2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • PetruZ
    Keress rá a workshop-ban az "unlock all" kifejezésre és válogathatsz köztük. Szinte mind feloldja a nagyobb területet, plusz az extra épületeket és látványosságokat is. De nekem úgy rémlik, mintha valamelyik patch-el ez be is került volna a játékba az unlimited money mellett. Az Options - Mods alatt vannak ezek.
    A mod-ok használata viszont kikapcsolja az achievement-eket.
  • BB801117
    Igazából csak az érdekelne hogy melyik az a mód amivel elérhető az 5x5-ös mező (ha egyáltalán van ilyen), mert én nem találom mivel nem nagyon megy az angol és a fordítás? :)
  • horika
    Steam workshopba felnézel és választasz a kb. 50000 mod és asset közül ami neked szimpi.
  • BB801117
    Sziasztok,
    Megvettem, nagyon jó a játék!
    Végre egy olyan játék ami hasonlít a Sim City 4-hez.
    Számomra 1 hátránya van hogy csak 9 mezőt enged megvenni.
    Melyik az a mód amivel elérhető az 5x5-ös mező?
    Tudtok még valami jó módot vagy kiegészítőt ajánlani amit hozzálehet tenni a játékhoz hogy príma legyen?

Köszi.
  • PetruZ
    Alapesetben 3x3 mezőre terjeszkedhetsz, de csomó mod van már, amivel elérhető az 5x5 is.
  • horthy
    Egy térképen hány " kockát " lehet vásárolni beépiteni ? A teljes térképet vagy limitált a beépithető terület és jól gondoljam meg merre terjeszkedek a várossal ?
  • Borg
    Hát, ilyenkor mindenből kellhet több.

De ha districtet csináltál az ipari zónából, és industry space planninget nyomtál be neki, akkor kapcsold ki. Az ugyanis megduplázza a termelést, ami sok esetben nem célravezető, de legalább sok pénzbe kerül.
  • horthy
    A gyáraim azt irják ki nincs elég vásárlo ! Mit csináljak több kereskedelmi épület vagy több lakos ?? Mert folyamatosan zárnak be a gyáraim !
  • horika
    Több dolgot vettem már g2a-n shield nélkül is (pl. a skylinest is), sosem volt vele gondom. Gondolom a kieg is fent lesz orosz árakon, akkor jobban megéri megvenni majd.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.08.23. 20:07:14
  • mokuci74
    G2A-t nem ismerem, de az instant gaming-en is ugyanannyiba kerul
    Instant gaming - Cities Skylines
  • akyyy
    ez biztos megbízható? látom van valami shield plusz pénzért. pedig ennyiért tényleg jó lenne megvenni a játékot.
  • Aragorn831109
    09.24-én jön a kiegészítő, 15 dolláros áron.

link
  • korbin555
    Két napig még 2500 ft a játék itt.
  • Borg
    Terekkel, parkokkal, és szolgáltatásokkal (pl tömegközlekedés), de figyelni kell, hogy olyat ugyanakkor ne tegyél közel, ami zaj vagy egyéb szennyezést is okoz.
  • WinStar
    A föld értéket hogyan lehet növelni?
  • WinStar
    nincs benne mod :) Az övébe nincs.
  • Borg
    Arra azért vigyázz, hogy némelyik workshop mod, ami mélyebben belenyúl a játékba, nem mindig kompatibilis a felhős mentéssel.
  • WinStar
    Köszönöm a választ :)
  • kigyi
    Elindítod a játékot és betöltöd a mentést aztán újra rámész a mentésre bejelölöd a steam cloud-ot tárolásnak arra a mentésre amit használni akarsz elmented és felszinkronizálja a felhőbe. Onnantól kezdve, ha nálad beléptek az acc-ba akkor le fogja tölteni indításkor azt a mentést és játszhatjátok tovább. Ha ez így megfelel akkor nem kell a mentéssel szórakozni.
  • WinStar
    Sziasztok.Hol tárolja a játék a városi mentésem?Csak mert párommal közösen építettünk egy várost,s jön hétvégén s folytatnánk nálam,mert mindketten Cities Skylines buzik vagyunk egy picit :D
  • Borg
    Ó, az nice lesz, ahogy majd az összes assetet át kell dolgozni, hogy éjszakai világítása is legyen :D
  • PetruZ
    Jön az After Dark kiegészítő, lesz már éjszaka/nappal ciklus is (ezt mindenki megkapja, nem kell megvenni a kieg-et hozzá).
  • szabii98
    Most megy a paradox stream
    Az első a cities:skylines, szóval érdemes gyorsan odakapcsolni de sok újdonságot nem fognak mondani szerintem
  • Borg
    Sajnos az olajerőműveket nem a helyi olaj látja el általában, hanem import. Nem tudom mi a logika benne, de így van.
  • Faterx
    Olaj és érc csökken, erdő mező nem. Egyébként tessék a szűrőket (pl szennyezettség) használni. A specializálódások használása is egy nagyon jó feature.
  • horika
    Nekem sajnos fogalmam sincs, soha nem szórakoztam az ipari területek specializálódásával.
  • horthy
    Két kérdés ha veszek olajjal müködő elektromos erőmüvet és odatelepitem az olajkutak mellé és van olajkitermelés miért van állandó olajhiány az erőmüben ?
    A mezőgazdasági területeknek csökken-e a föld termőképessége az idő mulásával ??? Érdemes-e egy idő után mást odatelepiteni ??
  • Borg
    Mindenre :)
    Tömegközlekedés, tűzoltóság, rendőrség, teherszállítás.
  • horthy
    Mit értenek azon a gyárak hogy nincs elég szolgáltatás ? Tüzoltoság , parkok vagy teherszállitás mire van szükségük ?
  • Borg
    Az nálam is kifagy olyankor, már megszoktam :D
    Amúgy minden mentésre vonatkozik. Úgy tűnik game bug, amit remélhetőleg a következő patchben javítanak.
  • tuvixplayer
    Saját mentésre is vonatkozik, amit írtál, vagy csak automatikus mentésekre. Ugyanis én többször is töltöttem be korábbi mentésemet ilyen módon, de nem tapasztaltam hibát. Nálam viszont egy jó ideje a játékból való kilépés a játék kifagyásával szokott megtörténni.
  • Borg
    Közben megtaláltam a bugot a fórumokon: SOHA ne töltsetek be savegamet úgy, hogy már be van töltve egy város!
    Mindig kilépés, és tisztán a menüből load savegame.
    Előbbi ugyanis azt a bugot okozza, hogy a következő buszmegállónál eltűnnek a buszok... Szóval az alap játék savegame load rendszerében van a bug.

Tegnap én is ott basztam el ezekszerint, hogy rányomtam a menüre, és az autosavet betöltöttem. (ugyanis véletlenül kitöröltem egy kifelé vezető sín darabot úgy, hogy a kinti rész is törlődött... és ezt nem engedte visszaépíteni, ezért gyorsan a mentés után nyúltam)
  • Borg
    Igen, tegnap próbáltam is és működik újra.
    Ha megvan az olajiparod pl egy kifogyott mező felett, akkor újra lesz olaj alatta.

Ellenben nem tudom hogy ettől-e, vagy mástól, de tegnap úgy bebugosodott a városom, hogy a 290 ezerből 10 perc alatt meghalt 110 ezer ember...
    Először csak arra lettem figyelmes, hogy visszatértek a turisták. Ugye ez köztudott bug, hogy bizonyo attrakció szám, és városméret felett a játék csökkenti a számukat egészen 0-ig. Valószínűleg teljesítmény okokból. Namost ez nekem 9db szokott lenni 290 ezer lakosra, most hirtelen visszatért többezres nagyságrendre. Be is dugult tőle mindhárom vasúti külső bekötés. Ehhez hozzá jött, hogy eltűntek a buszaim, 0db járt minden vonalon, valamit módosítani se engedte a vonalakat pl. Ekkor nézem, hogy a nagy lakónegyedek szinte összes háza felett ott a halálfej, és a lakosság szám rohamosan csökken. +40 ezres bevételi szintből igen gyorsan -100e lett. Nem sok idő telt bele, hogy -2 milliós tartozásom legyen, és a fél város halott... Olyan 180 ezer lakosról kezdett regenerálódni újra, most megint 220e van, de még mindig -50 ezer a deficit, szóval messze negatívban várom, hogy helyreálljanak a dolgok...
    Csak az okát jó lenne tudni...
  • tuvixplayer
    A mod készítője ezt írta 07.04-én:
    The mod is working fine with the new pacth, 1.1.1.
  • Borg
    Valahol az updates topikban volt, asszem az első posztban.
  • tuvixplayer
    Hol lehet megnézni ezt a deprecated modok listáját?
  • Borg
    Hibát nem ír ja, csak nem működik. Ott van a deprecated modok listájában.
  • tuvixplayer
    Nálam la van töltve, be van kapcsolva, és nem ír hibát az Infinite Oil And Ore mod.
  • Borg
    Nincs ezzel gond. A lakosság összetétele folyamatosan változik. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy túl se képezd őket. Nem lehet minden lakóövezet fullos ellátottságú.
  • tuvixplayer
    Én próbálkoztam azzal, hogy csináltam olyan új lakóövezetet, messze a többitől, ahová nem tettem iskolákat. Összekötöttem tömegközlekedéssel olyan ipari övezettel, ahol panaszkodtak a munkaerő hiány miatt. Ez valamit segített. De azt is láttam, hogy sok üzemben túlképzett dolgozók voltak alkalmazva.