljövőben.
  • Szthomas
    A tömegközlekedés lehetne jóval részletesebb és logikusabb, ebben teljesen egyetértek. Mármint járatsűrűséget szimplán a költségvetés variálásával módosítani nem valami kifinomult megoldás, mellesleg ezáltal nem is igazán lehet alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz. A Cities XL-ben én is szerettem, hogy adott vonalhoz különböző méretű buszokat lehetett rendelni. Létezett villamos mód is hozzá, ami nagyon ott volt a szeren. Remélem a Skylines-ban is lehet majd finomítani a rendszert ha máshogy nem, akkor rajongói módokkal. A vonalak és megállók újratervezésénél/módosításánál is jó pár dolgot át kellene alakítani...
    Utoljára szerkesztette: Szthomas, 2015.03.22. 17:03:23
  • Libaneck
    Eladó játékok olcsóbban és biztonságosabban: http://maross.hu/
  • MasterMason
    Ami a tömegközlekedést illeti (ahogy egyébként sok más dolgot is), XXL mai napig fényévekkel előrébb jár. Ott azért mégiscsak az utasok számához szabhatod még a busztípusokat is. Persze ettől függetlenül nagy megapolisok esetén ott sem lehet megszüntetni minden dugót, ahogy az életben sem. Minden nagyváros problémája a dugó, még azokban a nagyvárosokban is amelyekben fejlett tömegközlekedés van.

Ilyen 30-50 ezres városokban persze még meg lehet oldani, de a nagy városoknál már elkerülhetetlen lesz, hogy bizonyos helyeken újra meg újra kialakuljanak dugók, még akkor is, ha metróvonalakat is telepítesz és okosan van kitalálva az úthálózat.
  • Szthomas
    Egyértelmű a szitu. Én is ezt ecsetelgetem már a CiM2 óta. A forgalom ott is irtózatosan be tudott állni ha csak random csinálta az ember a dolgokat, de ha utána néztél hogy miért van bizonyos helyeken akkora tömörülés és hogy nem-e lehet valamerre terelni a forgalmat általában megoldhatóak voltak még a legdurvább dugók is. Szóval egyetértek azzal hogy nem kell rögtön mérgesen írogatni, hogy a közlekedés rendszer hibás vagy degenerált, egyszerűen csak időt kell szánni arra, hogy felmérd a kényes pontokat és addig módosítsd, amíg meg nem szűnnek. Természetesen utána érdemes végignézni újra az egész rendszert, mert nem elképzelhetetlen hogy a normális átmenő forgalom miatt most máshol lesznek problémás pontok. Én pont ezért tartok még mindig 42 ezres város(/ok) körül, mert szeretem átgondolni, hogy hol és mit érdemes fejleszteni közlekedés terén anélkül, hogy csak nagyobb forgalmú és több sávos utakat rakosgatna az ember. Amúgy a körforgalmak nagyon hasznosak, de ott is kialakulhatnak vad átsorolások a sávok között. Kereszteződéseket is meg lehet úgy csinálni, hogy ne lassítsák be annyira a forgalmat a lámpák ellenére sem.
    Utoljára szerkesztette: Szthomas, 2015.03.22. 14:20:56