Subnautica

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kaptam feladatot miszerint a 4-es mentőkabin nem messze található az auroratól,elromlott a navigációs radar,ezért csak kb tudják megmondani a helyet,nézzük meg a pda-ban.Ott leirják hogy 150 m-re van tőlünk az auróra felé,északnyugati irányba,viszont vigyünk sugárvédő ruhát magunkkal.Érdemes kigyártani a ruhát,ha megint nem lesz ott senki se?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na pont ezt akartam kérdezni,mert nálam még csak alap van,meg csövek,lakómodulok még sehol.Akkor mondjuk erre a 2 alapra csak csöveket tudok pakolni? Az ólom miatt is nehéz épitkezni,mert az se mindenhol van

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ja hát be lehet kapcsolni a hanglokátort de eszi az aksit rendesen 😊 Az kijelzi mi van a közelben,az élőlényeket is.Hányszor elkerültem a kis siklómmal így a leviathant 😊 Most úgy bányászok hogy a kis siklóval felderítek+rakok le jeladót ha találok vmi nagyobb ásványt,aztán ha szükség van rá akkor megyek a kis küklopszal meg a lépegetővel.Konkrétan egy mozgó bázist csináltam belőle 😊 Dugig van nyersanyaggal... 😊 Még ágyat is tettem bele 😄

Van hozzá egy kép pofásabb mód egy grafikai meg egy játékbeli, ki tudsz rakni az élőlényekről leírást képnek 😄
Leírásos mod
shader mod
Bár ezzel sötétebb is a játék 😊

Ja egy kérdés,hiába rakok le "lámpákat" fele nem világít holott energia lenne rá,miért?
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2018.01.31. 23:43:56

Én annak idején, ifjú titánként sok különböző horrorjátékon (vagy ami akkor annak tűnt) edződtem, de azért mikor 500 méter mélyen süllyedsz a Küklöpsszal a semmi közepén, a tengerfenék még sehol, tök sötét van, kb. három méter a látótávolság, és folyamatosan az jár a fejedben, hogy mikor koppan egy leviatán a burkolaton, akkor azért rendesen leizzad az ember.
Nem kicsi..
Esetleg megpróbálhatod javítni a bugot egy halállal.
Nekem is volt ilyen beragadtam az auroraba. visszatöltöttem a mentést ( szerencsére előtte mentettem nem sokkal ) és nappali fény volt mindenhol a víz pedig megszűnt létezni. Úsztam a levegőben, de fogyott az o2. Hagytam megfulladni, és láss csodát megjavult. Egy próbát megér. Csak ne legyen a táskában és rajtad semmi.
Ki lehet másolni a mentés mappát és úgy biztos nem lesz sérült. Kicsit körülményes ugyan.
Egy idő után nincs több rádió. Nekem is az 500 méteres volt az utolsó. Talán lifepod 2 néven.
a legmélyebb bázisról kell továbbmenni még mélyebbre.

Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.01.31. 20:35:32
Nálam van olyan bug hogy mentés és kilépés közben totál kivagyok.Sérült mentést kaptam vissza, és a bázisomnál eltűnt minden növény, a gombafák után,oda telepítettem bázist ahol ilyen tonnányi kék labdák voltak,sok vizet adnak ha megeszed, erre eltűnt az egész meg a két gejzír is adja az energiát de semmi hang vagy kép csak egy üres gödör a helyén...
A sztori hogy vihető? Rádioadásokat nem kapok legutolsó info hogy a szárazföldön lett volna gyülekező, meg a talált pda-k 500m mélyen kb az utolsó szavak 😊
Jó kis játék de az hogy néha teljesen kifagy, és ha elfelejtek menteni bukik x órám benne.Lehetbe több mentési hely,ha megsérül a mentés cseszhetem már vagy 50-60 órám van benne.

A nikkel ott lesz 870méter környékén. A kianit csak mélyen 1000 méter alatt van.
Megvan a cirko is 😊
Megvan a Lost River bejárat. Csak kár hogy 850m mélyen. És csak 900 a max. Nem találtam még nikkelt és kianitot. Az inaktív lávazóna nem tudom merre van. ( szándékosan nem használok térképet a gugliró )
Mondjuk a river bejáratát egy szellem leviatán örzi és szét is kapta a nagy hajót velem együtt. 😞 még jó hogy előtte 2 perccel mentettem el. Ha jól tudom ez a második bejárata a Bulb zónából.

Apropó. ha hangtalan módban a pajzsot is használjátok akkor készítsétek a cellákat, mert 1 perc alatt 70%-ot merül.
Cirkoruha igen benne van, valamelyik databoxban.
A játék elején a legtöbb só a vörös füvek legelőjén van. ( Grassy Pletau ) Előtte a magas hínár erdőben is viszonlyag sok van. Ahhoz vágol a korallcsövekből. Abból lesz fehérítő, ami ad 2 vizet. Hatásosabb ha ráfekszel kicsit a só keresésére. ( ami kell a tartósított kajához is )

A víz visszanyerő ruha benn van a játékban? Ott tartok hogy elfogytak a rádióadások, megvan mind a három jármű, amiből egy torpadókar és 1 cyclops fejlesztést nem ismerek. El kéne indulni igazán mélyre kianit és társait keresni + Lost River. De még mindig az ólmozott ruci van rajtam.
De először nyersanyag gyűjtés ( főleg titán, ólom, réz, arany, ezüst, fog), hogy egy komplett bázist rittyentsek majd a nagy fánál.
Utoljára szerkesztette: waldaran, 2018.01.31. 16:44:51
Az öltözékhez le van írva, hogy gyakorlatilag mindenféle körülmények közt használható, szóval nyugodtan bele lehet élni magunkat, hogy ez valami hi-tech kompressziós ruha is, és ezért nem kell keszonozni.
Ja, azt közben meg is fulladnál mert elfogy az oxigén.
Nincs abban sztem semmi fura hogy bizonyos a játék nem 100%ban szimulálja a valóságot - hogy ne menjen a játszhatóság rovására. Őszintén szólva ki akarna 3 napot ülni egytúlnyomsos tartályban mielőtt lemerül 300 méter mélyre...

Itt egy kép a lábformáról.
Na ez a gravitációs csali nagyon hasznos kütyü.Csak bedobom ahol sok kis hal van,és már gyüjthetem is be őket.Amióta megvan a nagy palackom,már sokat tudok a vizben lenni.Egyébként fura hogy nincs dekompresszió a játékban.vagy legalábbis idáig csak úgy simán fel lehet jönni 100 méteres mélységből is.Aki látta már a 47 méter mélyen c.filmet,ott nyavalyogtak a dekompresszióért már 20 méterrel visszafele is.Mondjuk kicsit unalmas lenne ha meg megkéne állni várakozni visszafele.DD Az inkább már szimuláció jellegű dolog.

Tegnap kezdtem ismét újra immár sokadjára 😊
Nem zöld korall, hanem a sárga korallcsövek csapdosása.
Nekem az tetszik hogy nem mindig kell feljönnöm,mert ráülök arra a lila bigyóra ami buborékokat ad,és veszem a levegőt a viz alatt.Viszont a barlangi kamikaze szarok már az őrületbe visznek,három olyan és vége az életemnek.Igaz a ként onnan adják.Sikló már megvan avval egy kicsit könnyebb kijönni a helyzetből.

JethroHUN
só + vmi zöld korall -> hipó -> 2 víz. Nem érdemes a fehér halat keresgélni emiatt.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor haladok tovább a játékban és meglátom hogy alakulnak a dolgok.
Egyébként nekem is nagyon tetszik a játék.
Az elején kicsit féltem attól hogy monotonitásba fullad egy idő után, de eddig amikor ellaposodott volna mindig történt valami, ami új lendületet adott. Egyedül a hólyaghal vadászat uncsi kicsi, hiszen én még nem tudok másból vizet nyerni.
Szia!
Elsőnek az Aurórától visszafelé lesz az egyik párafelhő ott a sziget oda elúszhatsz. Kézi szkenner legyen nálad, meg kés, úszótalp amivel kicsit gyorsabban tudsz úszni.
Vagy ha megvan az elemes sikló, akkor azzal még gyorsabb a haladás 😊
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.31. 11:47:26
Egyébként a játék első pár órájában csak annyiban van értelme szerintem építkezni, hogy legyen hova pakolni a gyűjtögetett nyersanyagot meg eszközöket. A játék sem támogatja az elején az építkezést, mert a lakómodul részét előbb fel kell fedezni, és az olyan helyeken van, amiket egy új játékos nem fog megtalálni több óra alatt sem. Tehát én az elejére egy egymás mögé pakolt 2-3 csövet javaslok építeni, aminek a falaira ráépítesz tárolóegységeket, és aztán csak raktárnak használod. Rá fog vezetni a játék a lakómodul megtalálására is. Én például úgy haladok előre ahogy a játék engedi, nem keresem addig a lakómodult amíg nem akar rávezetni, és ebből az lett, hogy a szárazdokkot találtam meg hamarabb, és most 1 szárazdokk a raktáram és lakómodulom is.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.01.31. 10:33:20
Nekem alfa állapotban év játéka volt ez. Két évvel ezelőtt. Na jó meg tavaly is. 😄

kriszta: nem tudsz nagyon rossz döntést hozni, akármit is csinálsz, tehát ne agyald túl a dolgot. Keresgélj a fabrikátorban az eszközök közt, nézd végig a lehetőségeket, és megtalálod azt a dolgot amivel építeni lehet, aztán ha a sekély vízbe építesz a mentőkabin környékén az teljesen oké, napelemet pakolsz mellé és ennyi.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.01.31. 10:16:30
Sziasztok!
Én még csak nem rég kezdtem el a játékot, tudom, hogy csak a felszínt kapargatom.
A második mentőkabinos vészjelzésnél tartok és alig van még néhány cuccom.
A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet majd bázist építeni és hogyan?
És hová érdemes, a mentőkabin környékére vagy teljesen máshová?
Gondoltam a hajóroncsnál lesz a végjáték és azért építeném ide, de lehet hogy totál rossz ez feltételezés.
Próbáltam hsz-eket olvasni ezzel kapcsolatban, de elvesztem a sok, de jóval később fontos infó között.
Sikerült végig játszanom. Ez a játék lenyűgöző. Olyan atmoszférája van, hogy csak tátottam a számat mint egy kisgyerek. A felfedezés itt tényleg új szintre lépett, van is mit felfedezni hasznos is és érdekes is, na meg kell is. Nem is javítanék benne semmit inkább kérem a subnautica 2-őt most rögtön 😊
shaba23
Mondjuk az fura, hogy a sok tech kütyü mellett semmi sem tud térképet "rajzolni"
A felszedhető, de nem működő cuccok kuka, vagy meg lehet valahogy javítani? vagy csak dekoráció?
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2018.01.30. 21:14:24
<#worship>
Többet találtam ott egynél. Menj át az Aurora mögötti roncshoz 200 méternél mélyebben találhatsz még kart.
Horror-nak sem utolsó ez a game. Visszajöttem az első bázisra elemet, cellát tölteni. Beparkoltam a safe és a hínár zóna közé a nagy döggel. Teszek, veszek és folyamatosan hallom mintha valami ütné a gépet.Közben meg recseg ropog a kasztnyi. Lemegyek a szárazdokkba és akkor látom hogy a levegőt eregető korall fölé sikerült pontosan állni. És a felszálló buborékok nekicsapódtak az alváznak. A lebegő szigeteknél pedig a kis halak és azok csontcápák, vagy mi a fenék akarták állandó jeleggel odébb lökdösni.
Lebegő szigeteken a nagy roncs-ban 3 databox. mind a 3 ugyanazt adta. Tűzoltó rendszer a cyclops-ra.Az összes kar a lépegetőhöz ott van. Kivéve a fúró, mert abból csak 1 darab. Mélységesen fel vagyok mérgesedve. Pont ami a legjobban kellene.
shaba23
időközben meglett a 3as mélységi modul és a lézervágó is 😊
A sziget alatt 200 méter mélység körül van egy lábra hasonlító forma ott az egyik ilyen szentély mellette pár méterre egy roncs. (Aurora találkozási pont ha bekapcsolod 500 méter kb a távolság.)

Megváltozott a Lava Castle környezete is.
Van kianit is eddig csak bányászható volt.
Akkor wiki. Reméltem lesz valami rádióadás indőnkét hogy a mittomén merre keresd és majd ott lesz.
Fog menni. 3 fejlesztési szint van.
Csikóhal 900 méterig jó, ha megcsinálod hozzá a mélység modult.
shaba23
Lézervágóm még nincs, tengeralattjáróm már van, bár túl böszme 😞 Gondolom a kicsi nem fog 300m-től lejjebb menni
Az egy másodlagos kapu.

Az idegen helyekhez nincs külön üzenet. Wiki alapján odatalálsz.
A mozis mód nekem be van lőve. És tényleg nagyon sötét. Sőt a blood kelp zónában az éjsötét azal a kevéske pislákoló fénnyel ami a növényekből jön vegyül a sok kisérteties hanggal. Főleg a pókféleségek és a rákok. Para de nagyon.

Túl a 30. napon a játékon belüli szerint. Megjött a 2-es kabin rádiója. Ott meglett z
eyszemű mélység fejlesztése
. De azóta eltelt már pár nap és nem jön újabb adás. Fog majd még jönni, vagy innentől teljesen magamra vagyok hagyva? Eddig ugyen mentem a kordinátákra és úgy fedeztem fel a dolgokat.
a gombaerdőben találtam egy teleport kaput. de ott nem tudtam semmit csinálni.
Most ezeket az idegen helyeket mi alapján találjam meg? lesz majd erről valami kis kapaszkodó üzzenet?
Hunter of Deer
Ahol a kúszószőlő nő ott elég sokat találni falon illetve bent a barlangokban.

Tervezek majd hamarosan egy újabb végigjátszást úgy, hogy a mozis mód (szín) be van kapcsolva, úgy elég durván sötét van a mélyebb helyeken 😄

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Legtöbbet az Aurora környékén a Grassy Plateaus biome (vörös növényzetes területen) találsz a falakon.

Vagy Kelp forrest hőforrások közelében is van.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.30. 17:17:28
Nincs szignifikánsan mélyebben, csak menj távolabb.

Sajnos nem találtam ott ahol kezdek,lehet még arrébb kell menni,bár másik irányba már irdatlan mélység van.

Homokkő kinövésben.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2018.01.30. 16:00:23
Ólom hol a fenében van? Már csak egy kéne a sugárvédő ruhához,fene tudja hol találtam a másikat.Barlangok falán nincs az biztos

Hunter of Deer
Én úgy csináltam, hogy a Küklopszot teleraktam kis tároló szekrénnyel ültettem bele dinnyét meg gumófát illetve pár dolgot felhalmoztam ami már lentebb kisebb mennyiségben található. pl vízhez só + korall(vagy éppen egyből fehérítőt tettem el) illetve táblakorall savgomba stb.
Lépegetőt be a Küklopszba aztán irány lefele. kb majdnem mindent ki lehet bányászni lefele menet így csináltam kb 800 méteren is egy bázist mielőtt tovább mentem volna a láva zónába. És már csak akkor jöttem fel mikor már vége volt a játéknak. Tetszik hogy lazán elélhetünk a Küklopszban is, persze azért csináltam + bázist lent a hangulat végett + töltöttem az energia cellát és így megépíthettem az atomreaktort is 😊 (a szonár a + pajzs amikor leviatán mellett megyünk el eléggé zabálja a cellákat 😊 )
Persze mielőtt nekiindultam megszereztem minden fontos fejlesztést a lépegetőhöz illetve a Küklopszhoz

Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2018.01.30. 15:54:20

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

A gomba nem sebez ha vagdosom. Legalábbis nem vettem észre.
Megvan a lépegető is végre.
900 méter a max minden járműnek jelenleg. A Blood Kelp zónánál hagytam abba a fejlfedezést. Érdemes innentől már a lépegetővel menni? Vagy a csikó egyenlőre jobb? Sajnos csak a motorhatékonyság van meg. Kénének hozzá a karok. Meg már kianit és nikkel a célzott érc.
Hunter of Deer
Akkor elnézést mostanában nem próbáltam,
régen a zselénövényt csak beletette a veteményesbe és ugyanúgy ki is lehetett egyből szedni.
A savgombánál meg ha késsel szétütötted akkor szétment és sebzett is 😊 lehet azóta már változtattak rajta, de igazából zselénövényből nem kell olyan nagyon sok és Blood Kelp zone körül ahogy megy lefele az ember nagyon sok van belőle a gomba pedig még több a kezdő helynél is (már ha erről a gombáról van szó), a mélytengeri gomba is szintén Blood Kelp zoneban van bőven.
Vérolajat viszont megéri ültetni mert sokat foglal az inventoryba ha máshonnan kell hozni 😊
Én mindig ültetek a veteményesbe és az akváriumba is a kúszószőlővel együtt 😊

De ha késsel ütlegeled akkor a zselénövény 3 magot ad. 1 ütés 1 mag. A gomba pedig 4 vagy 5 magot 1 ütésre. És így már termeszthető mind a kettő.
Hunter of Deer
A vérolaj az leszedést követően visszanő egy idő után mint pl a Kúszószőlő is.
Viszont a zselénövény és a gomba csak 1/1 bele kerül a ládába mint tároló eszköz és ugyanannyit tudsz visszavenni mint amit beletettél így kb egy szekrénybe is teheted.

Írj a fejlesztőknek hogy essenek neki a problémának.
Ez jó, hogy állandó termés. Még ha vissza is kell jönni időnként a mentőkapszulához 😊 Már csak a többi nyersanyag ami kicsit hiányos és jöhetnek a fejlesztések + a robot.
Carlos
Ha egyszer elülteted nem kell újra (legalábbis nekem egyszer sem kellett még) csak terem.

Þór vígi þessi rúnar

"Simán", TV-n nézve megy a motor indítása.
VR-ben sajnos nem lehet ezekre rákattintani.
Csak a "Tengeralattjáró indítása" és a "kilépés" megy, a balra lévő motor és a jobbra lévő többi gombot nem lehet megnyomni...

Itt írja valaki ezt a problémát:
https://forums.unknownworlds.com/discussion/153832/bug-cant-interact-with-cyclops-controls-in-vr-xbox1-wireless-controller-2459105

Ha jól értem valami központosított nézet vagy mi a baja. Hogy valósan nem is ott vannak a gombok?
Nem tudom lesz e erre megoldás...
Utoljára szerkesztette: runner78, 2018.01.30. 12:18:21