2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • Conqvistador
    Nekem valamiért nagyon laggol és rengeteget tölt a játék pl mentésnél. Na most a nagy kérdésem az, hogy vajon a 4 magos processzort kevesli AMD 4x2600mhz gondolom a 8GB 1600as DDR3 memória nem okozhatja vagy esetleg a már nem túl gyors winchester a ludas a közel fél éves win 7 64bites rendszerrel?
    Netalántán a néhány mod és mellé a rengeteg letöltött épület és egyéb látványelemek lassíthatják be?
    Napokon belül érkezik egy SSD meghajtó remélem javulni fog a helyzet. Új rendszeren.
    Ti is tapasztaltok hasonlót vagy csak engem tisztel meg vele, hogy nem úgy megy mint kéne?
  • botyika
    hát nem dobtam hátast ettől a kiegtől... pont ami érdekes lenne benne, a rush hour reggel meg délután hiányzik. vagy csak én nem tapasztalom benne?
  • Borg
    Szép lett azért ez az éjszakai kivilágítás...

• Pityesz2945
    És tényleg. Nálam is ez volt. 65.000 főről lecsökkent a lakosság 48.000 főre mire rendbe jött. Most már növekszik ismét és 53.000-en vannak. A gazdaság is hanyatlásnak indult és a tetőpont a -10.000 heti kiesés volt. Nagyjából olyan 100-150 ezret bukhattam de szerencsére 10.000.000 alá nem esett a pénzem. Most 10.245.744-em van. Bár azért a gazdaság jóval nehezebben indul be mint a lakosság növekedés. Még mindig alig akar pluszba átlendülni, de majd idővel hátha. A minél kevesebb kiesés érdekében csökkentettem a parkok támogatását (105%-ról 100%-ra) és ugyan így tettem az áram szolgáltatással (105%-ról 90%-ra). Szerencsére a koponya ikonok is eltűntek.
    Köszönöm az információ megosztást. A felső két lépésen kívül nem csináltam semmit csak hagytam, hogy menjen a játék magának én pedig csináltam a dolgom.
  • tuvixplayer
    Korrigálom saját magam. Az éjszakai áram- és vízigény kevesebb, mint a nappali.
  • tuvixplayer
    Egy kis áttekintés az After Dark újdonságairól:
    After Dark Tutorial
  • tuvixplayer
    Nálam egyszer csak majdnem teljesen leállt a szél. Ahol max erősségű volt ott pl. teljes szélcsend lett, de mondhatni az addig szeles terület a felére csökkent.
  • tuvixplayer
    Én reméltem, hogy a nappali és az éjszakai vízigény, áramigény különbözni fog. Mondjuk éjjel kevesebb lesz, de úgy tűnik, hogy nincs különbség.
  • PetruZ
    Ja, és az Extended Public Transport UI is működik rendben.
  • PetruZ
    Na, kipróbáltam én is. Nem variáltam semmit, rögtön betöltöttem a legutolsó mentésemet, ami még After Dark előtti volt. A T++ simán működik, ránéztem egy kereszteződésre, kötögettem a sávokat, max. sebességet állítottam, stb., minden ment. A Traffic Report ikonja viszont elcsúszik bal felül az Info View ikon bal oldalára, éppencsak látszik, és valamiért (talán emiatt) az Info View felső négy ikonja sem kapcsolható.
    Az éjszakai város viszont gyönyörű... aztán hanyattestem, mert napsütés híján a két naperőmű kiesett és az egész városban elment az áram, a kis szélerőművek nem tudták kipótolni. :D
  • PetruZ
    A T++ és a Traffic Report Tool tegnap frissült, mindkettő azt írja, hogy már kompatibilisek a DLC-vel. Még nem volt alkalmam kipróbálni, most tölti a 700 megás frissítést.
  • Conqvistador
    Nálam azt jelentette, hogy nem töltött be egyik mentés se. Mindig hibával kidobott. Egy két problémásabbnak tűnő modot leszedtem pl a traffic ++ és utána jó lett.
  • tuvixplayer
    A 'nem megy vele' nálad is azt jelenti, hogy bekapcsolni sem lehet?
    Épületeket, parkokat stb még nem próbáltam bekapcsolni, csak 'mod'-okat.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2015.09.25. 18:47:10
  • Conqvistador
    Sajnos nem lehet. Igazad volt.
    Viszont jó lenne ha készülne hozzá az Európai mellé Futurisztikus mod érdekes épületekkel :D
    Eddig nagyon tetszenek az újítások.
    1 dologgal nem tudtam eddig megbékülni. Milyen már, hogy nem tudták átvariálni az időt.
    Most kb 1-2 hónapig van világos és 1 hónapig sötét? Ezen felül minden okés.
  • Conqvistador
    Aha. A Traffic manager a Traffic ++ és pár hasonló közlekedős mod nem megy vele. Végre sikerült belőni úgy a játékot, hogy a modok is működnek a DLC is. Néhol kompromisszumot kellett kötni de a modok 90%-a összefér a DLC-vel.
  • tuvixplayer
    Tegnap megvettem az After Dark DLC-t. A korábbi módosítások tapasztalati miatt a játék betöltés után minden mod-ot kikapcsoltam. És persze új térképet kezdtem. Azután csak kellett volna 1-2 bevált mod, mondjuk a Traffic manager, vagy az, amelyik az út rajzolásakor, szöget, távolságot mutat, de a bekapcsolás után azonnal kihalt a játék. Korábban legalább a térképet elkezdhetem betölteni, majd ott írta ki a baját, de most bekapcsolni sem engedte. Tapasztalt valaki hasonlót?
  • horika
    Eddig nem volt ilyen lehetőség, a térkép maga döntötte el melyik fajta épületek vannak rajta. Azt hiszem, egy városban csak egy fajta épületek lehetnek, max az új kiegben lehet, hogy változtatni tudsz, hogy melyik fajta legyen.
  • Conqvistador
    Ott vettem meg :D Sőt beaktiváltam mellé az After Dark DLC-t is. Nem nagyon voltam eddig Steam es nyilván ezért nem tudtam.
    Rockstar Games meg Origin es játékaim voltak néhány. De egész jó a Steam is szóval ki tudja.

Amúgy most jön egy lehet buta kérdés. Leszedtem egy olyan mod-ot ahol európai kinézetű stílusú épületek vannak.
    Vajon van rá lehetőség, hogy zónák szerint használjam? Pl egy modern felhőkarcolós zónában a hagyományos nevezzük amerikai stílusú míg mondjuk egy óváros féleségnél európai kinézetű házak legyenek. Ilyen létezhet?
  • TokraFan
    Steam alapvetően mindig automatikusan, a háttérben frissíti a játékokat, ha új patch jön ki hozzájuk. Kivéve, ha ezt a funkciót kikapcsolod...
  • horika
    A steam már csak ilyen... (már persze ha ott vetted meg)
  • Conqvistador
    Automatikusan befrissíti magát belépéskor? 1.1.1.c-t írt ki most vettem észre.
  • Conqvistador
    Valaki legyen szíves segítsen mert felrobbanok :D
    Hogy a bánatos pékbe tudom feltenni az 1.1.1.B patchet.
    Június eleje óta nem volt módomba játszani a játékkal most szedtem elő de nem tudom steamen beaktiválni a patchet hová merre kell menni mi a megoldás? köszi.
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2015.09.23. 21:26:29
  • Borg
    Nincs itt semmi csoda... a massdeath jelenségről számtalan topik van a külföldi fórumokon is. Nálam volt olyan, hogy 300 ezerről 180 ezerre csökkent a lakosságszám 1-2 óra alatt. Pusztult minden, és velük a gazdaság is. Hegyekben a hullák, mert elszállítani se győzik. Lementem -4 millióra, ilyen -80 ezres heti deficittel. Szóval változtatni se tudtam semmin, ami pénzbe került volna. Jó sok időbe telt, de a város magától talpraállt, és megjavult a bevétel is. Ahogy nőtt a lakosságszám, úgy lett egyre nagyobb bevételem is.
    És a tény, hogy 180-200 ezer lakos "született újjá" ezen idő alatt, már meg is alapozta a következő massdeath-et, úgy 80 év múlva...
  • horika
    Jut eszembe, olyant is sikerült már csinálnom, hogy egyirányú utcákkal igyekeztem megzabolázni a forgalmat egy részen, és olyan frankón sikerült, hogy a járműveknek nem sikerült sehonnan bejutnia egy városrészbe. Mire észrevettem mi a gebasz, kihalt az a kerület.
  • PetruZ
    Még így is lehet, hogy van valami járvány, vagy vízszennyezés, ami még ott lapul a háttérben, csak mivel a halottak felszaporodtak, nem látszik. Ha a szürke/fekete halálfejről más színre vált, akkor érdemes megint ránézni egy épületre. Az azért nagyon-nagyon ritka, hogy mindenki egyszerre haljon ki a korábbi beköltözők közül, ez azért demográfiailag is elég lehetetlennek hangzik.
  • horika
    Ritka esetben még az is lehet, hogy ugyan van temető/krematórium a közelben, DE akkora a forgalom, hogy a halottaskocsi nem ér oda (ilyen is volt már nekem sajna ).
  • PetruZ
    Akkor az van, amit horika írt: nincs a közelben krematórium és/vagy temető, vagy mind megtelt.
  • Pityesz2945
    Csak annyit ír, hogy egy holttest elszállításra vár. :(
  • horika
    Az is lehet még, hogy nincs elég temető/krematórium és nincs hova elszállítani a halottakat. De Petruz tanácsa fog bevállni, jelöld ki az épületet ami felett van a jel, és a megjelenő ablakban kiírja, hogy mi a bajuk pontosan.
  • PetruZ
    Kattints valamelyik jelölt épületre és többnyire kiírja, hogy mi a bajuk.
  • Pityesz2945
    Horika

Mod nélküli a játék és figyeltem a víz folyási irányára. Ez a két lehetőség kilőve.

Petruz

Igen, valamiért nem töltötte fel ez a kis cuki. Képfeltöltés.hu-ról nem lehet valamiért. Esetleg ha van olyan oldal ahonnan meg tudom mutatni, akkor megmutatom. A koponya körül ilyen barnás vagy narancs sárgás szín van. De van olyan ami piros. Azon a részen két klinika van és egy kicsit messzebb egy kórház.

Borg

Meglehet, hogy az a probléma. Akkor valószínű, hogy a pénz visszaesés is annak tudható be?? Volt mikor 13.000 pluszba volt de most csak olyan 4.000 körül van.
  • Borg
    Vagy a szennyezett víz, vagy csak szimplán ott öregedtek el.
    El kell kerülni, hogy egyszerre nagy residental zónákat csinálj, mert ha hirtelen nagyot ugrik a lakosságszám, akkor hirtelen nagyot is fog esni mikor a halálukon lesznek, és ez megborítja a gazdaságot is.
  • PetruZ
    A kép valamiért lemaradt, így nem látni. De alapvetően ha zöldes hátterű koponyák jelennek meg az épületeken, akkor fertőzött a víz (a szennyvíz kifolyó tartalmát felszippantja egy folyásirányban lentebb lévő szivattyú, vagy szennyezett, pl. ipari területen van egy víztorony), ha pirosas hátterűek, akkor valami járvány tört ki és nincs, vagy nem elég a közelben lévő kórház, vagy rendelő kapacitása.
  • horika
    Nekem akkor volt ilyen, mikor véletlenül szennyezett vizet pumpált a rendszerbe a vízpumpa. Kb. percek alatt kihalt a városom fele. Egy másik esetben, pedig egy hibás mod volt a bűnös.
  • Pityesz2945
    Sziasztok.
    Lenne egy kis problémám a játékkal. Egyik napról a másikra az emberek elkezdtek hullani mint a legyek és a lakosság száma egyre csak csökken. Valamint a pénz is egyre kevesebb lesz. Legjobban a város északi részén hullanak a legyek. A képen 161 ember mínuszba vagyok, de pár perccel a kép elkészülte után már 400 körüli volt ez a szám. Hiába hoztam létre lakó negyedeket, ugyan úgy ment felfele ez a szám.

Utoljára szerkesztette: Pityesz2945, 2015.09.21. 08:02:41
  • TokraFan
    Ez valósznű, ráadásul a Steam mod rendszerében (workshop), nem igazán támogatott, hogy verziónként szűrjük a modokat.
    Remélem erre kitalálnak majd valamit, mert modonként a leírásban csekkolni, hogy melyik verzióhoz jó, nem éppen használható megoldás.
  • Borg
    Minden bizonnyal megér 14 dollárt, de a kérdés, hogy az új patch mennyire fekteti majd meg a mostani modokat.
    Attól félek, hogy mind a százezer asset inkompatibilis lesz, mivel nincs éjszakai kivilágításuk, és az új utak és rendszerek pedig a maradék modoknak adják fel az utolsó kenetet... Szóval lesz itt káosz a jelenleg működő városokkal, az tuti...
  • PetruZ
    Jövő héten jön az After Dark DLC. Ez egyben új content patch is lesz, ami a DLC-t nem megvásárlóknak is ad tartalmat.
    - Ami "ingyen" jár: éjszaka/nappal ciklus, 70 új épület, átalakított bűnözési rendszer (éjszaka több lesz a bűntény), kibővített gazdasági rendszer és lehetőségek, stílusok használata mod-oknál (kb. saját stílust gyárthatnak, nem kell pl. az "European"-ba szuszakolniuk mindent).
    - A fizetős tartalom: új landmark-ok, börtön épület és kapcsolódó rendszer, nemzetközi repülőtér, új cargo hub, nagy méretű buszpályaudvar, taxik és kapcsolódó rendszer, bicajok és kerékpárutak, új út típusok kerékpárutakkal és buszsávokkal, szórakoztató negyed (zone) és épületek, turista negyed (zone) és épületek, új parkok és egyéb szépítgetési lehetőségek, új felbukkanó utcai tárgyak és egyebek.
    A DLC várhatóan 14 dollár lesz.
  • BB801117
    Több városom is van és nem nagyok csak így sokkal több a lehetőség az építkezésre. Részemről kevés a 9 mező.
    Köszönöm, megpróbálom megkeresni azt a módot ami feloldja a mezőket.
  • horika
    Amúgy mekkora a városod, hogy ekkora terület kell? Volt már pár nagyon-nagy város amit építettem, de talán 1x volt szükség ilyen modra.