6762
  • bon
    Annyira, hogy elég kis számban fordul elő, hiszen ha annyira nagy gond lenne már a hazai fórumok is tele lennének vele. Amúgy az érintett frissítés nálam már augusztus 5.-én települt. Érdekes, hogy pont a frissítő napon jelenik meg ilyen cikk a hét napja elérhető frissítésről...
  • bajgunar
    Kinyírta a Windows 10-et az első frissítése
  • bon
    Ezzel így már egyetértek. A Creative egy katasztrófa, bár szerencsére a hangkártáym üzemel, a némi túlvezérlési probléma is megtoldódott.
    Persze, hogy a Windows 7 a leg, de mióta is van piacon? 2009. október 22 óta.
    Én alapból annak vagyok a híve, hogy próbáljuk ki az újat (egyébként én személy szerint a nagyon beta-kat nem is szeretem és nem is javaslom telepíteni, arra valóban ott a Virtuális gép). Persze (és ez a rész ami ritkán teljesül) hozzá értő telepítse, konfigurálja. Több olyan ügyfelem is van ahol kisgyerekes család vagy a gyerek szerint ért hozzá, és durva dolgokat szoktam hallani mikor hívnak, hogy csináljak valamit a géppel. Ilyenkor javaslom a korlátozott fiók létrehozását és rendszerint megoldja a problémákat. Mondjuk sokszor a szülő a hibás, mert én tuti nem engedném oda a gyerekemet ahhoz a gépemhez, profilomhoz, amin kritikus dolgok vannak pl. szakdoka, vagy céges szoftverek, dokumentumok. Hopp kicsit elkanyarodtam a témától. :)
    Persze valóban nagyon jó szoftver, de munkahelyemen a Windows 8.1-re se panaszkodnak, szeretik mert gyors és stabil. Persze itt megint előjön az, hogy van egy Rendszergazda (vagyis kettő) és egy erősen lekorlátozott felhasználói fiók.

Utoljára szerkesztette: bon, 2015.08.11. 19:41:22
  • MerlinW
    Oké, az alkalmatlan költői túlzás, de egyrészt időt kell adni a hardvergyártóknak (realtek, creative, stb) a driverek elkészítésére, bugmentesítésére (creative pl szeptemberre ígéri a driver-eit), a játékosok is találkozhatnak kompatibilitási, teljesítménybeli problémákkal, Adobe termékek egy része instabil még, jönnek a patch-ek, SAP, CAD, különböző fejlesztői eszközök, alkalmazásokkal szintén van még probléma, emellett a Windows sem 100-as még.

Az mondjuk más kérdés meg szubjektív, hogy konkrétan semmit nem nyújt, sem az átlagfelhasználók, sem a szakik számára, ami miatt szükség lenne a frissítésre, viszont többet árt, mint használ. Tapasztalatom szerint még mindig a W7 a legstabilabb, gördülékenyebb, támogatottabb OS. Amíg ez így van, nincs létjogosultsága a W10-nek (8.x-nek sem sok, de legyen).

Lényeg, hogy az oké, hogy Te, én meg akik valamit konyítanak a szakmához beta/"day1" OS-t, stb telepítenek, mert mi tudjuk miről van szó, mire számíthatunk, hogy kezeljük a problémákat. Viszont a laikus átlagfelhasználót támogatni ebben rossz ötlet, nagyon nem értek vele egyet. Mint nagy SG-MS topik uralkodó, pont neked kellene reálisan kezelned a témát és mondani a népeknek, hogy ha nyugodt órákra van szükségük a gép előtt, akkor még várjanak (még ha a többség nem is hallgat rád, pár lelket megmenthetsz ).
  • tompka
    Napi használatra egy hétköznapi embernek tökéletesen használható. Én is olvastam sok helyen a hibákat. Nálam semmi nem jött elő azokból. Frissítettem és használom. A hibák 99%-a driver gondból keletkezik. Nekem 3,5éves gépnél semmi gond nincs.
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések, sikeres telepítést!
  • bon
    Alkalmatlan azért erős túlzás. a lényeg a tiszta telepítés a frissítést bármennyire is dicséri a Microsoft jelentős hiba forrás. Szerintem elég hülyén csinálta meg a Windows 10 frissítést a Microsoft, biztos lenne jobb megoldás is mint ez a frissítgetés, hogy utána lehessen tisztán telepíteni majd aktiválni.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2015.08.11. 19:06:21
  • bon
    A kernel boot error kifejezésre rákeresve Memória tesztet javasolnak idézem mit írnak: "Just remember, any time Memtest reports errors, it can be either bad RAM or a bad motherboard slot." hivatalos Microsoft fórumon javasolták. Tehát lehet alaplapi hiba is...
  • MerlinW
    De, úgy is lehet, de csak ha már egyszer frissítettél W10-re. Különben nem lesz aktiválva a W10 (hacsak nincs termékkulcsod hozzá). Azonban, ha rám hallgatsz, feldobod a 10-est egy virtualbox-ra és ott nyomogatod, mert mindennapi használatra szvsz még alkalmatlan. Lásd a topikot, vagy a netes fórumokat, W10-ről szóló cikkeket. Én is várok vele legalább januárig.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.11. 19:00:52
  • [HUN]FaTaL
    Villámhárító vidéken egy tető áráért, mert nem bootol a win 10, persze :D
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2015.08.11. 18:59:05
  • hellboy4591
    A Witcher 3 az Gog-os verzió és megy rendesen, a Batman AK meg Steames és azzal sincs baj. Bár annyit nem játszottam egyikkel sem hogy biztosra kijelentsem, hogy egyiknél sem jön elő a probléma.
  • jatiking
    Nálam működnek a játékok steam alatt.
  • bon
    Ki mondta, hogy megfogja, arra ott a villámhárító. Túlfeszültség védelem.
  • benőmenő
    Ha még nem törölted a windows.old mappát, akkor vissza lehet.
  • sr26
    Lehet-e újra letölteni a Win 10-et, mert nekem megszekedt a netem, és telepítés után sötét háttrrel jelenik meg pl. a google nyitó oldala, meg a word, és fehér betűkkel néhány oldal, program. Olyan, mintha hiányozna néhány fájl, vagy valami. Nem vagyok profi, csak egy alap felhasználó, win 7-ről lett frissítve. vissza lehet-e térni a Win 7-re. Előre is köszönöm a segítséget.
  • hellboy4591
    Már írtam más fórumokba is, megpróbálom itt is hátha tud valaki valami megoldást a problémámra.

Váltottam Windows 10-re, nem frissítettem hanem teljesen újra telepítettem a rendszert. Frankón is futott minden, gondoltam ha már van egy kis szabadidőm elkezdem felpakolgatni a játékokat. Sajnos eddig azt hittem hogy csak a GTA 5-nek van valami problémája a rendszer alatt, úgyhogy áttértem más játékokra. Fallout 3, Shift 2 ugyan azt a hibát mutatja. Van hogy 10 perc játék után, de van olyan is hogy 1 egész órán át nem jelentkezik semmi, aztán mikor már meg is feledkeztem a hibáról újra előjön. A GTA 5 meg a Shift 2 állandóan a program működése leállt hibával kilép az asztalra, a Fallout 3 meg úgy lefagy, hogy csak egy újraindítás oldja meg a hibát. Már külföldi fórumokon is olvasgattam, hátha másnak is van vagy volt ilyen problémája, de az esetek többségében csak a windowsnak a korábbi buildjeivel volt hasonló gond.
    Utolsó tippem az, hogy ez valami driver hiba lehet, amit az AMD majd javít idővel, csak nem értem hogy miért csak nálam van ez a hiba. Egy HD7950 Boost van a gépemben, túlhajtás mentesen stabilan 60 fokon van a hőmérséklete, a processzor szintúgy 60-65 fok között ingadozik játék közben. Catalystból a lehető legfrissebb van fent, mint ahogy minden driverből is, Visual C++-ból is az összes fent van 32 és 64 bites is egyaránt.
    Tudom egy kicsit hosszú lett, de remélem valaki tud valami hasznos tanácsot adni amit érdemes lehet kipróbálni. Előre is köszönöm a válaszokat!
  • rage
    Biztos, hogy egyszerűbben ezt nem lehet?
    Letöltök egy ISO-t mondjuk, setup - s ott kiválasztom, hogy másik partícióra tiszta telepítés történjen, mint ahogy anno mindig tettük?

(A WIN7-em jogtiszta)
  • kjhun
    Az, nem fogja meg a villámot! Kérdezz, meg csak 1 villanyszerelőt. Csak, az ellen véd, ami a nevében is benne van. Anyám, mesélte, jó 20-40 éve, voltak olyan viharok, amikor a konnektorból csapott ki az istennyila.

És #1291-re: Érdekesmód én még olyan gépet nem láttam, ami így reagálta volna le. Jó, a P1-es gép Win95-el hasonlóan, újraindulás nélkül, de elég volt egy Enter, Scandisk végigment, Win95 betölt, resi, aztán pöccre bootolt. Ebben, az esetben is maga a BIOS beállítások egy része, a dátum/idő volt a ludas, mert visszaállt alapállopotba és régebbi volt az alapállapotbeli idő, mint ami a legutóbbi kikapcsoláskor volt.
  • jako2
    a kimentett esemény naplót tanulmányozva Kernel Boot hiba (A Windows gyorsindítása sikertelen. Hibaállapot: 0xC0000001.) miatt csinálta a gondot
  • jako2
    na jól van barátom ne oszd az észt, mert tudsz akkorákat mondani, hogy kezdek megijedni, ha fogalmad sincs mi a gond, akkor inkább ne posztolj
    Windows 7 pro 64 bitt vissza rakva, tökéletesen működik szóval mást kellene hibáztatni mint a tápot, és az alaplapot
    Utoljára szerkesztette: jako2, 2015.08.11. 15:47:07
  • bon
    Ma kaptam ez a választ a tisztaszoftvertől:
    "Tisztelt XY,
    2016. március 01-ig tartó licenc időszakban nem képzi részét a Tisztaszoftver Programnak a Windows 10 operációs rendszer, így aktiváló kódok sem tudunk Önnek biztosítani.
    A Windows 7 Professional és a Windows 8.0 Professional rendszereket be tudja frissíteni Windows 10-re. A Windows 7 Enterprise és a Windows 8.1 Enterprise ki lettek zárva, ezeket nem lehet frissíteni."
  • bon
    Én már nem egyszer találkoztam olyan eszközzel ami kifejezetten utálta az áramtalanítást, szabálytalan indulást produkált, mióta áram alatt van azóta 1x se produkálta a hibát. Amúgy a 7kw fogyasztás kb 300Ft havonta.
  • bon
    A bekapcsolási probléma lehet alaplap hiba, amit viszont okozhat a tápegység problémája is, közel se biztos, hogy van köze a Windows 10-nek hozzá.
  • bon
    Túlfeszültség védelem is létezik, elég széles a választék.
  • mate23
    valaki tudna segitenni hogy miért dob ki a játékok a windos 10?és mi a megoldás
  • MerlinW
    Ez elég durva kijelentés volt:) Minden valamire való cég (sokan otthon is - én is) áramtalanítja a gépparkot, ha az nincs használva. Hogy a tápot vagy a biztosítékot kapcsolod le az meg mindegy, ugyanaz. Viszont fogyasztás*, eszköz és tűzvédelmi szempotból is ajánlott az áramtalanítás.

*fogyasztás:

Kikapcsolt PC aktív tápegységgel: ~3 Watt
    Modern lapmonitor: ~1 Watt
    Aktív USB hub: ~5 Watt

Ez kb 10 watt óránként kikapcsolt de nem áramtalanított PC esetében. Ez 7 KWatt havonta.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.11. 13:20:00
  • MerlinW
    Készítesz egy Windows Backup-ot, frissítesz W10-re, külön particióra telepítesz W7-et, importálod a backup-ot. Csináltam már, működik gond nélkül.
  • plu604
    Nekünk is sütötte már meg villám egy hálókártyánkat, de ez jónéhány éve volt, azóta semmi. Sosem húztam ki a gépet a konnektorból vihar idején, sőt... Többnyire ugyanúgy használom mint máskor. Amúgy kéne? Egy 10 éve még megértem ha ez volt az eljárás, de azóta nem változott semmit a technika, mondjuk a tápegységek gyártói nem raknak bele "villámvédelmet"? A házakat, a villamos hálózatot nem úgy alakítják már, hogy ne okozzon gondot egy kis villámlás?
  • jako2
    drága Bon, és miért is nem kellene? ha ilyen válaszra telik, akkor szerintem többet értek a géphez mint te. (mondjuk attól függetlenül is) de ez rejtély számomra is.
    De felvilágosítalak, hogy miért is van a táp hátulján áramtalanítva, annak ellenére hogy az elosztó villám védett, én már jártam úgy, hogy szétégett az alaplappal együtt minden, nos ezért van áramtalanítva, hogy túlfesz esetén ne kelljen új cuccért szaladgálni.
    Egyébként a felvetésem nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy bekapcsolás után a bootolás elején, amikor bejön a logó, akkor kikapcsol, ismételt bekapcsolás után viszont hibaüzenet nélkül feláll a rendszer, ez minden egyes kikapcsolás után így megy
    Utoljára szerkesztette: jako2, 2015.08.11. 12:59:06
  • kjhun
    Hülyeség a köbön.

Itt, egyedül a Win10 a hibás, nem a gép. A Win1.0-tól Win7-ig sose volt gond, ha "Leállítás" után áramtalanítva volt a gép. Ha, ki akarja ő kapcsolni, akkor tegye, ez az ő dolga. Ha, rendesen le van állítva, akkor a következő indításkor pöccre kéne mennie. Ha, elmegy a villany, a kóbor villám ólálkodik a kertek alatt, akkor mit csinálsz? Kihúzod a konnektorból. Nálam, is ment tönkre integrált hálókari, mert nem volt a kábel kihúzva, akkor modemen keresztül jött be, azt is elvitte, abból a telefonkábel nem volt kihúzva akkor. Szomszédék is így jártak, mert nem voltak otthon akkor és hirtelenjében jött meg a vihar. Ezért, kell mindent kihúzni amikor olyan idő van.
  • [HUN]FaTaL
    Nem.
  • bon
    Nem
  • Klon
    Ez engem is erdekelne!

Koszi
  • rage
    Meglévő WIn7 mellé is fel lehet tenni az update során a Win 10-et egy másik partícióra úgy, hogy dual boot-os legyen, s így a Win 7-hez ne nyúljon egyáltalán?
    Úgy esetleg kipróbálom, ha működik ez.
    Utoljára szerkesztette: rage, 2015.08.11. 00:28:16
  • mate23
    például wow nál megnéztem és nem talált hibát
  • Gear
    Érdekes hogy nálam is ugyanezen gondok vannak de csak egy újonnan vásárolt MS USB-s (sik egyszerű) billentyűzettel. Ezek alapján nem viszem vissza kicseréltetni másodszor is. Logitech usb-s szépen működött csak iszonyat hangos lett és emaitt cseréltem MS-ra. Jelenleg egy korrekt PS2-es geniust használok. Ezzel semmi gond , pedig már vagy 5-6 éves :) .Minden estre örülnék ha menne az új MS bill, de nem leltem rá semmi megoldást weben.
  • bon
    Hibaüzenet van? Amúgy én a játékokat újra telepíteném, ha steam-esek akkor meg kérnék egy játék fájlok épségének megnézését.
  • mate23
    üdv
    feltelepítettem windos 10 és minden frissítést ! minden játékomból kirak!!!
    VALAKI TUDNA SEGíTENI?
  • WinStar
    próbálkoztam windows 8.1 alatt,de ugyanúgy felcserélte,vagy ha egyet megnyomta egyszerre nyomódott....
  • benőmenő
    Nekem a notira szedett le egyszer olyan drivert, ami után fel sem ismerte a dedikált gpu-t a rendszer, csak miután ddu-val leradíroztam, majd felraktam manuálisan. Ha nem használod a shadowplayt, akkor csak a helyet foglalja az a vacak.