1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • Maximus4
    Az Utolsó regisztrálók kikerült a főoldalra?:O
    Lassan már nem lesz szükség moderátorokra :D
  • Jim Morrison
    sajnos teljesült a kívánságod

*túléli, már meg is találta hogyan orvosolja a problémát*
  • j0nNyKa
    uh, arcok, sürg?s fontos bug
    http://sg.hu/listazas.php3?id=950543129 topicban elt?nt ~8000 hozzászólás, 13 évre visszamenőleg
    ez csak a régi rendszerben, az újban jó

megjavult, de azért itt hagyom infónak
  • pxxl
    Nem értem a + jelek koncepcióját. Miért van pl a Legújabb Témák, Népszerű témák topik címei után + jel? És ha ott van, akkor a kedvenceknél miért nincs?
  • pxxl
    most megelőzlek :D

- privát üzenetek oldalakra bontása (ne ömlesztve egymás alá)
    - beállítások oldalon az információs ikon 1px-el el van csúszva, a td 30px magas, a kép 16px magas
    - beállítások oldalon az aláírás textarea lehetne 100% széles
    - beállítások oldalon a Moderálási elvek linkre kattintva miért jelenik meg alatta a SG Közösség (galária)?
    - Moderátor toplista, Legszigorúbbak, Fórumozó toplista nincs? http://sg.hu/buntetopontlista.php
    - A Like gombot rakjátok már el onnan pl bal felülre a banner fölé vagy nemtom, de ott (cset alatt lenne gondolom) hülye helyen van
  • pxxl
    persze mert a fb-on gyorsabban megy a kommunikálás :D
  • j0nNyKa
    má rég a csekklisztben van, lassúak vagy
  • pxxl
    flood on :D

aláírásomban a „min?ségben” ő helyett ? van, és nem vált át akkor sem, ha újra átírom. :)
  • pxxl
    az nem tudom mennyire hiba, vagy vagy van-e valami oka, de a régi felületen kitöröltem, és átírtam a karbantartásnál a saját topik fejlécét (vagy minek nevezzem), és az új felületen meg maradat a régi.
  • pxxl
    Saját fórumokban a topikomat nem tudom karban tartani. Máshol ahol házigazda vagyok, ott igen. Ergo nem vagyok házigazdája a saját topikomnak :)
  • pxxl
    - Gumiszoba korlátozása javítva

nekem nem úgy tűnik :O (vagy még nem aktív a javítás?)

• pxxl
    kedvencek között

ez így érdekes...

...mert itt meg jó az ő betű

meg ez is fail valamiért
  • j0nNyKa
    ezt tárgyaltuk este, meg elvileg ez lett javítva még negyed 2-kor :)
    úgy tűnik tényleg jó, kihúzom őket, meg berakom a pixx agymenéseit
  • pxxl
    ez lemaradt:
    - Breadcrumb-ok közül szerintem ki kellene venni a Főoldalt, amúgy is ott van felette is nagyobban, és zavaró, mert pl én azt használom (és sokan mások is) ahogy visszatérjek a fórum főoldalra, reflexből nyomom az első linket. Ma már 2x szentségeltem miatta... :D
  • pxxl
    na gyűjtöttem pár észrevételt :)

- Értem én, hogy ez a dizájn, és követni kell bármi áron :), de túl sok a fehér. Be lehetne hozni pl. a fő kategóriákhoz a főoldal színeit. pl. az Általános fórumok legyen zöld színnel írva, és a border-bottom is kövesse ezt a színt. A többi kategória más-más színnel. Ne ez a fehér+bilikék legyen mindenhol...
    - (voltmár?) Lehetne esetleg egy kiemelt kedvencek rész közvetlenül a kedvencek rész fölött? Nálam pl 100-150, van akinél még több topik van kedvencekben, és ezek közül napi szinten alig 5-10 ami érdekel. Ezeket ki lehetne gyűjteni felülre, hogy ne kelljen kilométereket görgetni, mert az egyik itt van a másik ott.
    - (voltmár?) Kedvencek összecsukása úgy (is), hogy csak az azok a topikok látszódjanak, amihez új hsz jött (mint ahogy most is van a régi felületen)
    - Nekem nem tetszik ez a széles textarea (bár most, hogy ennyit írok, kellemes...nem szóltam)
    - Ha jól látom (nem mértem meg) fórum főoldalon az Üzeneteim, Galériám stb stb linkek végén lévő + jelek nincsenek függőlegesen középen, ezt hover-nél látni jól.
    - Kedvenceknél a fő kategóriákat másképp ki lehetne emelni pl: padding: 10px 5px; border-bottom: 2px solid cyan; text-decoration: none; (és kövesse az első pontban javasolt színeket)

- Fórum főoldalon az új hsz jött jelzés a topikok nevei után nem jól működnek. Erre a topikra is (1 új) üzenetet ír, pedig nincs is új :)
    - Textarea: max-height miért? Had húzzam már akkorára amekkora nekem tetszik :)

pár benne van a chk listában is, de nem baj :)
  • Efreet
    Valami komoly zűrzavar van a számozások terén a válaszoknál...
    (a lenyitott válaszok teljesen más, sokkal régebbi hozzászólásra mutatnak, mint ami ott van elvileg közvetlen alatta - tegnap este a 24800-as hozzászólás után a 24503 jött a mi kellene topicban, és ez nagyon összezavarja a dolgokat)
  • SuhiP
    dupla hsz-azonosítós hiba is javítva lett még így este, és hsz-t is lehet szerkeszteni-törölni hiba nélkül
  • pxxl
    Ja nyilván :D
  • Jim Morrison
    De a jelenleg aktiv feluleten is abc sorrendben van nem?
    Vagy te most egy nagyon regi regi megoldasrol beszelsz?^^
  • RelakS
    Őőő... a kedvencek kategóriái direkt vannak ABC sorrendben? Hirtelen nem találtam meg a topikot, ahova írni akartam, mert pozíció keresés helyett olvasni is kellett :/

Igen, nehéz tudomány :)
  • Maximus4
    Hogy ezt miért neked címeztem,arról fogalmam sincs:D
  • RelakS
    semmiközömhozzá, neménvótam
  • Maximus4
    Remélem az "Utolsó regisztráltak" menü is visszakerül majd a moderáláson belül,ahogy a "Top100 értékelő felhasználó" is
  • RelakS
    A válasz doboz háttere hófehér helyett nem-e lehetne a "Fórum lapszín" nevű szín, ami amúgy látható a topikban? Ha lenyitok egy választ, elég randán elüt :D
  • j0nNyKa
    hja felírtam, szerintem a szerkesztés kavar be, de majd rájönnek a szakik
  • RelakS
    Két darab #148-ashoz mit szólsz? :D

Szóval van még itt baj :)

De legalább nincs #150 XD
  • Jim Morrison
    Már kaptam sok bejelentkezes miatt is, de most csak frissítgettem egy oldalt, meg megnyitottam egy kettot semmi kulonos :D masik topikban merlinw is panaszkodott, hogy ha sok hsz-t ir egymas utan tobb topikba bannoljak.
  • RelakS
    Ez a fehér post-háttérszínű poszt váltakozás így fog maradni?

Nekem most emiatt kék-fehér a fórum a régi szinte teljesen fehér helyett, és ez kicsit zavaró.
    Ha már váltakozó színek vannak, akkor lehetne fehér-világosszürke, vagy felhasználó által beállított.

Meg lehet, hogy csak nekem "báncsa" a szemem ez a fehér alapon világosszürke hozzászólás mező?
  • j0nNyKa
    pixxel hibája a hülye spam topicjával ez a post-os ban
  • Jim Morrison
    Szép kis lista
    Azt nem lehetne megcsinálni, hogy amíg folyik a fejlesztés addig ne kapjak ip bant a sok lekérés miatt?:) lassan 8 órája vagyok banon, proxy szerókat amiket próbáltam elég lassúak, addig lefutok egy maratont míg betölt az oldal.
  • j0nNyKa
    sorry spam :)
    tesztelek, ha jól láttam, spoilerbe szúrt kép nem jelenik meg
  • j0nNyKa
    azt nézem, hogy az új felületen valszeg minden egyes szerkesztés növeli a hsz számlálót (#138 -at 3x is szerkesztettem)
    btw frissült a checklist, majd nézze át valami hasonlóan szorgos hangya, köszi :) / az áthúzottakat is, hogy tényleg jók-e, meg a nem áthúzottakat, hogy tényleg hibásak -e, meg hogy maradt-e ki valami /
  • j0nNyKa
    baze most nézem, hogy azért van összekavarodva, mert 2 #137-es hozzászólás van :)
  • Maximus4
    És azt nem lehetne valahogy megoldani,hogy a kedvencekbe az olvasatlan topikok előre kerüljenek?Úgy,mint a régi felületen.
  • j0nNyKa
    wow
    (a válasz kiírása még zagyva, ha megnézed, erre a hszre azt mondja, hogy Jimnek ment :) )
    továbbá amikor szerkesztettem ezt a hszt, valami errort dobott, aztán visszadobott főoldalra, bár a szerkesztés sikeres volt
    ezen a linken vágta a hibát: http://sg.hu/forum/szerkesztes/1404334166/1404761319

mindenesetre szép munka, le a kalappal ismét
  • SuhiP
    Helyzetjelentés a mai napról

A hsz-ek fejlécét érintő változások:
    - Nagy VIP logo használatakor is igazodnak függölegesen középre az ikonok
    - A lenyitott megválaszolt üzenet sávja is igazodik a felhasználó beállításaihoz
    - Lenyitott megválaszolt hsz-t is lehet értékelni, szerkeszteni/törölni, lehet rá válaszolni
    - Lenyitott megválaszolt hsz-t vissza lehet csukni
    - mailto-s linkek eltávolítva
    - "privát" gomb beépítve a régi fórumhoz hasonlóan
    - Nagyobb hsz-értékelő gombok
    - Szürke háttér esetén a függőleges választóvonalak kivilágosodnak, hogy ne olvadjon bele a háttérbe
    - Büntetőpontokat jelző ikon kicserélve az új ikonra
    - Jobb oldalról beljebb húzva minden

Egyéb javítások:
    - Kereső átírva az új fórum adattáblához
    - Cikk alól újra lehet hozzászólni akkor is, ha nincs a cikkhez még nyitott topic
    - Beállítások mentésekor nick logo nem törlődik magától
    - Beállítások közt nem jelent meg a VIP-rész, ha 7 napnál több volt vissza a VIP-státuszból
    - "Válasz 'xy' üzenetére" jó neveket ír
    - Felhasználói adatlapon még nem volt breadcrumb
    - Felhasználói adatlapon már csak a moderátorok látják a hsz-ek számát
    - Privát üzenet küldés nem hasal el, fájlfeltöltésnél max összméret javítva
    - Gumiszoba korlátozása javítva
    - Kedvenceket össze lehet csukni
    - Fórum főoldalán 'Utolsó regisztrálók' lista
    - A kereső a főoldalon és a témáknál a témák között, témán belül a hozzászólások között keres alapértelmezetten
    - Mobil oldalon is megjelennek az ékezetek a hsz-ekben
    - CODE tag üres sorai javítva
    - Megválaszolt hsz-ben is működik a CODE és az IMG tag
  • Jim Morrison
    Épp írni akartam bugokról, csak a sok lekérés miatt pár órára megint letiltott az oldal... (Most mobilon vagyok)

Keresésnél ha minden checkboxot kiveszek akkor 404et kapok (legalábbis hiba oldalt, most nem tudom kipróbálni).

< és > karaktereket nem szereti az új motor. Csak akkor jeleníti meg ha nem kapcsolódik másik karakterhez (csak szóköz jobbról és balról).
    Code tag így meg kvázi felesleges mert egy sor html-t nem lehet így beszúrni (meg sehogyan se szerkesztés nélkül:))
  • Maximus4
    "Itt a linkre kattintva véletlenül nincs ilyen paraméter?: jump Ezzel már kicsit közelebb lennék a hiba megoldásához."
    De igen van.Most próbáltam és miután 2 olvasatlan üzenetes topiknál rányomtam az ugrás az utolsó...-ra,ezt a linket kaptam miután megint átment a 8. oldalra:
    http://sg.hu/forum/tema/1057869802?jump=19175#last-read
  • Jim Morrison
    Új felület: Bannolt felhasználók, illetve az egyik fejlesztő kolléga (SuhiP) nevén egy mailto link van az adatlapra mutató link helyett a hsz fejlécekben.

Ezt kiegészíteném azzal, hogy azoknál a felhasználóknál, akiknél nincs avatar beállítva, ott a hivatkozás az illető emailcíméré van beállítva. pl:

< a href="mailto:[email protected]" class="name avatar-link pull-left" > jatekos101 < /a >

a "/felhasznalo/" helyett.
  • Jim Morrison
    Én is köszönöm a meghívást :)
    Hadd kérdezzem meg, topikon belül a navigáló résznél ( Főoldal -> Fórum -> stb) résznél lesz lenyíló rész (select) ami az adott fórumkategóriákon belül enged ugrálni?
    Ahogy elnézem VIP ek 1 csillaggal kevesebbet kapnak az új felületen.