1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
  • SuhiP
    javítva
  • Jim Morrison
    valamiért nem tudok chatre írni.
  • Jim Morrison
    Esti chat megbeszélésből amikre emlékszem...^^ (ha mondjuk x napig megtartjátok a logokat az lenne a legjobb vissza lehetne olvasni, szerintem kihagytam valamit :()

Finomítások
    - Kedvencek lista maradjon csukódva ha már egyszer becsuktuk, ne kelljen mindig összecsuknunk
    - Fórum főoldalon Cikkeink rovatban, ha a képes cikknek a leírása elég hosszú, akkor kilóg a szöveg átlép az alatta lévő gombokhoz (ha jól emlékszem : #forum-wrap .articles-block .article-block : olyan 275px-es magasságnál volt jó (most ez 270))
    - Profil oldalon már kiírja a megadott életkort, eddig csak intervallum volt kiíratva (pl 35-40 között), nem tudom ez marad, vagy mi lesz vele

Ötletek, javaslatok
    - Plusz beépített eszközök házigazdáknak. Téma karbantartásánál lehetne megadni egy (akár hármat) külsős fájlt (JSON), ami alapján a rendszer beszúrná a szavazáshoz / FAQ-hoz / kitűzőhöz szükséges script fájlokat, amik a jelenlegi aktív topikokban is működnek.
    - Lehetne egy saját url shortener, chatbe beszúrt linkeket lerövidíteni, majd a rövidített linkeket megjeleníteni (onmouseoverre meg megjelenne az eredeti link)
    - Igaz van már pár API (kb 3-ról tudok), de lehetne még 1-2 (ami publikus, vagy csak én tudok róla..^^), ami megkönnyítené a fórumhoz készülő mobilalkalmazások fejlesztését (Gondolok itt belépésre, fórumtémán belüli oldal lekérésére, topikok lekérésére, stb, mindezt az eddigieknek megfelelően JSON-ban kinyomva^^)
    - Lehetne implementálni a reddites felsorolást. Minden sor ha csillaggal (*) kezdődik átalakulhatna ilyen pöttyé a hozzászólásban (unordered listsnél látható)
    - Kedvencek összecsukásánál, ha nincs olvasatlan topik, akkor rendes összecsukás helyett lehetne egy 'nincs olvasatlan topik' szöveg

Bugok
    - Mobil Chrome-ot használva, privát üzenet küldésekor "por került a gépezetbe" hibaüzit kapunk, de a levelet sikeresen kézbesíti ennek ellenére a rendszer
    - 1 oldalon két helyen van utolsó olvasatlan üzenet csík. Igazából másik fülön megnyitottam most a topikot és szembesültem vele.
  • Efreet
    Igen, régen is ez volt a kérdés, hogy scriptek vagy "bejelentkezve marad". Akkor a vezetőség a scripteket választotta.
  • SuhiP
    cookie-ban és db-ben is tárolva van...süti alapján keresi ki db-ben a megfelelő user-t.
    az a baj, hogy van ez a "bejelentkezve marad" funkció, emiatt kell csak. ip-hez kötni meg nincs értelme, mert dinamikus ip-nél már nem működne a funkció lényege.
  • j0nNyKa
    egyébként nagy munka lenne az identid, mint olyan működését átrakni kukiból adatbázisba? akkor nem lenne lehekkelhető, és _elvileg_ olyan hatalmas bajt nem csinálhatnának a fejléc scriptek
  • SuhiP
    erre a js dologra később majd még visszatérünk....valamit kitalálhatunk majd rá, csak előbb az egész legyen meg és kerüljön ki mindenkinek.

a macskakörmös dolog viszont érdekes, azt meg kell néznem valamikor.
  • j0nNyKa
    checklist kb friss, többé-kevésbé ide a fejlécbe is sikerült visszahekkelni
  • j0nNyKa
    a kedvencek összecsukás-állapotát nem jegyzi meg topicba lépés és visszatérés után, tegnap mintha még erről csinált volna egy kukit, ma meg nem ?!

a spoiler tag nem működik topic fejlécben (itt igen) - lásd technika modtopic
  • Efreet
    A like gomb táblán (fektetve is) kicsit szerencsétlen helyen van:
  • Efreet
    Hűű, nem semmi micsoda előrelépések, ha egy kicsit nem figyelek oda :)

#202 -ben mi alapján van egy vagy két macskaköröm az idézeteknél?

A js kigyepálást sajnálom (bár megértem), de lesz valami lehetőség nagy szavazó topic vagy akár cak Garfield topic böngészde jellegű működést létrehozni? (a régi felületen működnek)

Persze hol és hogy lehet meghúzni a határt script és script között... esetleg ahogy chaten is felmerült moderátori engedéllyel? (moderátor bekapcsolhatja, hogy az adott topicban működhetnek az általa átnézett dolgok)
  • SuhiP
    így este még három javítás/módosítás került a chat-be:
    - ha a user több ablakban volt online a chat-en és valamelyiket bezárta, akkor eltűnt a userlist-ről a neve
    - szűri a html tag-eket a szerveroldal
    - a "http://"-el és a "www."-al kezdődő részleteket kattintható linkké alakítja át

holnap folyt.köv szemkifolyásig (azért addig nem)
  • Jim Morrison
    nagyon korrekt csomag, oda vagyok meg vissza :)
  • j0nNyKa
    régi rendszerben az aláírások elszálltak teljesen, kérdőjelekkel vannak teli
    újban jónak tűnnek ránézésre
  • SuhiP
    Lehetne esetleg egy kiemelt kedvencek rész közvetlenül a kedvencek rész fölött?

Lehetne. Most inkább azon van a hangsúly, hogy minden ami jelenleg van, az jól működjön. Későbbiekben vissza lehet erre térni.

Még egy, igazából kérdés: a fórumon 2001 január 6 előtt nem volt regisztráció, és utána is választható volt egy ideig, tehát sokan használták a "vegyes" időszakban is bejelentkezés nélkül a fórumot, és szóltak hozzá ad-hoc nevekkel.
    Most nézegettem nagyon régi topicokat, és mindenhonnan eltűntek a "nem regisztrált" felhasználók hozzászólásai, a rájuk utaló válasz feliratok viszont megmaradtak. (például)

Ezek a "névtelen" hozzászólások véglegesen törlődtek, vagy csak valami okból nem kerülnek listázásra?

Igen, az adatbázis átalakításával ezek az üzenetek véglegesen törlődtek.

Amint már jeleztem, a sok lekérés miatti letiltást nem lehetne feloldani amíg a béta fejlesztés tart?

Ezzel kapcsolatban pedig mindjárt dobok egy pm-et.
  • j0nNyKa
  • SuhiP
    A mai csomagról:
    - Chat beépítve - még csak tesztként, megnézzük mennyire bírja a terhelést (teljesen új alapokra épült, függetlenül működik a régi chat-től)
    - Chat-állapot jelzők eltávolítva ("fb-chat" nem lesz, így felesleges) és beállításokból is el lettek távolítva a hozzá tartozó beállítások
    - VIP csillagok jó számban jelennek meg
    - "Saját fórumok" kategóriában a felhasználó karban tudja tartani a saját topicját
    - Számítástechnikai fórumokban is lehet topicot nyitni
    - A topicok hosszú címei befogadják a meghatározott HTML tag-eket (a, b, u, i, div, span, img, em, sub, sup, del)
    - Az aláírás befogadja az ékezetes betűket is
    - SPOILER-ben megjelennek a képek maguktól (eddig is megjelentek görgetés hatására)
    - Topicok és hsz-ek közti keresés javítva, lapozás után is jó linket ad
    - Főcsoporton belül át lehet lépni másik topicba
    - Hsz értékelés 2 hétre korlátozva
    - A kedvencek kategóriái már nem ABC szerint rendeződnek
    - A kedvenceket a régi felülethez hasonlóan lehet összecsukni - az új üzenetes fav-ok maradnak a listán
    - A 'Labdarúgás' résznél észrevett hover problema javítva
    - Topic karbantartásnál nem kell a 'style' tag (ez eddig is így volt), de ha van, akkor is befogadja a kódot
    - Olvasatlan hsz értesítő javítva
    (a hiba miatt rossz adatokat tárol, így topicba való első belépésnél még rosszul jelezhet, de utána már a jó értékeket tárolja el a működéshez)
    - Breadcrumb-ból kiszedve a 'Főoldal' link
    - Hsz szerkesztésnél és törlésnél a gombok megkapták a színeket
    - Lenyitott megválaszolt hsz fejlécében a nicklogo-n nem volt link
    - A '+' jelek függőleges igazítása korrigálva
    - 'SG Közösség' menü csak a fórum főoldalán jelenik meg

Elvileg három nagyobb dolog maradt - de javítsatok ki, ha rosszul látnám és kihagynék valamit: az új hsz értesítő, a hsz-hivatkozás (#1234), és moderátoroknak az új regisztrálók lista és a Top100 értékelő felhasználó.
    Ezekkel legkésőbb keddig szeretnék elkészülni, aztán ha nem jön addig elő semmi komolyabb hiba, akkor a házigazdák is megkapják az új fórumot. ...legalábbis ez a terv.
  • pxxl
    (nálam) Comodoban a főoldalon nem jó helyen van a hirdetés. Ha kiveszem a height: 100%-ot akkor jó helyre kerül.

kép
  • pxxl
    hehe...kb készen van az első custom topik

még bugzik a válasz xy lenyitása, de majd megoldjuk :P
  • Efreet
  • SuhiP
    bocs a némaságért a részemről, gőzerővel halad a javítás és a fejlesztés. ma éjjel jön egy újabb csomag és utána válaszolok a felmerült kérdésekre is.
    addig is mindenkinek köszönöm, hogy ilyen segítőkészen tesztelitek az új felületet.
  • j0nNyKa
    teszt, hogy spoilerben az image jo-e
  • Maximus4
    Látom az új felületen már csak moderátorként lehet látni az userek hozzászólás számát:)
    Csak így tovább!
  • Jim Morrison
    Amint már jeleztem, a sok lekérés miatti letiltást nem lehetne feloldani amíg a béta fejlesztés tart?
    Találtam egy szép kis (nagy) hibát, csak közben kaptam az ip címemre egy ~8 órás tiltást (héten már másodszor). Szeretnék segíteni, de így kicsit lassan megy :)
  • Efreet
    bug: a forum kereső még mindig megtalálja a már hivatalosan nem létező főcsoportok (warez, politika) témáit. Pl.: jobb fent "fidesz" és "warez" kereső szavak. Lesznek találatok főcsoport nélkül, ahova itt nem, de a régi felületen be is lehet lépni.
  • j0nNyKa
    na mivel a topic fejlecbe perpill nem lehet linket irni, tegnapi friss(ish) checklist
  • Jim Morrison
    szép találat :p
  • Efreet
    Bug: egy kedvencekben levő topicban lépjetek el az utolsó oldalra (duplanyilacska gomb)
    Majd vissza felül a fórum főoldalára
    Újabb sok tízezer olvasatlan hozzászólás :) (na jó, ehhez elég nagy topic kell, de akkor is megzavarodik az új hozzászólás jelző...)

Ahogy nézem a legutoljára betöltött oldal alapján "írja fel", hogy melyik volt szerinte az utolsó olvasott hozzászólás - még akkor is, ha ez jóval kisebb, mint az előző.
  • Efreet
    Még egy, igazából kérdés: a fórumon 2001 január 6 előtt nem volt regisztráció, és utána is választható volt egy ideig, tehát sokan használták a "vegyes" időszakban is bejelentkezés nélkül a fórumot, és szóltak hozzá ad-hoc nevekkel.
    Most nézegettem nagyon régi topicokat, és mindenhonnan eltűntek a "nem regisztrált" felhasználók hozzászólásai, a rájuk utaló válasz feliratok viszont megmaradtak. (például)

Ezek a "névtelen" hozzászólások véglegesen törlődtek, vagy csak valami okból nem kerülnek listázásra?
  • Efreet
    A régi felületen a pontozással (zöld-piros nyilacska az új változatban) volt egy olyan megkötés, hogy 2 hétnél régebbi hozzászólást már nem lehetett pontozni.
    Azért került ez bevezetésre, mert néhány furcsa figura nekiállt sok éves hozzászólásokat utólag végigpontozgatni.
    Az új felületen viszont ha jól látom újra nincs ilyen korlát. Lesz? Vagy valami mást tervez Tibor a pontrendszerrel?
  • Jim Morrison
    Ha egy topikba új üzenet érkezik, amit megnyitok majd visszalépek, már nem marad ott az piros új üzenet (ergó megjavult nálam).

/Viszont (többek között) az ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez még mindig nem működik. (ez látványos javulást eredményezne =))/

szerk: Kedvencek között, csak az Új fórumnál nem tűnik el az (1 új) üzenet, hiába én írtam és már láttam is :) többi topiknál jó.
  • Jim Morrison
    nálam az új akkor is mikor nem kéne :)
  • Maximus4

Csak nálam nem jelzi a fórum az új üzeneteket?Se az új se a régi felületen.
  • Jim Morrison
    Nálam nem csak az olvasatlan topikok kerültek előre, de a fórum kategóriák is összevissza vannak.
  • j0nNyKa
    hát hajrá :D
  • Maximus4
    Az jó lesz:)
    Most néztem,2 reget kihagytál a nagy banánolásból az emberünknél:)
  • j0nNyKa
    igen ezzel baszogatni fogjuk a srácokat, ne félj :)
  • Maximus4
    Persze,de rosszul fogalmaztam.Ezzel tényleg nincs baj,de ha belépsz moderátorként,azért nem lenne rossz látni,ahogy a régi felületen van,mert így már akkor ki lehetett szűrni sokszor a fő trollunkat,még mielőtt megnyikkanat volna bármelyik topikban.De neked megyarázzam,tudod miről/kiről beszélek:)
    Erre értettem,hogy a két menü,amit csak moderátorként látsz a régin,nagyon hiányzik az újról.
  • Jim Morrison
    :)

Regisztráció időpontja: 2014. 07. 07.
    Utolsó üzenet időpontja: 1970. 01. 01. 01:00
    Utolsó látogatás időpontja: 2014. 07. 07. 23:14
  • j0nNyKa
    szerintem így ip meg emailcím nélkül rendben van az ott teljesen