2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
#287 Paradox Interactive and Colossal Order announced today that its critically and now commercially acclaimed city simulation game, Cities: Skylines, has sold over 250,000 copies - including pre-orders – in the first 24 hours of being on sale.
Paradox says that this has "shattered the sales records for every previous game in the Paradox catalogue".
-
#286 egyébként kurva nagy játék, nagyon bejön, bár egy fordítás nem lenne rossz, de tényleg élvezet vele játszani csak u repül az idő RL :D
van ebnne multiplayer? mert erősen vétel gyanus (sajan muszáj voltam kiprobálni a "demót") -
#285 erőműnél nincs lehetőség, hogy bővíteni tudjam? állandoan tul kevés az áram termelés, nem szeretném 100% felé vinni, de még egy szénerőmüvet se akarok építeni, mert akkor túl sok pénzt vinne el, tettem le 2 szélerőmuvet, de nem sokáig ér valamit.
egyebkent a játék marha jó :O -
MasterMason #284 Mitől lenne erős túlzás? Mutassál már még egy olyan játékot amelyben akkora városokat építhettél?! Tény ami tény, hogy ugyanazt a játékot adták ki többször úgy, hogy csak új kontentek voltak benne.
De ez nem változtatott a tényen, hogy a legjobb városépítős szimulátor volt és maradt. -
#283 *idei -
#282 Vannak benne jó ötletek,de azért a trónt pont neki odaítélni erős túlzásnak tartom, főleg az ide lehúzós húzásuk miatt (mindegyik részével játszottam,még a legelsővel ami mmo próbálr lenni anno 2009-ben) -
trigorin #281 Világos. Csak az a fura, hogy míg 32 ezernél akár az összes az utcán lehet egyszerre, addig 800 ezernél kevesebb mint tíz százalék engedélyezett. Ez utóbbi biztosan irreális.
A másik, hogy nem tudom, hány slot kell általában, amíg az ember túllépi a 65 ezres lélekszámot. Mert onnantól fogva minél nagyobb lesz a város területe, annál ritkásabbak lesznek az utcák. Szélsőséges esetben felépítesz egy kilenc sloton elterülő, nagy megapoliszt, aminek az utcáin sokkal inkább lézengenek az emberek és autók, mind a kezdő kis faluban.
Utoljára szerkesztette: trigorin, 2015.03.12. 16:47:11 -
#280 ez igy teljesen oke, most gondolj bele egy nagyvarosban sincs mindenki egyszerre az utcan ...
ha tenyleg tobb 100k agent lenne egyszerre kint akkor az lenne a baj hogy mindenutt dugo van es akkor azert nem er oda az a mento vagy tuzolto ahova kell...
lehet kesobb ezt a szamot boviteni fogjak, de azert ne legyunk telhetetlenek :) -
trigorin #279 Pl. azért nem indul el egy mentő vagy tűzoltó időben, mert nem fér bele a 650000-es limitbe. Mondjuk elvileg hamar felszabadul hely, hiszen egy agent előbb-utóbb eléri a célját és bekerül egy épületbe vagy máshogy eltűnik, de a lehetőség akkor is megvan rá.
65000 populáció felett egyre nő azoknak az aránya, akik mindenképp vmilyen épületben kell legyenek. Egymilliós lakosság esetén a lakosság több mint 90%-a kötelezően rejtve van, de már 130 ezer esetén is a népesség fele.
Valamint, a népsűrűség is limitált ezáltal, ami azt eredményezheti, hogy minél nagyobb a város, annál kihaltabbak lesznek az utcák. Bár a max. népsűrűség azt eredményezi, hogy egy sloton (2x2 km2-es négyzet a választható 9-ből) max. 7222 agent lehet egy időben (mint népsűrűség értem), ami mondjuk feltételezi, hogy a teljes területen lehet mozogni, de ez nyilván nem igaz (csak az utcákon), szóval látványra talán annyira nem vészes, de az, hogy az épületekben tartottak száma a lakosság növekedésével arányosan növekszik, az annyira nem szimpi. -
ttt1 #278 Az elején nehéz, de ha abban is valamilyen szakosodás irányában mozduslz el szinte lehetetnel rosszul csinálni. Értelemszerűen az ipari részben nagyobb a rizikó, de felépítettem már csupán kereskedelemre v turizmusra épülő várost azok a végtelenségig fejleszthetők..Igaz ha beüt a krach onnan nehéz visszahozni a dolgot... -
MasterMason #277 Első körben azt kell mondjam, hogy ez egy marha jó játék, de akárki akármit mond Cities XL-t(XXL-t) még mindig nem sikerült letaszítani a trónról!... -
ttt1 #276 Valahol olvastam 1 M lakosig lehet fejlődni és akár egyesével el tudod őket nevezni(lehet számolni nem számol vele).... -
#275 Milyen kerdeseket? -
trigorin #274 Kiderült, a játék egyszerre max. 65000 agentet mozgat. Ha ennél nagyobb a lakosságszám, akkor a fennmaradó rész vmely épületekben várakozik. Azért ez mondjuk felvet kérdéseket :) -
ttt1 #273 Én egy egyirányú felüljárót építettem (volna), de az ugye csak több lépcsőben sikerült ,mert kicsit 1 2 épületet rombolni kellett ,de mivel a folytatást lentről indítottam és középen ért össze ezért 1-1 irányból volt egyirányú..:) Nehezen volt használható, de szerencsére jelezte, a program,hogy középen zsákutca van:) -
trigorin #272 Eszméletlen, mennyire odafigyeltek a részletekre. Például sebességkorlátozó és korlátozást feloldó táblák a kereszteződésekben az utak típusának megfelelően. A haladási irányokat jelző nyilak is sokat dobnak a hangulaton, és persze hasznosak is az úthálózat tervezésekor és a forgalom ellenőrzéséhez.
Az is tetszik, hogy a közlekedési lámpák a gyalogosokra is vonatkoznak, az pedig különösen, hogy emellett az autósok a zebrán áthaladó gyalogosoknak igyekeznek elsőbbséget adni. Persze néha előfordul, hogy grafikailag átmegy az autó a gyalogoson, de a szándék egyértelmű, és a legtöbb esetben működik is. Az is szimpatikus, hogy az autók nem dugulnak be eszetlenül a kereszteződésekbe. Ha érzékelik, hogy a kereszteződés másik oldalán lévő autók miatt bent ragadnának, nem indulnak el.
Az szintén jópofa, hogy a gyalogosoknak vannak kidolgozott animációik, így például várakozás közben megkötik a cipőjüket vagy megsimogatják a kutyájukat, ha épp sétáltatnak egyet.
Hihetetlen hangulatot teremt, hogy a sok ezer autó, városlakó mind-mind terv szerint, céllal közlekedik. A tudat, hogy a várost közvetlenül és ténylegesen az ott lakó és az ott megforduló entitások működtetik, nagyon szerethetővé teszi magát a várost, amit éppen épít a játékos.
Az pedig szinte példátlan, de mindenképp példaértékű manapság, hogy egy játék ennyire élvezhető és stabil állapotban jelenik meg. Van mit javítani rajta természetesen, de semmi olyat nem tapasztaltam benne, ami rontaná a játékélményt. -
#271 köszönöm -
#270 Alagútkészítést akarják elsődlegesen betenni az első patch-ek közé. Szemétlerakó jó nagy szívás, marha lassan ürül ki. Steam Workshopban van egy jó addon, ami leszed a film-graint, azt érdemes betölteni, sokkal élesebb lesz tőle az egész kép, főleg nagy felbontásban. Meg rengeteg marhajó útelem van, nem kell szenvedni értelmesen kinéző felüljárók építésével. -
jindesign0100 #269 page up gombbal lehet emelni az utak szintjét. -
jindesign0100 #268 Egyenlőre még nem lehet, de a fejlesztők azt ígérték, hogy egy frissítésbe berakják!
Utoljára szerkesztette: jindesign0100, 2015.03.12. 08:43:44 -
#267 hogy lehet felüljárót csinálni? mert akkora a dugó hogy már az autópályán áll a sor -
peti79 #266 Előbb ki kell üríteni a telepet, csak utána tudod ledózerolni. -
GaborST #265 Sziasztok!
Hogy lehet a játékba alagutat csinálni! Mondjuk pl. hegyen át! -
Aragorn831109 #264 Ha megteltek a szemétlerakók (vannak már szemétégetőim) akkor mi a teendő? Simán csak lerombolom? -
TokraFan #263 Mondjuk a CitiesXXL nevű átveréshez képest nem nehéz jobbnak lenni. :-)
Egyébként valóban nagyszerű lett a Skylines! Végre egy jól megírt játék... -
#262 fejlesztőket megkérdeztem, ezt írták rá:
"We will most likely open up for modding in new languages in the future, keep an eye on skylineswiki.com :) "
tehát ezek alapján még várni kell kicsit mielőtt bele lehet piszkálni a szövegbe, az is igaz h még nem próbáltam és nem néztem meg h hol tárolja őket a játék részben az üzenet miatt, részben mert annyira beszippantott :D -
#261 UPSZ :)
-
ttt1 #260 Nekem most 5 óra játékidővel van 23 e lakos, mindenki boldog 90% felett van az elégedettség, van stadionom, meg 1 2 nagyobb épület. 1,3 misi pénzem van folyamatosan és 20 e-el nő, zöldek az utak kivéve 1 csomópontba azt most alakítgatom, hogy jó legyen. Igaz most kicsit megtorpant a növekedés 20-50-el nő csak a népesség, pedig van sok szabad lakás(mit lehetne tenni, hogy jobban jöjjenek?). Majd jönnek gondolom, lehet pár policit bekapcsolok,hogy kedvezőbb legyen. Én a relocationt nem használom ,mert nem "érdekel" a pénz ..:) Dózerolni szoktam majd kapnak újat :) Bűnözési ráta 5% alatti.
Utoljára szerkesztette: ttt1, 2015.03.11. 21:48:56 -
#259 Jó dolog, hogy ha át akarom alakítani az úthálózatot, a fontosabb épületeket (kórház, tűzoltóság, rendőrség, stb.) nem kell ledózerolnom, hanem át lehet helyezni őket Igaz elvisz valamennyi pénzt, de mégsem annyit, mintha újra kéne építenem! -
jocking #258 Na, megvolt az első "fuckyoub*szdmeg" momentumom a játékban. Szépen növekedett a lakosságom, aztán egyszer csak elkezdett mindenki kipusztulni. Ezer párszázas város több mint a fele lebetegedett, a "health" meg 10-25% körül mozgott. Persze a betegség mellett a lakók hullottak is, mint a legyek. Már szinte minden kereszteződésben volt egy klinika, de továbbra sem változott semmi. Aztán akkor vettem észre, hogy az idegesítő kék madárnál, hogy büdös a víz meg satöbbi... Pedig direkt figyeltem a folyásirányra, és hogy a pumpákba még véletlenül se kerüljön szennyvíz. A gond nem is itt volt.
A játék folyamán korábban leraktam egy víztornyot az ipari park szélére. Gondoltam ott jó helye lesz, hisz ez úgyis csak egy puffer, ott meg nem zavar senkit. Igenám, csakhogy én meg nem tudtam, hogy a marha okos játékmechanika a víztornyot is pumpának számolja, így az ügyesen megmérgezte az ivóvizet, mert az ipari park szennyezett talaján állt.
Ahogy áthelyeztem a víztornyot máshova, egyből felugrott az egészség a normális szintre.
Konklúzió: soha, de soha ne tegyél víztornyot gyár közelébe. :D -
#257 Köszönöm! :D
ahhh beszippant ez a játék. Nehéz letenni -
hoffmann14 #256 Válassz ki egy buszt----ott látni fogod hogy melyik útvonal---ott van hogy mod the line---és ott a colornál tudod állítani a szint! :P -
#255 A buszjáratok színét hol lehet állítani? :D -
hoffmann14 #254 nekem is 6700-as karim van úgyhogy futnia kell! :) -
#253 Bíztató. A 64 bittel sincs probléma. Azt hiszem megveszem. Bár a kevés szabadidőm miatt le kell mondanom a train feverről, pedig nagyon komázom. -
#252 Ami fontos, hogy elméletileg csak 64 bites rendszeren fut -
ttt1 #251 q9550+4 Gb ram+5850-en gyönyörűen fut. -
jindesign0100 #250 Az én konfigom core2duo 8400, 4 giga ram, gtx750ti konfigon minden high és szépen fut. Bár még eléggé kicsi a városom, kíváncsi leszek, hogy nagyobb város esetén mi lesz a helyzet. -
#249 Tervezem én is a megvételét, de sajna a warez verziót nem tudtam működésre bírni :(
Azt viszont nem, hogy a gépemet fejlesszem és nem tudom, hogy milyen minőségben futna a jelenlegi konfigomon. Így nagy dilemmában vagyok, hogy merjem-e megvenni.
Van itt valaki, aki hasonló vagy akár gyengébb konfiggal megvette és jól fut nála?
core2duo e8500 + 4gb ram és egy radeon hd 6700 vidkari -
hoffmann14 #248 + az üres pénztárcánkat :P:P