Cities: Skylines
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.13. 08:52:29
http://imgur.com/a/ks43O
na
ez most végtelen pénzes, mind a 25 mező kilockolva az elejétől fogva. meg pár steam-ről letöltött útelem. majd ma kezdem a dekorációt. egyrészt nem akartam hogy bármi határt szabjon a kreativitásnak, másrészt ki akarom próbálni hogy bugos-e ha mind a 25 térképmező fel van oldva. van benne vagy 6 metróvonal, és ingyenes a tömegközelekedés, az úton igy legalább csak kisteherautók vannak akik bejönnek a lakóövezetbe.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.13. 08:30:11
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2015.03.12. 22:42:04
Parasite Eve 2, best game EVER!
érdemes a steam-ből 1x1 meg 2x1, 2x2 -es méretű parkokat letölteni, nagyon feldobják a kimaradt kis helyeket a térképen.
Utoljára szerkesztette: ttt1, 2015.03.12. 20:00:40
szerk.: Egyébként ezzel a fejlesztővel azért is jártunk jól, mert ugyan pénzért, de pl. az EUIV-hez is folyamatosan érkeznek a dlc-k és kiegészítők, a peccsek, a moddolása is nagyon magas szintű, csakúgy mint a Cities in Motion 1-2, a 2höz még nemrégiben jött ki DLC, ahhoz is van pár mód, szóval a Paradoxot nem mondanám annak a lehúzós cégnek, persze nekik is vannak érdekes bizniszeik. Mindenesetre a játék sokáig támogatva lesz, ez is biztos :D
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.03.12. 19:57:14
I met God. She's black
https://fxmason.blogspot.com/

Utoljára szerkesztette: nyirog, 2015.03.12. 19:46:55
Imádom az ilyen játékokat, szóval én amondó vagyok függetlenül a kijelentésemtől, hogy ez a játék új szereplőként megérdemli a figyelmet.
Ritka ronda kezelő felület. Egér kezelés is fura számomra, hogy pld. nem lehet megragadni a térképet és úgy mozgatni. A föld felszín magasságában mozgó felhők szintén, gondolom ki lehet kapcsolni valahol, nem találtam. Nagyon fura meglévő áramvezeték alá nem lehet parcellázni, hanem el kell bontani és csak utána. A fix parcella méret is fura.
Egyébként elsőre nem rossz, majd belemerülök hétvégén. :)
Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp
(sim cityvel játszottam sokat, tetszett, de beleuntam, hogy úgy kell a városokat összetömöríteni)
Áttekintés felülről:
Farm "negyed" (jelenleg kis szemétproblémával küzd, de már lassacskán megoldódik a gond). A szélerőműveket elfelejtettem lebontani, a játék elején különálló rész volt, próbáltam úgy csalni, hogy odarakok 1-2 szélerőművet ezáltal áramot adva nekik, de felélték a kapacitást (sim cityben mindegy volt, ha lefedettég alatt volt valami, akkor rácsatlakozott az egész hálozatra, nem különálló kis szigetként üzemelt):
Faipar:
Ipar:
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.03.12. 18:01:43
Paradox says that this has "shattered the sales records for every previous game in the Paradox catalogue".
Parasite Eve 2, best game EVER!
van ebnne multiplayer? mert erősen vétel gyanus (sajan muszáj voltam kiprobálni a "demót")
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
egyebkent a játék marha jó :O
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
De ez nem változtatott a tényen, hogy a legjobb városépítős szimulátor volt és maradt.
A másik, hogy nem tudom, hány slot kell általában, amíg az ember túllépi a 65 ezres lélekszámot. Mert onnantól fogva minél nagyobb lesz a város területe, annál ritkásabbak lesznek az utcák. Szélsőséges esetben felépítesz egy kilenc sloton elterülő, nagy megapoliszt, aminek az utcáin sokkal inkább lézengenek az emberek és autók, mind a kezdő kis faluban.
Utoljára szerkesztette: trigorin, 2015.03.12. 16:47:11
ha tenyleg tobb 100k agent lenne egyszerre kint akkor az lenne a baj hogy mindenutt dugo van es akkor azert nem er oda az a mento vagy tuzolto ahova kell...
lehet kesobb ezt a szamot boviteni fogjak, de azert ne legyunk telhetetlenek :)
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
65000 populáció felett egyre nő azoknak az aránya, akik mindenképp vmilyen épületben kell legyenek. Egymilliós lakosság esetén a lakosság több mint 90%-a kötelezően rejtve van, de már 130 ezer esetén is a népesség fele.
Valamint, a népsűrűség is limitált ezáltal, ami azt eredményezheti, hogy minél nagyobb a város, annál kihaltabbak lesznek az utcák. Bár a max. népsűrűség azt eredményezi, hogy egy sloton (2x2 km2-es négyzet a választható 9-ből) max. 7222 agent lehet egy időben (mint népsűrűség értem), ami mondjuk feltételezi, hogy a teljes területen lehet mozogni, de ez nyilván nem igaz (csak az utcákon), szóval látványra talán annyira nem vészes, de az, hogy az épületekben tartottak száma a lakosság növekedésével arányosan növekszik, az annyira nem szimpi.
Az is tetszik, hogy a közlekedési lámpák a gyalogosokra is vonatkoznak, az pedig különösen, hogy emellett az autósok a zebrán áthaladó gyalogosoknak igyekeznek elsőbbséget adni. Persze néha előfordul, hogy grafikailag átmegy az autó a gyalogoson, de a szándék egyértelmű, és a legtöbb esetben működik is. Az is szimpatikus, hogy az autók nem dugulnak be eszetlenül a kereszteződésekbe. Ha érzékelik, hogy a kereszteződés másik oldalán lévő autók miatt bent ragadnának, nem indulnak el.
Az szintén jópofa, hogy a gyalogosoknak vannak kidolgozott animációik, így például várakozás közben megkötik a cipőjüket vagy megsimogatják a kutyájukat, ha épp sétáltatnak egyet.
Hihetetlen hangulatot teremt, hogy a sok ezer autó, városlakó mind-mind terv szerint, céllal közlekedik. A tudat, hogy a várost közvetlenül és ténylegesen az ott lakó és az ott megforduló entitások működtetik, nagyon szerethetővé teszi magát a várost, amit éppen épít a játékos.
Az pedig szinte példátlan, de mindenképp példaértékű manapság, hogy egy játék ennyire élvezhető és stabil állapotban jelenik meg. Van mit javítani rajta természetesen, de semmi olyat nem tapasztaltam benne, ami rontaná a játékélményt.
Utoljára szerkesztette: jindesign0100, 2015.03.12. 08:43:44
Hogy lehet a játékba alagutat csinálni! Mondjuk pl. hegyen át!
Egyébként valóban nagyszerű lett a Skylines! Végre egy jól megírt játék...
"We will most likely open up for modding in new languages in the future, keep an eye on skylineswiki.com :) "
tehát ezek alapján még várni kell kicsit mielőtt bele lehet piszkálni a szövegbe, az is igaz h még nem próbáltam és nem néztem meg h hol tárolja őket a játék részben az üzenet miatt, részben mert annyira beszippantott :D
Utoljára szerkesztette: ttt1, 2015.03.11. 21:48:56
A játék folyamán korábban leraktam egy víztornyot az ipari park szélére. Gondoltam ott jó helye lesz, hisz ez úgyis csak egy puffer, ott meg nem zavar senkit. Igenám, csakhogy én meg nem tudtam, hogy a marha okos játékmechanika a víztornyot is pumpának számolja, így az ügyesen megmérgezte az ivóvizet, mert az ipari park szennyezett talaján állt.
Ahogy áthelyeztem a víztornyot máshova, egyből felugrott az egészség a normális szintre.
Konklúzió: soha, de soha ne tegyél víztornyot gyár közelébe. :D