Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gyárakhoz mondjuk logikus a nagyobb tűzoltóság megléte, mert a magas szintű gyárak (és lakóépületek is) ha kigyulladnak egy halom jármű kell az eloltásukhoz. Ennek ellenére az is abszolválható kis tűzoltóságokkal.
I met God. She's black
Persze ha tennék rendőrségeket, akkor lehet hogy javulna valami, ki tudja 😊
Mostanában mondjuk divat félkészen kiadni a játékokat, egy nagyobb start patch-el, hogy a warezosoknak megnehezítsék a dolgát, ugyanígy a későbbi patchekhez ritkán van release... Lehet hogy ők is ezt a stratégiát követik.
Aztán lehet, hogy a magyarázat ennél prózaibb, vagyis ha mindent rendesen szimulálna a játék, akkor pontosan akkora helyre kéne korlátozni a játékost, mint a simcityben, hogy egy átlag PC-n is elfusson 😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Néhány infografikon, vagy térkép hiányzik, amivel rá lehetne jönni ezek nyitjára.
Az én városom pl sokáig nyűglődött ilyen +1500 bevételi szinten, marha lassan fejlődött így. Nem is mertem meglépni nagy beruházásokat hitelből, mert azoknak a létesítményeknek a fenntartása bőven meghaladta volna a bevételemet. De aztán gondoltam lesz ami lesz, felvettem a nagy hitelt, és építettem buszközlekedést, meg egyetemet, meg minden szart, és nemhogy csökkent volna a bevétel, mostmár +15-20ezer körül van. És mindezt úgy, hogy közben nem terjeszkedtem...
Lehet hogy a játék egyszerűen úgy tekint a középület fejlesztésekre, hogy legyen mindenből kiegyensúlyozottan, és akkor nincs gond. Nem lehet úgy csinálni, hogy pl buszközelkedés nélküli város, hiába építetted a közlekedést jóra, egyszercsak nem hajlandó tovább fejlődni a város. Ugyanígy az iskolai lefedettség hiánya is furcsa problémákhoz vezet, mint pl az alacsony bevételű, lassan kiépülő gyárak... de persze nem árulja el sehol, hogy ez az iskolázottsági gondok miatt van.
A buszközlekedés is olyan téma, hogy az épületfenntartás az ikonon elég ilyesztő elsőre, egy viszonylag (addig) kis bevételű városban nem meri megépíteni az ember, főleg ha még a dugók szempontjából nem is érzed fontosnak. Ugyanakkor 2-3 jó buszvonal még nyereséget is termel bőven a jegyekből, tehát valójában nem elfelé viszi a pénzt a buszoztatás se, ha jól van megépítve. Csak ezt se mondja el előre sehol... CXXL-ben pl egyszerűen csak elfelé viszi a pénzt a tömegközelekedés, és a pozitív hatásai csak áttétesen jelentkeznek. Itt viszont közvetlen hasznot is termelhet.
Egyébként egyszercsak megszűnt a gyárak bezárása. Egyszerre az összesnél... Nem tudom mi lehet az oka. Most minden cégnél maximumon van a létszám, megnőtt az ipar iránti kereslet. Annyi van csak, hogy iskolázatlan melósok helyett általános, illetve középiskolás dolgozók melóznak.
A játék fantasztikus, a Simcity-t legyőzték! Szerintem.😊
És köszönöm a válaszokat!
Utoljára szerkesztette: peti79, 2015.03.15. 13:32:14
érdekes hogy tüzoltóság kurvasok kell, de egy darab kis rendőrségem van, ami lefedi az egész városomat lol.
amúgy a http://terrain.party/ oldal segítségével bármilyen térképet be lehet scannelni a játékba, ezzel nyúltam le pestet és berajzoltam a domborzatkép alapján a dunát. jó nehéz használni a térképszerkesztőt, szerintem külön művészet abba is belejönni...
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.15. 00:09:03
Örülök hogy tetszik. Amennyiben nem zavar titeket néha majd dobok fel egy-két új képet.
A fővárosban egy metróvonal, egy tucat busz vonal (központi végállomással) és egy személyszállító vasútvonal igyekszik kielégíteni az igényeket.
Az agglomeráció is be van kötve a vasúti forgalomban. A vasútállomásoktól buszok terítik a környező területeket.
Az ipari részek külön vasútvonalra vannak bekötve. Hasznos tud lenni, főleg mivel a vonatok hajlamosak igen komolyan feltartani egymást, blokkolni elágazásokat, és a többi. A közlekedés a legnagyobb kihívás, de talán a legélvezetesebb is. Volt hogy egy kereszteződés egy fél városrészt blokkolt, mindenki balra akart kanyarodni benne annak ellenére, hogy később jobb lehetőség is lett volna. Apró átépítésekkel és módosításokkal még a legdurvább dugó is elhárítható.
Pár kép az épülő városomról, jelenleg 32 ezer fő körül mozog.
Valójában három város, két kisebb (agglomeráció) és maga a főváros.
Véleményem szerint a legjobb városépítő játék a SimCity 4 óta. A forgalom néha érdekes, de aki játszott már Colossal Order-es játékkal (CiM 1 és 2) az sejti hogy hogyan lehet elősegíteni a forgalom felgyorsítását. Nem egyszer kellett ott trükközni az utak kapcsolódásán hogy ne legyenek hatalmas dugók. Itt sincs ez másként. A vasúti közlekedés is tud vad dolgokat produkálni, de azt is el lehet hárítani.
Írok majd még észrevételeket és szívesen segítek, ha tudok.
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
felüljáró hogy lehet csinálni? sima uttal is lehet vagy scak pálya felé?
Utoljára szerkesztette: akyyy, 2015.03.14. 17:11:39
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
Parasite Eve 2, best game EVER!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

tudnátok segíteni? ha a világszerkesztőbe létrehozok egy területet utána hogy tudok aztán azzal a térképpel játszani? A választhatók közül csak az eredetileg is ott lévők közül tudok választani, pedig megvan a mentésem.
Köszi
Ja és kiírja kezdésénél ugye, hogy indítás után meg kell majd adnom a termékkulcsot, de nem jön be semmilyen ablak ahova be kellene írnom...
Utoljára szerkesztette: DonPedro22, 2015.03.13. 20:36:27
vagy ugye később most át kell alakítanod a dolgokat mert a nagy út mellett már csak 3 négyzetnyi helyed lesz az épületeknek
Viszont legalább vannak egyéb marha jó dolgok.
https://fxmason.blogspot.com/
Ui: jönnek az alagutak, záros határidőn belül beteszik őket free updatként, valamint bár modként letölthető, lesz hivatalos auto save funkció is hamarosan.
Ráadásul az útkereséssel is komoly problémák vannak. Azt én is tapasztaltam, hogy egy hatsávos, egyirányú úton jó hosszú kocsisor áll egyetlen sávban. Így aztán tényleg nehéz hatékony városműködtetést elvárni a programtól 😊
Van még mit javítani ezen a játékon.
Utoljára szerkesztette: trigorin, 2015.03.13. 14:35:45