1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
-
#48 Nem ott van az utolsó olvasatlan üzenet? Én most próbálgattam, és mindig a megfelelő oldalra, a megfelelő hozzászóláshoz talált.
Szerk: RIP lajkmodteszt.php - lesz utódja? -
#47 Az új felelüten ha kedvencekbe jött új hozzászólás és a topikon belül rányomok az "ugrás az utolsó olvasatlan üzenetre",akkor mindíg átugrik a topik 8. oldalára.
és köszönöm a logómat :D -
#46 Hmmm... az csak nekem sikerül, hogy ha az épp írt hozzászólásban balra-jobbra kurzorgombra gyorsan többször rányomok, akkor arrébb lapoz a topicban? (konkrétan itt a jobbnyilat gyorsan párszor megnyomva).
Picit kényelmetlen, ha épp átszerkesztem amit gépelek.
Ha nem aktív a beírómező, akkor ez marha jó funkció, de írás közben nem kellene.
Még egy szerk.: természetesen csak akkor jön elő, ha több oldalnyi topic van már (pl. az egy oldalon látható hozzászólásszámot 40-re csökkentve) -
SuhiP #45 előre vettem, dolgozok rajta -
#44 fúúúúúúúú big big lájk, csak így tovább
a szerkesztés még fura:
egyrészt a sima enterre mintha új bekezdést csinálna (igazából dupla entert ír be), másrészt még mindig úgy marad szerkesztés után a textearea / az url maga, nem dob vissza a topicba konkrétan - mindez a régi dizájnon -
SuhiP #43 mai napra helyzetjelentés:
- cikkek alól hsz küldés javítva
- flash-be csak youtube linket lehet tenni (régi oldalon is)
- kedvencek kaptak url-t
- régi felületen népszerű témák kaptak id-t
- régi felületen hsz-re való válaszolás javítva
- új felületről küldött hsz-eknél a régi felületen már nem kérdőjelek jelennek meg az ő, Ő, ű, Ű karakterek helyén, valamint már nem folyik egybe az egész szöveg, időközben az ékezetes nevek csúsztak szét, de csak ideiglenesen
- hsz értékelés nem hasal el, nem jelenik meg saját hsz-nél a gomb
- keresésben url-ek javítva
nekünk is kell egy kis D-vitamin, ma még várható a nick logo problémára a beállításoknál javítás, aztán ha nem lesz semmi komolyabb probléma, akkor mára ennyi.
későbbiekben csak a komolyabb hibák lesznek azonnal javítva. minden egyéb javítás/módosítás nagyobb csomagokban fog érkezni.
az eddigi észrevételeitekért veri-nagyon-big-thenksz! -
#42 régi dizájnon az ékezetes felhasználónevek elcsúsztak (utf8 para)
például: Válasz 'bĂŠlanĂŠni' üzenetére (#170)
ugyanígy a logóján az img alt vagy title vagy mi az: bĂŠlanĂŠni
ez a bélanéni nevű user -
#41 Bug : a kereső a régi felületen is az új formátumú linkeket adja, nem tud senki keresni. -
#40 olyat esetleg tudsz-e csinálni, hogy kilistázod a http://sg.hu/kep/nicklogok/ -ra mutató mappában lévő 1045961885* nevű file-okat? ha jól látom, azok lesznek maximus logói, azokból lett visszaállítva egy régebbi, 2006os -
#39 jatényleg ez régebbi logód
akkor lehet mégis kukázta a rendszer az újat :(
megpróbálom valahogy előbányászni, de nem adok neki túl sok esélyt -
#38 Ja.Az új dizájnba megjelent egy olyan logóm,amit még noé hajókázásakor csináltam:( A régibe meg még mindíg nem látszik:( Szóval én nem ezt használtam,nem értem miért ez lett visszaállítva. -
#37 hja és egy bugreport, bár nemtom mennyire releváns már:
- régi rendszerben ha szerkesztek hszt, és elmentem, benne marad a textarea-ban a szöveg (nem irányít vissza a topicba, marad ezen a szerkesztős linken) -
#36 na neked meg is jelent - NE lépj be a beállítások menübe, amíg ezt a problémát nem azonosítjuk :) -
#35 fú valami olyasmi volt, hogy ugye megkaptuk az új desinghoz a jogot, én beléptem a beállítások menübe, hogy teszteljem, ott mi történt, majd változtatás nélkül rámentettem
ezen a ponton -szerintem- már a beállítások formból is el volt tűnve a meglévő logóm, és azzal az infóval küldtem el a formot, hogy nincsen logóképem
kb ilyesmi lehetett, most mondjuk ha megnyitom a beállítások oldalt, látom ott a logómat, viszont ha rámentek, eltűnik, a formból is, meg konkrétan itt is a hszeim fejlécéből (ezt az állapotot most hagyom is, hogy lásd a hibát)
illetve amit még látok, hogy nem lehet választani az új felületen a VIPes nagyobb felbontást a logóhoz (régi rendszerben ilyen rádió gombos form elem: Képméret: 120x20 150x25) -
#34 Az jó,köszönöm!Le is fogom menteni rögtön ha megjelenik:) -
SuhiP #33 Bocsi, nem vagyok jártas, hogy kit-hogy becéznek.
Megvannak a logok, a Tiéd is.
Hirtelen tippem sincs, hogy mi csaphatta felül adatbázisban ezt az értéket. Azt pedig nem tudjuk lekövetni ha több ilyen eset is van, hogy ki törölte maga a logoját, és kinek a logo-beállítása esett áldozatul a problémának, így nem tudjuk automatikusan visszaállítani mindenkinek.
A Tiédet visszaállítottam, 1-2 órán belül meg kell, hogy jelenjen. -
#32 Az én logómról és profilomról van szó :) -
SuhiP #31 az új hsz értesítő még nincs az új felületen.
én hirtelen úgy látom, hogy minden rendben van a logokkal, megvannak a fájlok is és adatbázisban is benne vannak. át tudnád küldeni 'maxi' profilját? csak hogy tudjam, kiről van szó pontosan és konkrétan meg tudjam nézni. -
#30 még 1 fontos bugreport:
a VIPes nagy méretű logókat eltüntette az új design teljesen
nekem megvolt a psd localon, hamar vissza tudtam tölteni, és úgy már működött, de pl. maxinak nincs meg a kép sehol, így ő most logó nélkül van
ti esetleg elő tudjátok bányászni valami ftpről vagy ilyesmiről neki, vagy a szerverről is eltűnt teljesen?
illetve most nézem, hogy az "xy új hozzászólás érkezett" dolog az.. még nincs implementálva itt az új design-ban?! -
SuhiP #29 ehh nekem senki nem mondta, hogy magyar érettségi is kéne -
#28 bugreport:
egyenlőre != egyelőre
na de egyébként thx a reakciót, keep up the good work -
#27 Üdv a fórumon! És hajrá, lesz itt meló bőven :-)
Tényleg jó lenne az említett 3 plusz tesztelőt behúzni, mi elég kevesen vagyunk ők meg értenek is hozzá. -
#26 - nem lehet egy főcsoporton belül egy másik témába átlépni. Ha innen át szeretnék menni a mi kellene az sg-nek topicba, akkor körbe kell menni. kellene egy legördülő a kedvencekkel és egy a főtéma topicokkal mint a régi felületen -
SuhiP #25 Köszi mindenkinek az észrevételeket...a munka folyamatos, este lesz egy összegzés, hogy mi került javításra. Addig is közben én olvasgatom a fórumot és ami durva hiba, az természetesen előre kerül a sorban.
Egy-két gyors megjegyzés így közben:
- Megkérnék mindenkit, hogy amik itt feltűnnek hibajelentések, azokat ne postolja ki más témába! Köszi!
- Egyenlőre az első pár napban nem szeretnénk bővíteni a tesztelői kört. Hétvégén/jövőhét elején vissza lehet erre térni.
- Az "SG kékkel" sajnos mi nem tudunk mit kezdeni. Kaptuk a design-terveket és az alapján lett ez a kék. -
#24 teszt:
"Az életnek sosem lenne szabad olyan unalmassá válnia, hogy az ember kénytelen legyen hamis idézeteket kitalálni, és híres személyek szájába adni." - Winston Churchill
-
#23 Ja igen.És ha itt is annyi reakciót/figyelmet kapunk mint a másik topikban,akkor senki ne csodálkozzon ha átcsap majd egy idő után trollkodásba a topik. -
#22 újabb fontos bugreport:
- látom, látjuk, hogy dolgozol / dolgoztok, valami kis kommunikáció jöhetne irányunkba emellé, és akkor nagyon nagy királyság lenne -
#21 - regi feluleten nem mukodik a moderatorok listaja
- a lenyitott valasz boxban a fejlec meg nem tokeletes (pl. a szine nem koveti a beallitasaimat), lasd ennek a hsznek az aljan
- a lenyitott valasz box nem visszacsukhato (szinten lasd ennek a hsznek az aljan) -
#20 Na akkor újabb összegző post:
- A régi felületen elromlott a válasz gomb és panaszkodnak, hogy a hírek alatt egyáltalán nem lehet hozzászólni.
- A régi felületen nem kapnak id-t a népszerű témák linkjei.
- Legújabb témáknál ott vannak a hírek fórumai is.
- Kedvencek nem csukódnak össze.
- A kedvencekre hiába nyomkodok rá, nem igazán működnek.
- A küldés gombon a fehér betű nem látszik, + fáj tőle a szemem 2 mp után.
- Topic listában fehér háttéren világosszürke betűk fájdalmasan nem látszanak. #666 - #777 már jól látható.
- Breadcrumb, illetve az útvonalak még néhol hiányosak, pl. büntetőpont lista szvsz a fórumból kéne, hogy induljon, ne csak az sg.hu gyökérből.
- Overall ez a cérnavékony betű nálam bántja a szemet, és nagyon nehezen olvasható, legalábbis fullhd tvn, megnézem majd kisebb felbontáson is (edit: ott jobb a helyzet, de nem tökéletes, fárasztó a szemnek)
- Küld gomb hover effektje lehetne egy picit látványosabb, nehezen látja a szemem, hogy most tényleg rávittem-e az egeret, csak mondjuk "késés" van, vagy mi.
- Bb code felugró (meg a többi dialógus ablak) bezárás gombja nagyon picike, kellett vagy fél perc hogy megtaláljam.
- Hsz szerkesztés felületen kaphatna a mentés gomb hover effektet.
- Hsz szerkesztés felületre is jók lennének a funkció gombok (szmájlik bb code stb).
- Hsz boxba ha beírok valamit, majd kitörlöm, és rányomok egy funkció gombra, nem csinál semmit, hanem visszaugrik a hsz box mérete, még 1x rá kell nyomni a gombra, hogy működjön.
- Nekem asztali gépen zavaróan szellős az egész.
- Fel, lepontozás "nincs megadva téma id" hibaüzenettel nem megy, ráadásul saját hozzászólásnál is megjelennek a nyilak.
- Nagyobb méretű logónál a mellette lévő ikonok, és a fel-le pontozó gombok nem középre vannak rendezve vízszintesen (pl. az én hsz fejlécemben ez jól látszik).
- Topic listában a fekete hover effekten jó lenne valami transition effekt (vagy nem is tudom megoldaná-e), nem vagyok epilepsziás rohamra fogékony, de 6-7 topicon végigpörgetve az egeret jojózik az agyam rendesen.
- Hozzászólásnál működnek a normál html tagek.
- Hashtag + szám = hozzászólás link dolog nem működik.
- Flash tagbe még mindig minden sz*rt be lehet tolni, nem csak jutub videót.
- Kedvencekre sokkal jobb volt a régi rendszeres csoportosítás, mint most, hogy minden kedvenchez külön oda van írva a kategoriája.
- A szmájli felugró előtt villog az utolsó olvasatlan üzenet jelző.
+ javaslat
Efreettel nagy egyetértésben javaslunk még 3 felhasználót béta tesztelni, régi, megbízható userek, akik mellesleg értenek is haladóbb szinten a webfejlesztéshez, meg a hatékony teszthez szükséges technológiákhoz:
- pixxel
- Jim Morrison
- Ability -
#19 Én nem akarok trollkodni,de a másik topikba már említettem,hogy a fejlesztés részéhez nem értek,ezért félve kérdezem meg,nem lehet esetleg majd úgy csinálni,hogy legyen választható,tehát aki akarja,az használja a jelenlegi dizájnt?Mert most így látva az újat,rettenetesen néz ki és most ne menjünk abba bele,hogy majd megszokjuk,mert ez egyszerűen ijesztő ahogy kinéz.Engem lesokkolt így látni a fórumot.És egyetértek tomsoloval.Legalább az "SG kék" meg lenne tartva,de ez az új....:S -
#17 > Mindenkit megkérnék arra, hogy mellőzze a trollkodást!
1. Amennyiben az trollkodásnak számít, hogy továbbra is ___élesben megy itt a próbálkozás - akkor nem velünk van a baj.
2. btw: Kik vagytok TI akik itt fejlesztgettek ad hoc?
Miért itt a fórumban kell szenvedni, nem vágjuk miért lesz jó ha házhoz jön az eke? irc, skype, gtalk whatever nem jobb lenne egy szűk csoportnak?
Az eredeti sg kék nem véletlenül lett így kitalálva - erről az újról meg rögtön kiderül mennyire alkalmatlan nagy mennyiségben - a neonozott zöldről és a kb láthatatlan halvány szürkéről meghát lesz itt még sok károgás - jogosan.
3. Azt megse merem kérdezni miért nem egy elfogadott grafikai terv alapján fejlesztetek, ahelyett hogy na nézzük csak meg működés közben... :D -
#16 Támogatom innen is
+bug : a szmájli felugró előtt villog az utolsó olvasatlan üzenet jelző -
#15 dzsinivel nagy egyetertesben javaslunk meg 3 felhasznalot beta tesztelni, regi, megbizhato userek, akik mellesleg ertenek is haladobb szinten a webfejleszteshez, meg a hatekony teszthez szukseges dolgokhoz
- pixxel
- Jim Morrison
- Ability -
#14 - buntetopontot nem lehet visszavonni az uj feluleten, illetve az uj feluleten adott buntetopontot a regirol visszavonva NEM TUNIK EL a pont :C
- cset ugye meg nincs bepakolva az uj rendszerbe
- egyebkent a cernabetu egy nagyon picit jobb nemfullhd felbontason, de ez nem valtoztat a tenyen, hogy az amugy igencsak elterjedt fullhdn bantja a szemet -
#13 Na akkor az eddigiek összegyűjtve:
- A régi felületen elromlott a válasz gomb és panaszkodnak, hogy a hírek alatt egyáltalán nem lehet hozzászólni
- Legújabb témáknál ott vannak a hírek fórumai is.
- Kedvencek nem csukódnak össze.
- A kedvencekre hiába nyomkodok rá, nem igazán működnek.
küldés gombon a fehér betű nem látszik, + fáj tőle a szemem 2 mp után
- topic listában fehér háttéren világosszürke betűk fájdalmasan nem látszanak
- breadcrumb, illetve az útvonalak még néhol hiányoak, pl. büntetőpont lista szvsz a fórumból kéne, hogy induljon, ne csak az sg.hu gyökérből
- overall ez a cérnavékony betű nálam bántja a szemet, és nagyon nehezen olvasható, legalábbis fullhd tvn, megnézem majd kisebb felbontáson is
- küld gomb hover effektje lehetne látványosabb, nehezen látja a szemem, hogy most tényleg rávittem-e az egeret, csak mondjuk "késés" van, vagy what
- bb code felugró bezárás gombja nagyon picike, kellett vagy fél perc hogy megtaláljam
- hsz szerkesztés felületen kaphatna a mentés gomb hover effektet
- hsz szerkesztés felületre is jók lennének a funkció gombok (szmájlik bb code stb)
- hsz boxba ha beírok valamit, majd kitörlöm, és rányomok egy funkció gombra, nem csinál semmit, hanem visszaugrik a hsz box mérete, még 1x rá kell nyomni a gombra, hogy működjön
- Nekem asztali gépen zavaróan szellős.
- Fel, lepontozás nincs megadva téma id hibaüzenettel nem megy, ráadásul saját hozzászólásnál is megjelennek a nyilak.
- nagyobb méretű logónál a mellette lévő ikonok nem középre vannak rendezve vízszintesen (pl. az én hsz fejlécemben ez jól látszik)
- topic listában a fekete hover effekten jó lenne valami transition effekt (vagy nem is tudom megoldaná-e), nem vagyok epilepsziás rohamra fogékony, de 6-7 topicon végigpörgetve az egeret jojózik az agyam rendesen
- hozzászólásnál működnek a normál html tagek
- hashtag + szám = hozzászólás link dolog nem működik
- flash tagbe még mindig minden sz*rt be lehet tolni, nem csak jutub videót -
#12 meg 1 apro bug, flash tagbe nem csak jutub linket enged beszurni: (mint kiderult, ez eddig is igy mukodott, mindenesetre nem jo igy)
-
#11 meg 1 teszt hsz, sorry ha eldurvul :)
!@#|@@#|"$@#%#@|>}{$#%^&*()
/* asf */
//
\/
\\
\|/
nincs javascript ,yay
konkluzio: a lent emlitett html tagek mukodeset kiveve 1 bug van: nem mukodik az automatikus hozzaszolas behuzas a hastag szamnal -
#10 sorry ha valami elcsuszik, teszt uzem kovetkezik
lorem ip[ii]s[u]u[/]um[/ii] lorem ipsu>um
szerk: szoval.. mukodnek a sima html tagek, ez szandekos? tobbi kb jonak tunik -
#9 ahahahahahaha -
#8 A régi felületen elromlott a válasz gomb és panaszkodnak, hogy a hírek alatt egyáltalán nem lehet hozzászólni