3340
  • Ludowik
    Játék fájlok épségét ellenőrizd a steamben. Hátha segít. Volt frissítés . a steamben a könyvtárban a subnauticán jobb klikk , tulajdonságokra katt ,aztán a helyi fiájlokra ,majd ott lesz legalul a listában játékfájlok épségének ellenőrzése.
    Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2018.03.25. 22:23:18
  • Smokk
    Azt hogyan kell?
  • RoboKutya78
    próbáljatok fájl ellenőrzést csinálni mielőtt pánikoltok nekem pár hibát kijavított
    hátha javítgatnak és stikiben felküldtek pár minifrissítést ami bezavarhatott
  • Smokk
    2 ora jatekido is szornyu,de nalam az egesz elszallt...
    Esetleg lehetnek fent a neten olyan mentesek amik kb. felosztjak reszekre a jatekot?
  • Ludowik
    Én most költözök le a lost riverhez. Viszem a csikóhalat is meg a lépegetőt A színes táblákat meg le kell gyártani ,a nélkül nem lesz nyitható semmi. Ma délután összefosta magát a win elszállt a mai két óra játék.
  • Desert
    Kianit: inaktív láva zone
    Narancs tábla: Degasi 500-as bázisa
    Ionenergia? Ha az elem és cellára gondolsz akkor majd a hőerőműben találod meg a Lava Castle-ban.
    Kén: Lost River
  • Smokk
    Sziasztok!
    Jo par orat beleoltem mar a jatekba.Altalaban nagyon nincs idom jatszani,de ez a game most magahoz bilincselt.
    Viszont vmi tortent a mentett alasommal,azt hisszem azt irta ki h serult.
    Mit tehetek?
    Ha elolrol kell kezdenem az egesz jatekot tokom szurom magam.
    Van itt vkinek barmi 5lete?
  • RoboKutya78
    Újabb kérdés:)
    utána néztem a dolognak
    Az ajtó kinyitó effekt a legutóbbi frissítésnél az elkezdett lementett játékomban eltűnt
    Viszont ha kezdek egy új játékot akkor megvan az effekt. A kérdés mit kéne vajon kreálnom hogy a meglevő játékmentésemben ismét rendesen működjön az ajtónyitó effekt. Netán elég lenne egy file ellenőrzés steamen?
  • RoboKutya78
    Skacok pár cucc amit nem találok.
    Kéne nekem egyszer az elemtöltő állomás az a kis elemtöltő. egy tervrajz hiányzik
    Ionenergia tervrajza
    Kianit lelőhely:)
    Kristályosodott kén lelőhely.
    illetve a narancstábla lelőhelye.
    esetleg térképen pontos bejelöléssel mert a helyek neveivel hadilábon állok:)
  • lonvard
    hőerőművön lennie kell hőfokmérőnek. Minél melegebbe pakolod, annál hatékonyabb, feltételezem. Ja, a seamoth meg persze hogy eltűnik ha olyan helyen parkolod, ahol a ragadozók rájárnak szétverni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.25. 12:12:57
  • RoboKutya78
    Ezeket a lényeket el lehet pusztítani valahogy vagy csak elzavarhatóak az energiafegyverekkel? Pl én most talán a legnagyobb idegen számomra az a polip szerű ízé és volt szerencsétlenségem találkozni a szellemlényekkel is.
    Sikeresen megtaláltam az ottani idegen kutatólabort kéne hozzá a sárga belépőkártya csak nem tudom hol van így egyenlőre kapott a hely egy jelölő pontot hogy visszataláljak hozzá.
  • RoboKutya78
    a lerobbant bázis kellős szomszédságába telepítettem a bázist és igen van a kifele vezető úton egy hőforrás sikerült azt is kihasználnom pár pihenő állomást húztam fel a lerobbant kis pihenő platformokon. Igaz néha farkasszemet kell néznem a kígyókkal meg ha nem parkolok a hangárba érdekes módon eltűnik a csikóhal ha nem figyelek:)
    Bár ezzel a hőgenerátorral se vagyok tisztába hogyan és mikor kapja a legjobb energiát, ha közvetlen a kürtő tetejére próbálom rakni vagy elég ha a szélére teszem le valahová.
    Illetve van e hővesztesége a dolognak hogy milyen távon belülre jó a dolog mennyi egységet veszít bizonyos távolságon belül.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.25. 10:51:09
  • lonvard
    Azon a barlangon én is gondolkodtam, mer elég misztikus környezet, meg jól védett, és a karakterünk félhet az ufóktól, akik lelőtték az űrhajót ugye, plusz valami hőforrás is van valahol, ahonnan hőerőművezni lehetne, csak aztán egyszerűen nem találtam megfelelő terepet, amin elfér a bázis, és viszonylag távolabb van a kígyólényektől. Szerintem azok a dögök szétverhetik a bázist, bár nem próbáltam.
  • RoboKutya78
    Én most építettem egy bázis ezen a ponton
    tudom nem a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb de szeretek barátkozni:)
    Azért kérdezem a korlátlan építkezési lehetőséget mert ebbe az esetbe ráfáztam mert a tartóelemek belelógtak a lerobbant bázis részeibe és nem tudtam bemenni és át kellett pakolnom mindent amit leraktam köré:)
    Illetve scannerszobát akartam építeni a homokos területen ahol a cápák randalíroznak ott van két kőtorony annak a tetejét péciztem ki egy kilátónak és ott zavart meg hogy a szikla tetején a közepére nem lehet felhúzni semmit hogy le ne lógjon :(
  • lonvard
    Szia

Szerintem bázis tekintetében nem kell túlagyalni, inkább a tereppel lehet játszani, amire lehetőséget ad az adott domborzat, olyan lesz a bázis. Nekem ekkora lesz főbázisom, picit túlzásnak érzem már ezt is, mert minél kompaktabb bázist érzek helyénvalónak, szal tényleg csak a tisztesség kedvéért építem meg hozzá a kötelező elemeket, hogy úgymond kijátsszam a játékban rejlő lehetőségeket. Két szárazdokk a lépegetőnek meg a seamothnak, 1 raktár, 1 gyümölcs-zöldségtermelő helység, 1 víztisztítós helység, 1 akváriumos, 1 szkenner szoba, aztán van 3 modul az emberemnek, 1 konyha, 1 alvóhelység, illetve vízfelszín fölött 1 kilátós modul. Ezzel messze túljátszottam a történetet, mert szerintem inkább a tengeralattjáróra kell koncentrálni, mint mobil bázis. Csak hát mégis, ha szétkapja valami, akkor legyen egy ilyen menedékhely, mindennel felszerelve. Meg ki tudja, hátha van még egy túlélő és ha megtalálja, örül neki! :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.25. 10:05:25
  • MerlinW
    Játékon belül nincs.Ha van rá mod, nexus-on megtalálod (kétlem, hogy lenne).
  • RoboKutya78
    srácok egy építgetős kérdés:
    Van e rá megoldás hogy az elemek lerakásánál ne rácsszerkezetben közlekedjen a kezemben az elem hanem simán le tudjam tenni oda ahova akarom?
    Baromira szúrja a szemem hogy egy lakómodult nem tudok pont az alap közepére tenni Illetve vicc hogy nem tudom egyes elemeket forgatni pl a hangárt csak egy irányba tudom letenni.
    Illetve egyet nem vágok most5anság egy ajtó kinyitása nálam nincs leimitálva ezt ki lehet kapcsolni valahol? eddig hozzányúlt a sárga kallantyúhoz elrántotta és elhúzta az ajtót most meg simán csak átlép rajta.
    Van mód ami megváltoztatja az építkezés szabályait vagy új elemeket ad hozzá?
  • akyyy
    na végigvittem. hát időrabló egy játék az biztos. remélem lesz folytatása.
  • MerlinW
    Meg fogod kapni a receptet az Emperor-tól.
  • MerlinW
    Nem, van felszedhető is. A legtöbb a lebegő idegen bázis körül van (ahol a kék tabletet találod). Az egyik csontváztól jobbra a sziklaszirten van a bejárat.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.23. 03:10:39
  • akyyy
    már meg van arrébb kellet menni a homok felé :D
  • akyyy
    a keltető enzimhez mi kell? vagy írja valahol a játék? olvastam itt hogy gomba kell neki, de kíváncsi vagyok, hogy hol is árulja el a játék.
  • Hunter of Deer
    lépegető kell mindenképpen lent, mert másképp nem fogsz tudni haladni.
    Csikóhal meg amúgy is csak 900m-ig jó, szal felejtős odalent :)
  • tbundy
    csak bányászni lehet
  • akyyy
    na lejutottam a lávás részhez, de Kyanite csak nagyba van, lépegetővel kéne kibányászni. azt persze nem hoztam magammal. de sokra is mennék vele, ha max a kettes szintü merülés modult tudom rátenni. vagy esetleg találok itt valahol kisebb Kyanite is amit fel tudok venni?
  • akyyy
    lost riverbe is alig merek le menni, és még menjek mélyebb??
  • MerlinW
    Kyanite a Lost river alatt a láva biome-ban van.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.22. 02:52:18
  • akyyy
    nem tudom itt olvastam valahol.
    most Kyanitet kell keresnem, gondolom az is ott mélyen lesz.
    már jól fel szereklezve elindultam oda, Cyclops -al meg az egyik tápos csikóhalammal, de félúton meg áltam "lefelé" menet, mivel építettem egy ilyen szkenner szobát, és találtam pár töredéket. igy meg van az atomreaktor, a terv az, hogy a szkenner szobát (irányitószoba), egy kicsivel mélyebbre építem, de ott már nem ér semmit a napfény, igy építek mellé egy atomreaktort is :D ezeknek a hozzávalóit gyüjtöttem össze, most már csak aksi töltés, és ismét megpróbálom.
  • RoboKutya78
    megvan az esélye:)
    bár azt nem vágom hogy a pajzs a csikóhalon mennyit dob az életerején a hajónak pedig próba kép 2 modult vittem magammal ezért nem volt elektromos pajzsom:)
    Elég szívós lény az már tutti úgy pattan le róla a fegyverem energia gömbje mint a pinty vagy 3 szor kell telibe vágni hogy egyszer elkapja és akkor is max pár másodpercre:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2018.03.21. 19:40:49
  • Jóózsf István #1827
    És akkor az egyszeműdet fogja szétkapni, mint ahogy az enyémet is!
  • RoboKutya78
    fel lehet szerelni a csikót elektromos rendszerrel tegnap én is tevékenykedtem a lezuhant hajóm háta mögötti letarolt területen és ott kapott el engem is ez a lény de nekem szétszedte a hajómat is mert nem volt védelmem így egy órányi játékom ment a levesbe mert nem mentettem el az esetet:) mért ne lehetne befejezni a játékot az akvárium megléte mellett?
    Legközelebb teljesen felszerelt Cyclops járgánnyal megyek oda azzal meg csak az a bibi hogy csak egy 200 as tápom van hozzá 5 percenként cserélgethetem az alap aksikat:)
  • Desert
    Taszító ágyú hatásos. Nem olyan veszélyesek ezek.
  • akyyy
    most ott járok hogy le kellet mennem a lost riverbe, mert ott van 2 alapanyag ami kellet. de basszus, félelmetes, aztán jön az a furcsa "boszorkányszerű" halpolip (nem tudom a nevét, nem googleztem ki, én meg a szkenneremet rá nem fordítom még az tuti xD ) rámcsap, és kilöködök a járműből (csikóhal, vagy a lépegető), ez ellen van valami? meg ír valami torpedó csapdát, el lehet mindenféle veszélyes lényt kapni?)

lentebb írta valaki hogy ha akváriumot épít akkor nem tudja befejezni a játékot, hmmm.

a lost river még csak kb 1000 méteres mélység, de ha hármas merülő modult ki fejlesztem azzal már 1600 méterig tudok menni.... jesszusom, ott vajon mik várnak rám [költöi kérdés :D ]
  • RoboKutya78
    Elvileg a látóteret kell nagyítani a scanernél én 3 távolságért felelős modult tettem mindegyik scanneremre illetve az idő kiegészítőt nem vágom hogy annak mekkora szerepe van abba hogy mit talál meg vagy nem.
    Ugye minden biomnak megvan a saját élővilága amit felderíthet a scanner és ha nem jellemző hogy a fémrabló halak honosak a biomban akkor valószínű hulladék is max a roncsok körül lesznek.

-- Én most az akváriumra leszek kíváncsi tettem bele két tojást ennek az elektromos villámot szóró halnak a tojását nem tudom kell e valami ahhoz hogy kikeljen vagy csak idő kell neki. Azt látom hogy a tojás mozog rendesen:)

-- Viszont egyvalami kissé félrevezető a játékban.
    Amikor atomreaktort telepítesz figyelmeztet hogy hajlamos lehet a robbanásra oké ezzel tisztában vagyunk de robban is a játékban vajh?
    60 játékóra után még mindig nincs felderítve teljesen a tengerfenék:)
  • akyyy
    közbe megjelent a vezérlőben a töredék is, arra is lehet keresni, és ugye ez fel vehető, többet nem is mutatja. (bár nem mutatja az újakat hanem vegyesen, de ez még annyira nem zavaró szvsz). de nem értem mitől függ hogy meg jelenik a töredék szürő a vezérlőben? a másikba már ott van, az újonnan építettbe pedig nem. pedig nincs is messze egy töredék darabka, kamerája is ránéz, mégse csinál semmit.
  • RoboKutya78
    Erre én is kíváncsi lennék iszonyat zavaró.
    Ha más nincs sajna akkor marad a térképen való kihúzogatása a helyszíneknek:(
  • akyyy
    építettem vezérlő termet, tök szépen mutatja hol találok nyersanyagokat, miegymást. viszont ha beállítom, hogy adatlemezeket, pda-kat, roncsokat keressen, azokat is mutatja ahol már jártam, meg kivettem a pda-t, összeszedtem mindent. nem lehet valahogy beállítani, hogy azokat ne mutassa?
  • Desert
    Mit nem találsz?
    A csikóhalhoz lehet készíteni tároló modult ahogy a Lépegető is bővíthető vele.
  • akyyy
    NA MOST járok ott hogy "elakadtam". nincs meg a klükpsznak 1 modullja sehol sem találom. rengeteg nyersanyagom van, de nincsennek tervrajzaim, nem találok semmit sehol. rádióüzenet sem jön több már. (eddig vagy 6 jött kb. )
    nem lehet valahogy több dolgod magmmal vinnem? csikóhalba miért nem lehet pakolni? :(
    nagy csalásnak számít a térkép modot letölteni??
  • RoboKutya78
    hupsz én voltam a hibás valamit elnyomtam a modmenübe:)