1474
A méltán híres Heroes of Might & Magic sorozat legújabb tagja.
-
Nirz #82 "Sajnos a H4-en és a H6-on is érződött, hogy a csődközelség miatt össze kellett csapni a végét, így, hiába a szándék (mert az mindkettőnél megvolt, ez egészen biztos, az alapokon érződött), mégse tudott kerek egésszé összeérni, ami egy ilyen sokrétű játéknál a játék halálát jelenti."
Nem értem hogy az a H5 pl miért volt kerek egész vagy a H3 rögtön amikor megjelent vagy végtermék?
A H5 abszolút nem volt bugmentes,ahogy a H3 sem nem is beszélve az ordas balance bugokról,nah persze az emélkek megszépítenek mindent.
A dolog szerintem inkább arról szól hogy volt aki életében előszőr a H3 al játszott főképpen fiatal korában és azóta H3nak kell lennie az összes Heroesnak.
Mert ahogy fogalmaztad ez a kerek egész nagyon szubjektív dolog....
Oké értem hogy a H6 bugos volt az elején de a végére nagyrészt javítva lett,olyan meg nagyon nehezen elképzelhető hogy egy játék teljesen bugmentes legyen megjelenéskor
De pl a H4 én nem sok bugra emlékszem megjelénéskor az egyetlen igazi bűne hogy nem olyan volt mint a H3 ezért ásták el sokan,meg mondva csinált balance problémákat emlegettek miközben a H3 semmiben sem volt jobb azon a téren.
Részemről ahogy mondtam a következő résztől a jó ötletek megtartását várom el és nem a visszafelé fejlődést hogy néhány rajongónak megfeleljen,azok visszamehetnek H6 előtti részekkel játszani,de egyébként próbáljátok csak ki a H2 vagy H3 vagy H4 vagy H5 öt játszani,ma már garántálom nem lenne ugyanaz a élmény,feltűnne a sok a mikro idegesítő játékelemek amelyek a maga idejükben jók voltak de ma már NEM ÉLVEZETES. -
Pio #81 Számomra nem azon áll vagy bukik ez az egész, hogy akkor most hány nyersanyag lesz vagy hogy át lehet-e alakítani a dwellingeket.
Nekem a HoMM sokkal inkább egyfajta életérzés, mintsem egy játék, része a múltamnak és azért próbálom ki az újabb és újabb részeket, hogy egy kicsit újraélhessem azt.
Én csak abban reménykedek, hogy igényes lesz, bugmentes, kerek, teljes értékű termék, ami elhozza újra ezt a HoMM életérzést.
Szóval számomra szinte teljesen mindegy, hogy a fejlesztők milyen döntéseket hoznak karavánok vagy hősfejlődés szempontjából, ha érezni lehet majd a végső terméken, hogy őszinte tisztelettel és szeretettel dolgoztak azon az adott feature-ön és végig az lebegett a szemük előtt, hogy most épp egy olyan dolgon dolgoznak, ami rengeteg ember számára egy életérzés, a gyerek/fiatalkor újraélése, akkor én biztos, hogy elégedett leszek.
Sajnos a H4-en és a H6-on is érződött, hogy a csődközelség miatt össze kellett csapni a végét, így, hiába a szándék (mert az mindkettőnél megvolt, ez egészen biztos, az alapokon érződött), mégse tudott kerek egésszé összeérni, ami egy ilyen sokrétű játéknál a játék halálát jelenti. Viszont szerintem a H6-ból a végére (és ebben már része volt a Limbicnek is), minden patch-csel és plussz contenttel együtt egy nagyon is jó játék fejlődött ki, amit már én is nagyon szívesen játszottam rongyosra. Ritkán érzem így, de a H6 esetében tényleg úgy voltam vele, hogy ha az utolsó patch után indult volna útjára, akkor a 77/100-as metascore (amit egy kicsit még soknak is érzek az alapjáték számára) legalább 10-15 ponttal feljebb kúszhatott volna.
Egy szó, mint 100, szerintem nagyon jó előjel az, hogy bevonják a rajongókat is a fejlesztésbe és csak remélni tudom, hogy ezúttal tényleg módja lesz a fejlesztőknek mindent megvalósítani a megjelenés előtt, amit szeretnének, mert szerintem elhivatottságban nincs náluk hiány. -
#80 Ez igaz, de én sokszor nem is értem a rajongókat, a HoMM4. részénél is az volt hogy ez milyen sz@r az milyen sz@r és hogy inkább a HoMM3, de hát ott volt a HoMM3, és megbukott a játék.
Utólag már a 4. rész is jó...pedig a felbontás most is problémás, jött az 5. rész ami visszatért a 3. rész gyökereihez. De az sem lett siker. Jött a 6. rész, ahol már fel van vezetve a világ és a történet, mondom ezt úgy hogy a legnagyobb személyes problémám a sorozattal, hogy képesek voltak elpusztítani azt a területet, amit úgy megkedveltem, és amit megismertem, amire akár a H3 intróját megnézve elkapott a harctéri láz :D
Szal itt van a 6. rész és most megint a régi nóta...mert hogy a 3. rész az igazi.
De még mindig ott van a 3. rész, lehet vele játszani, én is játszom vele ERA alatt, és játszom a HoMM2-vel is.
A HoMM6 meg a sorozat 6. része, a HoMM7 meg haladjon már valami mentén, mert ez hogy ez se jó, az se jó nem vezet sehova csak hogy megint egy betoji rész jöjjön mint az 5.
Személy szerint azzal játszottam a legkevesebbet, és a HoMM2+HoMM6-l a legtöbbet.
-
#79 Haat, izlesek es pofonok, ami neked osregi es idegesito, az bizony sok heroes rajongonak hozzatartozik a jatek esszenciajahoz.
-
Nirz #78 Szerintem a 4 és a 6 volt a legjobb.
A 2 őt is szerettem a kampány hangulata miatt
A 3 nem jött be
Az 5 pedig katasztrófálisan rossznak találtam,vicc szintű kampány,a nagyobb pályán több gép ellen ezer évig kell várni még sorra kerülsz,a skillwheel borzalmasan randommá tette a játékot illetve hogyha szar spellt kaptál akkor buktad a gamet,illetve a túl csicsázott 3ds town screen totál fölösleges,egyszer megnézi ember de utána idegesítő a kezelése és nem praktikus!
A 6 ot leginkább a kiváló újításai miatt szerettem:
Végre nem random hős fejlesztés,nem random spell!
Végre nincs 10 féle nyersanyag amely megint csak a random screwed esélyt növelte,egy nyersanyag ami mindenkinek kell!
Végre nincs az hogy a gép egy nyamvadt hőssel lopkodja a nyersanyagomat elmenekül aztán visszalopja,éljen a területes rendszer!!!
Végre van normális town konvertálás!
Sajnos valószinűsíthető hogy rajongói nyomásra vissza lesz fejlesztve a 7,bár már azt most mondom town konvert nélkül(régebben a nekró brutál op volt hogy csak ők tudták konvertálni más város egységeit) be nem töltöm hasonlóképp ha visszatér a lopkodás be nem töltöm
2015 re remélem hogy nem térünk vissza az ős régi idegesítő mikrora mert akkor abszolút nem tud érdekelni -
#77 Nekem ebből a szempontból is tetszik a varázstárgyak piaca, nagyobb esélyed van hétről hétre.
...meg mondjuk nekem nagyon bejött a HoMM6 harcosa, bár kevés jó online csatám volt jó ellenfelek híjján.
Egy Kirin-s csatára nagyon emlékszem, Dinasztia fegyver képességgel elkábítottam az összes kis termetű lényét, elléptem a Kirin-nel a seregem előtt, és a Kirin bónuszát használva egy kör alatt odaértek a harcosaim, beütött a az a képesség hogy ha megölöm az ellenfél teljes létszámú egységét, akkor +cselekvés.
Olyan létszámfölénybe kerültem, hogy feladta, pedig szép varázsló volt, lesebzett volna azért, de a végső csatára sansza nem volt.
Nagyon sokféle taktika létezik 350+ órám ellenére van mit tanulni. -
#76 Human player ellen csak might hero a 3-ban, a varazslat letilto targyak miatt jo esellyel szivacs volt magic hero-val.
Ha jol emlekszem volt egy kopeny, ami lvl 3-as, es attol nagyobb spelleket nem engedett csataban, s mivel nem volt magas szintu artifact, eleg gyakran bedobalta a palyara. -
Pio #75 Ezzel mélységesen egyetértek, nagyon hiányzik a játékból egy szép, részletgazdag interfész már 2 rész óta. Pedig az oroszok nagyon tudnak interfészt csinálni, lásd az általad említett játék vagy egy csomó már ruszki RTS/TBS, nem is értettem, hogy a H5ben miért olyan lett, amilyen, azt pedig pláne nem, hogy miért maradtak meg annál a vonalnál. -
#74 Gondolom még nem láttál jól kigyúrt Might hőst. Másfelől, kell egy kis szerencse, hogy a megfelelő varázslatot megkapd. Én játszottam pár emberi játékos ellen, és ott azért kicsit másabb a csata, mint a gép ellen. -
#73 hát, azért a skillwheel-nek is megvoltak a hátrányai.. némely "szuperképesség" eléréséhez olyan sz@r skilleket kellett felvenni, hogy az katasztrófa volt..
már ha felajánlotta szintlépéskor... -
#72 A 3ban pár spellnek köze nem volt a balancehoz (berserk, clone, AI ellen a blind, illetve kis hősöknél a támadó spellek), de sztem az 5ben már sikerült eltalálni az egyensúlyt. A 6 fejlődési rendszere botrányosan szar, örülnék, ha visszatérne a skillwheel, vagy vmi ahhoz hasonló. -
#71 Illetve, erről csak sejtésem van, de gondolom a Might és a Magic itt nincs túlzottan egyenlő arányban. (A 3-ban a mágia a megfelelő ember kezében hatalmas különbséget tudott tenni, de ugyanígy, megfelelő erővel is hatalmas fölényre lehetett szert tenni; szóval ott egészen ki volt egyenlítve, úgy hiszem.) -
#70 Ezek jöhetnek valóban.
Engem spec a várnézet a HoMM2 óta nem érdekel, ott jó volt, kíváncsi leszek a HoMM3 Succession Wars modjának végleges változatára, hangulatban az jött be igazán, a HoMM3-nak talán 2 városképe tetszett, a többi ikonok halmaza szvsz.
Varázslatok tanulása igen, ...ez hangulatosabb, mint a szintlépéses kijelölés.
Várak-lények, ez végig kíséri a sorozatot, azért is készültek moddok :) -
#69 Ami hirtelen eszembe jut: Pocsék várnézet, még a patch után is. Személy szerint a kevés nyersanyagot elég nagy butításnak találom. A varázslatokat nem tanulás útján lehet megszerezni. Keveslem a várakat (és hiányolok pár egységet). -
#68 miért?..tényleg érdekel, mert kisülhet belőle ötlet. -
#67 Szerintem a HoMM6 a sorozat legrosszabb darabja, de ízlések és pofonok. -
#66 A semleges 'vad' lények csatangolása jöhet, ha kapcsolható lesz, bizonyos térképeknél jól jöhet.
A támadó banditák, nekem annyira nem jöttek be, eleinte brutál, később gyíkok voltak...esetleg ha kapunk egy táblát, vagy egy felugró figyelmeztetést akkor ok, különben előző esetben mentés-töltés, később meg felesleges csata. Lehet rajta dologozni, mert jöhet ha jól meg van oldva, de a régi formában nem kell szvsz.
Inkább a WoG-ból kellene meríteniük, nem véletlenül jött létre, fejlődő, tárgyakkal felruházható commander pl.
...
A csatában teljes létszámmal visszaütő egységek nem annyira jönnek be, elvégre akinél a kezdeményezés annál a sebzés, az ellenfél csak reagálni tud, márpedig sikeres sebzés esetén logikus hogy nem teljes létszámmal. Endless Legend-nél is nehezen tudom elfogadni, ha odacsapok, akkor annak vagy a létszámra, vagy a sereg erejére hatással kell legyen.
- Balliszta, gyógyító sátor, és az erre vonatkozó hős képességek kellenek....igen néha csak ezért vettél fel egy hőst, de végül is egyébként is azért válogat az ember a hősök között..
- A HoMM6-ban nagyon sok jó ötlet van, a dinasztia állat-fegyver, a dinasztia jellemzők gyűjtése...és összeválogatása pályáról pályára.
- Kellenek a régi zenék is, a sorozat védjegyei, okkal lehet rá büszke a HoMM/MM világ, megunni nem is lehet.
- a karaván néha felesleges szöszölés, csak akkor van értelme ha lehet blokkolni az ellenfél karavánútvonalát, ahogy a 4. részben lehetett, persze ne lénnyel, valami más módon...csapda, torlasz lerakása..mittomén.
- a HoMM6 szinte tökéletes, nem kell egy teljesen megváltoztatott keret, inkább kis lépésekben, akár DLC-ben hozzanak változást, és figyeljék a visszajelzéseket, nem kell a rizikó, ebbe roppant bele a sorozat.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.08.16. 20:40:44 -
Kings Bounty #65 Jaja meg a hős is aktívan részt vett benne. -
Wootan #64 Egyébként áthozhatnának pár dolgot a 4-ik részből, amik szerintem elég jó kis újítások voltak, mint pl.
- a lények nem csak állnak a mapon hanem ha a közelükbe érsz, akkor rád támadnak
- rejtőzködő lények mint pl. a rabló, amiket csak egy képességgel lehetett kiszúrni ha a közelükbe értél, egyébként meglepetésszerűen támadtak meg
- csatában az összecsapó egységek egyszerre ütnek teljes létszámmal v. pl. ha íjászokkal rálőttél az ellenség íjászaira, akkor azok visszalőttek (szerintem értelmesebb, mint az, hogy birkán állnak és nem ütnek vissza, csak ha olyan képességük van) -
#63 lények nevén a 6. rész esetében is ment a variálás -
Wootan #62 Az UI szódával elmegy, bár valahol írták, hogy ez csak plészholder a demóhoz, de gyanítom a végleges sajna nem olyan lesz, mint a 2-3-4-ben, (gyönyörű szépen megrajzolt) pedig sokat hozzáadott a régi részek hangulatához. Érdekes, a kings bountyhoz is tudtak ilyesmit csinálni.
Egyébként a videóban mondta, hogy a megjelenés simán csúszhat a rajongók visszajelzései, kérései függvényében. Külföldi oldalakon már megy a fight, hogy miért nem kerül be minden frakció :) Jó páran a lények nevein vannak kiakadva pl. magicbird. stb. Gyanítom nem lesz ebből 2015ös megjelenés :D Persze nem a lény nevek miatt... -
Coradiel #61 Nekem viszont pont hogy tetszik az új kinézetű vár ostrom. Végre fajonként elkülönül, és nem csak a várfal kinézete más. Szerintem jobban hasonlít egy valódi ostromra, hogy nagyobb távot kell megtenni a falig.
A másik csata ami a katapult mellett volt még inkább tetszik, hogy ilyen egyedibb csataterek is lesznek remélhetőleg.
A térkép átalakítása meg pláne nagyon jól hangzik :) Lezárhatod esetleg a saját területedet ily módon ha gondolod esetleg. :) -
#60 Szerintem a városnézet jobb lett, mint ami a 6-ban volt. (Legalábbis, ez a kép alapján.) -
Elessar #59 Nekem meg pont az tetszik, hogy végre hanyagolják kicsit a rajzos, mesés grafot és végre már a realisztikusabb irányba fordulnak. Viszont a várnézet valami poénos lett ennek fényében. Totál elüt a pálya kinézetétől, nem is értem.
A videóban tetszenek a környezeti változások, a híd építése, a lavina, ami lezárja az utat, remélhetőleg sima mapokon is lesznek ilyenek. A harc nekem kissé visszalépésnek tűnik elsőre, tiszta H5 fílingje van, mint ahogy szinte az egész videónak is, ami nagyon nem tetszik. Ha megint visszatérnek a H5 mapokhoz, akkor kiakadok. Gondolok itt arra, hogy szinte behatárolt kis utak vannak, tereptárgy alig valahol, ami van, annak sincs értelme. A H5-ben semmi értelme nem volt a pályát felfedezni, ami a 3as és 4-es számomra legkedveltebb része volt.
Írták, hogy az UI prototípus, sztem ocsmány és hagyni kéne már ezt a fenébe, a H5ben és 6ban se tetszett, ezt végre már teljesen át kéne szerkeszteni és nem csupán átszkinezni itt ott. PErsze túlzok, de akkor is.
A honlapjuk tetszik, a lényekkel nincs gondom, én speciel örülök, hogy visszatér egy két régebbi ötlet, de eddig nekem egy felturbózott H5-nek néz ki, ami elszomorít kissé. Nagyon drukkolok, hogy végre jó Heroes-t kapjunk, én a 4 óta csalódást csalódás hátán élek meg a sorozattal kapcsolatban és ebből kezd elegem lenni, mert imádom ezt a stílust!
Jah és f.ck Uplay! -
#58 az mondjuk úgy jó lenne, ha a hercegségtől függően lenne lény.. a Wolf Duchy-ban farkas, Griffin Duchy-ban Griff, stb.. -
Wootan #57 Az a "hidegburkolat" szerintem olyasmi special terület, mint ami a 3/4 is volt már. Ha jól rémlik a 4ben volt ilyen csempés talaj ahol a mágiák jobban hatottak. A heaven vár townscreenje elég jó lett, tetszik ez a rajzos megvalósítás, kár hogy az adventure map realisztikusabb lesz. Jobban bírtam a régi részek (2-3-4) rajzos, mesés stílusát. -
erdbal #56
van egy kis hasonlóság:) -
erdbal #55 az emberes várnak mindig is volt egy "farkasos" része ami a Duel of Cahmpions-ban már komolyabban megjelenik én a farkason nem lepődtem meg :D de ez a vár meg lények, mintha a Heroes 6 visszafejlődése lenne néhol, az academy mondjuk tetszik, de az emberes vár volt a kedvencem és most sztem nem lett telitalálat. -
Pio #54 Igen, engem is meglepett, hogy az tényleg várostrom. Viszont a lebegő vár + a madár a végén szerintem eléggé epic, elveszik mellette az, hogy a hidegburkolat fura. :) -
#53 noh, mégis csak ostrom volt az ízlésficammal megáldott varázslók mozaikköves padlóján dúló harci kép
mondjuk a hősök méretén visszavehetnének, mert így qrva nagy a környezetéhez képest.. vagy legalább opcionálisan le lehessen kicsinyíteni.. nah, majd ha lesz valami fórum ahova mehetnek ötletek, akkor fel is vetem a dolgot... -
#52 reménykedjünk benne.. bár szegény Griffek átmennek Core-ba (: -
#51 Nem, én is ugyanerre gondoltam, mikor megláttam. :)
Legalábbis fura. -
Pio #50 Elég hosszú gameplay a gamescomról -
#49 Jo lesz az majd griffnek is, mire veglegesitenek a felallason:) -
#48 A Ballista-nak örülök, nekem a 6. rész teljesen jó volt eltekintve a keleties beütéstől.
A változtatásoknak sem vagyok ellene...majd meglátjuk.
Fantasztikus sorozat, bár kaphatnánk egy DLC-t vagy nagyobb kieget, ahol időkapuval visszatérhetnénk mondjuk Enroth-ra, a régi helyekre..
A HoMM6 gyönyörű sztem, nagyon játszható, de ha változások jó irányban történnek akkor lehet még jobb is a sorozat.
...ahogy lehet megveszem. topik meg megy kedvencbe. -
Pio #47 Én is egyetértek, nagyon fura döntés. De akár még változhat is... -
#46 a Haven vár az valahogy mindig a középkori civilizált embernépet juttatja eszembe, most egy farkas inkább passzolna az elfekhez vagy az orkokhoz, akik a természethez közeliek.. ha mindenáron négylábú, akkor legyen idomított harci kutya, de szerintem még a paraszt is jobban passzolna..
ráadásul a "dire" jelzővel ellátott állatok a normális verzió vadabb, veszélyesebb, szörnyesebb kiadása, amelyről süt az ősi vadon nyers brutalitása -
Petiknight #45 Koszi Pio,
az infok alapjan jo resznek igerkezik, ha ki tudjak adni bugmentesen akkor nagyot fog utni. Legalabbis remelem :)
A fejlesztheto fegyverek jo otlet volt, remelem tesznek bele tobb fejlesztheto targyat is, pancel, kesztyu stb, kulonleges varazslatokkal stb...
Habar nem hiszem hogy ennyi idejuk lesz a fejlesztesre es UBI beletettet uj funkciokat is a jatekba... Inkabb kivenni szoktak, ujrafelhasznalni es egyszerusiteni... -
#44 Vehetjük úgy, hogy kiképzett harci kutyák. Még mindig jobb, mint a paraszt. -
#43 csak én érzem valahogy a Direwolf-ot nem a Haven csapatba passzoló egységnek ?