3340
-
waldaran #1696 Egyre több spekulációt lehet látni, hogy jön egy DLC. Valami havas, jeges. Nagy dögökkel és a DNS cuccal.
Valami konkrétabb van róla, vagy csak az említett találgatások? -
Pares #1695 Köszi, kár, hogy a játék végefelé készült el (meg eleve a játék vége felé jut el oda az ember), és nem nagyon használtam már ki. Nagyon remélem, hogy lesz még kiegészítő... -
#1694 A lávás nagyon jó! -
Pares #1693 Az én felszíni főbázisomat (#1634) két bioreaktor (amiket a gyönyörű, vízalatti, háromszintes akváriumban úszkáló Reginaldok tápláltak ), négy napelem, egy nukleáris reaktor és két hőerőmű tartotta életben (500 méterről hozták az áramot egy felszín közeli gejzírből power transmittereken keresztül) . Volt négy spotlight, ami este gyönyörűen kivilágította az egész bázist, de rengeteget zabáltak, de nyilván ennyi erőforrás mellett már nem zavartak sok vizet -
pett3rson #1692 Kösz a tippeket.
Akku-töltőm már van (az elemtöltőhöz nincs még meg minden). Raktam egyet a Küklopsz-ba is, hogy ha más nem ott is tölti, ha találok forró helyet (aztán ezt később leszereltem).
Tegnap csináltam még egy bázist, egyelőre szárazdokkal és a nagyobbik szobával, hozzá napelem és két hőerőmű. Így már eléggé sok a tartalék áramforrás és gyorsabban tudok tölteni, ha kell. -
Desert #1691 Úgy rémlik valamelyik kész állapot közeli frissítésben még szükség volt a reaktorrúdra, a Neptune-hoz.
Ugye folyamatosan változtatták a terveket. -
sanya200 #1690 Az atomreaktor kicsit felesleges nincs kihasználva.Vagy ré kéne kényszeríteni a játékost hogy vmi nagy energiát fogyaszt,amúgy felesleges elég a napelem,ha meg mélyen vagy találsz hőforrást a hőerőműnek.Az atom hulladékmegsemmisítő is felesleges.Jó lenne valami dokk a küklopsznak is ha nem is szárazdokk de valami más,legalább ahova tudnád csatlakoztatni,így már lenne értelme az atomreaktornak is,tölthetnéd róla a küklpszot hogy ne feltétlen kelljen elemekkel szórakozni.Kutatást lehetne végezni ha már eszközök vannak hozzá ne csak dísz legyen.Microskop..stb -
waldaran #1689 Szárazdokk + elem töltő . A legjobb bázis. Egy jóféle energia kell csak.
Amíg meg nem lett a cyclops addig ebben "laktam". A mentókapszula alá építve. Fabrikátor, rádió adott. 4 napelem a dokk tetején és gond nélkül töltött nappal 4 elemet és a csikót/lépegetőt.
Átköltöztem a cyclopsa és 6 tartelék cellával bejártam az egész mindenséget. ( a voidban is voltam kint, bár nem akartam )
Igaz mivel töltötte a lépegetőt + fabrikáltam ezért nagyjából 1,5 óra játék után vissza kellett szambázni az elejére hogy a dokkban feltöltsem a cellákat.
A dokk ráadásul sokkal gyorsabban tölt mint az töltő állomás.
A lost river elején a nagy borda kollekció körül van elég sok nikkel. Tömb is a zöld víz alatti gödrök némelyikében, darabos a falakon és a zöld vízben. Gravicsapdával össze lehet szedni. Csak vigyázz a ghost-ra. :) -
sanya200 #1688 Ha lemerül otthagyod,nem lesz baja.Vidd magaddal a csikóhalat és nem lesz gond.Anúgy mikor kevés az aksi és nincs meg még a töltőállomás lehet cserélgetni a csikóhallal bedokkolsz a bázisra kiveszed az aksit és teszel bele olyat ami lemerült, a bázis szépen feltölti neked -
pett3rson #1687 Akkor az lesz amit írsz, hogy időkapszulában találtam. Nem tudom már, de az tuti, hogy mikor összeraktam a Küklopsz-ot akkor már raktam bele upgrade-et is. Tuti, hogy töltötte, mert felfelé is mentek a számok, csak ahogy töltött rögtön fogyott is a néma üzemmód miatt. Meg már jóval előtte is töltöttem egyszer.
Csak az amikor már majdnem nullán vagy a tengeralattjáróval és még mindig több száz méter mélyen illetve rohadt messze a bázistól az kicsit izzasztó tud lenni :) -
Desert #1686 A lépegető mk1 modullal simán mehet 900 méter alá, gyűjtögetni.
Hétvégén többször neki kezdtem de mindig törlöm az elején a mentést -
#1685 A cyclops thermal reactor modulhoz kell 4 kyanit, amit bányászni tudsz az inaktív láva zónában, vagy éppen van felvehető állapotban a láva kastélyban is.
Csak ezért volt fura, bár ha a lépegetővel le tudtál menni és bányászni akkor nem szóltam (bár akkor már nikkelt is tudtál volna bányászni mert tömb formában jobban előfordul mint sima darabos kivitelben szóval ezért nem értettem, de az is lehet valami időkapszulában találtad a kész modult :D ) :)
@sanya200 ezt én is sajnáltam, hogy már akkor kapjuk az ion cellát amikor már jóformán semmi értelme...
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.02.12. 11:38:48 -
pett3rson #1684 Mi az összefüggés? Valahol találtam ilyen modult és össze is tudtam rakni. Talán olyan elem van benne ami 900 m-nél mélyebben van? nem emlékszem pontosan mi kell hozzá, de már voltam 1100 m-nél is...búvárruhában..képzeld :)
lehet, hogy olyan verzióval játszok amiben már megváltoztattak dolgokat, nem tudom. Azt tudom, hogy már több mint egy éve lett Early Access és Én csak most kezdtem el vele játszani amikor kijött.
-
sanya200 #1683 Igen jók azok a cellák de kár hogy a játék legvégén kapod meg kb,remélem lesznek benne új területek, vagy beleteszik a shark tengeralattjárót,nagyom pöpecül néz ki,bár a másik se rossz, nem is értem miért ez került bele a többi sokkal designosabb :D -
#1682 Mondjuk ezt nem értem, nem tudsz 900m-től mélyebbre menni a Küklopsszal, de már van olyan modulod ami a hőre tölti az akksit? ha nincs akkor felesleges volt a füstölgő akármik felett megállni :D
Ma belekezdek egy második végigjátszásba :) nem volt elég 1. bár így is van már 130 órám benne (ebből ~110 early acces időkből), de eddig még nem untam meg szerencsére. -
Pares #1681 Hát talán úgy a leghatékonyabb használni, ha 2-3 ping alatt figyelmesen átnézed a kirajzolt terepet, aztán kikapcsolod (már ez is kb. 2-3% mínusz, ha sima Power Cell-t használsz). Mondjuk ha van Thermal Reactor a Cyclopsban, akkor ott, ahol leginkább kell a szonár, a szűk, sötét barlangokban 1100+ méter mélyen, ott már úgyis 50 fokos alapból a víz, szóval ha még lassú módban is mész, akkor nem merül olyan gyorsan. Az 5x nagyobb kapacitású Ion Power Cell-ek használata esetén kb. el lehet feledkezni az akksiról :D -
pett3rson #1680 aha, akkor az tényleg nincs még. -
waldaran #1679 A szonárnak külön ikonja van jobb oldalt. Alulról a második a pajzs fölött. Olyan szonár mint a csikóban.
Amire Te gondolsz az állandó jelzés, hogy van-e agresszív dög a hajó közelében. -
pett3rson #1678 ja, várjunk már. a szonár az ami jobb oldalt figyel a kormány mellett? azt lehet manuálisan is pittyegtetni? -
pett3rson #1677 akkor valószínű a csendes mód volt, mert szonár az még nincs. ennyire fogyasztja? az szép
-
Pares #1676 A szonár és a csendes működés is nagyon fogyatja az akksit. A leglassabb menet mód a leghatékonyabb energia/megtett út függvényében, a belső és külső fények egyébként nem fogyasztanak semmit. De a külső fény számomra többnyire úgyis teljesen használhatatlan volt, többet ért egy-két szonár pityegés. -
pett3rson #1675 He-he...
azon nevetek, hogy itt kérdezgetjük össze-vissza, hogy mi hol van, aztán meg csak menni kellene a tengerfenéken és előbb-utóbb mindenbe belebotlik az ember..na persze mindig abból van több amit egyébként is tonnaszámra összeszedtem már, de pl nikkel-t csak egyet találtam...akárhogy kerestem azon a részen, többet semmit bakker :DDD majd menni kell még egy kört.
amúgy nagyon adja, annyira beszippant a játék, hgoy csuda. régen volt már ilyen, hogy ennyire lefoglalt volna valami.
Jut eszembe. eljutottam Én is már Lost river környékére vagy legalábbis szerintem az, mert a savas folyókat és már a lávafolyamokat is megtaláltam, csak a Küklopszom még nem bír 900m-nél mélyebbre menni - majdnem meg is fulladtam egyszer emiatt...
szóval ott a hajóról egyszer csak elment minden áram, valami leszívta. gondolom egy "barátságos" lény volt. Nem érdekes, volt tartalék áramforrás, de azt vettem észre ahogy mentem visszafelé, hogy folyamatosan csökken az áram, de durván, hiába álltam be egy füstölgő akármi fölé, hogy a hőből töltsön vissza, nem sikerült. Lényt nem láttam a hajóra tapadva. Ez micsoda és hogy lehet ellene védekezni?
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.02.11. 17:52:34 -
Desert #1674 Mushroom forest az Aurora előtt, van bőven palakinövés. Abban találsz gyémánt, lítium, arany. -
Pares #1673 Scanner room > Shale outcrops -
#1672 Elmész arra a szigetre ahol az ágyú van ami lelövi a Napsugarat és ott a barlangban találsz bőven. -
#1671 Mostanában nem játszottam, de ma összeraktam a lépegetőt. Viszont a fúrókarhoz nem találok gyémántot, pedig eddig több volt, mint ami kellett :( -
Pares #1670 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ott történtek miatt vonták karantén alá az egész bolygót. Asszem ellopták az egyik leviathan tojásait, az meg vissza akarta szerezni,
szóval szó szerint nekiment a bázisnak. Ekkor szabadult ki a baktérium is, amire az ellenszert keresték. -
#1669 igen, ott is kiserleteztek az idegenek es vannak jo info morzsak :) -
Desert #1668 Gratula. -
sanya200 #1667 Arra gondolsz ahol le van szakadva az építmény a tengerfenékre? Van ott egy teleportáló lény is
-
#1666 Én mindig a 2es mentőkabinnál megyek lefele, ott elég jól elférek a Küklopsszal. Viszont én úgy emlékszem nem csak a nagy fánál lehet lemenni a lávakastélyhoz, hanem a fától nem messze van egy idegen építmény és onnan tovább haladva le lehet menni a kastélyhoz. Viszont ebbe az idegen építménye érdemes eljutni mert ott is sok minden kiderül a sztoriból.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A játék végén a credit zenét nagyon jól eltalálták :)
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.02.11. 10:38:45 -
krisztajo #1665 Köszönöm szépen a sok segítséget.
Sikerült befejeznek a játékot. A vége elég durva volt, de tetszett. -
sanya200 #1664 Én elmentem úgy nem is egyszer hogy észre se vett :D oldalt a csontváz mellett,ilyen nagy kiálló bordák :) a másik irányból valóban útba esik de ha itt mentem le egyszer se futottam bele. -
Desert #1663 Vagy A Blood Kelp zone felől is széles. -
waldaran #1662 A szigetre rűdióüzenet visz. Tervezett leszállóhely, vagy találkozási pont. Valami hasonló lesz a neve a jelzések fülön belül.
Igen a Riverbe 3 út vezet. Viszont onnantól ellaposodik a játék. Addig egy hatalmas tér, de utána már csak csőgörény. Igazából amint megvan a nagy fa utáni lávás rész, egy hatalmas gödröt kell keresni. Onnantól csak egyenesen előre.
Cyclops-al a Bulb zónából ( a világító gömbök amik a földből nönek ki ) könnyebb bekerülni, mert szélesebb a terep.
Én grand reef-ből mentem ahol a 500 méteres bázis van. Nah az kész szívás. Külső kamera nélkül esélytelen normálisan. -
Pares #1661 Hát szerintem a lávacsarnokba csak egy út vezet, az, ami a nagy fa után következik, a nagy fához viszont bárhogy is nézem, két-három út vezet, és mindegyiket leviathan védi. Nyilván a Lost Riverbe több bejárat is van, de egy leviathanon mindenképp keresztül kell jutni, hogy eljuss a fához.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.02.10. 13:58:54 -
sanya200 #1660 El lehet menni máshol is le kell ereszkedni egy szakdékba aztán jobbra elfordulsz akkor érsz a csontvázzal szembe ,teljesen nyugodt arra egy leviathan sincs annyi hogy szűkebbek a járatok de bőven el lehet férni.Max abba a soklábú nagyszemű izébe futottam bele de csak úszva hajóval egyszer se.Arra jobb menni szerintem. -
hapi #1659 eredetileg rádió üzenetek visznek oda -
Desert #1658 Én mikor először próbáltam ki a Subnautica feltűnt a párafelhő mindkét irányba, s elkezdtem úszni felé. Meg a mélyen lévő bázishoz legelőször úgy jutottam le, hogy építettem légvezetéket odáig. -
Anonymusxx #1657 Honnan kellene tudnom a szigetről, amin a többcélú szobát lehet scannelni?
Videók alapján tudom csak hogy van egy ilyen is...