2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • Borg
    pgup/pgdn
  • Sanyicucu
    Szevasztok!
    Felüljárót hogy lehet építeni a meglévő utaim felé?
  • horika
    Esetleg építs vasútállomást ahova tudják hordani az árut és onnan a nyersanyagot.
  • Szthomas
    Én az ipari területek megközelíthetőségével kezdeném a problémamegoldást. Valószínűleg a gyárak egy része nem tud exportálni a nehéz megközelítés miatt, kvázi távol esnek az autópályától. Valamint a gyárak melletti bekötő úton sem szerencsés a sok kereszteződés. Minden második kereszteződés bekötése bőven elég lenne. A legjobb lenne ha autópálya jellegű (vagy hasonló nagy forgalmú) út húzódna végig az ipari zónáid mellett, ami felgyorsítani a közlekedést.
  • skory92
    Szasztok. Ez az első, nagyobb városom, szerény, 30.000 fős lakossággal. A gondom a következő: hiába jelzi ki a szektorokra vonatkozó igénymutató, hogy nem kell több szolgáltatói szektor, az iparom egyszercsak meggajdul, és mindenfelől az jön, hogy felhalmozódott árukészlet, ezután egy rakás gyár lehúzza a rolót, mire visszaállnak a dolgok. Miért lehet ez? A közlekedés elvileg rendben van.

város
    Utoljára szerkesztette: skory92, 2015.04.20. 19:24:22
  • TokraFan
    Nagyon jó traffic mod
  • TokraFan
    Pedig nem teljesen, éppen az benne a jó, hogy a forgalmat szépen lehet kezelni. Abban meg nincs semmi meglepő, hogy egy 1000fős városka úthálózatát idővel át kell alakítani egy több tízezres városhoz.
  • Dreko7
    persze
  • TopGun
    Privatban megirnam elolvasod es valaszolsz?
  • Dreko7
    miben kéne segíteni?
  • TopGun
    Sziasztok! van itt most valaki, akinek eredeti a jatek es segitene nekem?
  • horika
    Figyeld meg merre megy az autók és kamionok többsége, és arra fele vigyél nagy áteresztőképességű utat. Esetleg egyirányúsíts pár utcát vagy még az szokott beválni, ha a városrészek és az autópálya közt (nekem itt szokott a legnagyobb forgalom lenni) csinálsz egy kivezető és egy bevezető utat, 3 sávos egyirányú úttal, kevés kereszteződéssel. Az is segíthet, ha figyelsz arra, hogy a nagy utakhoz ne kapcsolódjon kisebb út a menetirány szerinti bal oldalról.
  • RzRobot
    Hali! Ne haragudj de ennél nagyobb marhaságot még nem láttam, hogy te feltetted a magyarosítást és az megoldotta! Hát még ekkkora idiótaságot! DE ESKÜSZÖM, te egy géniusz vagy! Nem hittem a szememnek! IGAZAD VOLT! ELINDULT a magyarosítás telepítése után! Ez hihetetlen! 1000 hálám mgyusz72 ! 1000 hálám!!!!
  • zaki
    Tetszik a jatek, sokkal jobb, mint a SImCity. De a forgalom itt is rohadtul idegesito tud lenni, akarmit csinalok mindig akkora dugok vannak, hogy elobb-utobb hazavagja az egesz varost.
  • mgyuszi72
    Szia! Nekem is volt ilyen problémám. Felraktam a magyarítást és megoldódott a gond.
  • TokraFan
    Futtasd adminisztrátori jogokkal...!
    Access denied a hibaüzenet, tehát nem tudja írni a fájlt. Ez lehet a probléma...
  • RzRobot
    Közben ennyi változás történt, nem tudom hogyan!
    http://s1.postimg.org/xask63s3j/Cities_2015_04_17_05_35_37_37.jpg

Valójában a devInfo.txt - vel van valami baja csak nem tudom mi! New Game inaktív, azaz a menüig jutok csak! Egyéb ötlet valakinek?
  • TokraFan
    Passz, nekem megy rendesen windows 7 64Bit-en. Steam community-ben ennyit találtam hirtelen (bár neki MAC-en jött elő):
    White Screen
    Fix.:
    Go to steam -> Cities: Skylines -> right click on Properties -> Set Launch Options
    -> Type -popupwindow -> Close and Start the Game

Ha nem megy, akkor Colossal Order/Paradox support!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.17. 04:52:25
  • RzRobot
    Sziasztok! Megvettem a Deluxe Edition-t és telepítés után indítást követően feketeképernyő és semmi sem történik! Valaki tud megoldást a problémára? Előre is kössz!
  • TokraFan
    Mondjuk szerintem kiváló ötlet és így még kedvet is kap az ember a vásárláshoz. Nem úgy mint a Simcity-nél -vagy épp az Elite:D-nél-, ahol izomból akarnak kényszeríteni az online DRM-re. Meg sem vettem egyiket sem, kenjék így a hajukra és szívjon az online kapcsolattal akinek ehhez kedve van. Ugyanakkor ezt a Cities Sky-t megvettem, mert nyugodtan játszhatom offline, a játék nem hemzseg a bug-októl, már megjelenés után azonnal játszahó volt, és valóban élvezetes az a mostanra kb. 35ezer mod, amit egyetlen kattintással le lehet szedni, nem kell mókolni mindenféle copy/paste, vagy egyéb mod installer tools vacakolással.
    Régóta kedvenc kiadóm a Paradox, ezzel most ismét belopta magát a szívembe. Egyben meg is nyugodtam, hogy az emberek nem teljes tömege hülye ás dől be a mázos maszlagnak a DRM-el kapcsolatban -lást Elite-, mint látható, a korrekt és emberközeli üzleti modell is működőképes, sőt...A Paradox eddigi egyik legsikeresebb játéka lett közel a legnagyobb eladással, míg szegény Maxist (Simcity) szépen bezárta a tetves EA, akkorát bukott a Simcity a kötelező onlie DRM rendszerével...Úgyhogy én szurkolok nekik. Játékélmény+tonnányi tartalom+megfizethető ár, és mindenki vásárolni fog. Ennyi a recept...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.16. 18:03:52
  • TokraFan
    Azt most passzolnám, hogy úgy marad-e, mert nem igazán használom de próbáld ki és megkapod a választ! :-)
  • TopGun
    Nem olvasod, amit irtam neked?
  • szabii98
    Igen, már csak ezért fontolgattam hogy megveszem. Majd meglátjuk :D Nem találtam erre módot..
  • TopGun
    Mire gondolsz konkretan?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sok letoltott dolog van mar steambol es oda van irva hozzajuk, hogy kell berakni es hova? Nekem csak az a bajom, hogy sok dolog hibasan jelenik meg a letoltott cuccokbol a viragbolti verzioban. A masik gondom, hogy a menuben nem latszanak a feloldott dolgok, a viragbolti verzioban, pedig par verziot mar probaltam, de egyikben sem jo ez!

Utoljára szerkesztette: TopGun, 2015.04.15. 19:49:30
  • TopGun
    Szia! koszi! az az a bizonyos "nyil" ikon, amivel ki lehet kapcsolni? es minden alkalommal ujra ki kell kapcsolni, vagy ha egyszer kikapcsolom ugy is marad?
  • TokraFan
    Igen, ki lehet kapcsolni a snap to grid-et. Az útépítés ikonoktól balra, kicsit távolabb van egy ikon, az felel ezért. Ha kikapcsolod, akkor nincs rácsra igazítás.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.15. 17:23:22
  • TokraFan
    Sztem nincs. Éppen ezzel küzdenek a warez ellen...Idegtépő, így inkább megveszi mindenki.
    Egyébként elérték az 1millió eladott példányt, ami elég nagy szó egy ilyen kis stúdiótól.
  • szabii98
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Srácok, van rá valami mód hogy a tört verzióba be lehessen rakni a steam workshopos dolgokat?
  • WhtFalcon
    Mikor megnyitod az útépítés menüjét, a sor legelején van egy négyzet alakú ikon, benne egy kis nyíllal. Azt hiszem azzal lehet ki-be kapcsolni ezt a rácshoz rögzítés dolgot.
  • horika
    Próbáld a 3. fajta út rajzolóval ami az egyenes út és az ívelt út után jön, azzal tudsz legszabadabban garázdálkodni. Ha azzal sem engedi akkor szerintem nincs mit tenni. Esetleg majd jön valami mod.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.04.15. 01:55:39
  • TopGun
    Sziasztok! Tud valaki segiteni abban, hogy hogyan kell, ill. ki lehet-e egyaltalan kapcsolni az ut lerakasanal, hogy ne csatlakozzon racshoz? nem tudom ertheto-e amit irok? Szeretnek egy felkor alaku utat letenni, de nem engedi, hogy olyan felkort rajzoljak, amilyet szeretnek, mert csak ott fejezhetem be az utat, ahol a jetek engedi, nem barmilyen ivben.
  • TokraFan
    Így is működhet, de akkor tapasztalatom szerint jobban kell figyelni az úthálózatra. Illetve a nagyobb járatoknál nekem akkor működik csak kielégítően, ha sűrűbben mennek a járatok és feltolom a tömegközlekedés csúszkát. Egyéb esetben több a dugó, mert belsőbb részekről nem tudják elvinni az utasmennyiséget és többen mennek kocsival. De ez csak akkor gond, ha nincs elég út ami felszívja a kocsisort. Nálad valószínűleg jók az utak, vagy Te is megtoltad a csúszkát...Vagy nem tudom .:-)
  • Borg
    Nálam teljesen jól működnek az óriás járatok. Gyakorlatilag 3 járatom van a teljes városra, ami most érte el a 200 ezer lakost.
    Úgy csináltam, hogy éppen amerre terjeszkedtem a várossal, arra kijjebb húzgáltam a vonalat, mindig bővítve...
  • Szthomas
    Nálam is a rövidebb buszvonalak működnek jobban. Hossz- és keresztirányú vonalakat is használok, amik bizonyos megállókban találkoznak egy rövid időre (legtöbbször egy megálló erejéig). Kezdetben igyekeztem központi megállókból indítani a járatokat (kvázi buszpályaudvar), de annak a látványon kívül nincs sok előnye. Mondjuk attól még jó nézni ahogy megérkeznek a buszok a közös végállomásra.
  • TokraFan
    Ha túl hosszú járatokat csinálsz (kivéve a távolsági járatokat termsézetesen, bár oda már inkább metro vagy vonat, esetleg hajó ha van rá mód), az nem a legjobb. Inkább kisebb régiókat érdemes behálózni buszokkal, és több depóból indítani őket. Egy darabig csökkenti a forgalmat, ha jól vannak kiépítve. A nagyobb sűrűságű városrészekben én párhuzamosan több buszjárattal operálok, kertvárosban, ahol nincs olyan sok ember, elég egyetlen buszjárat is. Végülis ez a valóságbn is így megy. Egy paneltenger közelében pl. több járat is megy, míg egy családiházas, szellősen beépített körzetben egyetlen buszjárat van, az sem jár sűrűn. Akár csak Budapesten megnézed a belváros vagy a lakótelepek közlekedését és összeveted a kölső kerületek ritkán lakott részeivel, ott is ezt a képet kapod.
  • korbin555
    Köszönöm.
  • horika
    Játékon belül is ki tudod őket törölni ha jól tudom, a Content manageren belül láthatod a mentett állásaidat.
  • korbin555
    Vajon mi okból dugja el a játék a mentéseket a rejtett fájlok közé?Vagy 15 játékot indítottam,és amikor ki akartam törölni őket,alig találtam meg.De mindegy,legalább már ezt is tudom.
    Egyébként teljesen újoncként vannak problémáim.44 órát tettem eddig bele,és általában 7-8 ezer lakosnál kezdődnek a gondjaim.Eleinte az áram szívatott,majd pusztult a nép.Ezekre már rájöttem,most inkább a közlekedés okoz fejtörést.A buszjáratokba teljesen bele tudok zavarodni.Nem ér körbe a járat,hogy az a ...De majd ezt is kifundálom.A jelenlegi mentésben pedig nem bírok kikötőt csinálni,mert meredek a part.Elkövettem viszont egy merényletet,lelőttem szegény kismadarat.Idegesített a sablon csiripelése.
    Minden gondomtól eltekintve,bírom a játékot.Fél nap úgy elmegy vele,hogy észre sem veszem.Ha rám nem szólnak,az ebédet is kihagytam volna.
  • TokraFan
    Az még jobb, egyben kössz a tippet! :-)
  • bruna #532
    Már rájöttem hogy mi kell nekem a Control Building Level Up mód tökéletes :D , kerületenként be tudom jelölni hogy milyen szintű házakat akarok :) (mármint életszínvonal nem pedig hogy hány emeletes :D )