3340
  • McFrost
    Én konkrétan befostam tegnap, lent a fenéken kutattam, amikor félelmetes hangorkán tört fel mögöttem, gyorsan megfordultam, vele szemben ott figyelt egy ilyen predator forma fickó, teljes rémület, tolatás ezerrel, ekkor elteleportált.
  • MerlinW
    Igen, azonnal kicsit távolabb tőled (minden előlény).
  • Norbertboy
    Mi a módszered? Kipróbálom én is, mondjuk előbb a félelmemet kell legyőznöm...
  • Ironman2
    Újraspawnolnak vajon ezek a nagy dögök? Ha kinyirtuk őket?
  • lonvard
    Szerintem ez állatkínzás. :D

Közben kikeveredtem a barlangrendszerből. Valójában eltévedtem, kerestem visszafelé a Lost River alien építményt, állítólag abban találok egy-két dolgot, amit nem vettem észre, ionhajtómű tervrajzot, meg azt a kulcsot amit nem találtam meg. Ehelyett kikeveredtem a barlangokból egy széles járaton. Gondoltam megjelölöm, de elfogyott a bója. Ott hagytam a küklopszot és a búvármotoros kütyüvel indultam haza, hogy rezet bányászok. Út közben belefutottam ebbe a szerencsétlen állatba. Most már sajnálom őket. Másodikat öltem meg, és nincsenek sokan, fajuk a kihalás szélére került. Persze ha rajtam múlik akkor ki fognak halni, mer addig el nem megyek a bolygóról, amíg ki nem nyúvasztom az összes veszélyes dögöt. :D

• Caliph
    ha berakod akváriumba kikel,és könnyű szkennelni,nem fog bántani. aztán mehet a bioreaktorba :D
  • lonvard
    Én legalábbis értelmét nem láttam. Aminek tojása van, az jórészt haszontalan állat, szóval maximum dekorációnak lehet érdekes. De végig kell gondolni. Melyik az a tojásd dobáló állat, amelyiket van értelme tenyészteni?
  • McFrost
    Gondolom, ha akváriumba teszed, kikel a lény, háziállatnak.
  • Ironman2
    Lehet már kérdeztem,de rövid a memóriám ilyen melegben:a lény tojása mire kell majd?
  • McFrost
    A nagy teraszon meg tudunk grillezni a szomszédokkal.
  • lonvard
    Hehe, azt én kinyírtam. :P
  • lonvard
    Tetszik hogy ilyen kis kompakt, nem téved el benne az ember. :) Egy túlélőhelyzethez nem igazán passzolnak a nagy bázisok. Most hogy megvan a küklopsznak a hőenergia termelő kütyüje, valszeg megszüntetem a nagy bázist és teljesen átköltözöm a tengeralattjáróra. Ami marad, az egy raktármodul, meg fölötte egy vízszűrőkkel telepakolt modul, meg két szárazdokk, mer van két seamoth meg egy lépegető, kettőnek legyen már parkolóhelye ha már megvan.
  • Ironman2
    Hú bakker,az a meduza jól megkeseritett ott 2 óra 30 perc környékén.Én azért egyelőre nem nagyon mozdulok ki a kezdő helyszinről,ott körben fogok mozogni,meg épitkezni,majd később megyek tovább.
  • Norbertboy
    Én így állok
  • Ironman2
    Az szép! Már én is belekezdtem újba
  • McFrost
    17 óra játék után így néz ki a világom:
  • lonvard
    Oké. :)
  • lonvard
    Tehát elveszett. :)
  • Ironman2
    Nem veszett el,csak bement egy textúra alá,és ottmaradt,látni lehetett,de elérni már nem.LOL
  • lonvard
    Nem sűrűn veszek játékokat, de ezt megvettem, hogy ne kelljen állandóan a következő updatek után rohangálni. Szóval nem tudom a problémádra a megoldást. :)

Csikóhal elvesztése miatt nem érdemes feladni, mert nem olyan nagy utánajárás alapanyagot szerezni hozzá. Egy sokkal korábbi verzióban egyszer lementem valami 600 méter mélyre vele, ott lementem egy sziklavájatba, és beleragadtam. Volt egy nem is tudom milyen kapacitású palackom, meg az a felfúhjató air bladder. 1 élettel játszottam szokás szerint. Üldögéltem egy darabig a járműben, aztán arra jutottam, hogy nincs mese, fel kell úszni a felszínre. Kimásztam, modulokat kiszedtem, jármű recsegve összeroppant, én meg megindultam felfelé az air bladder extrámmal. Sikerült felérnem, de igazi túlélős élmény volt az a felfele menet. :)
  • Norbertboy
    Én is újra elkezdem, aki érdekel megnézheti a youtube csatornámon. Lassú bázis építős játék menetet tervezek.
  • Ironman2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem lenne egy kérdésem,sajnos nem tudom még mindig megvenni,mert közbejött egy-két sajnálatos dolog,amire itt nem fogok kitérni.Ncore-on most vettem észre hogy van ilyen 84-es,és 85-ös patch,de a 84-est eléggé lehúzták hogy még több bugot okoz.Én anno csak az alap Codexet teleitettem,akkor ezek szerint nem szabad rárakni ezt a 2 új patchet? Tudom steamen mindegy,mert leszedi a patcheket.Egyébként irják hogy az egyik patch orvosolja azt a hibát hogy az ESC megnyomására kivágjon a hajóból.Akkor most maradjak az alapnál,vagy tegyem fel mindegyik patchet?
  • Ironman2
    Nekem a csikóhal beragadt az aurora melletti felfedezős utamban anno,egy grafikai bug miatt,és akkor adtam fel az egészet.
  • Ironman2
    LOL,micsoda beszámolóid vannak.Csak így tovább!
  • lonvard
    Az érzés ami elfog, mikor rájössz hogy kihagytál egy lépcsőfokot. Leküzdöttem magam 1500 méter mélyre, bázisokat építettem, kijátszottam két sea dragont, benne vagyok konkrétan egy vulkánban, megtaláltam a bázist, és akkor ki kellene nyitni az ajtót, és egy számomra ismeretlen kulcsot kér hozzá. Fogalmam sincs hogy ezt hol lehetne összekotorni, de szerintem ezért vissza kell mennem a felszínre. Körülnézek itt a vulkánban, hátha találok egy töredéket. Szerintem így volna logikus. Aki idáig eljut, azt nem szabad ennyire megszopatni.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.28. 19:44:14
  • McFrost
    Én nagy nehezen stabilizáltam a bázisom, építettem 6 alapot és arra pakoltam fel. Aztán szintén vért izzadva megtaláltam a csikóhal 3. darabját.
  • lonvard
    De mi lenne ha kinyírnám a dragont? Úgy is egyedül van. Na mindegy előbb megtalálom azt a hülye bázist. Már feltúrtam utána a komplett barlangot, kezd idegesíteni hogy nincs meg. De tényleg ki kellene nyírni a rohadt dragonját. Most én vagyok a legcsodálatosabb és egyben legveszélyesebb élőlény ezen a bolygón, vagy sem? Én vagyok. De most nincs ehhez hangulatom. Lehet ha mindent megépítettem, akkor körbejárok, és az összes leviatánt megölöm. Ezzel lehet felborítom a bolygó ökológiai egyensúlyát és elalgásodik az egész. :D
  • lonvard
    Az érzés, mikor elindítom a játékot, aztán kopogtatnak, beszélgetek 10 percet az illetővel és akkor eszembe jut, hogy bakker szomjan haltam. Rohanok be a szobába, és 8%-on a kék csík. Ah.
  • lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát elindultam a kürtőből lépegetővel, hogy kianitot bányászok a hőcuccokhoz, és akkor összefutottam a Fogtündérrel. Megnézett magának, utána rám csapott, kicsit megfúrtam, de éreztem hogy ez már nem az a dög amire bármivel rámehetnék. Úgyhogy kibányászogattam ami kellett, aztán vissza a vulkáni bázisra. Itt mindent megépítettem egy esetleges küklopsz halálra, úgy fel kellett szerelnem a bázist, hogy talpra tudjak állni. Aztán be a küklopszba, és áthajtottam a dög barlangján. Bevetettem végre a csalit, hasznát vettem a pajzsnak, de így is szépen leamortizálta a hajót. Kigyújtotta a hajót, bevethettem a tűzoltórendszert is, egészen izgi volt ezt így egy szem élettel végigcsinálni. Most nem tudom mi van, elvileg a barlangja másik oldalán találnom kell egy alien bázist.

• Norbertboy
    Ez az egyik volt korai hozzáférésű játék amit bátran ajánlok mindenkinek!
  • lonvard
    Aaa gyerekek, imádom. Tudtam, hogy nem lesz sima. 20 energiacellával mentem le a kürtőbe, 12 darab lazán elfogyott miközben a járatban radarozva haladtam, aztán mivel nem csikóhallal vagyok hanem lépegetővel, nehézkessé vált a járat felderítése, és mire idáig leértem, maradt van 3-4 ép cellám. Na ezért hoztam magammal a bázis alapanyagait. Lepányváztam, elkezdtem feltölteni a cellákat, de közben a küklopsz maradék energiáját meg nullára szívták a piócák. Mi a tökömet csináltam volna ha az összes cella elfogy? Max a lépegetővel valahogy felevickélek a felszínre. De így is érdekes a szitu, mert a küklopszot folyamatosan leszívják a piócák. Közben a barlangot is pásztázza a scanner room, próbálok kianitot szerezve hőgenerátort csinálni. Ja és közben van az a lávagyík amelyik úgy bírja az ütést mint egy leviatán, még nem is sikerült kinyírnom. Na az folyamatosan támad, illetve az a teleportáló robotféle is. :D Imádom.

• lonvard
    Az érzés, mikor fullra feltöltöttem a küklopszot az 1400-as barlanghoz. Egy komplett bázis alapanyagait elhelyeztem benne, étel-ital, cellák, a megcsinálható összes modul, felszerelés, szerszám, extra alapanyagok, növénykert, minden. És akkor rájövök, hogy nem csináltam meg a lépegető mélységi moduljait. Már félúton a Lost Riverhez. Először azt hittem valami bug és eltűnt, de nem. :D

Ja, a növények rohadnak, a szekrényben tárolás nem lehetséges. Mért nincs hűtőm?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.26. 10:40:28
  • lonvard
    Ilyen nincs. Szerintem nem kap energiát a második építményed, és akkor elkezd figyelmeztetni hogy nincs oxigén meg ilyenek, és ezt érted félre. Próbáld ki, hogy rá applikálsz az új építményre egy napelemet.
  • McFrost
    Ezért nem értem én sem. Leteszem mellé, külön lábakon áll, nincs összekapcsolva, mégis elkezd szétesni mindkettő.
  • MarkBlade
    Ez elég érdekesen hangzik. Az integritás csak akkor csökken ha összekötöd őket.
  • McFrost
    Köszi, értem.
    Csak azt nem, hogy van 1 alapon egy bázisom csőből, mellé mondjuk 5 méterre akarnék egy többfunkciós szobát függetlenül, mégis elkezd tönkre menni, hogy nem bírja el a szerkezet....
  • MarkBlade
    Rakjál le egy alapot az alapban erősíti a szerkezetet és arra építkezzél. Vagy pedig később elérhető a fal erősítő amivel megint csak tudod növelni. Minél több részből áll az épületed annál kisebb az integritás. Ha mínuszba kerül elkezd tönkre menni, sérül.
  • McFrost
    Hát épp ez a bajom :D
  • lonvard
    Nem tudom mit értesz rongálódás alatt. Szerkezetileg lehet gyengíteni a bázist ha például telerakod ablakkal, de 1-2 épület egymáshoz illesztésénél nem kezd el rongálódni, pláne ha nincsenek is összeillesztve. :)
  • McFrost
    Az a fő bajom ezzel, hogy van ugye a csőlakásom, és mellé teszek egy másik épületet, akkor elkezd rongálódni, pedig nincsenek is összekötve. El kell hagynom xy méter távolságot?